amogh Odesláno Srpen 19, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 19, 2010 čekal jsem, že už tu téma bude ale nic jsem nenašel tak přidám své postřehy - dle me dveře reznou pouze z důvodu, že lišta sedí moc nadoraz a tudíže postupně odírá lak - připadne mi, že vyšší pravděpodobnost koroze je u aut kde byla lišta sundavaná (např z důvodu zaslepení nebo výměny zámku) - jak jistě víte Tourka má pod lištou jiné těsnění - výměna těsnění je však podmníněna i novějším typem lišty - zkoušel jsem starší lištu upravit ale nakonec jsem to asi po dvou hodinach broušení a řezání vzdal, prakticky není problém upravit plasty okolo děr pro šrouby a spodní hranu lišty, bohužel novější lišta má širší dosedací plochu v horní části díky níž těsnění po celé délce rovnoměrně dosedne, to však v případě staré lišty neplatí kupoval jsem na www.skoda-dily.cz lišta 600 těsnění 150 0 Citovat Odkaz ke komentáři
McDrapi Odesláno Srpen 19, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 19, 2010 Dej jsem čísla dílů, prosím. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sprite Odesláno Říjen 2, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 2, 2010 Týká se toto i modelů po FL rv. 2001? Koupil jsem teď přímo u dealera škoda to gumové těsnění a tvrdili mi, že je to na toura, ale že je to jedno. Pokud mám prý po FL, tak je to stejné. Díky moc za odpověď. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rehor72 Odesláno Říjen 4, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2010 Já jsem starou lištu oblepil v místě dosednutí po celém obvodu oboustrankou a vypadá to, že to bude dobrý... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubiik Odesláno Říjen 13, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 13, 2010 ja jsem taky dneska daval to tesneni na face listu. jediny co mi to dela, tak ze v miste zamku mi moc nedoliha horni okraj listy. jinak tesneni sedi dobre. akorat jsem ho pri utahovani listy jsem ho trosku strcil dolu a bylo. mozna na jaro az budu davat listy do laku, tak hodim listu z tourky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Živočich7007 Odesláno Říjen 13, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 13, 2010 zdarec chci se poptat mám O1 combi rv99 předf. mám prasklou lištu nad spz a když už budu kupovat novou tak bych koupil tu novější bez toho oblouku nad zámkem má někdo tušáka jestli půjde nad předface??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Říjen 13, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 13, 2010 Ist pojde, ale je tusim trosku kratsia, tak ak mas od tej "starej" otlacene kraje, bude to vidno. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Živočich7007 Odesláno Říjen 13, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 13, 2010 Díkes pane uvidím až sundám děkuji za radu!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
koblížka Odesláno Listopad 11, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 11, 2010 Když se sundavá ta lišta, to musim sundat ten plast co je zevnitř na dveřích? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Živočich7007 Odesláno Listopad 11, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 11, 2010 Podle mne určítě,ještě jsem to nesundaval(tu lištu),ale bude to tam zevnitř asi přišroubované. Jinak ten plast zevnitř dveří jde dolu v pohodě,stačí zabrat a jde dolu pak ho tam jen nacvakneš! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zabiak Odesláno Listopad 11, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 11, 2010 zdarec chci se poptat mám O1 combi rv99 předf. mám prasklou lištu nad spz a když už budu kupovat novou tak bych koupil tu novější bez toho oblouku nad zámkem má někdo tušáka jestli půjde nad předface??? Já jí tam mám, akorát je to poznat od té staré to bylo otlačené a bubliny, ale zamaskoval jsem to štětečkem a není to tak hrozné mě se to líbí. Ano zadní plast se musí sundat, pak to drží na několika šroubech. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Živočich7007 Odesláno Listopad 11, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 11, 2010 Děkuji pane :) ;) a ještě se optám,záslepka zadního zámku,dá se koupit a popř. kde. Děkuji 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Listopad 12, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 12, 2010 Zaslepka zadneho zamku je origo diel, skodovka ich predava... :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Živočich7007 Odesláno Listopad 12, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 12, 2010 Tak ted už vím vše :) ;) Děkuji 0 Citovat Odkaz ke komentáři
koblížka Odesláno Listopad 13, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2010 Taky dík ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sukinrr Odesláno Únor 3, 2014 Sdílet Odesláno Únor 3, 2014 Zdravím poradí mi někdo , jak tu lištu sundat? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
dunaj6 Odesláno Únor 4, 2014 Sdílet Odesláno Únor 4, 2014 Musis sundat tapec z kufru zvnutra a nasledne je lista nacvaknuta + drzi na styroch sroboch 0 Citovat Odkaz ke komentáři
killerrebels Odesláno Červen 20, 2014 Sdílet Odesláno Červen 20, 2014 Zdravím, mám OC 1 r.v. 2004 combi a taky řeším rez kolem lišty spz,... :( mam koupené těsnění pod lištu SPZ a myslel jsem že tím problém rezavění vyřeším ale ted si nejsem jistý... ještě jsem to tam nedal, teprve se odhodlávám tu rez odstranit(nějak seškrabnout, ošetřit a zamazat štětečkem) a pak jsem měl v úmyslu tam dát to těsnění a tím jsem myslel že problém vyřeším... někdo mi totiš pověděl že to těsnění tam od výroby není, proto to rezaví. Jak to teda je??... A jak nejlíp odstranit tu rez (jestli někdo poradí) a jakou nejlepší prevenci???... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
312 Odesláno Červenec 8, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2015 Je tu na foru nekdo kdo zkousel sundat tu listu zavarit a kitovat? Nekde sem to tu videl ale uz to nemuzu najit vypadalo to zajmave bylo to udelane jako na OII. Mel to tu nekdo na foru v sekci moje octavia. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
košin Odesláno Červenec 8, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2015 byl jsem to já :) má to udělané i Dzordzino 0 Citovat Odkaz ke komentáři
312 Odesláno Červenec 10, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 10, 2015 Kosin diky za info. Premyslim ze casem koupim 5dvere a upravim takto a necham striknout. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
hackstolle Odesláno Říjen 23, 2015 Sdílet Odesláno Říjen 23, 2015 Zdar, chystam se na to ted o vikendu. A koukam, ze tam pote asi hodim i to tesneni. Mam O1, kombi, 2004. Sundat listu, hrubym smirglem odstranit rez na kov + lehce prebrousit jemnejsim papirem. Pote vyčistit odrezovacem. Po zaschnuti odmastit. Po zaschnuti nanest dvouslozkovy autokolor (coz je substitut zakladniho prasku nebo kytu) Po zaschnuti velmi jemnym smirglpapirem (1000++) lehce prebrousit. No a na zaver bud prestriknout nebo natáhnout stetcem. Zalezi jak si veris a jak velka to je plocha... Drz mi palce at to dobře dopadne.. :) Zdravím, mám OC 1 r.v. 2004 combi a taky řeším rez kolem lišty spz,... :( mam koupené těsnění pod lištu SPZ a myslel jsem že tím problém rezavění vyřeším ale ted si nejsem jistý... ještě jsem to tam nedal, teprve se odhodlávám tu rez odstranit(nějak seškrabnout, ošetřit a zamazat štětečkem) a pak jsem měl v úmyslu tam dát to těsnění a tím jsem myslel že problém vyřeším... někdo mi totiš pověděl že to těsnění tam od výroby není, proto to rezaví. Jak to teda je??... A jak nejlíp odstranit tu rez (jestli někdo poradí) a jakou nejlepší prevenci???... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.