Přejít na obsah

Konnyho stokoňová 1.6

Doporučené příspěvky

no tak tu vypinaciu tyc s tym palcom na tisichran to je teda dobre vymenit, robi to len problemy potom.

Ja sa chcem opytat na ten znak na volant. Ten jediny nemam vymeneny a nechcel som vyberat airbag, odvrtavat stary znak a davat novy, nechcem porusit cinnost Airbagu.

Odkial si zohnal ten znak, teda ako sa k nemu dostanem ja :lol:

Odkaz ke komentáři

tak ta už by ti měla vydržet :) nebo to řeknu takhle ta přežije celí auto :D

Taky s tím počítám, že to to auto přežije, protože origo tam byla 17 let a pochybuju, že dalších 17 let to auto vydrží ;)

no tak tu vypinaciu tyc s tym palcom na tisichran to je teda dobre vymenit, robi to len problemy potom.

Ja sa chcem opytat na ten znak na volant. Ten jediny nemam vymeneny a nechcel som vyberat airbag, odvrtavat stary znak a davat novy, nechcem porusit cinnost Airbagu.

Odkial si zohnal ten znak, teda ako sa k nemu dostanem ja :lol:

Hodně se všude píše, že stačí vyměnit jen lamelu, přítlačák a ložisko, ale já když něco takovýho dělám, tak vždy pořádně, takže když už, tak opravdu komplet ;)

Co se týká toho znaku na volantu, to je vlastně jen plastická nálepka, kterou koupíš tady http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=26706 a musím říct, že to na tom volantu vypadá opravdu dobře :palec:

Odkaz ke komentáři

Takže spojka je od včerejška vyměněná a musím říct, že to je rozdíl jako blázen. Předtím zabírala až nahoře a nyní krásně dole u podlahy a pedál jde mačkat lehčeji, navíc se mi zlepšilo i řazení, tzn. dříve se mi stávalo, že mi napoprvé nešla zařadit jednička a zpátečka a nyní jde všechno bez problémů. Samozřejmě zadní brzdy jsou taky opravené, takže můžu zase brzdit jako o život :D :palec:

Odkaz ke komentáři

Děkuji vám, je to teď opravdu jiné auto, předtím ta spojka byla taková míň citlivá a nyní je to o hooodně lepší, i to řazení :palec: . Původní spojka vydržela 17 let, tak snad tato vydrží aspoň těch 10 let ;) (to ale nevím, jestli to auto ještě budu mít :D )

Odkaz ke komentáři

Jak začne při plné zátěži klouzat, tak je to jen otázka času, kdy se to začne zhoršovat, ale pokuž už máš oddělané peníze, tak je to v pohodě, jen u tebe ta cena za dvouhmotu bude trochu jinde než u mě... ;) . Jinak je zajímavý, že mě to nejvíc klouzalo na 3 a 4, pětka si neklouzla nikdy (asi na to nestačil výkon motoru) :D

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Tak už to potkalo i mě... Vlezu po odpoledni do auta, zavřu dveře, uslyším prasknutí a jen se dívám jak řidičovo okno sjelo dolů :( , takže budu muset pořídit novou stahovačku, to mám radost, ale aspoň jsem si po cestě domů pořádně provětral hlavu :D . Jinak do garáže jsem octu dát nemohl, protože tam teď spí veterán, tak jsem ji dal na dvůr a o jedenácti v noci jsem tam ještě šaškoval s igelitem... :D

post-107-0-04480700-1432850541_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

U řidiče jsem ještě stahovačku neměnil, takže předpokládám, že tam bude originál předface, takže tam ten jezdec asi nepůjde vyměnit :(

Už jsem napsal Jeldovi objednávku a vezmu novou Německou stahovačku za cca 760 Kč, to zase není taková pálka jako za origo, která stojí cca 1600 Kč. Vezmu k tomu i expanzní ventil klimatizace (mám ho prasklý), tak ať se to poštovný aspoň vyplatí... ;)

Odkaz ke komentáři

Je to tak, stahovačky jsou jako zámky velká bolest OI, ale aspoň že se to nestalo v zimě nebo někde ve městě při nějakém vyřizování ;) .

košin: tak to ti nezávidím, já bych to teda i v takové kose dojel domů (mám to necelých 9km), ale i tak včera to dost foukalo, naštěstí to dost zachránilo topení a ventilátor naplno a i při 100km/h mi zima nebyla :D

Jinak okno je zatím podepřený deskou a snad v pondělí bude nová stahovačka doma, tak snad budu brzy opět stahovat ;)

Odkaz ke komentáři

Tlumení mě taky čeká (už to říkám dost dlouho a pořád se ne a ne k tomu dokopat), ale spolujezdce už mám stahovačku měněnou a teď u řidiče, takže mě už tyto obavy nebudou muset strašit (teda aspoň doufám) :D . Jinak jsem rád, že jsem mohl dát auto na dvůr, protože na ulici před barákem by se mi to auto nechtělo nechávat (i když bydlím na vesnici)...

ketys: s tím stahováním máš pravdu... :D

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Dlouho jsem tu nic nenapsal... Octa pořád jezdí tak jak má, jen minulý týden jsem měnil olej + filtr, vzduch. filtr, pylový filtr s aktivním uhlím a dal jsem novou napínací kladku drážkovaného řemene ;)

Dále dnes proběhl ve Vyškově sraz členů OC a co bylo super, že nás opět navštívil i Sterny s přítelkou :palec: . Počasí vyšlo, hezky jsme pokecali a pak jsme se přesunuli asi o 25km dál za dobrým jídlem a když už jsme se šli najíst, tak jsme nakrmili i nějaké to divoké zvířectvo :D :palec:

post-107-0-56972200-1440361689_thumb.jpgpost-107-0-57302100-1440361718_thumb.jpgpost-107-0-59151900-1440361750_thumb.jpgpost-107-0-05339400-1440361784_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Vidím, že jsem tu dlouho nic nenapsal, tak to musím napravit :) .

Octa jezdí stále tak jak má, za chvíli mě čeká opět další revize LPG, které jinak slouží k mé plné spokojenosti, jen při přezouvání na zimní jsem zjistil, že mám 3 kola totál sjeté z vnitřní strany. V servisu se zjistilo, že čepy řízení jsou KO (a to jsem před 3 roky dělal GO přední nápravy a řídící tyčky i s čepy jsem použil od TRW :( ), tak jsem pořídil nové a nechal udělat geometrii, tak snad už to bude v pořádku ;) .

Dále mi minulý týden přišly žluté žárovky Nokya do mlhovek (jsem zvědavej jak budou v mlze svítit) a dnes jsem si od Garretta dovezl face světla i s novýma mračítkama. RS nárazník už mám 2 roky doma, takže se mini krůčky blížím k faceliftu předku :D

Žárovky Nokya, nové čepy a face světla

post-107-0-79979300-1448748126_thumb.jpgpost-107-0-09600000-1448748148_thumb.jpgpost-107-0-77960300-1448748168_thumb.jpg

Rozdíl ve svícení obyč. H3 vs Nokya H3

post-107-0-81601500-1448748384_thumb.jpgpost-107-0-14426600-1448748417_thumb.jpg

post-107-0-17996700-1448748280_thumb.jpgpost-107-0-15584100-1448748455_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Taky jsem měl čepy,tyčky řízení TRW a neskutečný problémy! Několikrát reklamace a nakonec jsem je vyhodil, dal Lemforder a tři roky mám klid. K tomu faceliftu. Nevím no,auto máš pěkné, zachovalé proč se stydět za před facelift? Takových oktávek už jezdí málo a za chvíli budou rarita:-)A ještě k tomu přijdeš o mlhovky....snad dobře vidím, ale ty face světla jsou bez mlhovek nebo fotka klame?

Odkaz ke komentáři

Mě čeká generálka nápravy na jaře a to komplet. A jsem rozhodnutej pro komplet Lemforder, nechci to dělat za chvíli znova. Ty pěkný světla na face ti závidím, v dobrým, já je mám úplně kaput. Jsou zažloutlý a fest poškrábaný. Jenže nový origo stojí 3 tis. kč jedno a do čínských replik se mi teda nechce.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...