petropos Odesláno Červenec 28, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 28, 2009 Pánové, taky mám problém s centrálem (mám OC1 kombi) a také, když dovolíte, sa zapojím do diskuze. Nedávno mi přestaly zamykat levé zadní dveře, při dálkovém zamknutí všechny čudly zajely a levý zadní hned vyskočil. Přestala mi i blikat LEDka. Přečetl jsem si tady pár diskuzí a protože jsem kluk šikovná tak dneska jsem se pustil do rozebírání tohoto zámku. Dělal jsem to sice poprvé, ale docela to šlo. Rozebral jsem domrtě celý zámek, propípal jsem si mikrospínače (jsem elektronik), zkontroloval studeňáky (žádný tam nebyly), vše jsem řádně prostříkal Kontoxem, složil vše dohromady - a ejhle ZÁMEK ZAČAL PRACOVAT NAPROSTO SPOLEHLIVĚ (tyhle opravy, když nevím, jak jsem to opravil opravdu miluju)! Ale !!! Nevím proč, stále mi nebliká LEDka u řidiče a co je blbé, že se auto zcela nevyzpytatelně samo zamyká! Je jedno, jestli je auto nastartovaný, nebo stojím u baráku s vypnutým motorem - hrozně se těším na okamžik, kdy mi auto zamkne všechny dveře s klíčkama v zapalování !!!! A teď babo raď ?!?!?!? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zabiak Odesláno Červenec 29, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 29, 2009 Mě teď zase zlobí dveře u řidiče. Prostě vypadávají celkově. Jakoby do nich nešel proud. Nejdou stáhnou okénka všechny ty ovladače nefungují. Nejdou zamknout jen mechanicky. Pak stačí bochnout do dveří nebo dveřma a zase chvilku fungují. Nevíte kde mám začít hledat? Asi nějaký blbý kontakt. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zabiak Odesláno Červenec 29, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 29, 2009 Tak jsem rozebral dveře a zjistil jsem, že je někde zlomený kabel. Protože jak se tam svazek kabelů rozděluje do ruzných ovladačů tak tam když s tím zahejbu tak to funguje nebo ne. Zajímavé je, že to není místo, které by se nějak hýbalo při otevírání. Prostě se to tam nějak poto. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Červenec 29, 2009 Autor Sdílet Odesláno Červenec 29, 2009 a jde nejak otestovat ta ridici jednotka dveri? nemuze byt treba spatna ta ridici jednotka, pokud nejaka teda je. nevi nekdo, kam vedou ty svazky ze dveri? vedou do nejaky krabicky? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Raceman Odesláno Červenec 29, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 29, 2009 řj dveří je ta škatulka co je na motorku stahování okna a jako celek nejde otestovat ale jdou z ní číst nějaký data ohledně polohy spínačů v zámku a ovladačů 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Červenec 29, 2009 Autor Sdílet Odesláno Červenec 29, 2009 to se cte prez vag ty data? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Raceman Odesláno Červenec 29, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 29, 2009 ano vagem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zabiak Odesláno Červenec 30, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 30, 2009 Jak opraveno, ten kabel byl někde v tom ohybu jak se otvírají dveře nebo uvnitř jak je napojen vyviklaný, nechal jsem si to opravit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
petropos Odesláno Červenec 31, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 31, 2009 Tak pánové, řešil jsem tady problém s nezamykáním LZ dveří a samozřejmě jsem objevil studeňáky mezi konektorem a plošňákem v bloku zámku. Vše jsem opravil a zámek pracuje tak jak má. Ovšem SafeLock NEBLIKÁ. Chtěl jsem repásnout všechny dveřní zámky, ale skončil jsem velice rychle, protože na PZ dveřích se mi nepodařil povolit šroub (Torx20) na odjištění vnější kliky a tím pádem mi nejde zámek vytáhnout vem. Kdyby někdo věděl, jak to obejít, ať mi dá prosím vědět. Také kontrola kabelů pod dveřními gumovými průchodkami nedopadla nejlíp-sice žádný přehnilý kabel, ale izolace na většině z nich je popraskaná na několika místech. Vše jsem znova pořádně omotal izopáskou a budu sledovat, jestli to stačí. ALE TEN SAFELOCK MĚ ŠTVE ! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Červenec 31, 2009 Autor Sdílet Odesláno Červenec 31, 2009 jaky mas rok vyroby vozidla? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Raceman Odesláno Srpen 1, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 1, 2009 zkoušel si vagem test akčních členů jestli kontrolka bliká? může bejt klidně pod tapecem rozpojená ta svorkovnice k diodě 0 Citovat Odkaz ke komentáři
petropos Odesláno Srpen 1, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 1, 2009 Je to Octavia GLX Combi Tour, rok výroby 1998. Když mi jí můj známý před 14 dny dával, tak vše fungovalo normálně i se SafeLockem. Ovšem on používal pouze dveře řidiče (bylo to poznat podle tapecu i tuhosti otevírání zbylých dveří). Já jsem začal v autě vozit rodinu začaly tyhle problémy s centrálem (mám ho na DO). Při zamknutí mi dioda problikne, všech pět dveří se normálně zamkne, ale dál dioda NEBLIKÁ. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Raceman Odesláno Srpen 2, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 2, 2009 tak to chce jedině napíchnout na diagnostiku, podívat se na závady a načíst reálný data z jednotlivejch dveří 0 Citovat Odkaz ke komentáři
petropos Odesláno Srpen 3, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 3, 2009 Ještě zrepásnu všechny zámky a prověřim kabeláž ! Jinak dík za rady, ozvu se po dovolený . :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
petropos Odesláno Srpen 25, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 25, 2009 Tak jsem zatím nezrepasoval nic, rodina mi neudělila volno - ALE dneska jsem vyměnil autorádio za jiné a SafeLock mi jako mávnutím kouzelného proutku začal chodit. Jsem z toho Ječmínek !?!?!?!?!? :D :D :D ;) :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Srpen 26, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 26, 2009 V tom povodnom Ti to prepojilo 12V zalohu na 12V napajania a preto RJ myslela, ze nie je vsetko vypnute... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
petropos Odesláno Srpen 26, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 26, 2009 Myslím si to též 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Prosinec 16, 2009 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 16, 2009 resil tady nekdo, ze ty cudliky ze dveri vyhazel ven a nahradil to temi diodami? protoze se muze stat, ze safe bude blikat, ale zamek nezacvkane a jak poznam, ze dvere jsou otevreny? spise nezamceny? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mar.cz Odesláno Prosinec 18, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 18, 2009 Tak jsem koupil repliku zámku k řidič, vyměnili a stropní světlo chodí jak má, ale teď v těch mrazech se mi nechtějí otevřít dveře u řidiče, jen to v nich cvakne, čudlik se pohne ale nevyskočí a já musím přes spolujezdce a zmáčnout otevírání na dveřích abych mohl do auta, protože když to zkusím klikou tak se čudlik vrací zpátky. Když se to vytopí tak je to v poho ale jak to vychladne tak je to v hajzlu :o Co byste poradili? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Prosinec 19, 2009 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 19, 2009 zkus ten zamek promazat -, nevim, jest-li to mam zakriknout, ale ja jsem snad po roku tu chybu odstranil, nevim,jest-li to bylo zamkem ci to bylo tim, ze jsem prostrikl konektory v A a B sloupku, ale zamek jsem mel taktez rozdelany uz po druhe a kompletne jsem to poradne promazal, pokud ti chodi signal, jakoze chodi a slysis cvakani, tak to bude problem nekde v zamku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mar.cz Odesláno Prosinec 20, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 20, 2009 Ok, zkusím promazat. Dnes jsem tam namontoval aspoň zámek k řidiči (byla v garáži pěkná zima) abych nemusel lézt přes spolujezdce 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Brady Odesláno Únor 2, 2010 Sdílet Odesláno Únor 2, 2010 Zdravím všechny členy fóra, potřeboval bych radu. Mám O1 combi rv.2003 nainstalovaný neoriginální alarm a stále se mi v noci spouští samovolně :lool: Už si nevím rady, zkoušeli jsme kontrolovat zapojení, což je snad dobře. Po alarmu to stále ukazuje na dveřní kontakty, myslíte, že by to mohlo být mikrospínačem v některých dveřích? Doplním, že zamykání funguje bez problémů.. Díky za každý tip! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Únor 2, 2010 Sdílet Odesláno Únor 2, 2010 mikrospinac zjistis tak, ze si sednes do auta, zamknes ho tlacitkem na dverich a kdyz nejaky knoflik vyskoci zpatky, tak je spatny mikrospinac. Snad to rikam spravne :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bagr12 Odesláno Únor 4, 2010 Sdílet Odesláno Únor 4, 2010 mikrospinac zjistis tak, ze si sednes do auta, zamknes ho tlacitkem na dverich a kdyz nejaky knoflik vyskoci zpatky, tak je spatny mikrospinac. Snad to rikam spravne To jako urcite,nebo vyjímka potvrzuje pravidlo? Např. mě funguje dalkac normálně (aspoň myslím - zamknou se vsechny dveře a červená diodka bliká) . Když odemknu, auto se mi samo zamkne , i když mám otevřené dveře u řidiče,spolujezdce i u kufru. Osvětlení interiéru nesvítí. Ale když zamknu tlačítkem zevnitř,tak se nic neděje (myslím to vyskakování čudlů) Jde i v tomto případě o mikrospínače? L. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CvencA Odesláno Únor 8, 2010 Sdílet Odesláno Únor 8, 2010 Ahoj všichni, přestaly se mi odemykat levý zadní dveře. Ani dálkáčem, ani klíčem (centrál), ani čudlíkem na dveřích řidiče. Kolík zůstává zalezlej v tapecu, když ho vysunu vnitřním otevíráním, stejně zpět zaleze, jako by byl na pružině a vnější klikou nejdou dveře otevřít, ani když držim vnitřní páčkou kolík nahoře. Jde mi hlavně o tom, že abych to vůbec mohl začít řešit, tak potřebuju ty dveře otevřít. Poradí mi někdo jak je otevřu??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Únor 15, 2010 Autor Sdílet Odesláno Únor 15, 2010 mam ten stejnej problem, leve zadni dvere, ani klicem ani dalkovym, vzdycky jim musim pomoc za packu, nastesti cudlik vyskoci a dvere se otevri, ale nefunguji na dalku, vymenil jsem svazek ve dverich, rozebral zamek, nastrikal kontakty. 14dni to fungovalo, prisly mrazy a je to porad dokala, funguje to kdy se mu za chce - uz nevim, co bych tam vymenil:( ;) ku*wa ze skodovkou.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Únor 16, 2010 Sdílet Odesláno Únor 16, 2010 Zdravím všechny členy fóra, potřeboval bych radu.Mám O1 combi rv.2003 nainstalovaný neoriginální alarm a stále se mi v noci spouští samovolně Už si nevím rady, zkoušeli jsme kontrolovat zapojení, což je snad dobře. Po alarmu to stále ukazuje na dveřní kontakty, myslíte, že by to mohlo být mikrospínačem v některých dveřích? Doplním, že zamykání funguje bez problémů.. Díky za každý tip! a máš to opravdu dobře zapojený ? vypadá to na relátko který se po určité době přepne a potom to děpá paseku :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CvencA Odesláno Únor 16, 2010 Sdílet Odesláno Únor 16, 2010 mam ten stejnej problem, leve zadni dvere, ani klicem ani dalkovym, vzdycky jim musim pomoc za packu, nastesti cudlik vyskoci a dvere se otevri, ale nefunguji na dalku, vymenil jsem svazek ve dverich, rozebral zamek, nastrikal kontakty. 14dni to fungovalo, prisly mrazy a je to porad dokala, funguje to kdy se mu za chce - uz nevim, co bych tam vymenil:( ;) ku*wa ze skodovkou.... Kabelama to nebude. Já už zkušel pustit i napětí rozpojeným konektorem na sloupku dveří a nic to nedělalo. Už jsempostupně zkoušel všchno. Několik se nás tu shodlo, že je prostě mrtvej zámek dveří nebo jeho mozek a musí se vyměnit, musí se sundat tapec na zavřených dveřích - více viz subfórum "elektrika-dveřové kontakty". Všechno je prostě spotřební zboží a má svojí životnost. Mě to neotevírá ani s páčkou, budi to dělat asi v pátek 19.2. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rob314 Odesláno Květen 16, 2010 Sdílet Odesláno Květen 16, 2010 Zdarec, měl bych dotaz ohledně mokrospínačů. U dveří řidiče mi blbne taky zamykání dálkou (zamykání-odemykání na x-krát), po otevření dvěří se mi nerozsvítí "dveřní světýlko, nesignalizuje maxidot otevřené dveře a nerozsvítí se osvětlení interiéru. Pokud dveředobřu na cca 90% vše se rozsvítí. Zjistil sem, že pokud šroubovákem docvaknu zámkový mechanismus jako bych zavřel na 90% dveře (mechanismus není úplně zamknut) tak vše funguje. Patrně to bude asi mikrospínačema, myslíte že to bude mít cenu repasovat, nebo to bude zbytečná práce a raději se poohlédnout někde na vrakáči případně nový kus? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
petropos Odesláno Květen 16, 2010 Sdílet Odesláno Květen 16, 2010 Já jsem na tomto fóru taky řešil mikrospínače, měl jsem problém s levým zadním (studeňáky na plošňáku). Všechno jsem musel domrtě rozebrat, tak jsem aspoň zjistil, jak je to udělané a jak to funguje. Přes zimu mě začal blbnout zámek v řidičových dveřích (občas se mi nerozsvěcuje vnitřní osvětlení, neustále se mi auto samo zamyká a odmyká), tak se chystám na opravu raději všech. Pokud jsi trochu manuálně šikovnej a trpělivej, tak si na to naplánuj jeden klidnej víkend. Práci čest 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.