Jump to content

Volba brzdových kotoučů a destiček

TomášOctavia

Recommended Posts

Mirouch76 - na zadok by som keramicke dosky nedaval. Cital som tu postrehy a mozem aj ja potvrdit, ze zadok brzdi menej. Keramika je tvrdsia a potrebuje vacsiu teplotu ,ktoru na zadnych nedosiahnes a nebrzdi to tak ako by malo. Do zadu daj klasicke dosticky. Keramicke len dopredu

ale furt tady řešíte keramiku a keramiku to co píše mirouch je epad to jsou destičky s příměsí keramiky které nepráší, sám je mám na origo kotoučích a jiný už nechci, komfort nepotřeby mytí kol mi vyhovuje.. to o čem mluví duke luke je keramický brzdový systém viz audi apod ale ten na oktávku nikdo platit nebude :P

Edited by header009
  • 2 weeks later...

Zdravím, potřebuju poradit co koupit za kombinaci brzd na zadek OI.

V nabídce jsou:
Kotouče: Zimmermann / Ate / Ferodo / Brembo
Destičky: TRW / Zimmermann / Textar.
Prostě to co mají v CC-autodílech

Osobně jsem asi pro kombinaci kotouč Brembo a desky textar. Co myslíte? Nebo je nějaká kombinace lepší? Díky za rady :palec:

Hlavně nechci aby to pískalo! To je něco strašnýho.. :D

Edited by Závy

Chtěl bych se vás zeptat, jaká je minimální tloušťka destiček na předních brzdách u OI? Když mi na podzim v pneuservisu měnili kola, tak mě mechanik upozornil, že už budu muset vyměnit destičky. Dnes jsem je tedy přeměřil a tloušťka se pohybuje mezi 5-8mm viz. foto (nemám funkci signalizace opotřebení destiček). Je tedy už čas na výměnu nebo můžu být ještě v klidu? Díky za odpovědi ;)

post-107-0-62125900-1397930326_thumb.jpg

buď v klidu. 5mm je minimálně 50% síly destičky, vypadá to, že si chtěl přivydělat. jednou jsem desky sjel na plech.zbývalo mi na jaře 3mm(to už je lepší začít pomalu koukat po novejch) a v létě v tom jednou luplo a rachtal plech.obložení jedný desky normál ulítlo.na ostatních bylo od 1do2mm.ale to bylo na mondeu a od jara do problému nalítáno cca15tis.dost to záleží na stylu jízdy.co mám octu a už skoro nejezdim, tak počítám, že loňský listopadový kotouče a desky v předu mi vydrží 5let.pokud je teda nezruším v létě v itálii, ale jedu s dětma, tak snad né.

Děkuji vám za odpovědi. Myslím, že tuto sezónu ty desky ještě určitě vydrží a pak koupím nový... ;)

Minimálna hrúbka, bez nosnej doštičky je 2 mm a nová, ako tu už bolo písané, má 19,5 vrátane nosnej doštičky. Mňa by zaujímalo, či má niekto konkrétnu skusenosť s týmto predajcom http://www.skoda-diely.sk/eshop/1j0698151g-predne-brzdove-dosticky-so-signalizaciou-opotrebenia.html, či diely v ponuke sú naozaj diely uvedených značiek. Ďakujem.

hacman: díky za odpověď. Tuto sezónu destičky ještě určitě vydrží a pak bych koupil nové ;) . Jinak co se týká toho eshopu, osobně jsem v něm ještě nenakupoval, ale měl by to být prověřený obchod, který opravdu prodává věci, které má uvedené. Zkus se ještě podívat na Heureku, třeba tam nějaké hodnocení bude... ;)

Tak přítelce to bude určo stačit ;) Já tu kombinaci co uvádí Busacek měl na autě 2x, sice se mi kotouče vždy zkoutily, ale jinak na normální ježdění plně dostačující. A s těma brzdama od Starline bych to moc nedráždil. Kamarád měl na autě kotouče a desky od Starline a po ani ne 2000km se mu oddělilo drzdový obložení od železa na levé předním kole a málem si na tom namlátil hubu. Byl hrozně rád jak ušetřil a pak na to koukal jak puk :D