Přejít na obsah

2,0 TDI-PD 103 kW

Doporučené příspěvky

našiel som toto na wikipedii:

http://en.wikipedia.org/wiki/%C5%A0koda_Oc....29_.282004-.29

2.0 8v TDI [C] Diesel 2 L (1968 cc, 120 cu in) 4cyl SOHC PD 140 PS (138 hp/103 kW) @4000 rpm 320 N·m (236 lb·ft) @1750–2500 rpm BMM 2007–present

2.0 16v TDI [D] Diesel 2 L (1968 cc, 120 cu in) 4cyl DOHC PD 136 PS (134 hp/100 kW) @4000 rpm 320 N·m (236 lb·ft) @1750–2500 rpm AZV 2004–2008

2.0 16v TDI [D] Diesel 2 L (1968 cc, 120 cu in) 4cyl DOHC PD 140 PS (138 hp/103 kW) @4000 rpm 320 N·m (236 lb·ft) @1750–2500 rpm BKD 2004–2008

BKD skončil lebo splňoval iba normu Euro3, BMM spĺňa Euro4

Odkaz ke komentáři

Nechci se přít, ale BKD splňuje EU4

EURO 4 or better cars:

R 83-05B

ES 98/69B

ES 1999/102B

ES 2001/1B

ES 2001/100B

ES 2002/80B

ES 2003/76B tahle směrnice je uvedena ve velkém TP od mé Octy BKD

EURO 3 cars:

R 83-05A

ES 98/69A

ES 1999/102A

ES 2001/1A

ES 2001/100A

ES 2002/80A

ES 2003/76A

Upraveno uživatelem Holy
Odkaz ke komentáři
libi se mi jak si sem kazdej praskne co si mysli ze je pravda nejsem sice z oboru ale u 8V si zakaznik mohl vybrat jestli chce DPF nebo ne

děkuji za upozornění a za případné zmatení dotazujícího se omlouvám :rolleyes: BKD naštěstí nemám, takže ta informace možnost opce bez/s DPF mi unikla.

Jinak hodně info o těchto motorech (a taky o spoustě dalších zajímavých věcí) je taky na fóru dieselpower.cz

Odkaz ke komentáři
  • o 7 měsíců později...
melo by to byt stejne, hlavne 16V je vice poruchova a to dosti znacne vice

Přesně takový lidi jako si ty kazí celé jméno Škoda,protože tohle když si někdo přečte,a uvěří tomu,tak si myslí že motory 2.0 TDI 16V jsou nějaký sračky,které nic nevydrží.Při prodeji takového auta jsou pak problémy díky takovým "CHYTRÁKŮM" jako si ty!!Přitom se jedná pouze o hlavu která odchází (protože má více kanálků a tím je slabší) a to většinou jednou a to v garanci.

Pořádně si přečti příspěvky od uživatelů který tyto motory mají!!

Většinou to pomlouvají ty co to nemají.

Odkaz ke komentáři

:) :) :smich: :smich: :palec: :palec: ;) :palec: :lool: ;) :D :smich: :smich:

no dobre tak ja se svym MPI nevim o cem mluvim, jirka.K kterej tu uz neni a ma radeji misto BKD pasika s CR, cosby v zivote nevidel neodvarenej bkd, jar_da ten asi nevi nevi co je to naftovej motor a vsichni automechanici taky nevi o cem

mluvi, to jsou vsichni ti co ten motor vzivote ani nevideli a presto o nem sbirali dlouho dobu zkusenosti ktere jsem ja zasumarizoval pri prechodu na nove forum. I kvuli tomu ze ten motor byl naprosto neporuchovej ho SA a cele VW stahlo v roce 2006 z prodeje a radeji zacalo prodavat 8V. Omlouvam se ti, ty jediny pravdu dis a nikdo jiny

Odkaz ke komentáři
To bylo ale až později, napřed se montoval 16V bez DPF, pak zavedli DPF (tuším MR07, ale to nevím jistě) a tam to bylo tak, že 16V byl bez DPF a 8V s DPF :)

Jiriku mam pocit ze 16V se s 8V nikdy zaroven neprodaval (mozna tak mesic) ze BMM je bez DPF a BMN je s DPF. Do MR07 by mel byt jen BKD a od BMM a BMN

Odkaz ke komentáři
:facka::palec: :palec: :palec: ;) :P :D :D :D :D :D :D :D

no dobre tak ja se svym MPI nevim o cem mluvim, jirka.K kterej tu uz neni a ma radeji misto BKD pasika s CR, cosby v zivote nevidel neodvarenej bkd, jar_da ten asi nevi nevi co je to naftovej motor a vsichni automechanici taky nevi o cem

mluvi, to jsou vsichni ti co ten motor vzivote ani nevideli a presto o nem sbirali dlouho dobu zkusenosti ktere jsem ja zasumarizoval pri prechodu na nove forum. I kvuli tomu ze ten motor byl naprosto neporuchovej ho SA a cele VW stahlo v roce 2006 z prodeje a radeji zacalo prodavat 8V. Omlouvam se ti, ty jediny pravdu dis a nikdo jiny

To je přesně to o čem sem psal :ODCHÁZÍ HLAVA,a né že je celý motor v prdeli.Mně odešla taky,ale ještě v garanci.Teď mám najeto 180 tis a z toho 55tis na čipu a bez nejmenších problémů.

Na druhou stranu je spoustu lidí který by si 2.0 tdi vůbec nekoupili,ať už 8V nebo 16V,protože se zase našli "dobráci",kteří tvrdí že na nich odcházejí turba a vstřiky atd.

Jde hlavně o to jak se k tomu kdo chová.Viděl sem několikrát a to i teď v zimě,že do toho frajer sedne a za studena to točí do třech tisíc.No a pak jednoho dne mu zapláče třeba turbo a on pak píše:JSOU TO AUTA NA HOVNO FURT SE NA TOM NĚCO SERE.

Pracoval sem v BMW a můžu Tě ujistit,že to není o moc lepší.

Motory PD jsou celkově náchylnější,a tak se může občas něco vysrat,ale jak říkám je to hlavně o tom jak se k tomu člověk chová.

Odkaz ke komentáři
To je přesně to o čem sem psal :ODCHÁZÍ HLAVA,a né že je celý motor v prdeli.Mně odešla taky,ale ještě v garanci.Teď mám najeto 180 tis a z toho 55tis na čipu a bez nejmenších problémů.

Na druhou stranu je spoustu lidí který by si 2.0 tdi vůbec nekoupili,ať už 8V nebo 16V,protože se zase našli "dobráci",kteří tvrdí že na nich odcházejí turba a vstřiky atd.

Jde hlavně o to jak se k tomu kdo chová.Viděl sem několikrát a to i teď v zimě,že do toho frajer sedne a za studena to točí do třech tisíc.No a pak jednoho dne mu zapláče třeba turbo a on pak píše:JSOU TO AUTA NA HOVNO FURT SE NA TOM NĚCO SERE.

Pracoval sem v BMW a můžu Tě ujistit,že to není o moc lepší.

Motory PD jsou celkově náchylnější,a tak se může občas něco vysrat,ale jak říkám je to hlavně o tom jak se k tomu člověk chová.

Tady nikdy nikdo nerekl,ze jsou VŠECHNY motory 2.0tdi spatne...proste nekteri jezdi bez problemu,ale vetsina tady na foru na opacnou zkusenost a to,ze jen odchazi hlava je docela zavazny problem..a kdyz si tady vsichni prectou,ze 2.0tdi ma spatne starty a nebo nestartuje vubec,praskaji hlavy a nebo uz nekteri vymenili vstriky,tak se na me nezlob,ale ja bych si auto s takovym motorem nekoupil(taky jsem ho chtel)....radeji ozelim 6gang a koupim 1.9tdi+chip a budu mit min problemu,ale je to jen muj nazor

Odkaz ke komentáři
Tady nikdy nikdo nerekl,ze jsou VŠECHNY motory 2.0tdi spatne...proste nekteri jezdi bez problemu,ale vetsina tady na foru na opacnou zkusenost a to,ze jen odchazi hlava je docela zavazny problem..a kdyz si tady vsichni prectou,ze 2.0tdi ma spatne starty a nebo nestartuje vubec,praskaji hlavy a nebo uz nekteri vymenili vstriky,tak se na me nezlob,ale ja bych si auto s takovym motorem nekoupil(taky jsem ho chtel)....radeji ozelim 6gang a koupim 1.9tdi+chip a budu mit min problemu,ale je to jen muj nazor

O tři řádky níže je je téma "Motor 2,0 TDi 103KW BKD" a nevšiml jsem se že by to to tam každý pomlouval.

A k Tvému autu:jak píšeš je to věc názoru,já sem měl před tím Octavia I 1.9 TDi 81 Kw (čip na 103 Kw), a rozhodně bych si nekupoval slabší motor než sem měl a ještě k tomu PD a 5 rych.Faktem je že záleží co si měl před tím.

Za chvíly tady bude někdo psát že celý PD stojí za hovno ať to lidi nekupijí a koupí si comon rail.

Tdi motory v jedničkovejch byly super (hlavně 81 Kw), a někdo si stěžoval že pořád odcházejí váhy vzduchu a turba.

Taky záleží kde to kupuješ.Většina jsou to dovozy co maj najeto min. 200tis a ztažený na 80 tis.Lidem pak to nadšení rychle mizí(to chápu)A nebo jsou to dročky(pak se každej chvístá že to má po prvnim majiteli),co je to platný když to má půl milionu.

Odkaz ke komentáři
8V by měl být zpravidla akčnější v nižších otáčkách a dříve umírat, zatímco 16V chce obvykle více točit a víc se mu líbí ve vyšších otáčkách :facka:

No mému 8V (ale s DPF) se odspodu moc nechce, chytá se až tak kolem 2,2 tis., služební 16V BKD jsou odspodu mnohem ochotněji, ten "kopanec" je už tak od 1,8 - 1,9 tis. otáček. Ale to jde možná navrub tomu filtru. Přímé srovnání bezfiltrových 8V x 16v nemám

Odkaz ke komentáři
  • o 10 měsíců později...

Hoši, vy mě děsíte. Mám OII s motorem 2.0 BKD, tj. 16V, rok 2006 a mám majeto 177.000km.

Zatím 100% auto a doufám, že to tak ještě dlouho bude. Chovám se k němu jak se patří a myslím, že to jde poznat.

Dlouhodobá spotřeba 5.5l/100km.

Tohle auto odevzdám až do sběru.

Odkaz ke komentáři

182 000 km jsem prvni majitel chovam se k nemu az moc dobre, minulej tyden oprava prevodovky znama bolest 6-ti kvaltu + dneska vyzvedavam auto ze servisu po repasu turba, zahrdaval naklon lopatek.

Hodne zalezi jak se k tomu chovas ale nektere veci neovlivnis, stal jsem pred rozhodnutim jestli to pustit pred temahle dvouma opravama do sveta a nebo si to nechat. Mluvil jsem o tom s jednim clovekem co je pomerne dost dobre znam na dieselpower forum a dela automechanika a probihalo srovnani s 8V a on rikal ze na 16V sice obcas praskne hlava ale zase na tech 8V dochazi nejak ventilovy sedla v hlave ( to slovo sedla jsem si vymyslel pac nevim jak se tomu spravne rika) osobne by se toho prej nezbavoval pri tehle km. Tak jsem si ho nechal a uvidime co bude dal. Ciste teoreticky receno kdyz se neobjevi problem se setrvakem a vstrikama klidne muzu najet dalsich 180 000km nez bude potreba zase repas turba. Jsem zvedav jestli to prestane houkat aspon trosku

Odkaz ke komentáři

problem zaradit 1 nebo R hlavne ve studenejch mesicich roku, prikladal jsem to oleji prevodovky, kterej je sice podle skody dozivotni napln, ale po tech 180 000 ma malo ze svych puvodnich vlastnosti navic nekdy na prelomu 2005 a 2006 VW zmenilo specifikaci oleje pro prevodovky pac s tim byly problemy. Loni v zime jsem mel ze skovoky zpravy, ze je to znamej problem kdy hridel ma doraz na hlinikovem obalu prevodovky a to misto neni vystuzene, tim padem hridel nezastavi presne kde ma a rychlost nejde zaradit a nebo hur. Je potreba to tam narvat nebo vyslapnout spojku a zkusit znovu.

Pri vymene oleje v prevodovce byli v oleji stribrne casticky, takze s vyloupli nejake diagnosticke vicko proheldl co slo tim otvorem vlozil na to "vyfrezovane misto" ocelovou podlozku a zajistil. Problem by mel byt odstranen.

Olej ti doporucuju nechat vymenit

Odkaz ke komentáři

Ol@f: delali ti teda repas turba, nebo jen opravili zadrhavajici mechanismus lopatek? Zadrhavajici lopatky se resi jen vycistenim a vypodlozenim jejich mechanismu, tak jestli te nekdo nahodou trosku neotento :palec:

Jinak, ja mam taky dvoulitr BKD, najeto sice jen neco pres 120 tisic, ale jezdim s nim od novoty, nekdy ve 30 tisicich jsem dal chip na 177k od Dieselpoweru a celou dobu krom udrzby neni zadny problem. Hlava uz je "C" revize, takze uz ty nepraskajici, davam kvalitni olej, ktery menim po 15,000km, nez se to zahreje se k tomu chovam slusne, a i kdyz casto jezdim jako cu*ak, motor slape jako hodinky.

Cetl jsem tady na foru o problemech jirky.K, ale nikde jsem se nedocetl, jake delal upravy a co vsechno a kdy mu odeslo, kazdopadne z tech kusych zprav, co jsem si precetl, jsem usoudil, ze problemy byly zzpusobene kombinaci ne uplne skvele udelane upravy, nevhodneho oleje a neprilis setrneho zachazeni.

Muzu se samozrejme mylit, ale takovy je muj dojem.

Motor to podlemne neni zas tak spatnej, ale je dost malo blbuvzdornej, takze pokud se k nemu nekdo chova jako prase (a ze vetsina lidi se tak k autum chova), muze si velmi rychle vypestovat povest jakou si vypestoval.

Odkaz ke komentáři
Ol@f: delali ti teda repas turba, nebo jen opravili zadrhavajici mechanismus lopatek? .....

Hlava uz je "C" revize, takze uz ty nepraskajici ...

Cetl jsem tady na foru o problemech jirky.K ...

Motor to podlemne neni zas tak spatnej ...

Delal mi repas ve frime TurboCar, zname se osobne s tema lidma pujcovali mi trubo rped rokem kdyz jsem jel na dovolenou po Evrope vyborne vztahy jsem pravidelny zakaznik, nedovolili by si to. Jinak to byl komplet repas vsech pohyblivych casti

Jak zjisiti revizi hlavy me taky zajima

U jirky.K za to urcite z urcite miry mohl chip na 140kW nevim od koho ale rozhodne to nebyl zadnej garaznik, na to byl jirka moc rozumnej, olej nevim jakej pouzival

Taky verim tomu ze to neni uplne spatnej motor, 8V ma taky sve mouchy, proto jsem se rozhodl u nej zustat ale chipovat ho nebudu necham serii.

Odkaz ke komentáři

RichardD: je to 11/2007

Revizi zjistite tak, ze sundate z motoru plastovy dekl a pod palivovymi trubkami, ktere vedou vedle ventildeklu na strane u chladicovky, je na prave strane jako soucast formy vylite cislo a za nim je pismeno A, B nebo C.

Ol@f: tak to jo. Nikoho jsem nesnazil osocit, ale v dnesni dobe bych se vubec nedivil, kdyby nejaky filuta to turbo jenom vycistil a uctoval buhvi co.

Tech 140kW jenom chipem je na seriove BKD uz trosku prilis, tolik byva dlouhodobe bezpecny vykon u mensiho hybridniho turba, takze toho mel asi chudak plny brejle.

S upravenymi motory jak benzinovymi tak naftovymi uz nejake ty zkusenosti mam, takze vim, ze motor spolehlive zabiji tri veci:

1. nesetrne zachazeni za studena

2. prilis nizke nebo vysoke otacky

3. nedostatecne mazani at uz nekvalitnim, nebo kvalitnim, ale prehratym olejem

Proto za studena jezdim jako duchodkyne, pod 1500 a pres 4000 otacek tocim spis omylem a pouzivam kvalitni oleje s co nejvyssi HTHS viskozitou. S takovymhle pristupem, pokud vyrobce neco strasne neoje*al at uz konstrukcne nebo materialove, musi motor i s rozumnymi upravami vydrzet.

Odkaz ke komentáři
problem zaradit 1 nebo R hlavne ve studenejch mesicich roku, prikladal jsem to oleji prevodovky, kterej je sice podle skody dozivotni napln, ale po tech 180 000 ma malo ze svych puvodnich vlastnosti navic nekdy na prelomu 2005 a 2006 VW zmenilo specifikaci oleje pro prevodovky pac s tim byly problemy. Loni v zime jsem mel ze skovoky zpravy, ze je to znamej problem kdy hridel ma doraz na hlinikovem obalu prevodovky a to misto neni vystuzene, tim padem hridel nezastavi presne kde ma a rychlost nejde zaradit a nebo hur. Je potreba to tam narvat nebo vyslapnout spojku a zkusit znovu.

Pri vymene oleje v prevodovce byli v oleji stribrne casticky, takze s vyloupli nejake diagnosticke vicko proheldl co slo tim otvorem vlozil na to "vyfrezovane misto" ocelovou podlozku a zajistil. Problem by mel byt odstranen.

Olej ti doporucuju nechat vymenit

Tak to mám stejný problém. Zařadit hlavně R mi dělá v poslední době problém. Řeším to vyšlápnutím spojky a většinou to tam pak jde.

Mám 177.000km. Takže bych měl vyměnit aspoň ten olej v převodovce.

Je nutné to vystužení nebo se s tím dá žít dál tak jak to je?

Odkaz ke komentáři

vymena oleje nepomohla nebo velice malo, ocekavej v oleji drobne ohoblovane casticky. Me to vypodlozeni prislo na 1400 takze nebylo nad cim rozmyslet. Co se tu diskutovalo ze by teoreticky mohlo docasne pomoci pouzit dil z Audi TT na zkraceni drah razeni ze by to teoreticky mohlo dojit k zpresneni razeni, je to tusim nekde v sekci navody na to se chystam taky aby byly drah proste kratsi.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...