miklisek Odesláno Září 30, 2010 Sdílet Odesláno Září 30, 2010 Jelikož jsem překonal magickou hranici a 1.1.2013 seznamuji Vás s mojí modrou krasavicí Octavií 1,6 GLX Tohle AEE-čko spatřilo svět v říjnu 1999, takže je to ještě předface model, ale některé prvky jsou již z face modelu. Slouží věrně v mých službách od 138.000 km a doufám, že po překonání 200.000 km bude dál věrná a spolehlivá. Malá rekapitulace oprav a úprav: 2005 - výměna zapalovacích kabelů, svíček, brzdové a chladící kapaliny - doplnění spodních krytů motoru - výměna oleje a všech filtrů 2006 - výměna předních kotoučů+destiček, výměna oleje a všech filtrů - výměna silentbloku stabilizátoru - neorigo díl - výměna čelního okna 2007 - výměna silentbloku stabilizátoru - origo ŠKODA - výměna termostatu a hrdla termostatu + výměna chladící kapaliny - výměna brzdové kapaliny - výměna oleje a všech filtrů - montáž střešního okna VELM VS-3 - úprava interiéru - lakované průduchy ventilace a středový panel 2008 - výměna rozvodového řemene a vodní pumpy - výměna středního a zadního dílu výfuku (TYLL) - výměna zadních brzdových bubnů + čelistí - výměna oleje a všech filtrů - montáž zadních koncových světel z faceliftu (zn.DEPO) - lišta nad SPZ a kryty dveřních klik od MILOTECu - montáž automatického rozsvěcení světel - montáž loketní opěrky 2009 - výměna předních a zadních tlumičů + jejich uložení a krytování - výměna zadního pryžového lůžka spodních ramen přední nápravy - neorigo díl - měření geometrie - výměna brzdové kapaliny - výměn oleje v převodovce - výměna svíček - výměna trafa zapalování - výměna chladiče a čidla větráku - výměna termostatu (2x), hrdla termostatu a čidla chladící kapaliny + výměna chladící kapaliny - výměna oleje a všech filtrů - výměna malého pravého zrcátka za velké - výměna ramen stěračů + stěračů BOSCH AERO TWIN za provedení z Octavia II - chip CIMBU - diodové panely do stropní lampičky a světla v kufru - montáž spoileru na páté dveře - nerez kroužky na přístroje - ručičky přístrojů z Passat CC a změna barvy jejich podsvícení na červenou - instalace šuplíku pod rádio ze SUPERBa - instalace 12V autozásuvky do schránky spolujezdce např. pro napájení navigace - přečalounění loketní opěrky látkou jako jsou sedadla 2010 - výměna zadního pryžového lůžka spodních ramen přední nápravy za originál ŠKODA - měření geometrie - výměna uložení zadních tlumičů za originál ŠKODA - přestavba sběrného potrubí na variantu s pletencem (TYLL) - výměna lambda sondy - záměna zadního dílu výfuku za 1,6/74kW - výměna litinových svodů výfuku (prasklina mezi 1 a druhým válcem na 3/4 obvodu průměru svodu) - výměna čidla klepání - výměna ložiska levého zadního kola - výměna mechanismu střešního okna (nedovíralo se) - výměna oleje a všech filtrů - výměna předních brzdových destiček - nová baterie VARTA 52Ah/470A - oprava chlazení: výměna termostatu, výměna víčka expanzky a profouknutí vložky topení - montáž řadící páky s manžetou a krytu ruční brzdy - kožené provedení - výměna šedých dveřních madel a kliček stahování za černé - reproduktory SENCOR za zadní sedadla + MDF podložky - úprava sání vzduchu z chladičové stěny + přidání těsnění kapoty - montáž zadní lampičky (diodový panel) - montáž "nového" koženého volantu - výměna stěračů BOSCH AeroTwin za originál ŠKODA (OCTAVIA II 600/480mm) - montáž clony HEKO na gril masky - montáž Al koužků na ovladače topení a zapínání světel - výměna podkladů budíků-ciferníky jako facelift 2011 - výměna ložisek přední nápravy, zn.FAG - demontáž dorazů kapoty - výměna krokového motůrku palivoměru a teploměru chladící kapaliny - výměna čidla chladící kapaliny - nové zapalovací kabely - výměna hadice odvzdušnění klikovky - výměna spínací skříňky - výměna oleje - výměna termostatu - "oprava" rachotícího krytu katalyzátoru - výměna plynových vzpěr zadních dveří - výměna zadního nárazníku - výměna brzdové kapaliny (vč. ve spojkovém válci) - výměna čelního okna - kontrola vůlí podvozku, změření a seřízení geometrie přední nápravy - výměna ložiska napínací kladky klín.řemenu - výměna krycí lišty předního nárazníku - diodová sufitka (malá 31mm) do světýlka v kastlíku spolujezdce - nové poklice - výměna autoantény od www.correct.cz - zadní boční protisluneční clony - USB nabíječka mobilu - renovace lakování dekoru palubky a nový přední popelník - diodové lampičky v zadním víku kufru + doplnění odporu do přední stropní lampičky - změna podsvícení budíků a palubky na bílou barvu - výměna ručiček Passat CC za Polo GTi 2012 - výměna termostatu, čidla chl.kapaliny, víčka expanzky - výměna páčky blinkrů - promazání kulových rejdových čepů (vrzalo to při zatáčení vlevo) - výměna lůžek a "kostí" stabilizátoru (origo ŠKODA) - záměna spodních šedých plastů palubky za černé (levý panel a kastlík použité, střední panel nový ND ŚA) 2013 - výměna zadních sedaček, repase řidičovy sedačky-nový molitan s potahem sedáku a celé opěradlo - výměna rejdových čepů, kulových hlav řídících tyčí, geometrie p.n. - výměna pryžových lůžek stabilizátoru - instalace nových znaků ŠKODA 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Giancarlo Odesláno Říjen 1, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 1, 2010 Vitaj u nas :D ! Tak pozeram ze uz mate spolu nejaky ten km nalietany a podla toho zoznamu sa na nej celkom dost porobilo :) . Mal motor aj nejaku vaznejsiu poruchu? Pises ze tam mas chip - ake ma teraz motor parametre a ako sa zmenilo jeho chovanie? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Říjen 1, 2010 Autor Sdílet Odesláno Říjen 1, 2010 No neřekl bych, že tam nebylo moc zásadních oprav. Asi nejvíc mě potrápilo chlazení-termostat. Jinak jsou to myslím běžné výměna provozních dílů po tolika najetých kilometrech (rozvody,brzdy, tlumiče, výfuk). Vážnější dražší oprava byla jen výměna prasklých parohů za 6000 Kč. Motor šlape jak hodinky (ťuk ťuk ťuk), spotřeba taky ujde (viz www.spotreby.cz, odkaz dole v podpisu), olej taky výrazně nežere, aktuálně po 5.400 km od výměny cca 0,45l. Jinak ještě mám upravené sání chladnějšího vzduchu (viz http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=4985) a to taky výkonu motoru a nízké spotřebě pomohlo. Chip přidal sice jen několik koníků a Newtonmetrů, ale mě to stačí. Hlavně je chip znát při předjíždění, kdy při podřazení na trojku auto "vystřelí" vpřed. A při 90-100km/h točí motor 3500 1/min, takže v oblasti maximálního a díly chipu vyššího kroutícího momentu, což je příznivé a auto příliš nezpomaluje ani v kopcích. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Giancarlo Odesláno Říjen 1, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 1, 2010 no jasne, uprava sania - a ja ze z kade mi je ten nick znamy :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Říjen 1, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 1, 2010 Jůů tak to ty naše musely na sebe skoro koukat na pásu v MB :lool: Stejná barva, stejný motor...a ta přístrojovka vypadá opravdu hodně dobře 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Říjen 2, 2010 Autor Sdílet Odesláno Říjen 2, 2010 Hohó, díky za pochvaly, hoši ! to TomášT: Malá zajímavost: tak před týdnem kouknu z okna na ulici na naše autí a říkám si, herdeg já mám nějaký jiný kola :D . A představ si že před naším autem stála úplně stejná Octávka (předface-face), i vnitřek měla na první pohled podobnej, odlišná byla jen ta kola (měla liťáky DEZENT), nápis na kufru LX, neměla ten spoiler na kufru a kliky měla v chromu. Dle výfuku to asi bylo AEEčko, na tachometru měla nějakých 195.000 km. Takže těch modrej sester bude asi víc :D . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Říjen 2, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 2, 2010 Octa je moc pěkná a jde vidět, že se o ni opravdu hezky staráš. Tak ti přeju ať ti dělá jen samou radost a slouží mnoho km bez poruchy :D :D PS: taky se mi jednou stalo, že jsem byl nakupovat v Hypernově (asi před 2 roky) a když jsem přišel s nákupem k autu, tak jsem se nestačil divit, vedle mě stála úplně stejná octa, ve stejným laku, stejná motorizace, stejný interiér a dokonce měla i stejný poklice na kolech, no hleděl jsem jak vyoraná myš, ale tu moji jsem si poznal podle anténky na střeše (od mobilu) a podle voňavé ,,hrušky,, pověšené na vnitřním zrcátku :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Říjen 4, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2010 Jo pěkná octa a staráš se o ni pěkně, snad si to zslouží. :D Kde si sehnal rafičky červené? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
škodik Odesláno Říjen 4, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2010 pěkně opečovávaný auto a i pěkně sepsaný.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RAZTY Odesláno Říjen 4, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2010 PĚKNĚ UDĚLANÝ INTERIÉR KDE JSI SEHNAL TU VANIČKU CO MÁŠ MEZI ŘADÍCÍ PÁKOU A RUČKOU ?JÁ TAM MÁM POUZDRO NA BRÝLE A JE TO ÚPLNĚ K HOVNU :lool: AKORÁT SE KOLEM TOHO DRŽÍ SVINČÍK ;) TA VANIČKA VYPADÁ DOBŘE A JE PRAKTICKÁ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Říjen 4, 2010 Autor Sdílet Odesláno Říjen 4, 2010 to Petan.VUT : na druhém fóru v bazaru, jsou z Passata CC a podsvícené červenou diodou místo původní zelené to RAZTY: myslím že tady : http://www.topplast.cz/?82,cz_odkladaci-pa...octavia-333-160 . Ale bacha. Chce to přidělat ji, protože jinak to drnčí. Já použil plastové nýty na tapecírung koupené ve Škodovce a mám je přikryté protiskluzovou podložkou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RAZTY Odesláno Říjen 4, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2010 MOŽNÁ BY TA VANIČKA STAČILA PŘILEPIT OBOUSRANNOU LEPÍCÍ PÁSKOU 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Říjen 4, 2010 Autor Sdílet Odesláno Říjen 4, 2010 Ale nějakou dobrou, asi pěnovou 3M. A hlavně co hlavně drží na dobře plastech, on ten plast tunelu je docela "mastnej" že na něm málo co drží. Taky jsem to zkoušel a mechanické spojení je mechanické spojení. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Živočich7007 Odesláno Říjen 4, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2010 Pěkná okta a šikovnej páníček! Ať ti slouží jak má a mnoho šťastných km bez nehod!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Říjen 5, 2010 Autor Sdílet Odesláno Říjen 5, 2010 Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Říjen 23, 2010 Autor Sdílet Odesláno Říjen 23, 2010 Tak dnes nahozeny zimní kola Good Year Utragrip 7 195/65R15. Současně s tím výměna brzdových destiček, namontovány Ferodo Thermo Quiet. Očista brzdových kotoučů od rzi. Auto zabrzděný na heveru, zařadil jsem jedničku, nastartoval motor a "šábrem" jsem ty zrezlé hrany "osoustružil". Paráda kotouč jako nový . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Živočich7007 Odesláno Říjen 27, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 27, 2010 Tak dnes nahozeny zimní kola Good Year Utragrip 7 195/65R15.Současně s tím výměna brzdových destiček, namontovány Ferodo Thermo Quiet. Očista brzdových kotoučů od rzi. Auto zabrzděný na heveru, zařadil jsem jedničku, nastartoval motor a "šábrem" jsem ty zrezlé hrany "osoustružil". Paráda kotouč jako nový :P . B) B) jj jak mi říkával parťák ,,můžeš bejt blbej ale musíš si umět poradit" :o 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pointfrost Odesláno Říjen 29, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2010 Takovou oktu už jsem někde viděl :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Říjen 29, 2010 Autor Sdílet Odesláno Říjen 29, 2010 a ) někde na silnici b ) na druhém fóru též v sekci Vaše Octavie 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pointfrost Odesláno Říjen 30, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 30, 2010 No chtěl jsem ji spíš přirovnat barvou rokem aj k té mojí, ale vidím že to bylo asi odvážné 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Říjen 31, 2010 Autor Sdílet Odesláno Říjen 31, 2010 ;) já "bohunek" nepochopil tvůj dvojsmysl.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Listopad 1, 2010 Autor Sdílet Odesláno Listopad 1, 2010 Tak dnes úspěšně absolvovaná STK a ME. Na ME labda 1.000, STK pouze zjištěná vůle na ložiscích předních kol (tak proto to kope do volantu při hodně intenzivním brzdění z vysokých rychlostí) a nepatrně hnuté levé světlo (dokonce mi ho technik ochotně seřídil). U brzd trochu šmajdá zadní levý buben a levá přední brzda se při odlehčení brzdového pedálu nevrací stejně jako pravá, je tam trochu rozdíl. Jediné větší negativum je 380,- Kč za ME a 495,- Kč za STK ;) . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Listopad 22, 2010 Autor Sdílet Odesláno Listopad 22, 2010 Vzhledem k tomu, že se mi v tomhle anglickým počasí začaly mlžit okna, zvlášť to přední, tak jsem nasosal vědomosti na fórech a důkladně jsem vyčistil prostor pod předním oknem. Filtr jsem sice vyměnil v půlce září za uhlíkový, ale moc to nepomohlo. Takže jsem demontoval oba plasty pod oknem a taky hrdlo pylového filtru a vybral cca půl 5l kyblíku hnusnýho mokrýho kompostu z listí a jehličí. Přetěsnil jsem silikonem taky spodní hrdlo filtru, protože těsnění bylo už zmáčklé a těsnilo jen taktak (a navíc má hrdlo oblou přírubu, která sedí na rovném plechu karoserie, takže se vlastně divím, že to vůbec těsnilo). A výsledek ? Čistá okna ve včerejším i dnešním vlhku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubiik Odesláno Listopad 22, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2010 taky mam doma na skrini filtr s aktivnim ulim, tak jsem na to zvedavej. ale davat ho asi budu az na jaro se steracema a plastama pod steracema. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Prosinec 1, 2010 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2010 Tak dnes AEEčko dostalo novou baterku VARTA BLUE DYNAMIC 12V/52Ah/470A protože původní 2 3/4 roku stará BANERka 12V/47Ah/370A jaksi neudržela myšlenku, tedy kapacitu. Minulý čtvrtek jsem ráno nenastartoval. Po dobití a skorotýdnu to dnes bylo na pomezí "jakožene a jakožejo". Nová to je krása, ťuk klíčkem a motor běží. Cena 1484,- z toho baterka 1289,-. A na masku jsem namontoval tolik diskutovanou zimní clonu. Škoda jen, že nemá moc esteticky vyřešený ty uchycovací šroubky. Žlutý zinek není opravdu na vnějšku auta to nejhezčí řešení. Zkusím to pořešit nějak jinak. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Prosinec 11, 2010 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2010 Tak dnes jsem se konečně dokopal k dalším malým úpravám v interiéru. Výsledkem jsou nové budíky s ciferníky jako má facelift a Al leštěné kroužky ovladačů topení a ovladače světel. Obé jsem pořídil na http://www.aluramecky.cz/. Ale řeknu Vám byl to docela porod. Chtěl jsem ciferníky alá facelift a kontrolky v pozicích jako předfacelift. Bohužel jejich technologie neumožňuje "skryté" piktogramy kontrolek, jako jsou u originálu a to se mě moc nelíbilo. Takže to, co vidíte je výsledkěm použití ostrého řezacího nože a kombinace starých a nových folií budíků. U Al kroužků jsem musel reklamovat kroužek k ovladači ventilátoru, dodali mě ho větší o 4mm větší a správný rozměr mě vlastně vyrobili nakonec asi na zakázku, neb tvrdili, že Octavia I facelift má průměr otvoru pro ovladač ventilátoru 48 mm. Dál jsem jsem "cvaknul" taky tu clonu masky. Uchycení jsem vyřešil pomocí samoúchytných šroubů s nepřečnívající hlavou typ CH M5x18 ( http://www.protech-s...les/katalog.pdf , str.34). Pozor clona je laminát, takže jsem musel vytvořit pro hlavu šroubu zahloubení a šroub zalepit lepidlem. Použil jsem lepidlo CYBERBOND CB2004 ( http://www.gumex.cz/files/product/7/3/1511...05015_dok_8.pdf ). Držáčky clony jsou provrtány a pro uchycení je použita obyčejná matička M5. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Prosinec 16, 2010 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 16, 2010 Achinky ach ! Tak dnes jsem si s chlazením teda užil ! Dnes to vypadlo, že nemám auto, ale spíš parní lokomotivu, co vypouští přebytečnou páru. Na budíku 90°C, topení netopilo, v nádobce jak když se vaří brambory a to i po otevření víčka (letělo krááááásně tak 20 metrů do pole....) a mírném zchlazení motoru. Přitom termostat evidentně otevřenej byl, protože obě hadice byly horký, neztvrdlý, chladič byl teplý celý taky. Hlavně mě zarazilo ta teplota z čidla, to mě hlava nebrala. Radši jsem dal auto do servisu s obavami o nejhorší varianty (v pořadí čerpadlo, těsnění, hlava). Naštěstí to bylo asi z nějakého neznámého důvodu buď zavzdušněné topení nebo bylo přicpané, protože mě vyměnili termostat (a to ho mám doma rezervní) a bez připojeného topení (propojili ty hadice co vedou k topení) to fungovalo. "Vyhrožovali" mi, že to bude asi na výměnu topení, den práce a celá palubka ven, ale to jsem nesouhlasil a už jsem byl psychicky připravenej na to, že to budu dělat sám. Pak mě naštěstí volali, že se jim vložku topení podařilo bez problémů propláchnout a chlazení se zas chová normálně. Dal jsem tomu trochu "kouř" na cestě domů, z 6km bylo 25km a fugovalo to. Tak doufám, že bude trvalejšího rázu, páč s termostatem a chlazením jsem si už užil dost "radostí". 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Prosinec 17, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 17, 2010 hmm a nezamrzlo ti to lehce v topení? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Prosinec 17, 2010 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 17, 2010 Mno to asi ne, protože fridex tam byl ve správné koncentraci, měřil jsem ho před zimou byl do -35°C. Než se v tom začali hrabat v servise, tak to bylo 3 hodiny na vytápěné dílněa potom to dělalo taky. Spíš to byla ta záhadná bublina a zavdušnění. Každopádně po opravě najeto 63 km a ťukťuk zatím dobrý. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.