Doli Odesláno Květen 5, 2010 Autor Sdílet Odesláno Květen 5, 2010 Takže osvětlení FOOT LIGHT je zapojené do BSG jednotky a ukostřený pod palubkou. (lze nastavit intenzitu na maxidotu) Druhá svítilna je napojená na plus i mínus štelování podsvitu ovladačů (asi nebližší možný zdroj). Kdyby byly nutné fotky, dodám. Nebo napiš mail. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Květen 6, 2010 Sdílet Odesláno Květen 6, 2010 Díky, fotky nejsou nutné (jak to vypadá u BSG vím a shcémata mám :) ), spíš jsem si chtěl potvrdit ten princip FootLight, tzn, že je ovládaný spínaným a ma maxíku regulovatelným plusem, na rozdíl od okruhu vniřního osvětlení, který je spínaný mínusem. No a, přestože jsem to neviděl naživo, chápu to tak, že FootLight v OII fakticky funguje úplně stejně jako vnitřní osvětlení - tj. po odemčení DO se rozsvítí naplno (resp, na nastavenou úroveň), po zapnutí klíčku zhasne - tj jediný rozdíl je, že se dá nastavit intenzita? Je to správně? Jinak já to mám nachystené k zapojení na okruhy vnitřního osvětlení / podsvícení ovladaců, což jsou 4 vodiče. Ale teoreticky by mohly stačit 3, dva plusy oddělené diodama a společný mínus... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doli Odesláno Květen 6, 2010 Autor Sdílet Odesláno Květen 6, 2010 Ano píšeš to správně, plus ještě se foot light rozsvítí při otevření dveří. Je to úlně stejný jako stropní lampičky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kully Odesláno Květen 6, 2010 Sdílet Odesláno Květen 6, 2010 Co tam mas za LEDky misto zarovek ? Nejaky typ, parametry nebo odkaz Zajimalo by me jestli by to neslo pres ten odpor totiz 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doli Odesláno Květen 7, 2010 Autor Sdílet Odesláno Květen 7, 2010 Mám tyhle. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kully Odesláno Květen 7, 2010 Sdílet Odesláno Květen 7, 2010 Tak tam uz primo pisou, ze to ma odber 2W, takze nejaky 5W odpor ... Pri plnem sviceni si ledka bere cca 0,16A. Kdyz bude ledka napajena 12-ti Volty, tak predradny odpor by mel byt 72 Ohmu aby ledka svitila naplno a nic se ji nestalo. Tento odpor uz bude podle me primo zabudovan v LEDce (chtelo by zmerit) a pak uz jenom zvysovat odpor. Takze pokud by vyse zminovany odpor uz byl v ledce, tak dalsich 72 Ohmu by melo zpusobit sviceni ledky na polovinu. Pokud by se tam dal odpor 108 Ohmu, tak uz by teoreticky mela svitit na 3/4. Idealni by tam bylo dat trimr a plynule si nastavit vyhovujici osvetleni za jizdy. :) Pak by nebylo treba dvou lampicek a bylo by to (skoro) jako original. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Květen 8, 2010 Sdílet Odesláno Květen 8, 2010 Takže moje provedení podsvícení palubky je hotovo, podrobnosti TADY Dva okruhy, dvě barvy, 4 dráty, výsledek podle mých představ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Květen 16, 2010 Sdílet Odesláno Květen 16, 2010 A dozadu pod sedačku použitá lampička z kufru, provedení dvoubarevné, viz TADY 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Květen 20, 2010 Sdílet Odesláno Květen 20, 2010 BCM tuto možnost nabízí, ale zkoušel sem to na autě MR09 11. měsíc 08 Ambiente, kde s emi po nakódování nerozsvítí ani osvit nohou jak má. Musím to zkusit na nějaké lepší výbavě. V dlouhém kódování je možnost - osvětlení prostoru pro nohy - osvětlení prostoru pro nohy společně s svorkou 58d (což je osvit přístrojů a ovl.) v přizpůsobení je pak možnost intenzity u obout druhů 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Marty8 Odesláno Červenec 15, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 15, 2010 Tak se mi povedlo nakodovat footlight jak pri otevrenych dverich, tak se svorkou 58d (za jízdy), intenzita se da nastavit v maxidotu, pro kazdy rezim lze nastavit intenzitu samostatne. BCM mam 087 0 Citovat Odkaz ke komentáři
P.T. Odesláno Červenec 16, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 16, 2010 2 kully: Problém je u FL - jde sice nastavit rozsvícení jak při otevření dveří, tak za jízdy, ale intenzita za jízdy se nedá regulovat vůbec a při otevření dveří jen VAGem, na maxíku se to neukazuje. Aspoň tak to teda funguje u mne.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Marty8 Odesláno Červenec 16, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 16, 2010 Me jde intenzita za jizdy regulovat na maxidotu (na vagu kanal 35), intenzita pri otevrenych dverich vagem (kanal 27). Co jsem kodoval sem hodim pozdeji, nemam to ted u sebe. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Marty8 Odesláno Červenec 16, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 16, 2010 Me to beha na BCM MR2010 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Marty8 Odesláno Červenec 16, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 16, 2010 Osvetleni jsem kodoval nasledovne: osvetleni pri otevrenych dverich byte 20/bit 0, regulace kanal 27. Osvetleni za jizdy byte 12/bit 5, regulace kanal 35 (0-100% po peti procentech) a naskocilo to i na maxidotu v polozce svetla. Ten kanal 35 se mi aktivoval az po nakodovani osvetleni. Cerpal jsem z nemeckeho VW fora, vetsina veci funguje i me http://www.iroc-forum.de/showthread.php?tid=5597 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Červenec 16, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 16, 2010 a už tomu nevaděj ani LEDky, dá se nakódovat tak, že to nehlídá chybu v okruhu po výměně žárovek za LED 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Leden 23, 2011 Sdílet Odesláno Leden 23, 2011 tak jsme s Dolim identifikovali pravdepodobnou nahradu http://www.stualarm.cz/produkt/95210cb-led...bila-4led/3smd/ dneska odpoledne pripadne v Utery budu objednavat, takze jestli nekdo chce dejte vedet. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Leden 28, 2011 Sdílet Odesláno Leden 28, 2011 takze novy ledky osvetleni prostoru nohou instalovany, potvrzuje se ze velice pravdepodobne kontrola zarovek bude to co zapricinuje ze LEDky blikaji pri startovani. puvodni LEDka - jsem ji asi po 3 minutach sviceni vytahnoval a menil za novou tak ten plechovej kryt lampicky byl docela dost teplej, asi brzo odejde nicmene kdyby ji nekdo chtel je jeho nova LEDka - neni tam ten modrej nadech super nova u spolujezdce kde se to tak neodrazi od pedalu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lubinob Odesláno Leden 28, 2011 Sdílet Odesláno Leden 28, 2011 krása Ondro... a s tými LEDkami je to tak, už so to tu niekde písal.. to prebliknutie je spôsobené kontrolou žiaroviek, vlákno v žiarovke na to nestihne zareagovať a rožhaviť sa, ale LEDka reaguje podstane rýchlejšie preto preblikávajú pri zapnutí klúča... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kully Odesláno Leden 31, 2011 Sdílet Odesláno Leden 31, 2011 Nakonec jsem nasel cisla pinu co jsem hledal, tady k lampicce na zarovku ( 3B0 947 415 B ) je konektor (893 971 632) a do nej pin i s kablikem (000 979 133) a samostatny pin ma cislo N 906 844 05 coz jsem v etce nenasel :) Maji to v nejakem e-shopu v USA, konektor 0.5$ a postovne 150$ Original kablik ma prurez 1.0 mm2 a do pinu se vleze maximalne kablik o prurezu 2.5mm2, coz znamena, ze do jednoho pinu by se vesly dva dratky Potrebne dily: Zadni: ----- 2x 7L0 947 415 svitilna (klasicka) 217Kč To je svitilna z VW. Dival jsem se na tuto svitilnu u Skodovky a SuperB II ma cislo 6L0 947 415 (cire) a ostatni auta maji cislo 3B0 947 415 B (SuperB I, OII, atd ...). Tak nevim jaky je mezi nima rozdil ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kully Odesláno Únor 1, 2011 Sdílet Odesláno Únor 1, 2011 Koupil jsem tu ze SuperBa II, tak uvidim co prijde :) Melo by to mit cire kryci sklo, tak alespon lip bude prostupovat svetlo z LED zarovek :) Akorat jsem se dival do schemat a melo by se to (alespon u superba) zapojit pod sedadlem do 10ti pinoveho konektoru. Je tam misto na ty kabliky nebo se musi pouzit 2pinovy konektor co je na prvni strane ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doli Odesláno Únor 1, 2011 Autor Sdílet Odesláno Únor 1, 2011 Je tam místo, dokonce mi Jarda říkal kde by to originálně mělo být, snad u výhřevu sedaček. Ale nejsem si vůbec jistej! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kully Odesláno Únor 1, 2011 Sdílet Odesláno Únor 1, 2011 Na schematu od SuperBa2 to jsou piny 1 ( + ) a 4 ( - ) Osvetleni_prostoru_noh___superb.pdf 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MartinRS Odesláno Březen 6, 2011 Sdílet Odesláno Březen 6, 2011 Ahoj Doli jako vždy návod zpracován na max možnou míru......jen co tam máš ty ceny tak ve škodovce lampičky kus cca 350kč jak ta bez plechu nebo ta starší s plechem......a konektor cca 80kč ceny pinů klasika..... já dělám komlet kabeláž na míru ve voze a bez problému ted se s tím nějak roztrhl pytel....:-)))))) ted jsem dělal na jedno přání s T10 červenou LED všechny 4 pozice vozu zajímavé :-)))))MRS. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kully Odesláno Březen 6, 2011 Sdílet Odesláno Březen 6, 2011 Mi uz taky podsviceni jede. Jak pri otevrenych dverich, tak za jizdy 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LukášV Odesláno Březen 11, 2011 Sdílet Odesláno Březen 11, 2011 Ahoj. Mame doma GV (myslím že to je to samé jako OII , když tam mam podle návodu zde nakodovany corner , daylight v mlhovce,..) Auto má už origo podsvícení nohou u řidiče a spolujezdce. Tyto světla svítí pouze , když se otevřou dveře. Za jízdy nesvítí ani na maxidotu nevidím možnost to aktivovat či % upravit. Poradí mi někdo jak to nakodovat - pokud to vubec jde ? Děkuji 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Březen 11, 2011 Sdílet Odesláno Březen 11, 2011 nakódovat to jde až u GVI 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LukášV Odesláno Březen 11, 2011 Sdílet Odesláno Březen 11, 2011 Zase špatně Já mám na tohle smůlu fakt :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
omicron Odesláno Květen 23, 2011 Sdílet Odesláno Květen 23, 2011 Tak už také svítím na botky a smetí na koberečcích , vpředu i vzadu. Jas (za jízdy) jde nastavit v nové položce na MaxiDOTu, přesně jak jsem si představoval. Ještě zbývá vyměnit original žárovky (ani s nimi to nevypadá zrovna špatně) za bílé LED. Poděkováni Rolbařovi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dragole Odesláno Červen 15, 2011 Sdílet Odesláno Červen 15, 2011 prosím, mohl by mi někdo říct kam přesně se zapojuje ty přední lampičky u faceliftu, myslím kam přesně na tu centrální jednotku BCM? Kterej pin, díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Marek S Odesláno Srpen 4, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 4, 2011 prosím, mohl by mi někdo říct kam přesně se zapojuje ty přední lampičky u faceliftu, myslím kam přesně na tu centrální jednotku BCM? Kterej pin, díky Ahoj, u O2 FL se to zapojuje do centrální řídíci jednotky J519 (nejdeš ji po odstrojení na straně řidiče vlevo dole). na té J519 máš zespodu 3 konektory (A B C) a prostřední bílý (označen B v servisním manuálu) je ten který hledáš. Je to PIN 50. Hned vedle by měl být PIN 49, ketrý je spínaný - . No dnes jsem to dělal a já vůl jsem to nenafotil. Takže jestli budete chtít zpracuji komlpetní návod na zapojení osvětlení nohou na O2 FL od modelu 2009 swordka 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.