Přejít na obsah

Mikliskovo modré AEE-čko

Doporučené příspěvky

Dnes výměna plynových vzpěr na zadních dveřích. Od původních z výroby přes levné polské šmějdy a následně STARLINE z Autokelly jsem se dopracoval ke vzpěrám MAGNETTI MARELLI, které jsou nyní nově na CZ trhu. Koupil jsem verzi 500N i když nemám stěrač ani těžké křídlo, jen lehké lízátko na hraně kufru.

Cena byla rozumná 652,- vč.dopravy za obě. Výroba Made in EU, Magnetti Marelli aftermarket spare parts.

Funkce zatím dobrá, zvedá to, hlavně to brzdí na konci zdvihu, dveře jdou stáhnout lehce dolů. Uvidíme jakou budou mít životnost a pak taky ja budou fungovat v zimě.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Dnes výměna zadního nárazníku za bazarový. Původní jsem před lety nabořil o ocelový sloupek, trčícího jako sám voják v poli mezi asi 6 plastovými patníky, spojených řetězem na okraji parkoviště. Naštěstí to tehdá odnesl jen ten nárazník svislým "šlicem" a trochu poprackaným lakem na horní straně. Já ten sloupek prostě neviděl, byl schovanej přesně v ose auta a na potvoru byl vystrčenej o cca 10cm mimo řadu.

Dále doplněn odpor 5W k diodovému panelu u přední stropní lampičky. Nějak zlobilo spínání osvětlení, občas neseplo jen probliklo. Po týdnu ,co ten odpor ve světle je, nezazlobilo to ani jednou. Asi diody malým odběrem oblbujou ŘJ centrálu. A dalším efektem je, že neprobikávají (zbytkový proud) boční diodové panely při zhasnutém osvětlení

Do zadního víka nainstalovány lampičky (původem kufrové z combi) s diodovými sufitkami (42mm, 6 diod), napojeno na boční kufrovou lampičku, drát veden skrz levou stranu dveří k husímu krku a pak u svazku za levým plastem tapecírunku k svorkovnici u lapičky. Druhý pól napojen ke spínači osvětlení na zámku kufru. Svítí to teda super.

Přidávám i lepší fotky vnitřího osvětlení, foceno se stativem. Ve skutečnosti to svítí víc, dal jsem kratší čas (2"/F3,8) aby fotky nebyly přepálený.

post-1406-1311453808_thumb.jpgpost-1406-1311453919_thumb.jpgpost-1406-1311453861_thumb.jpg

post-1406-1311454002_thumb.jpgpost-1406-1311454113_thumb.jpgpost-1406-1311454159_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Dnes výměna zadního nárazníku za bazarový. Původní jsem před lety nabořil o ocelový sloupek, trčícího jako sám voják v poli mezi asi 6 plastovými patníky, spojených řetězem na okraji parkoviště. Naštěstí to tehdá odnesl jen ten nárazník svislým "šlicem" a trochu poprackaným lakem na horní straně. Já ten sloupek prostě neviděl, byl schovanej přesně v ose auta a na potvoru byl vystrčenej o cca 10cm mimo řadu.

No to poznam :palec: ! Co uz, stane sa. Inak osvetlenie pecka

Odkaz ke komentáři
osvětlení kufru je teda mazec :smich:

Ta původní žárovka sice svítí, ale je to bludička...

JJ to teda je. V bočním světýlku mám taky diodovou sufitku. I tam jsou ale dva paralelně zapojený odpory, aby se oblbal ŘJ centrálu. Jinak to po 30s zhasne. Holt diody mají malý odběr a mozky ŘJ pak pracují se špatnými informacemi.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 3 týdny později...

AEE-čko se pěkně projelo na Pelješac a zpět. Najeto 2800km. Se spotřebou jsem nadmíru spokojen. V autě tři dospělí, jedno dítě a plný kufr bagáže a jídla směrem tam, bagáže, kamínků, mušliček a vína :( na cestě zpět.

Do Vídně (A): 6,5l/100km - přes Benkovač (HR): 6,9l/100km - dojezd na Pelječac (HR) a výlety tam (tzn. samé nahoru a dolů od moře do hor (cca 300m.n.m) a k moři) : 7,0l/100km - cesta zpět přes Krapinu (HR): 7,2l/100km a Kolín (CZ): 6,7l/100km.

Přiznávám, že jsem AEE-čko letos hnal víc než před dvěma lety, protože ono jelo jako namydlený blesk. Dálnice v HR a A kolem 140km/h a ani v kopcích tomu nedocházel dech.

Teploty kolem 35°C, už ráno v devět bylo nějakých 30°C (a to prosím vše ve stínu........), takže musím říci, že upravené sání má jednoznačně blahý vliv na živost motoru. Jedinným záhadným momentem bylo to, že jsem po dojezdu tam musel dolít litr oleje a zpátky si to nevzalo ani kapku.

A zde je jedna momentka u moře:

post-1406-1314737275_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Tak dnes jsem dodělal po jednotlivých krocích změnu podsvícení na bílou. Byla to teda fuška, protože jsem nakonec všude dával SMD PLCC2 diody kvůli stejné barvě. Nějak se mi nepodařilo napoprvé trefit stejnou barvu u PLCC2 a 3mm LEDek. Akorát ještě nemám dodělaný dvě věci: podsvícení teploty a paliva - je potřeba dát menší odpor a nějak musím zabarvit ošoupanou barvu na knoflíku světel - ostré světlo diod prosvítá skrz.

No, ale výsledek mého snažení posuďte sami.

post-1406-0-02208300-1317065716_thumb.jpgpost-1406-0-43376300-1317065623_thumb.jpgpost-1406-0-17441600-1317065772_thumb.jpgpost-1406-0-53760000-1317065815_thumb.jpg

Podsvícení u mechanického topení jsem vyřešil jednou home made 4LEDkou s PLCC2 diodami. Více zde: http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=2849&view=findpost&p=1170241

post-1406-0-98404000-1317065881_thumb.jpg

post-1406-0-66166800-1317065944_thumb.jpg

post-1406-0-91638100-1317065998_thumb.jpg

post-1406-0-61441400-1317066078_thumb.jpg

post-1406-0-85772300-1317066130_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

A zas je něco nového, i když jen maličko. Úprava podsvícení budíků. Pořídil jsem ručičky z Pola GTi (od libor.kratas) a upravil podsvícení palivoměru a teploměru, aby svítilo rovnoměrně. Provedeno dle návodu na www.skodaoctavia.cz - rozdělení na dvs páry diod s odpory po cca 320Ohm. Pdosvícení je teď všude bílýma diodama PLCC2 a to i pod ručičkama. Akorát ro rádio teda nezvládnu, jsou tam SMD diody rozměru 0,8x1,6mm a na to fakt fakt nemám.

post-1406-0-30400200-1318019808_thumb.jpgpost-1406-0-05989500-1318019780_thumb.jpgpost-1406-0-84326400-1318019751_thumb.jpgpost-1406-0-68366800-1318019835_thumb.jpg

P.S. to nastavení rychloměru mimo "0" neřešte, prostě to tak vychází, že na 50km/h to ukazuje dle navi a radarů :D správně a tato rychlost je pro mě nejdůležitější (město a měřiči měšťáci).

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Dnes přezutí na zimní kola, budou sloužit poslední sezonu, vyrobeny 17KT/2007.

Rozebrání tapecírunku předních řidičových dveří. Neco v nich začalo drnčet, já myslel, že je to nějaký kabel, táhlo nebo tak něco. A on to byl "zapomenutý" kroužek vložky zámku (který tam stejně není). Asi jim to ve výrobě před těma 12 lety upadlo dovnitř a už to neštrachali ven, protože na lince jelo další auto.... .

post-1406-0-82527000-1319383294_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

211.490km - výměna těsnění okna na zadních levých dveřích. U původního byla, asi po neodborné demontáži provedené předchozím majitelem, zdeformovaná spodní část, která je nasunutá na lem dveří. Prkotina, ale nelíbilo se mi to, jak to vypadá. Postupně dávám do lepšího stavu plastové a pryžové díly karoserie, po 211tkm si to AEEčko zaslouží.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Dnes při stání v koloně se ozval děsivý jekot z motoru. Zdroj frekvence byl jasný-nějaké ložisko. Modlil jsem se ať to není v alternátoru nebo rozvodech. Naštěstí po vyjmutí klíňáku a protočení kladky napínáku to bylo její ložisko-docela dost drhlo. Zatím jsem to "dočasně" opravil (po demotáži krytu ložiska) prolitím WDčkem, ručním rozhýbáním až do volného chodu, opětovným prolitím WDčkem, vyfoukáním vzduchem a naplněním tukem na vodní pumpy. Kladka se točí bez hluku (no trochu to ložisko ševelí).

Odkaz ke komentáři

No jo nic nevydrží věčně. Zase po víc jak 200 000Km už na to mělo nárok.

Kamošovi se to ložisko rovnou zadřelo natvrdo-na 1,8T při 300 000Km. Dojel s tím do servisu asi 2km. Z řemenu tři úzké řemínky a plastová kladka propálená na padrť.... :lol: někde mám ještě fotku, protože toto jsem ještě neviděl

Upraveno uživatelem TomášT
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...