Přejít na obsah

2,0 TDI-PD 103 kW

Doporučené příspěvky

Tak do Brna to mám sakra daleko, ale problém stajnej - jak byly ty velký mrazy, problém s řazením 1 a R. Řešil jsem to vyšlápnutím spojky a mírným násilím vůči řadící páce. Zatím to asi nebudu řešit, páč se mi ozývá ložisko - při zařazený 5 a uvolnění plynu to kvílí, jako když jsou načatý synchrony. Údajně se protáčí ložisko v pouzdru skříně - další problém 6q. Řeší se to buď vyfrézováním pouzdra a vyvložkováním, nebo výměnou celé skříně převodovky za inovovaný typ, který netrpí ani jedním z uvedených neduhů. Zatím to neřeším, až to bude neúnosný, nechám udělat obojí, vč dvojhmoty.

Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...

Zdarec, chystam se koupit OII, nebo Toledo, asi s motorem 2.0tdi, rok 2006, najeto cca 150 tkm, mel bych se zamerit na neco konkretnejsiho u tohoto roku vyroby a s timto najezdem km? Od ktereho roku se davaly hlavy revize C (ty nepraskajici), montovaly se uz i v roce 2006?

Odkaz ke komentáři
  • o 3 roky později...

Zdravím Vás, jak to tu tak pročítám tak jsem ze všeho mírně rozladěn :-) Mám OII 2.0 TDI PD 16V (BKD) koupeno v cca 130tis. km od známého, tudíž veškerá historie naprosto jasná. ročník je to 12/2007 bez DPF. Cca měsíc po koupi proběchl chip na 178 k a 400Nm. Podle výkonových křivek co vylezlo z brzdy během chipu možná tak čas od času využiju ten krouťák než výkon samotný.

Nyní máme s Koktou najeto něco kolem 174tis. Proběhly samozřejmě výměny olejů, destiček na zadku, stabilizačních tyček (jezdím po D1 tak to možná bude co nevidět potřeba udělat zase :-D) a teď výměna žhaviček.

Jediný co se mi poslední dobou moc nezamlouvá, nevím jestli se mi to jen nezdá, že motor mi přijde víc hlučnější než třeba před 2 měsíci. Žádný třeba cukání nebo špatný starty nic takovýho , jen ten hluk, vím že PD jsou tím proslulý ale tohle myslím že je už moc. Přijde mi to tedy pouze když jsem v autě vypnutý rádio, klima a zavřený okna. Stojím-li před autem a čumím jí do tváře , vrní moc hezky. Mám třeba zkusit nějaký aditiva? I do vervy? Co Váš názor?

JInak Spokojenost. Nedám na ni dopustit.

Odkaz ke komentáři

jojo taky to to nehodlám nechat až do těch 150, udělám to třeba po 100. jistota je jistota. Ještě jsem koukal na řemen alespoň vizuálně teď při výměně žhaviček. zdálo se vše ok. Ale jak říkám po tolika kilometrech to opravdu dělat nechci. Jsou dělaný v těch přibližně 120 a udělám je teď třeba ve 200 cirka. :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

@laurin tuším že ses už někde divil, že to lidi mění radši dříve.. ono lepší vyměnit dříve, dát pár tisíc za rozvody, než pak řešit horší problémy...

prodlužují interval kvůli "servisním nákladů" nic jiného... podobná situace je, co udělali s haldexem. žádných 60000km vyměnit olej, ale prostě po 2 rokách. že někdo je schopnej nalítat 100000km, to jim nevadí...

Upraveno uživatelem marekczek
Odkaz ke komentáři

marekczek: Je mozny, ze to bylo u Common-Railu, tam je zbesilej interval 180k-210k? Ale nevim, nejak si na to nevzpominam.

Jinak jasne, pokud je predepsano 150k, tak je naprosto v cajku vymenit to v 100k-120k, mas pak klid nejen kvuli remenu, ale i vodni pumpe. Neprekracovat 5 let stari.

A pritom 50k rocne je nic. Z ceho by pak dnesni znacna cast autorizaku zila? Z kvalitnich a cenove dostupnych poskytovanych sluzeb? :lol:

Lukynoo: jj, prodavaj to na Benzine nebo zde: http://www.autodilyplus.cz/search/?keyword=vif

sam jsem minuly mesic zkusil LiquiMoly Motor System Reiniger a mam pocit, ze se motor trochu zkultikoval - jestli to neni placebo efekt.

Upraveno uživatelem Laurin Klement
Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o měsíc později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...