lubinob Odesláno Březen 23, 2011 Sdílet Odesláno Březen 23, 2011 Používam kartón podobne ako Dodo, ale nie taký vysoký len približne zarovno nárazníka, zakryje prakticky celý chladič.. Pri krátkych jazdách po meste je to určite lepšie ako keď tam nič nie je.. a to ich cez týždeň mám dosť, skoro stále studené auto.. a pri dlhšej ceste mi to nikdy nerobilo problém, nad 90 ručička teplomeru nešla ani raz... ŠA Ti nikdy nepovie že je lepšie niečo čo tam oni nedávajú... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dodo-Kolín Odesláno Březen 23, 2011 Sdílet Odesláno Březen 23, 2011 ŠA se bojí případné odvolávky v případě reklamace. Je to pochopitelné... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Cjoctavian Odesláno Květen 4, 2011 Sdílet Odesláno Květen 4, 2011 Pazout ma zimnu clonu (ale do naraznika) v orginalnom prislusenstve 199_200_308blsw_sk_ed02_2009.pdf 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vittorio Odesláno Červen 28, 2011 Sdílet Odesláno Červen 28, 2011 akorat ze u nej to vypada ze ma lamely pro vstup vzduchu a taky jsou tam jasny omezeni, dalnice pryc, 10 a vic pryc :o 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sniper_2003 Odesláno Září 27, 2013 Sdílet Odesláno Září 27, 2013 Oživuji téma clon. Dnes jsem narazil v práci na kus systémové folie a tak mě napadlo vyrobit si zimní clonu. Takto to dopadlo. Doufám, že to k něčemu bude. Pro ty co clonu používají, stalo by se vám, že by se auto přehřívalo?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
princes Odesláno Září 28, 2013 Sdílet Odesláno Září 28, 2013 ja clonu pouzivam druhou zimu a nic spatneho jsem nezaznamenal ;-) neni tak bordel,mene hluku ven od motora a zahreje se o malinko rychleji ;-) tot vse asi ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Září 28, 2013 Sdílet Odesláno Září 28, 2013 tež používám a podle mně dobrá věc :P .... kdybys motor moc hnal tak by možná ručička povylezla trochu výš.. zastavíš, vyndáš ven a jazda dál :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Garrett Odesláno Září 28, 2013 Sdílet Odesláno Září 28, 2013 Clonu používám taky a na několika autech a nestalo se mi, že by mi teplota lezla nad 90°C. I v létě jsem viděl Octu s nasazenou clonou, pánovi co v ní seděl, se asi nechtěla sundávat dolů, vždyť zima bude už za pár měsíců :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sniper_2003 Odesláno Září 28, 2013 Sdílet Odesláno Září 28, 2013 :palec: Nebo přilít z Jamajky. No osobně jsem ji ještě sundal, až budu přehazovat pneumatiky tak jí tam zpět naimplantuji. To budou teploty ještě trochu níž tak kolem 0°C, tak to bude alespoň účelnější. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ElvisEK Odesláno Září 28, 2013 Sdílet Odesláno Září 28, 2013 (upraveno) Clonu mam prvni zimu a velka spokojenost. do prace jezdim jen cca 9km, tak bez clony jsem lozil do zamrzleho a vystupoval ze zamrzleho:) s clonou aspon v pulce cesty zacinam citit ruce na volantu:) ... uz se to zase blizi :( Upraveno Září 28, 2013 uživatelem ElvisEK 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sniper_2003 Odesláno Říjen 4, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2013 Měl bych otázečku ještě k té zástěně. Již ji mám namontovanou a je pravdou, že motor se zahřívá opravdu rychleji. Nicméně by mě zajímalo, samo že od těch co standardně používají zástěnu celého chladiče jako já, jestli při delší trase třeba 200km po dálnici ( cca rychlost 150km/h - motor v zátěži celkem topí ) při teplotě cca 8°C se jim motor nepřehřívá či netropí jiné neduhy. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gracho Odesláno Říjen 5, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 5, 2013 Dodo tu raz písal,že keď išiel po diaľnici,tak sa mu to začalo prehrievať. Vlastnú skúsenosť nemám,lebo vždy keď sa išlo s autom po diaľnici,tak som polystyrén dal vždy pred jazdou preč B) . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vasekk Odesláno Říjen 6, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 6, 2013 A je vam jasne, ze v ty stene je intercooler a diky teto zastene nefunguje? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gracho Odesláno Říjen 7, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 7, 2013 Mne to jasné je,ale keď jazdíš po meste,tak je pre teba určite dôležitejšie,aby sa čo najrýchlejšie ohrial motor, a nie aby mal motor čo najstudenší vzduch a ťahal čo najlepšie. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sniper_2003 Odesláno Říjen 7, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 7, 2013 A je vam jasne, ze v ty stene je intercooler a diky teto zastene nefunguje? Ano, ale jestli si mám vybrat teplý motor nebo výkon, tak v zimě beru teplý motor, protože na cestě do práce kterou mám 10km od domu nepotřebuji výkon. ;) Teď ještě cestuji po dálnici tak potřebuji výkon, tak jsem ji zase sundal, ale jakmile budu zase jen courat po městě tak ji hned nasazuji. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
szyrma Odesláno Říjen 9, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 9, 2013 Přesně, pokud není třeba výkon, taky jsem pro zahřátý motor. No a v zimě je přece průměrná teplota pod bodem mrazu tudíž ten vzduch už tolik chladit netřeba ne? Pokud se pletu tak mě opravte, ale pokud jezdim po městě pár kilasku ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drura Odesláno Říjen 17, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 17, 2013 Nevím jak to má OCT II, já mám OCT I a přívod vzduchu pro intercooler je z pravé spodní mřížky. Myslím si že zakrytím chladiče vody se tomu nemůže nic stát. ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
petrzkopecku Odesláno Listopad 2, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2013 clonu používám třetím rokem je to ta z plexi přes masku co se prodává na aukru a spokojenost. Auto se dřív zahřeje, ale nestane se, že by teplota přelezla 90 st. Je tam celou zimu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sniper_2003 Odesláno Listopad 2, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2013 To že se to nepřehřívá je vcelku jasné, když většina chladícího vzduchu jde spodní mříží. :lool: Tím pádem bych řekl, že to dřívější zahřátí jen díky zaslepení masky je subjektivní pocit nebo velmi málo znatelné. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tomiq07 Odesláno Listopad 2, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2013 ja mám samo domo vyrobenú clonu priamo pred chladič :) ešte z OC1 :) zakrýva asi 2/3 chladiča a nemal som doteraz problém s priehrievaním.. síce OC2 ma intercooler pred chladičom, ale asi to nahodím aj tak.. nemyslím si že zakrytím cooleru sa nejak veľmi rapídne ten výkon zníži 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Filipoo Odesláno Prosinec 14, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2013 Příští týden mi dorazí jak horní clona,tak i spodní.. Myslím že pro toho,kdo má do práce cca 10-15km je to ideální.. Nesmí se to nějak zvlášť hnát a myslím, colleru to nějak neublíží.. Na dálnici to určitě nepoužiju... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Prosinec 15, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2013 Příští týden mi dorazí jak horní clona,tak i spodní.. Kupované? Jak ta spodní vypadá? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
feki Odesláno Prosinec 15, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2013 pred FLhttp://www.obautodily.cz/eshop/skoda-octavia-ii-facelift/plexi-ofuky-oken-zimni-clony/s-octavia-05-zimni-clona-predniho-narazniku-spodni-id:9539.eshop FL http://www.obautodily.cz/eshop/skoda-octavia-ii-facelift/plexi-ofuky-oken-zimni-clony/s-octavia-08-zimni-clona-predniho-narazniku-spodni-id:9471.eshop 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Prosinec 15, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2013 Díky, takže stejnej vzhled a systém jako horní, radši zůstanu u hydroizolační fólie kterou mám zevnitř. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Prosinec 16, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 16, 2013 Mne minule prisla :) a na aute: Prve poznatky - nesedi tak presne ako kryt masky (chcelo by to zabrusit okraje podla mriezky) - pozor pri montazi, srobiky su len tak akurat kratke, pri nasadzani mozte lahko kryt prasknut... Musel som si pomoct z druhej strany (nastastie sa mi mestila ruka medzi chladic a naraznik) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Filipoo Odesláno Prosinec 22, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 22, 2013 (upraveno) Horní i spodní.. Po městě spokojenost... Upraveno Prosinec 22, 2013 uživatelem Filipoo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
korfik Odesláno Leden 16, 2014 Sdílet Odesláno Leden 16, 2014 Ahoj, nevíte jakou zimní (spodní) clonu použít na RS před FL? Našel jsem na scouta 07 tak nvm jestly třeba ta nepasuje 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Evik15 Odesláno Září 2, 2014 Sdílet Odesláno Září 2, 2014 http://autosalon.iprima.cz/videa/preventivni-servis-automobilu-chladici-soustava Taky jsem si chtěla koupit zimní clonu.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
desos Odesláno Září 2, 2014 Sdílet Odesláno Září 2, 2014 Já tam přes zimu hodil kus kartonu :_)))) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.