Přejít na obsah

Výmena palivového filtra

Doporučené příspěvky

Zdravím Vás! Mám Octaviu II, r.v. 2006 - jún, 4x4, 1.9 Tdi, 77 KW.

Menil som palivový filter a mám z toho zlý pocit. Nie som si istý či tam bolo tesnenie a z nového filtra tam mechanik tesnenie nedal. Neviem či tam má, alebo nemá byť... :lool: Mechanik mi hovoril, že filter môže byť na viac typov áut a nie pri každom sa použije to tesnenie, preto ho tam nedal...

Viete niekto poradiť, máte s tým skúsenosti? Dal som tam filter MANN, predtým tam bol UFI.

Ďakujem!

Odkaz ke komentáři

Pokud jsem kdykoliv na 02 měnil filtr, jestli to bylo na 1.9TDI 77kW nebo na 2.0 RS 125kW vždy jsem měnil i těsnění - to co bylo u nového filtru šlo do auta.... možná tam nechal staré těsnění ( což ale není to pravé ořechové ). Ale možná měl pravdu, třeba někdo z kluků viděl víc typů filtrů než já. Jinak jestli UFI nebo MANN je fuk, oba jsou velmi kvalitní výrobci, takže v poho...

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 6 měsíců později...
  • o 2 týdny později...

presne tak, tiez som pri udrzbe teraz menil aj palivovy, ten co mi dosiel je MaH, ale ja mam UFI, tak som musel kupovat este jeden, ak teda mate zaujem, mam doma jeden absolutne nepotrebny filter MaH pre octu PD s DPF...

asi je vzdy najlepsie to otvorit a podla toho kupit, ale pozor, neodporucam to znova zmontovat este so starym tesnenim a jazdit, je uz stvrdnute. som to tak spravil, kym som nemal nove a nafta mi z filtra striekala po celom motore :-( moja chyba.... uz viem do buducna

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...
jsou v základu dva druhy filtrů, MaH a UFI, MaH se pozná podle odvzdušňovacího šroubku na víčku filtru a montoval se cca do MR2006, novější mají UFI systém

to, co je na obrázku výše je MaH systém

Z boku tělesa filtru mám samolepku, na které přečtu pouze MaH (číslo ne) a nemám odvzdušňovací šroub. Je to na GV BLS 2008.

Zas mám nějakou zvláštnost. :) Poradíš jak to je? Dík

Upraveno uživatelem eda1
Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...

Tohle bude na každým jak si to udělá ale měnit před každou zimou se mi zdá přehnaný. Jen se zeptám co myslíš tím "předepsaných km" kde tento údaj naleznu? Protože např. v manuálu sem nic nenašel a servisku mám v němčině jenže umím jen česky, slovensky a průměrně rusky :lool:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Čau chlapi, koukal jsem na ten návod, jak vyměnit palivový filr a když tam nemám ten odvzdušnující šroubek, jak teda dostat naftu z filtru?? Sundat některou hadičku nebo dát hadry kolem filtru a co vyteče, tak vyteče?? Nebo té nafty tam nebude až po vrch??

Dík

Odkaz ke komentáři

Povolit šrouby na víčku (vyšroubovat) a víčko vytáhnout, zároveň jde i filtr ven (víčko je zapuštěné dovnitř, žádná nafta z toho nepřetékala). Pod to položit hadr nebo na to navléknout igeliťák a stříkačkou vytáhnout naftu z nádoby filtru. Neboj se toho, nic na tom není.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Zdravím,

mám dotaz,snad ne moc hloupý;-)...Vyměnil jsem palivový filtr a ten starý byl opravdu černý,byl jak starý olejový filtr a to jsem z tama vysál,ten zbytek nafty,byl také dost tmavý a jde mi o to jestli je možné,že by se tam dostal olej.Jeden týpek mě strašil,že je to možné...Díky za odpověď...je to OII 1.9 TDi PD rok 2007

Odkaz ke komentáři
  • o 6 měsíců později...

chlapaci helejte když sem tam dal ten plivovaj fitr tak ho mám zamákout uplně nadoraz dolu? já jen že když sem ho tam nasunul tak to zapadlo nejdřív málo pak sem s nim pootočil a zapadl ještě hlouběji. měnil sem ho poprvý v životě tak se radši chci zeptat jestli to má bejt uplně nadoraz dole. dík za radu

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...