Přejít na obsah

Liborova 1.8 TSI

Doporučené příspěvky

To jo, ale on ta kola má dost členitější, takže to bylo mnohem více práce, než bychom měli s Pegasy. Prostě sundám kola, nasadím půjčená, pak zajedu sundat pneu a pak ty disky zajedu k myčce pořádně vyčistit a odmastit. Doma je pak oblepím a zavezu na nástřik. Moc práce to není, tak uvidím, jak se mi do toho bude chtít.

Odkaz ke komentáři

Michale, neprodal, hned po srazu jsem ty, co jsem měl v kufru, vrátil sousedovi. On měl dohromady 20ks a říkal, že většinu prodal někam do Polska, ale pár jich prodal i v Ostravě, takže občas s tím nějaká Octa tady pojede. A jak to vypadalo na té stříbrné?

Kajmane, a co kdybych já počkal, až ty si to stříkneš? To bych bral, to by se mi líbilo, ať už mám pak jistotu, jestli je to bude hezké. A ty to stejně potřebuješ, když máš jedno kolo škráblé.

Odkaz ke komentáři

Empi, známý mě naštval, dostal auto ze servisu o den dříve, tak si to mohl vyzvednout sám, takže jsem ho ještě nezkoušel. ;) Ale zrovna tohle auto se mi sice líbí, ale ty prachy bych za to nedal. Dům postavím za 4M a za 5 let bude mít cenu stejnou nebo vyšší. Phaetona koupím za 4M a za 5 let bude stát 0,5M, nejsem blázen, Phaetona leda tak těch 5 let starého.

Michale, taky si myslím, že to sedne nejvíce černé.

Kajmane, škoda, rád bych to viděl. Ale chápu, podvozek je přednější než estetická úprava. Tak možná budu já první, ale mám teď dost starostí, jelikož myšlenku postavit dům neopouštím, naopak se střemhlavě pouštím do jeho stavby.

Tak když už to teda Empi nakousl, tak se pochlubím. Nedávno jsme koupili pozemek a snad brzy budeme stavět nejen garáž pro mou černou krásku. ;) To posekané na fotce jsou hranice pozemku. Výhled máme na Beskydy.

post-507-1276517192_thumb.jpg

post-507-1276517210_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Libore: tak to Ti teda nezávidim...jsem rád že jsem nakonec koupil hotovej domeček protože když sleduju ty stavební firmy tak se mi dělá špatně jak to za každou cenu chtěji omrdat jenom aby měli co nejmenší výrobní náklady.Další trošku minus je že většina lidiček co postavili domeček v mém okoli kamarádů tak se do roka rozvedla což je horší průser :D TO NIKOMU NEPŘEJU :)

Ale je fakt že stavět podle sebe je uplně jiná káva a to je pravda-uspořádat si to všechno podle toho jak se to líbi oboum partnerum ;)

Je fakt že kdybych měl na učtu 4 mega tak jdu do stavby nového ale jak se znám tak bych se asi nervově zhroutil nebo někoho zastřelil pro neschopnost nebo něco podobn.

Jinak toto vypadá za rozumný peníz a motůrek je asi taky fajne

http://www.vyzkouseno.cz/showcar.php?id=198143

původně to asi stálo hodně přes mega ;)

Odkaz ke komentáři

Storme, jj, Beskydy s Lysou Horou jako na dlani. Místo jsme vybírali (těžce hledali) nejméně rok.

Romario, to o těch rozchodech partnerů jsem slyšel z více míst, dokonce i v rodině máme takovou zkušenost, ale já věřím, že nás to nepotká. Jak jsem tak slyšel, bylo to spíše u těch, kteří si hodně věcí dělali sami a hodně museli zařizovat. My máme to štěstí, že mám spolužáka, moc solidního kluka, který mi to postaví prakticky na klíč. On se postará o všechno kolem stavby, sám bude v roli dělníka na té stavbě, tak všechno pohlídá a co jsem viděl jeho domy, tak odvádí perfektní práci. Sám mě upozorňoval na to šizení stavebních firem a sám se za ně stydí a rozhodně nic u nás neošulí. Fakt mu věřím, ale stejně mi to nedá a budu se snažit celou stavbu nejlépe denně sledovat.

Určitě je jednodušší přijít k postavenému baráku, ale to je taky tak trochu jako kupovat starší auto, nevíš, co se na něm časem najde a pak do toho jen vrážíš peníze. U nového vím, že když bude dobře postavený, tak na něj třeba i 20 let nemusím prakticky šáhnout. A jak jsi psal, bude navržený přesně podle našich představ. Což teda dotáhnout projekt taky nebyla žádná legrace, každý jsme měli trochu jiné představy, ale nakonec jsme se domluvili a myslím, že budeme spokojení.

BadySi, fakt jo? Taky máš pozemek v Nové Bělé? Poznal jsi to naše místo?

Odkaz ke komentáři
U nového vím, že když bude dobře postavený, tak na něj třeba i 20 let nemusím prakticky šáhnout.

Jj, stavební dozor samozřejmě bude. Je mi jasné, že nejsem schopný rozpoznat případně špatně provedené úkony, na to nemám vzdělání ani praxi a selským rozumem nejde vše odhalit.

má za sebou stavění dvakrát, 

věř, že i na novej dům šáhneš dříve, než za dvacet let, to už mám taky za sebou,

jestli ti můžu poradit, on ten stavební dozor je sice důležitej, ale já si myslím, že daleko větší důraz a pozornost je potřeba věnovat projektu, tedy skutečnému projektu a ne těm studiím podle kterých se dnes staví, stačí se podívat jak vypadají projekty tzv. typových domků (které se dají pořídít docela lacino), mám s nimi jen dobré zkušenosti a všechny detaily v nich jsou vyřešené, navíc se dají prohlédnout v reálu jinde, oproti některým projektům, které jsem viděl přímo nakreslené pro zákazníka, pokud v nich chybí dost věcí, tak si je následně stavební firma udělá podle sebe (nebo podle toho jak si myslí, že to bude nej...), zkus si už hotový projekt nechat zkontrolovat, než ho zaplatíš, přeci jen stavba se dělá podle projektu a v něm musí být všechno dané, jednat pro tebe, pro ocenění stavební firmou (aby nepřicházeli vícenáklady na kterých se nehorázně dá vydělat) a pro řešení případných sporů anedej bože reklamací

Odkaz ke komentáři

Asi šáhnu, ale ne na nějak zásadní věci.

Projekt už máme. Prohlídli jsme si hodně typových projektů a z několika, těch podle nás nejlepších, jsme si poskládali dům, který by se nám líbil. Řešili jsme nejdříve vnitřní dispozice, snažili jsme se vše domyslet, udělali jsme si 3D model, takže jsme domem i "chodili". Potom jsme vymysleli vnější vzhled, zase podle domů, které se nám libily. No a pak jsme šli za spolužákem manželky, který je projektant, a ten nám pomohl vyřešit detaily. Vše jsme ještě průběžně konzultovali se stavitelem. Občas jsem naše představy konzultoval se známými a každý mi pomohl ke všimnutí si něčeho, čeho jsem si ještě nevšiml, takže jsem pak projekt zase upravil. Vytvoření projektu tak nakonec trvalo 5 měsíců, ale je teď podle našich představ a taky finančních možností. Dům to bude jednoduchý, ale praktický a myslím, že v něm budeme spokojení.

Odkaz ke komentáři

tak to na to jdeš velice chytře a dobře, teď ještě doladit instalace, aby ti třeba nechyběla teplá voda k myčce a pračce, vývody na střechu pro solár, dva komínové průduchy, z elektriky např. dotažení okruhu "nočního" proudu k myčce a pračce, zhasínání svtel v ložnici nejen od dveří, ale i od postele, vývod vody, elektriky a odpadu pro zahradní domek atd ....

Odkaz ke komentáři

Voda a odpady jsou už v projektu. Elektřina je tak nějak zhruba vymyšlená. Teplá voda k myčce a pračce je přece nesmysl, oboje si vodu zahřívá podle potřeby a napojit lze jen studenou. Se solárním ohřevem se počítá, bude na střeše garáže, kdy v garáži bude kotel. Komíny nejsou potřeba, nebudeme mít žádné, topit budeme elektřinou, podlahové vytápění. A krb jsme nechtěli, i když je to asi romantika, ale moc práce kolem. Noční proud k pračce a myčce jsem ještě neřešil, ale díky za upozornění, musím dořešit. Zhasínání od postele určitě chceme, to už mám napsáno v "poznámkách k dořešení", celou elektřinu budeme řešit detailně až bude postavená hrubá stavba, pak určíme rozmístění světel a vypínačů. Zahradní domek jsem ještě neřešil, ale pravda je, že to je dobrý nápad, připravit si vývody z domu a pak ho už jen někdy v budoucnu napojit (taky zapíšu do "poznámek").

Odkaz ke komentáři

Bracha stavel, teda nechal si stavet u Prahy baracek... Pri vykopech se delnasi sekli jenom o 80 cisel niz a o metr do sirky. Tahle chybicka brachu stala cca 80 000 kc... Firmu vyhodil a soudi se snema dotedka... Sehal dalsi firmu atd... az ctvrta byla celkem ok... Rozpocet byl puvodne 3 800 a skoncil na 4 800 a to mohl byt rad ze vubec dokoncil... Jo a ohledne projektu a celkove dispozici jeho baraku bych radeji ani nehovoril... Staci rict ze ctvrtinu zastavene plochy mu dela dvojgaraz a zbytek jsou malinkate mistnustky... I ja mam kuchyn vetsi nez on... Podle mne hodne podcenil projekt a pripravu stavby... Doufam ze ti to dopadne podstatne lip nez brachovi a budes max spokojenej... :D

Odkaz ke komentáři

Jak to tak poslouchám a čtu, tak je lepší nestavět. Opravdu slyším všude kolem, že mají lidi problémy snad se vším na stavbě. Nemyslím si, že se mi všechno vyhne, ale tomu kamarádovi věřím, takže mě určitě vědomě nebude chtít podvést. Rozpočet jsme počítali reálně a měli bychom ho dodržet až do konce stavby, a jak jsem se bavil s lidma, kterým dům stavěl, tak byli se vším spokojení a cenu taky přesně dodržel.

Projekt jsme si vymysleli sami, takže bychom měli být spokojení. Dole máme samostatnou garáž s přístřeškem pro 2. auto a pro nás pak WC, zádveří, chodbu a velkou obytnou místnost s kuchyňským koutem (42m2), taky pod schodama je komora a v chodbě i místo pro vestavnou skříň. Nahoře máme 3 pokoje a koupelnu. Více na přiložených pudorysech.

post-507-1276594904_thumb.jpg

post-507-1276594912_thumb.jpg

post-507-1276594919_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Libore, to misto vypada kouzelne! :D jinak me kdysi potkal rozchod pred prvnim kopnutim do zeme.. tak jsem nakonec pozemek pred 5ti lety prodal a ted chybi.. ;) Tak preju, abyste vse ustali..

Vy jste se rozešli kvůli stavbě? Respektive jste se pohádali už při návrzích domu? To my jsme se celkem dobře na všem domluvili, já jsem ustoupil hlavně ze svých megalomanských představ a to nejen pod nátlakem manželky, ale po konzultacích se známými a projížďkách po různých domech, ale taky co se týká peněz, podcenil jsem to. Nakonec jsem zjistil, že nejdůležitější je, jak dům vypadá uvnitř, jak se nám v něm bude bydlet, jaký budeme mít klid na zahradě, jaké je okolí, a že není důležité ohromovat velikostí a přitom se necítit pohodlně. Původně jsem chtěl pozemek 2000m2, ale to jsme vzdali kvůli ceně a kvůli sekání. A dům jsem chtěl taky větší, nejlépe členitý bungalov. Nakonec máme 1000m2, a dům 2-podlažní 9x9m. Ale i tak budeme spokojení, až bude stát a dáme si první snídaní na zahradě.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...