horky99 Odesláno Prosinec 25, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 25, 2015 Dopředu je jedno co dáš, stejně se ti zkroutí :-D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rocknrolla Odesláno Prosinec 26, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 26, 2015 a máte někdo zkušenosti s kombinací ATE Powerdisc a ATE ceramic? Díky :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
košin Odesláno Prosinec 26, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 26, 2015 (upraveno) Mam je na aute a brzdi dobre, neprasi tak moc jak obyc Upraveno Prosinec 26, 2015 uživatelem košin 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MichalK94 Odesláno Únor 9, 2016 Sdílet Odesláno Únor 9, 2016 Ahoj, Je lepší koupit originální brzdové destičky nebo např. Brembo, Feredo, zimmermann atd.? A co řikáte na originálni econom brzdové destičky? Děkuju za rady 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Únor 10, 2016 Sdílet Odesláno Únor 10, 2016 A jaké k tomu máš kotouče? Na tom taky dost záleží, aby ti tvrdé desky zbytečně nebrousily kotouče nebo naopak měkké desky nešly dřív do kopru ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MichalK94 Odesláno Únor 10, 2016 Sdílet Odesláno Únor 10, 2016 Kotouče jsou tam ještě originální z výroby. Tak jestli k tomu budou nejlepší originální desky nebo ty econom desky? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Únor 11, 2016 Sdílet Odesláno Únor 11, 2016 Co znamena economy?To jsou originsly od druhovyrobce?Na běžné jezdeni urcite staci originál desky;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MichalK94 Odesláno Únor 11, 2016 Sdílet Odesláno Únor 11, 2016 Jsou to vlastně díly pro auta 5 let starý a starší...Dyžtak tady o tom něco píšou :) http://www.skodaeconomyservis.cz/skoda-economy-servis/economy-dily/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VenousekVesely Odesláno Březen 3, 2016 Sdílet Odesláno Březen 3, 2016 Ahoj lidičky,vím,že je to blbý dotaz,je na čase vyměnit kotouče a desky,tak jsem to tu pročet,už jsem si i vybral,ale když kouknu někam na e-shop,tak jsem ztoho zmatený,protože jsou tam asi čtyři rozměry kotoučů.Mám O1 Tour 2010 1.9TDI 74 kw neporadil by někdo co je tam za rozměry?Děkuji 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Březen 3, 2016 Sdílet Odesláno Březen 3, 2016 280mm..Pisni jeldovi z cc-autodily.cz na eshop@cc-autodily.cz ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VenousekVesely Odesláno Březen 4, 2016 Sdílet Odesláno Březen 4, 2016 Děkuji 0 Citovat Odkaz ke komentáři
renysek Odesláno Březen 25, 2016 Sdílet Odesláno Březen 25, 2016 dobry den mam dotaz chci nechat načepovat svou octavii 1.9 z 81kw na 110kw,jake brzdy mam použít ty co tam jsou na 81kw asi stačit nebudou že.poradíte prosím 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest felixx Odesláno Duben 19, 2016 Sdílet Odesláno Duben 19, 2016 nebudu, v servise ti urcite nejake odporucia.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Tireur Odesláno Květen 7, 2016 Sdílet Odesláno Květen 7, 2016 zdravím, pročítal jsem si zdejší vlákna o výběru kotoučů a destiček a vím, že každý doporučuje něco jiného. Nakonec se nejvíce přikláním ke kombinaci Brembo + destičky Textar, jenom mě zajímalo, jestli s touto kombinací máte někdo vyloženě špatné zkušenosti? Přemýšlel jsem ještě o tom, že bych dal dopředu Brembo Max, ale jelikož nejsem zrovna závodník, tak nevím, jestli by to mělo smysl. Cenový rozdíl je asi 500 za komplet. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
seib Odesláno Květen 8, 2016 Sdílet Odesláno Květen 8, 2016 Mam brembo max a keramicke textary... drazkovane kotuce nikdy viac, hlavne pre hluk pri brzdeni... kombinacia je to taka divoka... ked treba tak to stoji ale inak je to dost necitlive... mam na to najazdenych cca 80tis km na O2 a dosky maju este tie sikme nabehy :D takze tie asi preziju aj mna :D skor ubuda z kotucov... nabuduce dam ate a ate ceramic dosky. Nie je to vyslovene zle ale nic speci tiez nie 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Květen 9, 2016 Sdílet Odesláno Květen 9, 2016 (upraveno) já ted zkouším na svý TDI oktě značku FREMAX a to jak kotouče tak i desky zatim se to špatně nejeví ale mám na nich zatim prd najeto cca 3OOOkm tak časem uvidíme :) Upraveno Květen 9, 2016 uživatelem pavel71 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Terezka323 Odesláno Květen 15, 2016 Sdílet Odesláno Květen 15, 2016 Mám O1 - TDI 81 kw - vzadu kotoučové brzdy. Nyní zvuk kov na kov a po rozebrání opravdu - jedna deska bez obložení. Tudíž vylezl dost pístek. Až budu dávat nové kotouče a desky tak musím píst zastrčit - a ptám se jak? , když mi to vůbec nejde ani s pomocí páky a pod. Je na to nějaký stahovák, nebo jaký máte postup či fígl na zastrčení pístku ?? Díky za radu MiB 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Květen 15, 2016 Sdílet Odesláno Květen 15, 2016 Co nejde silou jde ještě větší silou, jen se při tom lecos zkurví. Zkoušel si tou pákou aspoň zkurvit oba brzdiče ať to stojí za to? http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=22983 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honzuli123 Odesláno Květen 16, 2016 Sdílet Odesláno Květen 16, 2016 Mám O1 - TDI 81 kw - vzadu kotoučové brzdy. Nyní zvuk kov na kov a po rozebrání opravdu - jedna deska bez obložení. Tudíž vylezl dost pístek. Až budu dávat nové kotouče a desky tak musím píst zastrčit - a ptám se jak? , když mi to vůbec nejde ani s pomocí páky a pod. Je na to nějaký stahovák, nebo jaký máte postup či fígl na zastrčení pístku ?? Díky za radu MiB Co třeba youtube: čas 1:18 :) máš tam X návodů tak pohledej a ať ti to dobře dopadne :) nebo tady: http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=22983 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest skody Odesláno Květen 16, 2016 Sdílet Odesláno Květen 16, 2016 clovek na tom youtubku najde snad vsetko :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Terezka323 Odesláno Květen 16, 2016 Sdílet Odesláno Květen 16, 2016 To: šulda&Honzulin123. Oběma pánům velmi děkuji. Nejsem úplně levý, vše popisované zvládám jen mi nešlo zasouvat ten píst. Až teď mi došlo, že tam prostému zasunutí brání mechnaismus ruční brzdy (otáčení válečku). Fotky a návod super-jen nemám ten spešl přípravek tak to zkusím mačkat opatrně nějak jinak. Jen mi porád nejde do hlavy, jak se to má mačkat (lisovat) a přitom otáčet doprava - najedou tyto úkony asi nejdou, nebo ano? A k tomu bych nerad zku..vil váleček nějakými sikami či co. Nemůžete mi ještě popsat laicky tuto část operace? Jinak vše jsem si rozebral a zkoušel jen zlehka, takže brzdiče jsem nezmrvil. Chtěl jsem vidět, co mi to kovově drhne a s hrůzou jsem pak zíral na podobnou destičku ( a kotouč), který je na obrázku - dost hustý. A při tý příležitosti jsem zkoušel, jak zastrčím váleček až .... a zjistil jsem, že jsem v pérdeli. Takže díky za rady a kdyby se někomu ještě chtělo mě postrčit, jak je to s tím mačkáním a zároveň natáčením válečku, budu vděčný této komunitě, kde jsem úplný novic. Zdařec našim strojům MiB 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Květen 16, 2016 Sdílet Odesláno Květen 16, 2016 Ja si koupil sadu asi za 600 na stoceni pistku s rucni brzdou. Da se to i sikovkama a stahovakem,ale je tam nebezpeci poslrabani pistku nebo protrhnuti gumicky... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Terezka323 Odesláno Květen 16, 2016 Sdílet Odesláno Květen 16, 2016 Myslíš něco takového: Auto Kelly, cena cca 580,- Kč, píše se, že jde o přípravek na zatlačení brzdových pístků, pravostranný závit, opěrná deska + 2 tlačné segmenty, průměr kolíku 6mm, vzdálenost kolíků 22 a 33 mm. Díky MiB 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Květen 17, 2016 Sdílet Odesláno Květen 17, 2016 Ano, něco takového. Ale já za tu cenu koupil celou sadu :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Marek88 Odesláno Květen 20, 2016 Sdílet Odesláno Květen 20, 2016 Nazdar prosím vás viete mi poradiť ake kotúče a platničky by boli vhodne na 2 TDi (103kw)? Myslím značku, rozmery mam 288x25 258x12 Potrebujem vymeniť komplet predok aj zadok a nepotrebujem nic špeciálne stačí mi ked to bude brzdiť ako originál 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Květen 20, 2016 Sdílet Odesláno Květen 20, 2016 Tak dej originalni dily :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Marek88 Odesláno Květen 20, 2016 Sdílet Odesláno Květen 20, 2016 Tak keby neboli drahšie jak všetko ostane tak by som aj dal :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Terezka323 Odesláno Květen 22, 2016 Sdílet Odesláno Květen 22, 2016 Tak jenom malý report k zastrčení brzdového válečku kotoučové brzdy vzadu - díky vašim radám proběhlo bez problémů - půjčil jsem si stahovák, sice měl pootáčecí kolíky které nepasovaly do kónickách drážek pístku průměru 38, ale stačilo tlačit a pootáček sikovkama za okraj pístku - šlo to jako po másle. Jen jsem si při montáži brzdy všiml, ža plovoucí čepy (s manžetami) jsou každý jiný - jeden válcový, druhý asi na 3x odstupňovaný a nebyl jsem si jistý, kde byl. Vyzkoušel jsem vůli a zvolil, že odstupňovaný je dole (blíže silnici) - prosím, je to tak dobře ?? Díky MiB 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kocka87 Odesláno Květen 23, 2016 Sdílet Odesláno Květen 23, 2016 Mělo by to být obráceně ;) Kuželový odstupňovaný nahoru. Rovný, zbroušený po stranách dolů. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Terezka323 Odesláno Květen 23, 2016 Sdílet Odesláno Květen 23, 2016 Fakt? No tak díky, to je musím rychle prohodit. Zdařec MiB 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.