Jordy... Odesláno Květen 2, 2010 Sdílet Odesláno Květen 2, 2010 zdravím všechny nenašel jsem tu tema ze by nekdo potreboval podvozek zvednout tak jsme ho pridal:-) Mám octavii r.v1999 1.8 20V SLX v seriovem stavu a potřeboval bych třeba jen na zimu zvednout podvozek o 2-5 cm jelikož se nekdy nedostanu ani z baraku tak se chci zeptat zda s tím ma nekdo nejakou skusenost nebo co by kdo poradil a penez na to taky nemam nejako extremně moc:-D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mato88 Odesláno Květen 3, 2010 Sdílet Odesláno Květen 3, 2010 mam v ponuke Weitec kruzky,ktore ti zvysia podvozok 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Květen 3, 2010 Sdílet Odesláno Květen 3, 2010 Jaro, musis taky sem tam odhazet snih pred garazi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mato88 Odesláno Květen 4, 2010 Sdílet Odesláno Květen 4, 2010 to je ta lacnejsia varianta ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Květen 4, 2010 Sdílet Odesláno Květen 4, 2010 nebo namontovat standardní set pružin a tlumičů z vereze 4x4. Já to mám origo tzv. paket pro horší cesty a je to špica! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jordy... Odesláno Květen 4, 2010 Autor Sdílet Odesláno Květen 4, 2010 nebo namontovat standardní set pružin a tlumičů z vereze 4x4. Já to mám origo tzv. paket pro horší cesty a je to špica! na kolik tě to vyšlo? a o kolik to zvedlo podvozek? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Květen 5, 2010 Sdílet Odesláno Květen 5, 2010 nebo si nech utocit podlozky :) zadek zvednes tak o 3 cm a predek tak o 2 cm... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Květen 6, 2010 Sdílet Odesláno Květen 6, 2010 Ten paket stál ve škodovce 6000Kč - byla to verze na přání. Ale kolik to bude stát individuálně, tak to netuším. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zabiak Odesláno Květen 6, 2010 Sdílet Odesláno Květen 6, 2010 Tady mám jeden návod na zvýšení podvozku: http://skodaoctavia.cz/skoda-octavia/zvedn...vyroba-podlozek 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jordy... Odesláno Květen 6, 2010 Autor Sdílet Odesláno Květen 6, 2010 koukam ze mas jako zadni podložky silon nepraskne to? vim že sice je to docela pružnej material ale přeci když bych mel narvanej kufr a v zadu dva tri lidi? a na přední je to asi fuk dural nerez proste kulatina tvrdší 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Květen 6, 2010 Sdílet Odesláno Květen 6, 2010 davaji to tam vsichni, co jsem se tak docetl :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RiderPaul Odesláno Červen 19, 2010 Sdílet Odesláno Červen 19, 2010 Super, tento nákres jsem přímo hledal! Zkusím tam dát origo pružiny ze sedanu abych vyrovnal snížení s předkem. Ale pokud to půjde moc nahoru, tak si nechám udělat podložky ze silonu (mam lpg + rezerva, takže by to mohlo sednout) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Červen 20, 2010 Sdílet Odesláno Červen 20, 2010 Zdarec všem, nezjišťoval jste někdo na kolik vyjde sada pro špatné cesty? Taky bych chtěl se svojí koktou trošičku výš. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Wladis Odesláno Únor 6, 2011 Sdílet Odesláno Únor 6, 2011 Zdravim,nenasel by se tady nekdo,kdo by ty podlozky vyrobil? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stihacka Odesláno Únor 14, 2011 Sdílet Odesláno Únor 14, 2011 Dělal jsem dvoje na zadek a jedny na předek. Jedny zadní byly i sem na forum a ani jsem se nedočkal poděkování... Teď bude pro změnu bratr zvedat zadek asi o jeden až dva centimetry zadek, takže budou další. Zadek se dělá ze silonu, nebojte se že to neudrží. Předek z duralu, ty jsou mnohem jednodušší. Koukám že v odkaze je to co jsem psal, jen ten výkres kreslil někdo kdo asi nikdy nedělal na soustruhu, ale pomůže. :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest certik.kajik Odesláno Únor 25, 2011 Sdílet Odesláno Únor 25, 2011 Dělal jsem dvoje na zadek a jedny na předek. Jedny zadní byly i sem na forum a ani jsem se nedočkal poděkování... Teď bude pro změnu bratr zvedat zadek asi o jeden až dva centimetry zadek, takže budou další. Zadek se dělá ze silonu, nebojte se že to neudrží. Předek z duralu, ty jsou mnohem jednodušší. Koukám že v odkaze je to co jsem psal, jen ten výkres kreslil někdo kdo asi nikdy nedělal na soustruhu, ale pomůže. :-) Ahoj. A neudělal bys ještě o jedny víc na zadek? Mám Oct tour, tak musím zjistit, jestli se nějak neliší průměr, nebo něco a pak bych to chtěl zvednou. Nárazník tak o 4cm, tak tipuju 2cm podložky? Nemáš přesnější infi, či zkušenost? Díky. Karel 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Únor 25, 2011 Sdílet Odesláno Únor 25, 2011 (upraveno) Vyrobit kroužky není problém. Mám podložky 25mm ve předu i vzadu a chtěl bych vědět jestli je to znát. Kolik je OI s origo dobrejma tlumičema a pružinama nad zemí. Mám ještě nachystané zadní podložky +50 mm, ale mechynik mi tvrdí že musím prodloužit tlumič. Ví někdo co je na tom pravdy? Wladis: máš SZ Upraveno Únor 25, 2011 uživatelem Mirouch76 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest certik.kajik Odesláno Únor 25, 2011 Sdílet Odesláno Únor 25, 2011 Vyrobit kroužky není problém. Mám podložky 25mm ve předu i vzadu a chtěl bych vědět jestli je to znát. Kolik je OI s origo dobrejma tlumičema a pružinama nad zemí. Mám ještě nachystané zadní podložky +50 mm, ale mechynik mi tvrdí že musím prodloužit tlumič. Ví někdo co je na tom pravdy? Wladis: máš SZ Řekl bych, že mechanik má právdu. Ten tlumič pak jde až na doraz. Při takovém zvýšení se dávají delší tlumiče. Slyšel jsem a tady také dočetl, že dost používané jso štelovací KONI. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Únor 25, 2011 Sdílet Odesláno Únor 25, 2011 Logicky uvazujici clovek pochopi, ze citovani prispevku, ktery je psan hned nad tim, je zbytecny. :D Jinak si taky myslim, ze pri takovym zvyseni uz asi original tlumic nebude vhodny. :D Mirouch: Nezkusil si psat treba sebovi, jestli by o tom nemel nejaky informace? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Únor 25, 2011 Sdílet Odesláno Únor 25, 2011 No tlumič už je na doraz teď a to mám jen +25mm. Sebovi kvůli tomu psát nechci abych ho neotravoval kravinama. Jedině se optat jakej je rozdíl mezi normálníma a 4x4 tlumičema. Ale to jsem měl udělat hned když jsem od něj objednával ty co tam mám teď. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jen-da Odesláno Květen 8, 2011 Sdílet Odesláno Květen 8, 2011 Ahoj, Chtěl by jsem zvýšit Octavii 1.9 tdi 81kw, combi, nejdřív jen předek, tak aby byly vodorovně prahy. Chci dát dopředu pružiny z paketu pro špatné cesty nebo 4x4, ale nevím jaké vybrat. V etce je asi 15 druhů pružin 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jen-da Odesláno Květen 8, 2011 Sdílet Odesláno Květen 8, 2011 Je tam těch pružin ještě víc - 47druhů, ale barevných označení pruhy jen 9 variant 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Květen 8, 2011 Sdílet Odesláno Květen 8, 2011 A proč chceš zvedat jen předek. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jen-da Odesláno Květen 8, 2011 Sdílet Odesláno Květen 8, 2011 Protože je dost nízko, a často škrtám nárazníkem o zem (při jízdě terénem, po hodně špatné cestě). jinak zadek je vysoko dost, chtěl by jsem mít prahy vodorovně, třeba jako octavia 1.4 44kw, nebo 1.6. možná někdy budu zvedat i zadek, to se uvidí 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Květen 8, 2011 Sdílet Odesláno Květen 8, 2011 A nebylo by teda levnější dát jenom podložky než kupovat nový pružiny? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jen-da Odesláno Květen 8, 2011 Sdílet Odesláno Květen 8, 2011 Bylo, jen jsem je nemůžu nikde sehnat, tak nejdřív asi opravdu zkusím ty podložky, když se osvedčí, tak dám jiné pružiny 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stihacka Odesláno Květen 9, 2011 Sdílet Odesláno Květen 9, 2011 Podlozky na predek ti muzu udelat, napis mi SZ o kolik to chces zvednout. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fugas Odesláno Listopad 30, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 30, 2011 Nevíte prosím někdo, jestli se dělají (a dávají) podložky pod zadní pružiny? A když, tak nahoru, nebo dolu? Koupil jsem totiž na moji čtyřkolu pružiny z druhovýroby (nikde jsem origo netrefil a v Porsche je to palba) a combík leží jako stará bába. Přední jsem sehnal originál (podle barev) a tam jsou origo duralový podložky nahoře. Mimochodem mi postupně popraskaly všechny "PÉRA". Tak předem díky za radu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Listopad 30, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 30, 2011 Ty pružiny z druhovýroby vyreklamuj. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fugas Odesláno Prosinec 1, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2011 No to mě také napadlo, ale je to dost blbý kvůli známýmu, kterej mi je vzal na slevu. A navíc bych to musel vyndat a byl bych bez auta, což nejde. Stály 2.200,- Kč, origo mi v Porsche řekli téměř bůra. Vím, že ta progresivita pérování je úplně jinde, mají jinou tloušťku i tvar. Dušovali se, že je to odzkoušené, že se nemusím bát = stojí to za ho.... Ty podložky by mě zajímaly, ty bych koupil. Chci to na zimu nahoru. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.