Přejít na obsah

Piráti silnic

Guest Noac

Rychlost  

330 hlasů

1. 1. Dodržujete rychlost na silnicích???

• Pokaždé
      28
    • Nikdy
      28
    • Jak kdy
      277

• Prosím přihlašte se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

No jestli myslíš superb střelce tak to byl Lacina.

duke_luke je vidět že jsi poměrně čerstvým členem FOC protože jinak bys věděl že VSemi a Houmik jsou ti největší piráti OC a možná v republice vůbec. A svědčí o tom i to že je zatím nidko nechytil. :lool: :lool: :lool:

Jinak jek jezdíš je jedině a jenom tvoje věc. Já taky nejsem žádnej svatoušek, ale když můžu a podmínky to dovolí rád otevřu ohrádku s koníkama na procházku.

Odkaz ke komentáři

???cože??? Teď to absolutně nechápu... Kterou myslíš?

Jo Lacinou...

A já přemýšlel které video s moji(Lucie) myslíš :-D :-D

ne ne Honzo- jelikož luke duke dodržuje zákony tak jistě ví jak se zachovat když ho dojíždí auto s výstražným modrým světlem které opravňuje k přednosti v jízdě...

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Pročetl jsem si tu pár poslednch stránek... je to velmi úsměvné.

1. levý pruh by opravdu měl sloužit pro předjíždění a je jasně dáno, že musíte umožnit předjetí ať už předjíždějící jede 131km/h, 135km/h nebo 185km/h.

2. Vždy mě pobaví situace, která se mi nejednou stala: jedu 135-140 v levém pruhu - dodržuji vzdálenost před vozidli předemnou tj.(podle okolností 30-40 metrů) a vše vyhlíží jako plynulý provoz. V levým pruhu vedle mě kamiony + vozidla s přívěsy jedoucí +-90 a najednou za mnou splašený prase nalepený metr a půl na mým nárazníku a bliká a bliká.

Co udělat? Když přidám, během 5-10 vteřin budu nalepenej na auto před sebou, zařadit se doprava mezi řadu kamionů, který jedou 80-90 asi taky není nejbezpečnější manévr... Pro mě jsou takovíto "řidiči" zaškatulkováni v boxu OVCE, ovce, které vidí jen jedno auto před sebou a absolutně nedokáží vyhodnotit dopravní situaci a předvídat.

Opět příklad - jedu a vidím 5 km před sebe... A vidím brzdová světla a puštěné varovky vpředu jedoucích vozidel (pro neználky - na dálnici velmi dobrý signál pro řidiče jedoucí vzadu, ŽE SE NĚCO DĚJE). První věc co bezmyšlenkovitě udělám, je alespoň to, že sundám nohu z plynu a zatraceně zpozorním a zpomaluji jak 90% řidičů abych v poklidu dojel tvořící se kolonu... A zase - opět nějaká OVCE co do poslední vteřiny drží "plnej kotel" a pak masivní brzda na poslední chvíli div nehoří gumy...

Možná jsem divnej ale toto opravdu nechápu...

Prostě si uvědomte jedno! Co se silniční sítě v ČR týče - je značně nedostačující. S tím nic nenaděláme, ale můžeme přeci jezdit jako lidé a né jak hovada... Tzn. když za sebou vidím našláplý nový BMW s 500sty koníkama pod haubnou, tak mu uhnu, pokud je to možné!!!!!!!! A když v kopci potkám v levým pruhu při stodvaceti favorita jedoucího vedle náklaďáku, tak se prostě uklidním a počkám až ho to fáčko předjede a pak jedu já... Buďme tolerantní a ohleduplní - může to zachránit i život...

Odkaz ke komentáři

Díky... ale právě stačí jen pár blbečků a z cesty "kamkoli" se může stát noční můra... Bohužel...

Ono ruku na srdce, když jedu ve svý Octávěnce, tak jedu jednoznačně na pohodu... ale v garáži mi taky odpočívá několikaset koňová mrška, ale nikdy nepřeceňuji své schopnosti a možnosti auta... a nikdy si nejedu vyzkoušet "co to umí" na dálnici tah, Praha-Brno v pátek ve 14h, jak má, jak se mi to jeví, ve zvyku většina OVCÍ...

Odkaz ke komentáři

Ja jezdim jak potrebuju a jak se mi chce. Kdyz pospicham tak pospicham ale nikoho neohrozuju. Kdyz si chci zablbout a jet kudlu tak to delam tam kde jsem jak v aute tak na ceste sam abych to odnesl jen ja. Na maximalni rychlosti se vyblbnu v nemecku. V CR to nema vyznam. Rizeni me zivi takze se i chovam podle toho. K predjizdeni kamionu: Na zapade to funguje asi takhle: dojedu kamion, hodim smerovku, osobak me pusti, dostanu se vedle kamionu, on mi lehce spomali a ja se behem chviky radim pred nej a osobaky profici okolo a je klid. Nikdo netroubi,nenajizdi na me, nebrzdi me. Vsichni jsou zpokojeni. Protoze v D maj za blikani a troubeni pokuty!!! I u nas plati ze vychovat ridice muze jen PCR a ne ostatni ridici!!! Takze se podle toho ridme a bude klid. A debaty stylu: zaradim te zpet kdyz mi to ve 110km kidnes do leveho kdyz ja jedu 160km... Pres drzku obema. ;)

A kdyz chci jet na spotrebu tak jedu na spotrebu ale zase to nekydnu ve 110km/h do leveho pruhu kde to jede kolona auto 140km/h. Je proste treba premyslet u toho rizeni. Jo a u nas se s kamionem predjizdi strasne spatne protoze vam ta vychodni svoloz co tahne pres CR nikdy nezpomali. Ti jen zavodi. Pak se to predjizdi 10km a ti co troubi by meli troubit na toho v zadu a ne na toho co predjizdi.

Upraveno uživatelem Kube
Odkaz ke komentáři

Byt to v D nebo v F tak na nej nekdo zavola policajty a ma po prdeli :rolleyes: A ja osobne bych tam jel o neco rychleji, jen bych koukal jestli tam nekde nesedi polisi. Urcite bych tam nejel presne 70km/h. ;) Tim ale nerikam,ze ty jsi jel presne.

A nebo to video zanes na policii. U nas je to predjizdeni brano jako trestny cin :palec: A chlapec dojezdil :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Kube : no ono si pozri pozorne ,ako idu znacky, je tam 70km ,tu vidno , potom ide 50km znacka, na tu svieti plne svetlo,cize ju nevidno a potom je tam dalej obdlznikova tabula s 30km/h maximalkou a je spolu so znackou zakaz predbiehania. -- Tu obdlznikovu vidno pekne ,ked zastavis obraz tesne ked je znacka pri aute. JA som siel 30km rychlostou :). A ten za mnou tych 30 km /h asi nechcel ist, preto to trhol.Za nami bolo este Kia sorento a ten isiel pekne za mnou,nemal problem ,kedze tam bola 30siatka.

Odkaz ke komentáři
A nebo to video zanes na policii. U nas je to predjizdeni brano jako trestny cin :palec: A chlapec dojezdil :rolleyes:

jedním dopisem to smazne ze stolu i malé dítě...

A debaty stylu: zaradim te zpet kdyz mi to ve 110km kidnes do leveho kdyz ja jedu 160km... Pres drzku obema

věř že bys to tam "nekidnul"

Odkaz ke komentáři

věř že bys to tam "nekidnul"

Nekidnul protoze se koukam do zrcatek a premyslim kdyz ridim. Ale ver mi,ze kdyby jsi mi provedl nejakou prasarnu a nebude se mi to libit a bude v mych moznostech a meho auta aby jsi mi neujel tak te donutim zastavit a dam ti pres drzku. Klidne i klicem na kola :rolleyes:

Upraveno uživatelem Kube
Odkaz ke komentáři

V možnostech oct by to jednak nebylo a hlavně-já bych ti žádnou prasarnu neudělal-nemám to zapotřebí! Já tam nepsal že bych vytlačel atd jak sis asi představil ty-jen že mám své způsoby jak docílit toho aby mě "brzdič" z levého uhnul...

Ani nemám potřebu riskovat 5bodu a několik tisíc pokuty za podjetí pravým... Takže můžeš být klidný.

A reakce typu-vyřídil bych si to ručně nebo klíčem na kola-to ve mě vyvolává akorád úsměv...tvrďáci jsou jen na fórech-v realu už neudělají nic. Max by tvé mávání klíčem na kola a následná reakce napadeného bylo hodnoceno jako přiměřená obrana

Odkaz ke komentáři

Ja uz tahal par ridicu z kabin, jak z kaminou tak z osobaku. Ale to sem nepatri. Ja jsem magor na to dost. Svedkem mi muze byt moje mlada nebo kolegove z prace. Ale to jsou zbytecne debaty. Jen se mi osobne nelibi nejake vynucovani uhnuti. Kdyz chces jet tak prosim, nemam problem ti uhnout. Ale nechtej po me abych kvuli tve 160km/h uhybal za kamion ktery dojizdime a musel kvuli tobe brzdit... To se mi nelibi. A zase o tom muzeme dal a dal debatovat a to se mi fakt nechce. Pro ti tobe osobne nic nemam takze bych tuto debatu ukoncil :rolleyes:

Upraveno uživatelem Kube
Odkaz ke komentáři

ja sa musim priznat, urobil som v pondelok skaredu vec a mohlo to skoncit aj vyklepavanim zadku mojej krasnej okty, ale uz som bol az nepricetny. Cca 8km isiel za mnou renault megane combi r.v. cca do 1999. Isiel za mnou tak tesne, ze v spatnom zrkadle som mu uz videl len kapotu,ani predne svetla nie, len sem tam, ked som zrychloval,tak kym zrychlil aj on. Ja v meste 50, on tesne na mne, vyjdem z dediny, dam na 90 on mne na riti, dalsia dedina a v kuse tak.No mal som tlak 500, pritom predomnou nic ,a za nami nic, prazdne cesty. Pochopim ,ze ked niekto pred predbiehanim sa potrebuje priblizit k autu, ale on len siel a v kuse nalepeny. Po 8 km asi uz som toho mal dost, bola znacka 60 ,ja 60 on za mnou. Chodim tam casto,tak som vedel ,ze o chvilu bude 100. Ale pridal som si tak na 70 - no on v kuse mne na riti. Nejaky chlapik cca do 40 rokov s manzelkou - boli tak blizko stale,ze som im videl aj farbu oci. Zrazu ma dopalil, lavou nohou som drzal plyn a pravou som drbol riadne na brzdu. To ste mali vidiet to divadlo, ledva to zbrzdil, jeho zenu hodilo na pristrojovku. Zacal rozhadzovat rukami ako blazon - to som mu ukazal prostrednik a zrychlil na tu 100vku predpisovu a tak som siel dalej. Potom si dal vacsi odstup a o chvilu ma uz obehoval a trubil ako debil - to som mu aj ja zatrubil. Neznasam kktov, co nepoznaju bezpecnu vzdialenost - nikdy neviete, kedy vam pri lese skoci jelen atd pod auto a musite tvrdo brzdit a takyto kreten by bol uz vo vas !!!! Samozrejme, zrazu ma obehol na volnej ceste a isiel si okolo 130, lebo sa stratil v dohlade - pritom vsade bola 100vka. Takym strielat do pneumatik malo

Odkaz ke komentáři

Takový se utlučou samy. Větší srabda je když těsně před tebe vyjede baba z vedlejší kde je STOPka a ne že by se uhnula ke krajnici, když už tě téměř "ohrozila", ale milostivá se drží na prostředku a nějk nechvátá s tím aby zrychlila na povolenou rychlost. Je to v místě kde se běžně, neříkám že předpisově, jezdí kolem stovky.

Chlapík co jel přede mnou to nevydejchal, předjel jí, zastavil - zablokoval a divilil jsem se že jí nevytáhl z auta. Ale řval na ní že to bylo slyšet na pět metrů přes zavřený okno v nastartovaným autě.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Jen otázečka... Dávají se ještě do nových aut blinkry ? Mám totiž pocit, že do BMW X5, AUDI Q7, Porsche Cayene, atp je tam výrobci už ani nedávají... (Opravdu je takový problém při odbočování nebo přejíždění z pruhu do pruhu hrábnou pazourou pod volant a dát tu umrcasenou páčku dolů či nahoru!!!!!)

:wallbash: :wallbash: :wallbash:

Odkaz ke komentáři

no nedavanie blinkrov som videl uz aj v starom peugeote 207 ,v meste si to mysickoval z pruhu do pruhu bez jedinej smerovky medzi autami,cakal som,kedy do niekoho drbne. Je to otras proste. Ja davam smerovky vsade, aj ked nie su poblizku auta..uz len kvoli chodcom, aby vedeli, kam to mam namierene a nesli mi do cesty. Uz som videl aj vodicov sa rozculovat,co mu chodec skocil do cesty..a pritom on vobec nedal znamenie,ze ide na vedlajsiu cestu, kreten. Smerovky vzdy a vsade !

Odkaz ke komentáři

Jo to mi taky vadí, že lidi nejsou schopný blikat. Blikám i na parkovišti nebo v podzemních garážích a už jsem si vyslechla řeči typu, co blikáš, nejsi přece v autoškole. Mám to prostě automaticky. Samozřejmě blikám při vyjíždění z řady nebo při rozjezdu, když stojím při okraji silnice. Bylo by fajn, kdyby chování řidičů bylo čitelnější.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...