Přejít na obsah

mlhova svetla

Guest Tomash.rericha

Doporučené příspěvky

Pravá zadní mlhovka nesvítí nikdy, protože k ní není dotažený drát, ale jde to lehce napravit a to tak, že od levé mlhovky si natáhneš drát k pravé, pak ti budou svítit obě, mám to tak udělaný a vypadá to super nehledě na to, že se zvýší bezpečnost, když ti jedna žárovka praskne, tak bude svítit ještě ta druhá :palec:

Odkaz ke komentáři
to je zvlastni, ja jsem tam buchl jedn zarovku a svitila i druha strana co by mlhovka, bez natazeni dratu:)

Možná face octy tam už mají natažený drát a jen tam chybí žárovka, ale já jsem tam žárovku měl, ale právě mi chyběl ve svorkovnici napájecí drát, tak jsem ho musel natáhnout

sranda je že k pravým svetlám ide zväzok káblov v rovnakom počte ako na lavú, kde mi tá hmlovka svieti.... skúsim to ešte premerať.....

pokud tam máš přivedený drát a máš tam i žárovku, tak je to nějaký divný, to by ti měla svítit (ale pokud máš předfacelift octu, tak tam ten drát asi nebudeš mít), zkus to proměřit a pořádně to zkontroluj :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Ahoj

Dnes jsem zjistil, že mi nesvítí zadní mlhovky. Před třemi roky jsem dodělával i pravou, ale to jsem jen vylámal plast ve světle a osadil žárovku. Žádné tahání drátů atd. Při zapnutí mlhovek mi jen na cca. čtvrt vteřiny bliknou a už nesvítí. Bliknou po každém zapnutí. Čím to může být? Jsou spínané přes relé?

Díky za rady

Odkaz ke komentáři
Pravá zadní mlhovka nesvítí nikdy, protože k ní není dotažený drát, ale jde to lehce napravit a to tak, že od levé mlhovky si natáhneš drát k pravé, pak ti budou svítit obě, mám to tak udělaný a vypadá to super nehledě na to, že se zvýší bezpečnost, když ti jedna žárovka praskne, tak bude svítit ještě ta druhá :P

no asi bude tych variant viac,kedze ja som tam drat mal vo zväzku, ale nebola tam ziarovka. Musel som urobit otvor do svetla, nakolko je tam naznaceny ale nie je vylisovany. Nahodil 21W-ovu ziarovku a uz veselo svietim na oboch stranach....

Odkaz ke komentáři
Ahoj

Dnes jsem zjistil, že mi nesvítí zadní mlhovky. Před třemi roky jsem dodělával i pravou, ale to jsem jen vylámal plast ve světle a osadil žárovku. Žádné tahání drátů atd. Při zapnutí mlhovek mi jen na cca. čtvrt vteřiny bliknou a už nesvítí. Bliknou po každém zapnutí. Čím to může být? Jsou spínané přes relé?

Díky za rady

Vypadá to, že bude špatný ten vypínač světel, zkus si ho od někoho vypůjčit a pokud ty mlhovky potom budou svítit dobře, tak je to jasné. Použitý vypínač stojí kolem 500,- a nový kolem 2000,- :D

no asi bude tych variant viac,kedze ja som tam drat mal vo zväzku, ale nebola tam ziarovka. Musel som urobit otvor do svetla, nakolko je tam naznaceny ale nie je vylisovany. Nahodil 21W-ovu ziarovku a uz veselo svietim na oboch stranach....

Těch variant světel a jejich příprav je víc, to máš pravdu, já jsem tam měl vše, jen drát ne... druhý tam může mít drát i otvor ve světle, ale nemá tam žárovku a další má zaslepenou tu díru ve světle, viz. ty, ale každopádně jde celkem jednoduchým způsobem tu pravou mlhovku dodělat :P

Odkaz ke komentáři

Spínač světel vymontován, rozebrán, vyčištěn a je v pořádku. Mlhovky stále jen bliknou. Ještě mě napadlo, že mám karavanovou zásuvku na tažné a nevím, jestli má funkci odpojení zadních mlhovek při připojení přívěsu. Pokud ano, tak by to mohlo být ono. Jak je řešené odpojování- mechanicky, nebo relé?

Díky za rady

Odkaz ke komentáři

Díky jurovi sdi závada odstraněna. Proklemoval jsem červený a šedo bílý vodič na spínači a uslyšel vzadu cvaknout relátko. V kapse co vypadává hadička od zadního ostřikovače mám pojistkové pouzdro, které bylo totálně zaoxidované. Po vyčištění vše funguje. U 13ti polové zásuvky je elektrika trochu jinak. Ještě jednou díky juro sdi.

Odkaz ke komentáři
  • o 5 let později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...