duke_luke Odesláno Duben 9, 2015 Sdílet Odesláno Duben 9, 2015 no tak tu vypinaciu tyc s tym palcom na tisichran to je teda dobre vymenit, robi to len problemy potom. Ja sa chcem opytat na ten znak na volant. Ten jediny nemam vymeneny a nechcel som vyberat airbag, odvrtavat stary znak a davat novy, nechcem porusit cinnost Airbagu. Odkial si zohnal ten znak, teda ako sa k nemu dostanem ja 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Duben 9, 2015 Autor Sdílet Odesláno Duben 9, 2015 tak ta už by ti měla vydržet :) nebo to řeknu takhle ta přežije celí auto :D Taky s tím počítám, že to to auto přežije, protože origo tam byla 17 let a pochybuju, že dalších 17 let to auto vydrží ;) no tak tu vypinaciu tyc s tym palcom na tisichran to je teda dobre vymenit, robi to len problemy potom. Ja sa chcem opytat na ten znak na volant. Ten jediny nemam vymeneny a nechcel som vyberat airbag, odvrtavat stary znak a davat novy, nechcem porusit cinnost Airbagu. Odkial si zohnal ten znak, teda ako sa k nemu dostanem ja Hodně se všude píše, že stačí vyměnit jen lamelu, přítlačák a ložisko, ale já když něco takovýho dělám, tak vždy pořádně, takže když už, tak opravdu komplet ;) Co se týká toho znaku na volantu, to je vlastně jen plastická nálepka, kterou koupíš tady http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=26706 a musím říct, že to na tom volantu vypadá opravdu dobře 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Duben 16, 2015 Autor Sdílet Odesláno Duben 16, 2015 Takže spojka je od včerejška vyměněná a musím říct, že to je rozdíl jako blázen. Předtím zabírala až nahoře a nyní krásně dole u podlahy a pedál jde mačkat lehčeji, navíc se mi zlepšilo i řazení, tzn. dříve se mi stávalo, že mi napoprvé nešla zařadit jednička a zpátečka a nyní jde všechno bez problémů. Samozřejmě zadní brzdy jsou taky opravené, takže můžu zase brzdit jako o život :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Duben 17, 2015 Sdílet Odesláno Duben 17, 2015 Tak to je moc fajn, ať to všechno dobře funguje a slouží ! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Duben 17, 2015 Sdílet Odesláno Duben 17, 2015 tak to uz hej Vela ludi hovori,ze akonahle vymenia spojku, je to uplne ine auto ^_^ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Duben 17, 2015 Autor Sdílet Odesláno Duben 17, 2015 Děkuji vám, je to teď opravdu jiné auto, předtím ta spojka byla taková míň citlivá a nyní je to o hooodně lepší, i to řazení . Původní spojka vydržela 17 let, tak snad tato vydrží aspoň těch 10 let ;) (to ale nevím, jestli to auto ještě budu mít :D ) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ketys Odesláno Duben 17, 2015 Sdílet Odesláno Duben 17, 2015 Počkej, až sedneš do nějakýho verglu s vyběhanou spojkou a pak zas do svojeho ... si prošlápneš podlahu :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Duben 17, 2015 Autor Sdílet Odesláno Duben 17, 2015 No to znám, protože mám ještě Š105 (viz podpis). Ta je ještě zazimovaná, ale až ji vytáhnu, tak tam tu spojku asi ani nezmáčknu :D a s tím volantem je to zezačátku taky boj, než si vždycky zvyknu :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lukas605 Odesláno Duben 18, 2015 Sdílet Odesláno Duben 18, 2015 mmm nová spojka.. :3 taky by se mě hodila :D ale tak neprokluzuje, takže zatím asi dobré 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Duben 18, 2015 Autor Sdílet Odesláno Duben 18, 2015 Dokud neklouže, tak to neřeš... ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Duben 19, 2015 Sdílet Odesláno Duben 19, 2015 Mi už párkrát klouzla když jsem tomu na 5-ku fest naložil, tak se nyní trochu hamuju a zatím to drží. Ale už mám na spojku včetně dvouhmoty nachystán rozpočet :) . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Duben 19, 2015 Autor Sdílet Odesláno Duben 19, 2015 Jak začne při plné zátěži klouzat, tak je to jen otázka času, kdy se to začne zhoršovat, ale pokuž už máš oddělané peníze, tak je to v pohodě, jen u tebe ta cena za dvouhmotu bude trochu jinde než u mě... ;) . Jinak je zajímavý, že mě to nejvíc klouzalo na 3 a 4, pětka si neklouzla nikdy (asi na to nestačil výkon motoru) :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Květen 28, 2015 Autor Sdílet Odesláno Květen 28, 2015 Tak už to potkalo i mě... Vlezu po odpoledni do auta, zavřu dveře, uslyším prasknutí a jen se dívám jak řidičovo okno sjelo dolů :( , takže budu muset pořídit novou stahovačku, to mám radost, ale aspoň jsem si po cestě domů pořádně provětral hlavu :D . Jinak do garáže jsem octu dát nemohl, protože tam teď spí veterán, tak jsem ji dal na dvůr a o jedenácti v noci jsem tam ještě šaškoval s igelitem... :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ketys Odesláno Květen 28, 2015 Sdílet Odesláno Květen 28, 2015 Jaj, a to musíš celou stahovačku jo? To máš nějakou starou, že tam nemůžeš vyměnit jen toho plastovýho jezdca? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Květen 28, 2015 Autor Sdílet Odesláno Květen 28, 2015 U řidiče jsem ještě stahovačku neměnil, takže předpokládám, že tam bude originál předface, takže tam ten jezdec asi nepůjde vyměnit :( Už jsem napsal Jeldovi objednávku a vezmu novou Německou stahovačku za cca 760 Kč, to zase není taková pálka jako za origo, která stojí cca 1600 Kč. Vezmu k tomu i expanzní ventil klimatizace (mám ho prasklý), tak ať se to poštovný aspoň vyplatí... ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Květen 29, 2015 Sdílet Odesláno Květen 29, 2015 Stahovačky jsou bohužel bolest našich aut a je jedno jestli je to předface nebo facelift. Taková porucha vždy přijde v nevhodnou dobu . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Květen 29, 2015 Sdílet Odesláno Květen 29, 2015 Jáááj, stahovačky jsou hrozná bolest, to se jim to šetření vůbec nevyplatilo :-/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
košin Odesláno Květen 29, 2015 Sdílet Odesláno Květen 29, 2015 to máš ještě dobré, mi prdla stahovačka v -20 a v 9 večer, takže si představ tu práci jak sudnáváš po tmě v takové kose tapec a šprajcuješ okno kusem dřeva :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Květen 29, 2015 Autor Sdílet Odesláno Květen 29, 2015 Je to tak, stahovačky jsou jako zámky velká bolest OI, ale aspoň že se to nestalo v zimě nebo někde ve městě při nějakém vyřizování ;) . košin: tak to ti nezávidím, já bych to teda i v takové kose dojel domů (mám to necelých 9km), ale i tak včera to dost foukalo, naštěstí to dost zachránilo topení a ventilátor naplno a i při 100km/h mi zima nebyla :D Jinak okno je zatím podepřený deskou a snad v pondělí bude nová stahovačka doma, tak snad budu brzy opět stahovat ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pulsik Odesláno Květen 29, 2015 Sdílet Odesláno Květen 29, 2015 Ty stahovačky mi už taky lezou na nervy:-( teď mě čeká výměna zadní levá..Alespoň to máš kde zaparkovat :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ketys Odesláno Květen 29, 2015 Sdílet Odesláno Květen 29, 2015 (upraveno) Stahovat můžeš kde co :D Ty stahovačky imho trpí tím, že ta vazelína prosě vyschne, a jak to pak hůř "klouže" :D, tak to rupne no Upraveno Květen 29, 2015 uživatelem ketys 0 Citovat Odkaz ke komentáři
košin Odesláno Květen 29, 2015 Sdílet Odesláno Květen 29, 2015 děsím se dne, kdy mi praskne stahovačka vepředu kde mám vytlumené dveře.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Květen 29, 2015 Sdílet Odesláno Květen 29, 2015 JJ, přesně mám ten samý pocit ! To bude žůžo :) ! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Květen 29, 2015 Autor Sdílet Odesláno Květen 29, 2015 Tlumení mě taky čeká (už to říkám dost dlouho a pořád se ne a ne k tomu dokopat), ale spolujezdce už mám stahovačku měněnou a teď u řidiče, takže mě už tyto obavy nebudou muset strašit (teda aspoň doufám) :D . Jinak jsem rád, že jsem mohl dát auto na dvůr, protože na ulici před barákem by se mi to auto nechtělo nechávat (i když bydlím na vesnici)... ketys: s tím stahováním máš pravdu... :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Srpen 23, 2015 Autor Sdílet Odesláno Srpen 23, 2015 Dlouho jsem tu nic nenapsal... Octa pořád jezdí tak jak má, jen minulý týden jsem měnil olej + filtr, vzduch. filtr, pylový filtr s aktivním uhlím a dal jsem novou napínací kladku drážkovaného řemene ;) Dále dnes proběhl ve Vyškově sraz členů OC a co bylo super, že nás opět navštívil i Sterny s přítelkou . Počasí vyšlo, hezky jsme pokecali a pak jsme se přesunuli asi o 25km dál za dobrým jídlem a když už jsme se šli najíst, tak jsme nakrmili i nějaké to divoké zvířectvo :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lukas605 Odesláno Srpen 25, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 25, 2015 Údržba je třeba já netuním, jenom dělám servis :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Listopad 28, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 28, 2015 Vidím, že jsem tu dlouho nic nenapsal, tak to musím napravit :) . Octa jezdí stále tak jak má, za chvíli mě čeká opět další revize LPG, které jinak slouží k mé plné spokojenosti, jen při přezouvání na zimní jsem zjistil, že mám 3 kola totál sjeté z vnitřní strany. V servisu se zjistilo, že čepy řízení jsou KO (a to jsem před 3 roky dělal GO přední nápravy a řídící tyčky i s čepy jsem použil od TRW :( ), tak jsem pořídil nové a nechal udělat geometrii, tak snad už to bude v pořádku ;) . Dále mi minulý týden přišly žluté žárovky Nokya do mlhovek (jsem zvědavej jak budou v mlze svítit) a dnes jsem si od Garretta dovezl face světla i s novýma mračítkama. RS nárazník už mám 2 roky doma, takže se mini krůčky blížím k faceliftu předku :D Žárovky Nokya, nové čepy a face světla Rozdíl ve svícení obyč. H3 vs Nokya H3 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lukas605 Odesláno Listopad 29, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 29, 2015 na ty žárovky jsem zvědavý, pak dej vědět jak to v mlze svítí :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kingdave Odesláno Listopad 29, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 29, 2015 Taky jsem měl čepy,tyčky řízení TRW a neskutečný problémy! Několikrát reklamace a nakonec jsem je vyhodil, dal Lemforder a tři roky mám klid. K tomu faceliftu. Nevím no,auto máš pěkné, zachovalé proč se stydět za před facelift? Takových oktávek už jezdí málo a za chvíli budou rarita:-)A ještě k tomu přijdeš o mlhovky....snad dobře vidím, ale ty face světla jsou bez mlhovek nebo fotka klame? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
surfman Odesláno Listopad 29, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 29, 2015 Mě čeká generálka nápravy na jaře a to komplet. A jsem rozhodnutej pro komplet Lemforder, nechci to dělat za chvíli znova. Ty pěkný světla na face ti závidím, v dobrým, já je mám úplně kaput. Jsou zažloutlý a fest poškrábaný. Jenže nový origo stojí 3 tis. kč jedno a do čínských replik se mi teda nechce. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.