Přejít na obsah

Cyklistika, bike a vse okolo

Baurak

129 hlasů

1. 1. Tak tedy kolik tedy letos date nebo planujete ?

• 0-99km
      6
    • 100-499km
      2
    • 500-999km
      10
    • 1000-1499km
      12
    • 1500-1999km
      9
    • 2000-2499km
      5
    • 2500-3499km
      4
    • 3500km a více
      10

• Prosím přihlašte se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

letos to flakam, s prckem a stavbou neni cas, takze jen neco malo kolem komina a 2x bike park, coz vicemene znamena, ze uz mam kotouce predek 1.45 a zadek 1.5mm, ted uz to asi bude i mene, takze prijde cas na vymenu.

Mam XT kotouce SM-RT70 180mm a na bike park to neni, takze dojde asi na nejakou obmenu.
V bikeparku jsem jeste jezdil na Kellys Noid 90 s osazenim SHIMANO Saint M820, 20x mm kotouce predek i zadek a vubec to nevadlo, ani na cerne v Koprivne, celou cestu dolu total konzistentni pocit, zadne propadani, zadne zahrivani, zadna zmena barvy na kotouci. 

Takze trosicku premyslim, jestli pri dojetych kotoucich nepomyslet na upgrade z 180 na 200. Na predku jsem uz zmenil na 4pistek 8020, vzadu je 'jen' trmen 8000.

Nejaka rada s cim mate dobrou zkusenost?

Odkaz ke komentáři

Galfer desky jsou oproti originálu shimano jedna báseň, jen nedělají desky s chladičem, teda v době kdy jsem kupoval desky tak jsem nenašel s chladičem,

jinak jakmile budu mít své kotouče kaput, tak chci testnout Galfer kotouče + Galfer desky, kolega jezdí sadu Galfer a nestěžuje si, ale samozřejmě ne každému to muže sednout, pokud je někdo dravec tak zde je dosti obtížné kombinovat, a je třeba testovat,

Odkaz ke komentáři

Ještě jsem se nesetkal s někým komu by to nesedlo. Používáme různé kombinace.

Jedna kotouče 1,8 i 2,0 (např. e-biky, DH kola...) a pak taky různé varianty desek. Nejvíc samozřejmě černé, hodně fialové na e-biky, občas zelené... 

Chladič nepotřebují 🙂

Celkově osazeno na cca 20 kolech, které jsou buď moje nebo se o ně nějakým způsobem starám a servisuju  a všichni chválí. 

Odkaz ke komentáři

Kluci diky, mozna zkusim stejny kotouc a pridam galfer desky.
Jinak prijde mi, ze je galfer diky TH kanalu magicky demonizovany v pozitivnim slova smyslu, ale diky, ze jste mi to potvrdily.
Na predku mam original desky k 8020 4pistku trmenu i s chladicem a funguje to dobre, myslim, ze ten chladic je ale spis na paradu, dulezita je spis kovova smes desek.

Odkaz ke komentáři

Nevím jak dlouho to jezdí TH. 
Já jsem to zkusil, protože to někdo doporučoval tady. Mám to myslím čtvrtou sezonu. 
Teď i na tragickým brzdách SRAM Level (těch nejobyčejnějších) je znát lepší brzdný účinek a menší vadnutí. To samé např. na MT-200 od Shimana. 

Na 8120 a 200mm kotouče na obou kolech to brzdí neskutečně i s pěknou dávkovatelností. 
Naopak vyzkoušeno v nedávné době 8120 a XT kotouče + origo desky a nic moc. Kolo, resp. brzdy už byly relativně zajeté (cca 100km) a přišlo mi, že to rychle vadne. 

Teď SRAM Code RS, origo Sram kotouče a desky a už mi volal, že chce taky Galfer (doteď má TRP 4 pístek s 200+200 Galfer kotoučema a fialové desky). 

Těch zkušeností bych mohl vypsat dost.

Odkaz ke komentáři

Dnes jsem provedl výměnu pastorku 11,13 a 15 na kazetě, nový převodník 24 zubů a řetěz Shimano CN-HG95, řetěz jsem předělal na rychlospojku, předpokládám, že do konce sezony bude klid :smich:

...............................................................................................................................................................

tak jsem dnes protáhl řetěz i pastorky, bych řekl kvalitně, Shimano řetěz je oproti KMC širší neboť mi při zpětném tahu kope o 13 pastorek, díval jsem se na to a chtělo by to posunout řetězovou  linku o cca 0,5 mm na převodníku, tzn. prdnout tam jednu podložku na středové misce a nebo nešlapat dozadu 😂

Upraveno uživatelem Radas
Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Tak v pátek jsem překonal vyjížďkou okola Brna 2000 km, tak ještě 500 km abych splnil limit.

Letos je aspoň co do kola situace lepší jak loni.

Jinak ve středu jsem jel z Brna do Macochy, pěkná trasa přes Líšeň, Jedovnici, zpatky pak přes Blansko a Adamov a to už tak dobré nebylo, jede se dost po cestě a navíc jak se opravuje železniční koridor, tak je tam hafo semaforů a omezení. Přitom paradoxně tam jezdí kvanta cyklistů.

V pátek jsem pak na jihu Brna, kde vede pěkná trasa údolím přírodního parku Bobrava.

Akorát dostat se z Brna je docela naprd, respektive z hotelu u BVV. Ale výlet super.

Odkaz ke komentáři
před 13 hodinami, Radas napsal:

No tak Já budu rád když se dostanu na 1500 km z nynějších 848 km najetých, letos to nějak nejde časově, ono jak se jezdí kopce, tak se km honí dost špatně, ale to jistě znáš,

Jo, tam to naskakuje méně, ale tak ještě jsou před námi minimálně 2 měsíce, kdy bude dost pěkných dní.

před 12 hodinami, krysarr napsal:

Já jezdím jednou za 14 dní a úplně na ho*no 😳😕

To je naprd, i kdybys jezdil okolo 100km/den.

Ale taky mám od sprna nějak méně času, pořád nějaké akce.

Odkaz ke komentáři

Jj, je to tak. K tomu pořád zahrada, pac jsme celý prázdniny furt někde byli, nebo v práci, a nebo bylo vedro jako kráva a to já nemám na kole rád 🙂 tak uvidíme teď září, pokud nebude pršet, sice už budou kratší dny, ale zase nebude hic. Aneb důvod proč nejet se vždycky najde 🙂

Odkaz ke komentáři

Jelikož jsem se již několikrát při jízdě v terénu zastavoval abych si překontroloval zadní kapsy na drese, jestli jsem něco někde neztratil, tak jsem si dnes pořídil mini pytel na záda, kapsy na drese jsem měl vždy natřískané, takže zde vidím řešení, má to i mini vak na vodu, takže budu přicucávat nektar,

pro vlastníky hodinek Garmin, dnes vyšla aktualizace 23.00, 

IMG20220902183929.jpg

Upraveno uživatelem Radas
Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Batoh je na delší trasy nezbytnost, stejně jako dvě flašky na pití. na podzim je zas třeba vozit i suché triko, případně další oblečení.

Po víc jak 20 denní pause, kvůli nachlazení a počasí, jsem se konečně dostal na kolo, a je to bída teda. Navíc už je zima.

Zítra snad další vyjížďka, ve středu bych měl jet na Lysou, ale moc to nevidím, docela dobrá forma z půlky prázdnin je fuč. 😕

Odkaz ke komentáři

No, mám v Garminu Edge nastaveno upozornění na stravu a pití, dobrá věc a opravdu můžu potvrdit, že při dodržování pití a jídla je po 40 km jízdy vlaška 750 ml a tank vak 2 litry fuč, 4 tyčinky taktéž, a nejsem rozsekaný a vyšťavený jako dříve, letos jsem tomu moc nedal, tedy více jak minulý rok, ale je to bída, snad v příštím roce na novém bajku budu podávat větší výkony,

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Cena super, na kole jsem už měsíc neseděl... Dokonce jsem ho minulý týden konečně umyl... 😞 Letos už to moc nevidím... Potřebuji předělat jádro v paneláku, něco na autech a v sobotu jsme si do všeho dovezli miminko... 😄 Ale zase až miminko vyroste bude i dělat motor na kole... 😂
Tak snad ty vaše nastavený limity dáte 😉

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...