Přejít na obsah

modra "bloody DSG Marry"

Doporučené příspěvky

Tak tohle je asi vecny tema.. skoda autorizovany servis nutne neznamena kvalitni a naopak. Ja osobne bydlim v okoli Brna a mam tu jedem overeny servis, se kterym jsem spokojen a pak znameho mechanika, na kteryho nedam dospustit. Takze byt tebou, tak tu na foru jsou sekce kraje, takze bych se jich tam klidne zeptal, kteryho mechose ti kdo doporuci podle kraje, kde se vyskytujes.

Co jsem jeste zapomnel napsat - tak nezapomenout koupit tesneni k filtru!

Co se tyce toho jaky olej - tak na forech je hodne casto psano 'pokud chces DSG znicit, davej tam original', nebo naopak je lidi dost ***ku a napisou 'nerozumite tomu, tak se v tiom nehrabte, davejte auto do original servisu a nechte to na odbornicich;...

Prijde mi ale, ze OK, klidne si tam necham dat original, ale koupim si ho sam, aby mi za nej nenauctovali 500czk za 1l viz ODKAZ, kde vidis, ze original je 1l za 300CZK a kdyz jsem auto kupoval, tak mi servis za original nauctoval desnou palbu... myslim, ze to to bylo 7l a ~500CZK za litr... grazlove... pritom se tam vejte tak 5.5-6l...

Takze kdyz to shrnu, tak na konkretni olej bych se asi radsi zeptal v konkretni sekci tady na foru, nebo mozna otravovat na mailu eshop@cc-autodily.cz, Martin Jelecek - neuveritelne ochotnej borec, staci zaslav VIN tvoji kary a obratem mas info na mailu, navic klubaci maji 10% slevu.

Takze lumi, az to zjistis, nebo na to zalozis tema, tak mi posli link, taky me to brzo ceka, at tu neotravuju lidi znovu a nezakladam duplicitni temata ;)

//edit:

Jinak si myslim, ze nam kluci doporuci proste jen cislo toho ojele, coz je G05 218 2A2 a nemecka vyroba takoveho oleje do prevodovky 5l~1650CZK, coz je krasa!

Upraveno uživatelem raym0n
Odkaz ke komentáři

na servis sa pytam preto lebo mam aj ja znameho co

ma servis ale neznackovy. doteraz som s autom chodil ku nemu takze urco by som vymenu riesil tam. len som chcel

vediet ze ci taketo veci netreba radsej nehat na skodovku. ohladom oleja skusim zistit nejake info a pak

ti dam vedet ;) este raz vdaka :pivo:

Upraveno uživatelem lumi
Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Vikendova seance na Pisecku, parada... relax, x kubiku dreva na chalupe, ruce jako vopicak, plnej kos pravaku a umyty auto.

Prestala mi svitit prava predni obrysovka, tak ze ji hrdinne vymenim, az jsem se k ni dostal, tak jsem blbec zjistil, ze ji v nahradni sade zarovicek nemam :lol:

Trosku smutne zjisteni, ze na fotkach auto pred umytim i po vypada stejne, je to asi tou barvou, bez ohledu na to, jak je kara zasvihana, tak to vypada porad stejne(na pohled mi prijde, ze to vypada lepe, ale to mozna moje podvedomi po tom case proste asi chce, aby ten vysledek videt byl)... mozna bych za to mel byt i vdecnej, ale co uz.. :palec:

Trocha fotek pro jihoceskou ochutnavku, foceno mobilem SGS2 i9100, zadne upravicky

pred mytim:

post-4726-0-53392700-1380537869_thumb.jpg

po zakroku zakladni wapkou od Karcheru, Meguiars Ultimate Wash & Wax a mikrovlaknem od HPP:

post-4726-0-33567000-1380538153_thumb.jpg

A pak z tamejsim luhu a haju:

post-4726-0-26252500-1380538303_thumb.jpg post-4726-0-88792200-1380538309_thumb.jpg

hned bych si to misto pracovniho dne strihnul zase!!!!!!!!!!!

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Jinak velke diky Jimovi, diky nemu uz zase radne svitime, tak pri te velke slave jsem karu vcera za hezkyho pocasi jeste poradne vymydlil (nevim proc, ale kdyz auto utiram rucnikem, tak se na me ma draha divne kouka a ma me za blazna :lol: ) a natankoval plnou Shell V-Power Nitro+, litr za 35czk diky sleve z Lidlu na Shellu v Tabore... cely jizni Cechy a jejich ceny za naftu - to je proste parada :palec:

Jeste si musim odkodovat zapnuti xenonu, kdyz odemcu auto v noci... nejak uz mi to neprijde ono.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Taaaak a je to tady, jak jsem vyhrozoval, tak od dnesniho dne az do pondelka pujcen zcela novy (natejo 13km) hjóndé i30 sw v benzinove motorizaci 1.6GDi 99kW, vybava TRIKOLOR, + vsechny serepeticky az na navi a panoramu, jinak to ma vse.

Hned jsem mu nalozil rovnou vecernich, cestovnich 230km na trase Brno > Humpolec > Tabor > Pisek > muj_oblibeny_jihocesky_vidlakov a moje dojmy?! No, pokusim se byt nestranny a srovnat s moji starickou O2

+ na benzin me celkem prijemne prekvapila spotreba, dalnicnich 140km/h na 110km po dalnici 7.5l/100 dle PP, po dalsich 120km po okreskach az do jiznich Cech, kdyz jsem jel predpisove, tak 5.7l/100km dle PP

+ sexy parkovaci kamera ve zpetnem zrcatku

+ nizky prenos aerodynamickeho hluku do kabiny ridice a to i pri dalnicnich

+ kdyz pominu fakt, ze vlastne nemam rad asijsky auta co se designu tyce a nejak se od toho odprostim (proste mam rad sterilitu, pro nekoho mozna az nudu koncernu), tak musim uznat, ze to auto muze lidem pripadat vzhledove atraktivni a lapaji na to lidi (behem 25ti minut papirovani a nejake te povidacky v autosalonu prodali dve nova auta i30 nejakym dvema mladym parum a to aniz by si auto projeli...)

+ naprosto bezproblemove a okamzite spojeni s i neoficialni android ROMkou o verzi 4.2 a 4.4 (moje O2 umi jen android do 4.1.2, ale to bude resitelne nejakou BT jednotkou)

+ bezklickove ovladani

+ paradni zrcatka, je v nich vazne dobre videt

- do 4500ot se proste nic, VUBEC NIC nedeje a to tohle ma byt nejlepsi motor, brrrr

- na okreskach kde si pripadam bezpecne s moji O2 pri 115km/h a i s tempomatem v zatackach a ridim stehnem nohy a piju kafe, tak u i30 je strop na 85-90km/h a obe ruce na volantu, pak se proste bojim a subjektivni pocit bezpeci je davno pryc

- podvozek desnej, mekkej, nerovnosti D1 a okresek s autem neprijemne zahybaji

- extremne intenzivni podsviceni v interieru, kdyz jsme jeli v noci, tak jsme museli pro protijedouci vypadat jako smoulove, v jejich zajmu doufam, ze se to da nejak vypnout, protoze jinak to na delsi cestovani neni ani omylem

- pouze dva stupne pro vyhrivani sedacek 100% a 50%.. i tech 50% je na zimu zbytecne moc

- sedacky stelovatelne jen koleckem a to jen jednim, tzn nemoznost sedacku zlomit uprostred pro lepsi polohovani pro pater

- jsem relativne malej +-177cm/75kg, ale ty sedacky jsou proste pro hobity!!!

- volant tenky, maly

- cely system entertainmentu auta neintuitivni, tlacitek na volantu asi 20, ale uplne hmatem od sebe nerozeznatelne, aby clovek neco ovladal, tak musi dat oci z vozovky

- kvalita zvuku des a hruza

- asi neosefovane dorazy pri vytahovani okynek, pekne to s nima mrdne o strop

- kdyz mi auto predavali, tak mi rovnou vyply automaticke sklapeni zrcatek, pry jim to zamrza/nefunguje...

- obecne materialy v aute, kuze neni kuze, material volantu - mel bych strach, ze jak se mi v lete opoti ruka, tak se mi volant rozdroli v ruce, vsude plasty, prihradka spolujezdce vypada zpracovanim jako plastovy nakupni kosik z tesca - tvrdy, hladky plast... tohle by bylo na dlouho, takze jedno velke minus za materialy

- i kdyz mam SW, tak to ma porad malej kufr proti O2 lift!

(co se tyce nekterych chyb, treba je to vse nejak resitelne jako vice stupnu intenzity podsviceni, ale nenasel jsem to)

pak par veci, co nevim, kam zaradit:

?? nepoznal jsem zmenu mezi nastavovanim rezimu comfort/normal/sport

?? vedouci prodejny mel nepadnouci, velke sako, malou kosili, okousane nehty!! a neoblekove hodinky, vsechno spatne, jeho kolega se snazil vnutit prodat auto dalsim lidem s argumentem, ze zrovna dnes je posledni den na lednovou slevu, ktery opakoval porad!

?? pogumovane tlacitko s mikrospinacem pro otevirani dveri na klice do auta (osobne to mam za 'kurvitko')

?? proc mi musi hrat nejaka nokia/polyfoni melodie, kdyz jdu do auta a z auta, tak to nechapu

zkusim si na neco vzpomenout a napsat, zitra me cekaji okresky a dalsich 200km na Lipno, kdyz by vas cokoliv napadlo, zajimalo, dejte vedet!

Odkaz ke komentáři

Neberu to nejak zle, proste jsem si to chtel zkusit, rikal jsem si, ze kdyz to ma takovy promo, tak na tom neco byt musi... O3 bych na 4 dny nemel ani omylem sanci dostat a to ani za penize, ktery bych do toho klidne dal. A urcite si odmitam kupovat auto, jak to udelali nekteri v salonu, aniz bych si s nim zazil par situaci v REALNEM provozu.

Dalsi poznatky:

- nedotacivost, tezko rict, kdy se auto chova hure a je to citit vice, jestli je to pri prujezdu zatackou ve vyssi rychlosti, nebo pri prujezdu zatackou s mensim polomerem (takze ten jejich system ESC, VSM neni zadna hitparada, pripadne elektronika je jen neco, co ten horsi podvozek nema moznost ovlivnit, to bohuzel nepoznam a nechce se mi hledat, kde tu elektroniku vypnout)

+ jak je to relativne nizkoobjemovy a benzinak, tak je prijemny, ze brzdeni motorem, pripadne vypinani/zpomalovani tempomatu nevyzaduje tak citlivou nohu na spojce a s vypnutim tempomatu ve vyssi rychlosti to nezacne tak agresivne zpomalovat, ale je to plynulejsi, ale osobne si myslim, ze to nesouvisi s tim, ze je to prave odladene hyundai, ale ze je to prave benzin + 'jen' 1.6ka

Odkaz ke komentáři

GDi je benzin? Ja vzdycky myslel ze nafta :(

Je to proste "levne" auto, tedy levne, ze tam mas sice moderni vychytavky a podobne, ale kvalita materialu a celkove zpracovani hodne pokulhava, vlastne to, co dela autem dobrym jim chybi. Kolik je cena tohohle srotu?

Jasne, stve me, ze nemam v O2 FL featury jako hlidani mrtveho uhlu, USB konektor a podobne... ale nevymenil bych to za kvalitu zpracovani, vrzajici palubovku a interier KO po 200k km, palubovku z tvrdyho plastu atd...

A diky za mensi recenzi a utvrzeni mne! :)

Odkaz ke komentáři

tak usb či sd kartu není problém do O2 dodělat :) v celku malá investice.

Jasne, mas pravdu, ja mam Columbus, takze mam SD a pohoda, AUX si ani nechci nechavat dodelavat, vetsinou ten rozdil pri hudbe z telefonu slysim. A dodelavat - jestli se bavime o tom stejnem a to spojeni s telefonem, tak u Hyundai to bylo udelane trosku jinak, nez klasika rSAP jednotka u skodovky.

U Hyundai spojis telefon s autem, ale porad ho muzes PLNE pouzivat, zadna omezeni, kdyz ti nekdo zavola na mobil, mobil zvoni, okamzite se ti to spoji s autem a pouzivas hf z auta (desne jsem musel rvat, aby me nekdo slysel), pripadne naopak, telefon ma jen zaply BT, ty reknes autu - stahni mi muj tel. seznam z mobilu, zavolej na toto cislo, pak se auto spoji s mobilem, zavola cislo... trosku jako funkcionalni programovani opisem, ale funguje jim to.

U moji O2 se mi to sparuje a chova jako sparovane zarizeni, ze z telefonu uz nemuzu zavolat (resp muzu pomoci auta, ale...snad vis, jak to myslim, taky se prichozi sms po sparovani jsou jen v aute, v telefonu je po odparovani nevidim) a moje bluetooth jednotka mne neumoznuje sparovat s Androidem ve verzi > 4.1, ale to bude asi tou BT jednotkou, to se zeptam kluku na srazu, treba to pujde nejak jednoduse poresit. Nerikam, ze v O2 to neni mozny dodelat, proste jsem jen porovnal vuci stavu moji soucasne O2 ;)

Ale objem proste nicim nenahradis a duvod proc ja chci mit auto, tak neni sexy high-tech skrinka na kolech, ale neco, co mi safra bude na tom asfaltu drzet!!!! :beer:

co to pousteni spojky a zastaveni v horni poloze ? nic ?

Asi to byl problem jen tvyho konkretniho kusu, to jsem zkusil i bez zaplyho motoru na sucho, dobre jsem si to od tebe pamatoval, takze u 'moji' i30 nic, zadny zvuk navic.

myslel jsem to jako "technologicky starsi" auto - O2 byla navrzena 2003. Jundaj i30 v 2011/2012? Nejspravedlivejsi by bylo to srovnat s O3, ale to by Jundaj sel k zemi uz pri bouchnuti dverma pri nastupovani..

a jinak na to USB s SD kartou, jak to udelat? Mam Swing :rolleyes: Diky :)

JJ, chapu, jak jsi to myslel, taky bych samozrejem srovnaval radeji s O3, ale ta mi v garazi jaksi.... nestoji :(

Odkaz ke komentáři

Konecne jsem si nasel cas a rozdychal novy FW a spojeni moji octy s komplet telefonem, starickym Samsung Galaxy S2 i9100, nove s Andoridem 4.4.2 a nezustal jsem jen u toho - rozdychano je i ovladani a rollovani (cti :prcprc: :prcprc: :prcprc: , pozn. red. :D) z MF volantu na maxidot!! Parada!!! :palec:

post-4726-0-93737500-1392023521_thumb.png

Uz jen hlasitost z volantu na radio a vypnout rozinani svetel pri otevreni auta v noci... aneb „Je to maly krok pro mechanika, obrovský skok pro me.“

P.S.: Toceno mobilem a roztresenou kocovinkovou rukou :beer: (jeste ze youtube nabizi funkci stabilizace obrazu, kteoru jsou pouzil 2x)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...