Přejít na obsah

Cyklistika, bike a vse okolo

Baurak

129 hlasů

1. 1. Tak tedy kolik tedy letos date nebo planujete ?

• 0-99km
      6
    • 100-499km
      2
    • 500-999km
      10
    • 1000-1499km
      12
    • 1500-1999km
      9
    • 2000-2499km
      5
    • 2500-3499km
      4
    • 3500km a více
      10

• Prosím přihlašte se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

před 18 hodinami, RadimCep napsal:

Na fulla jsou racing ray a racing ralph pořád moc. Nejoblíbenější kombinace je High Roller II předek a Minion SS zadek, ekvivalent od Schwalbe neznám, jezdím výhradně Maxxis. A nebál bych se širšího, třeba 2,4 a dát to na mlíko.

Ale záleží co s tím chceš primárně jezdit. 

Tak jsem to procházel testy mtb plášťů a ty od Maxxis jsou opravdu na špici. Přední Ardent mám v celku v pohodě, ale zadní mám hodně špatný. Možná budu volit jen zadek v Minionu SS, případně předek Minion DHF a zadek SS. Díval jsem se na kombinaci DHF predek a DHR zadek, ale ten DHR na zadek není na mou kombinaci úplně ideální. Je pravda, že v záběru bude super, ale asfalt prohra.

Odkaz ke komentáři

Ještě jsem našel na předek Continental Mountain King III ProTection TLR, E-25 27,5x2,30" MTB plášť kevlar

a na zadek Continental Cross King ProTection TLR 27,5x2,30" MTB plášť kevlar

Jde mi o to aby plášť plnil svou funkci na minimálně 2000 km.

Ještě mám před sezonou čas, tak vyčkám. Rozhodil jsem sítě a uvidím co kdo nabídne a pak se rozhodnu. 

Upraveno uživatelem Radas
Odkaz ke komentáři

Kluci, tip na nějaké jarní/podzimní rukavice na kolo? Za rozumnou cenu.

Jsem dnes dal první dva km 😄 (cestou ke kámošovi - dofoukat kolo), zkusmo jak moc mi bude zima a v podstatě rukavice jsou to jediné, co by mi chybělo.

Mám zimní na běžky, ale ty jsou fakt do mrazu, tak by to chtělo něco právě na jaro/podzim. Mám v plánu jezdit tak do 4-5°C ve větší zimě ne.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Výhoda teplého únoru je, že se dá jezdit. Dnes fajn počasí, tak jsem vyrazil a na 4. jízdě překonal první letošní stovku.

Na radu bývalého závodního cyklisty jezdím teď jen pomalu, lehčí převody, průměr 24 km/h max. Mám chuť do toho víc šlápnout, ale říkal, že mám vydržet. 😄 Že pak se mi bude lépe jezdit. Takže dnes mě furt někdo předjížděl 😄

Postupně chci zvyšovat porce km, dnes už jsem se dostal ke 40 km.

Odkaz ke komentáři

u nás dnes taky krásné počasí, ale pocitová teplota 2°C a do toho nepříjemný větřík. Takže jsem se dnes zmohl jen na montáž držáku kola na střechu.

Ale jak píšeš, lehčí převod a pomalá jízda je dobrý základ na novou sezonu.

Upraveno uživatelem Radas
Odkaz ke komentáři

Jj, alergie uz mi zacaly 14 dni zpatky, zatim lisky a olse, brzy prijdou brizy, ty mam uplne nejhorsi. Tady bylo krasne, ale chladno, pres den 4C, ted mrzne, ale uz jsem se chtel zase dokopat aspon protahnout nohy 🙂

Ja mam v planu zase utery, ale uvidime, jak stihnu po praci

https://www.radon-bikes.de/en/mountainbike/fullsuspension/skeen-trail/skeen-trail-100-hd-2023/

nebo

https://www.radon-bikes.de/en/mountainbike/fullsuspension/slide-trail/slide-trail-100-hd-2023/

Ale spis jsem se klonil k prvnimu kvuli cene a dostacujicim parametrum. To osazeni je za ty prachy luxus

Odkaz ke komentáři

Jj, uz nic jinyho nez celopero nejezdim skoro 20 let, nic jineho me neba 😉 Jediny, co by me jeste lakalo, je gravel na casy, kdy se potrebuju rychleji presunout nebo to v terenech je samy blato a jezdeni je opruz. Silnicka je u nas bohuzel o drzku a na jezdeni do zemi silnicce zaslibenych neni cas

Jinak ten financni prostor prave rozum rozhodl, sahal bych 100% do uspor 😞

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Mi to taky právě kdysi pomohlo začít jezdit více kadenčně, a teď na silnici jezdím ještě více švihem.

Jsem právě zvědav na zítřejší vyjížďku, kolik budu mít průměr na biku jsem měl vždy tak 72-75, když jsem to začínal sledovat tak kolem 63 😄

Na wattmetr bych potřeboval nová tacháč, a to se mi nechce kupovat.

Odkaz ke komentáři

Vypadá dobře, ale už spíše inklinuji k silničkám. 🙂

Jak jsem si dal na silnici to čidlo kadence, tak jsem zjistil, že jezdím s kadencí kolem 95, čili docela švih už.

Už jsem letos překonal 300 km, takže jsem včera dopoledne vyrazil na první Kopeček, a to hned ten Svatý u Olomouce. Docela to šlo, ale ještě to chce tak 3 kg dolů v těch kopcích.🙈

Odkaz ke komentáři

Jojo, ja si kolikrat rikal, ze silnicku nebo spis gravela bych uzil, ale ten posez by me po chvili znicil a hlavne u nas jezdit na silnici je o zivot, mozna tak bydlet nekde v jiznich krajich 🙂

Ja na tom skoro 3 tydny nesedel, nejdriv boleni v krku, pak desna ryma, a ted opar a nemuzu se toho zbavit 😞 Jak neni teplota, vzdycky me tyhle mrchy drzi 😞

Proc tohle nemuze byt u nas kuadrat

Je tam nastaveny cas na zacatek sjezdu

Ale koukam, ze to asi pres forum nefunguje, zacatek je cca na 4:00

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o měsíc později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...