Radas Odesláno Květen 18, 2024 Autor Sdílet Odesláno Květen 18, 2024 Tak jsem dnes pročistil přední odtoky za podběhy. Již mám na předním blatníku náznak postupové koroze, tak snad malinko posunu časově. U obou předních podběhů jsem vytáhnul dost zbytků nečistot. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fireee Odesláno Květen 18, 2024 Sdílet Odesláno Květen 18, 2024 (upraveno) tohle je prostě bolest Ovcí ...třeba Passat to má řešeno lépe, není tam taková kapsa jako u Ovce, chce to dělat minimálně na podzim a pak na konci jara ... jinak to tam hnije. Zajímalo by mě, jak dlouho ti tam vydržela ta keramika ? Doplňoval jsi ji něčím ? Třeba Gyeon Wetcoatem ? Upraveno Květen 18, 2024 uživatelem Fireee 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Květen 19, 2024 Autor Sdílet Odesláno Květen 19, 2024 Funkční vydrž je cca 10 měsíců. Doplňují během teto doby Auto Finesse Ceramics, který se mi nejvíce osvědčil a auto oplachuji a čistím Gyeon Q2M Bathe Essence. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fireee Odesláno Květen 19, 2024 Sdílet Odesláno Květen 19, 2024 aha, podívám se na ty produkty, já jsem na finesse trochu zanevřel po "zklamání" s finess pastama. Já to doplňuji tím wet coat, to funguje fakt skvěle a co se týče past a kotoučů, tak nedám dopustit na Koch chemie, to je opravdu kvalita. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Květen 19, 2024 Autor Sdílet Odesláno Květen 19, 2024 (upraveno) CarPro Perl, budu testovat letos. Jde mi o to používat co nejméně přípravku na velkou škálu využití a Perl by to mohl splnit. Guma, kůže, plasty, interiér a exteriér. wet coat jsem také používal, ale jednou jsem testnul Auto Finesse Ceramics, který jak naneseš tak je lepší mikrovláknem setřít a účinek je lepší. Wet coat byla rychlovka při umytí auta bez mikrovlákna. Upraveno Květen 19, 2024 uživatelem Radas 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Červen 3, 2024 Autor Sdílet Odesláno Červen 3, 2024 (upraveno) Tak máme za sebou STK. Emise i TK bez závad. Najeto 345 000 km. DPF zaplněn ze 39% EGR OFF Zapsáno nemám v protokolu nic, ale spojovací díl výfuku je malinko načatý ve šroubech/ postupová koroze. To čumím neboť se jedná o originál. Upraveno Červen 3, 2024 uživatelem Radas 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Listopad 5, 2024 Autor Sdílet Odesláno Listopad 5, 2024 Dnes provedeno seřízení zadní nápravy, pač jsem měl sjeté gumy z vnitřní strany. Pravý excentr byl na výměnu, jinak vše je jak má být. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Červenec 22, 2025 Autor Sdílet Odesláno Červenec 22, 2025 Kluci, mám dotaz. Zjistil jsem, že mi nefungují ostřikovače světel a zrovna v tuto dobu mi i došla voda v nádržce ostřikovače. Jak jsem doléval vodu do nádržky, tak při doléváni do plna mi začala voda protékat na zem. Zjistil jsem, že je vyskočená hadička z ostřiku světlometu. Nelenil jsem a vytáhnul jsem přední světlo, povolil jsem plotnu předního světlometu a nacvaknul hadičku. Vše funguje jak má, ale nejsem si 100% jist, jestli se plotna na které je zamknuté přední světlo, nějak nešteluje. Plotna je na dvou šroubech a dotáhnul jsem to tak, aby světlo po nasazení lícovalo s karosérii. Je na to nějaká finta ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HONZAV1 Odesláno Červenec 23, 2025 Sdílet Odesláno Červenec 23, 2025 Ano, na té plotně se to seřizuje ve všech směrech, tj. doprava doleva dopředu dozadu a na výšku. Zrovna minulý víkend jsem to dělal na autě dcery, které opravuji. Jestli existuje fígl nevím, já seřizoval ta světla snad hodinu, než jsem byl spokojený, že to všude 100% lícuje. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MorDecaY Odesláno Červenec 23, 2025 Sdílet Odesláno Červenec 23, 2025 Jakmile to povolíš, tak to prakticky rozštěluješ no. Ale pokud ti to lícuje s károu jako předtím a nevidíš, že ti letí křivka do prdele.. asi bych to tak nechal. Při nejhorším ti to na STK seřídí znova :))) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Srpen 1, 2025 Autor Sdílet Odesláno Srpen 1, 2025 Vím že se to již řešilo na jiném fóru, ale i přesto ze zeptám jestli někdo nemá osobní zkušenost. Žárovka denního svícení se po cca 2 týdnech utaví v horním kontaktu a to i na nové patici. Není problém kontakt opravit letováním, ale vždy je to na chvilku. Dělá to pouze na pravém denním světle. Uvažuji nad Tím jestli není horní kontakt u žárovek v rozdílně kvalitě a proto bych se vás chtěl zeptat na názor. Přehozením žárovek se problém prohodí, ale nedochází k utavení kontaktu tak rychle. Bohužel nedokáži zatím nalézt tu správnou pájku o větší kvalitě metodou měkkého pájení do teploty tání 450 °C. Žárovka, která funguje je Bosch. Koupil jsem tedy také Bosch, ale je to k ničemu. stav kontaktu po cca 2 týdnech: po opravě k dalšímu použití: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Říjen 7, 2025 Autor Sdílet Odesláno Říjen 7, 2025 Tak jsem si pořídil na testování. Namíchám v poměru, který je doporučen výrobcem a uvidíme jak to vydrží. Bad Boys CERAMIC Hydro Wax - Keramický sealant (500ml) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Leden 30 Autor Sdílet Odesláno Leden 30 (upraveno) Tak mi dnes po 380 000 km ráno blikl pravý xenon a večer už se nerožnul. Objednal jsem teda dva kusy OSRAM Xenarc Original, D1S. Nejsem si jist a vyloženě budu spoléhat nato, že neodešlo trafo. A velká paráda, to bude jak to budu měnit v těch zítřejších mrazech 😆 Upraveno Leden 30 uživatelem Radas 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lancelot Odesláno Leden 30 Sdílet Odesláno Leden 30 A jestli tam není nějaký "studeňák" si odborně bouchnutím zkoušel? 🙂 Nárazy výbojkam sice nesvědčí, ale tady asi nebylo co ztratit 😄 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Leden 30 Autor Sdílet Odesláno Leden 30 Ony ty výbojky chtějí vyměnit, říkal jsem si to již minulý rok a tak to dnes nastalo. Byl jsem s autem na Kletné přes Jestřábí a tam je cesta jak tankodrom, takže jsem ani bouchat nemusel. Hláška o vadné žárovce na maxidotu na mě vyskočila než jsem vjel na ten tankodrom. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lancelot Odesláno Leden 31 Sdílet Odesláno Leden 31 Jo, však to sranda. Nad výměnou výbojek přemýšlím právě u SII, kde jsou originály. Takže mají 14 let. Napiš dojmy, jak to svítí po výměně. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Leden 31 Autor Sdílet Odesláno Leden 31 (upraveno) Výměna provedena. Srovnání: Levý xenon nový v originál světle 2012, pravý xenon originál z výroby v novém světle 2025. Ještě to prubnu dnes večer. Takže dnešní večerní test svítivosti s novými xenony je mnohem lepší nežli s původními 14 let starými. Je pravda, že pravý xenon byl již před smrtí a nyní jak svítí oba dva stejně tak je to super. Levé světlo se i odmlžilo takže vše OK. Upraveno Leden 31 uživatelem Radas 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Březen 25 Autor Sdílet Odesláno Březen 25 Je prosím nutné při výměně rozvodu a s tím spojené výměně gufera kliky vypouštět motorový olej? Klika přece není utopena v oleji a pres gufero a jeho vyměně nemůže olej uniknout ven. Jedna se o gufero pod kladkou řemenice klikové hřídele 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lancelot Odesláno Březen 25 Sdílet Odesláno Březen 25 Mám teda DP jen BKD, ale tam se o vypouštění nic nepíše. Dávám prtscrn, snad jsem správně identifikoval řešený prvek. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Březen 27 Autor Sdílet Odesláno Březen 27 Dnes provedena výměna rozvodové sady s vodním čerpadlem + drážkový řemen. Cena v roce 2016 při nájezdu 199 558 km 6 500,- Cena v roce 2026 při nájezdu 386 401 km 16 960,- 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno před 13 hodinami Autor Sdílet Odesláno před 13 hodinami Takže po dnešním dni mám za sebou výměnu zámku řízení. Čistá práce času je 45 min. Vše šlo jak po másle. Věřím, že již nebude problém a jedeme dále. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lancelot Odesláno před 11 hodinami Sdílet Odesláno před 11 hodinami Dobrá práce. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.