Přejít na obsah

Lišta SPZ - koroze 5.dv

amogh

Doporučené příspěvky

čekal jsem, že už tu téma bude ale nic jsem nenašel tak přidám své postřehy

- dle me dveře reznou pouze z důvodu, že lišta sedí moc nadoraz a tudíže postupně odírá lak

- připadne mi, že vyšší pravděpodobnost koroze je u aut kde byla lišta sundavaná (např z důvodu zaslepení nebo výměny zámku)

- jak jistě víte Tourka má pod lištou jiné těsnění

- výměna těsnění je však podmníněna i novějším typem lišty

- zkoušel jsem starší lištu upravit ale nakonec jsem to asi po dvou hodinach broušení a řezání vzdal, prakticky není problém upravit plasty okolo děr pro šrouby a spodní hranu lišty, bohužel novější lišta má širší dosedací plochu v horní části díky níž těsnění po celé délce rovnoměrně dosedne, to však v případě staré lišty neplatí

kupoval jsem na www.skoda-dily.cz

lišta 600

těsnění 150

post-77-1282208433_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 2 týdny později...
  • o 4 týdny později...
zdarec chci se poptat mám O1 combi rv99 předf. mám prasklou lištu nad spz a když už budu kupovat novou tak bych koupil tu novější bez toho oblouku nad zámkem má někdo tušáka jestli půjde nad předface???

Já jí tam mám, akorát je to poznat od té staré to bylo otlačené a bubliny, ale zamaskoval jsem to štětečkem a není to tak hrozné mě se to líbí.

Ano zadní plast se musí sundat, pak to drží na několika šroubech.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 roky později...
  • o 4 měsíce později...

Zdravím,

mám OC 1 r.v. 2004 combi a taky řeším rez kolem lišty spz,... :(

mam koupené těsnění pod lištu SPZ a myslel jsem že tím problém rezavění vyřeším ale ted si nejsem jistý...

ještě jsem to tam nedal, teprve se odhodlávám tu rez odstranit(nějak seškrabnout, ošetřit a zamazat štětečkem) a pak jsem měl v úmyslu tam dát to těsnění a tím jsem myslel že problém vyřeším...

někdo mi totiš pověděl že to těsnění tam od výroby není, proto to rezaví.

Jak to teda je??...

A jak nejlíp odstranit tu rez (jestli někdo poradí) a jakou nejlepší prevenci???...

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...
  • o 3 měsíce později...

Zdar,

chystam se na to ted o vikendu. A koukam, ze tam pote asi hodim i to tesneni. Mam O1, kombi, 2004.

Sundat listu, hrubym smirglem odstranit rez na kov + lehce prebrousit jemnejsim papirem. Pote vyčistit odrezovacem. Po zaschnuti odmastit. Po zaschnuti nanest dvouslozkovy autokolor (coz je substitut zakladniho prasku nebo kytu) Po zaschnuti velmi jemnym smirglpapirem (1000++) lehce prebrousit. No a na zaver bud prestriknout nebo natáhnout stetcem. Zalezi jak si veris a jak velka to je plocha... Drz mi palce at to dobře dopadne.. :)

Zdravím,

mám OC 1 r.v. 2004 combi a taky řeším rez kolem lišty spz,... :(

mam koupené těsnění pod lištu SPZ a myslel jsem že tím problém rezavění vyřeším ale ted si nejsem jistý...

ještě jsem to tam nedal, teprve se odhodlávám tu rez odstranit(nějak seškrabnout, ošetřit a zamazat štětečkem) a pak jsem měl v úmyslu tam dát to těsnění a tím jsem myslel že problém vyřeším...

někdo mi totiš pověděl že to těsnění tam od výroby není, proto to rezaví.

Jak to teda je??...

A jak nejlíp odstranit tu rez (jestli někdo poradí) a jakou nejlepší prevenci???...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...