Přejít na obsah

Antena typu PLOUTEV

Doporučené příspěvky

Diky za odpoved. Ted uz me jen zajima rozdil mezi predzesilovacem a zesilovacem. Ty tady porad pises o predzesilovaci, ale tech pro FM pasmo moc neni. Je teda rozdil mezi predzesilovacem a zesilovacem nebo se jedna o stejnou vec jinak nazvanou ?

EDIT: Z predzesilovacu jsem nasel pouze toto (Anténní předzesilovač FM - 16 dB) a ze zesilovacu toto (Jednostupňový anténní pásmový zesilovač VKV II)

Vim, ze je to porad dokola, ale bohuzel mi nikdo nedokaze poradit. Tak prosim o konkretni vyjadreni aby nevznikaly dalsi otazky. Diky moc

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Takze jsem to dneska konecne dodelal. Udelal jsem dipol jak doporucoval Diamant. Bohuzel neslo dodrzet doporucene rozmery a tak uprosted je sirka cca 7 cm. Signal v garazi byl hned o polovinu silnejsi, ikdyz na radiu mi to stale pise Antenna 1: OFF (i na diagnostice je porad chyba - nevite proc ?)

Prijem v mistech, kde radio na antenu ze zadniho okna nehralo vubec je ted dobry. Porovnat kvalitu prijmu prut/dipol nemuzu, protoze jsem dlouho jezdil pouze na antenu ve skle.

Pridavam fotku provedeni, nakonec se to teda veslo. Samozrejme jsem na dipol potom daval antenni zesilovac, ktery na fotce neni.

post-133-1303576745_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Dipol je na krajich uchyceny tak, ze jsem ho strcil pod drzaky ostrikovace svetel a zaroven to je drzak na led svetla ... To je videt na fotce a uprosted dole (podel kabelu park. senzoru) je trochu mensi mezera, do ktere jsem natlacil ten pasek a drzi to tam fest. Nad tim (kolem zesilovace a zesilovac) jsem dipol pridelal tavnym lepidlem. Bohuzel je toto jedina fotka co jsem udelal. Fotku jsem upravil a naznacil na ni jak je zapojeny zesilovac.

post-133-1303757865_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

chybu to hází jelikož ten anténí zesilovač má jiné hodnoty, než originál, takže rádio to vyhodnocuje jako vadu v anténě, ev. odpojená anténa.

Ten zesilovač, co máš v nárazníku bych ti doporučil dát do nějaké vodotěsné krabičky, jinak ti po první zimě odejde

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 5 měsíců později...

Ahojte, nechci zakládat nové téma tak to dávám sem.

Je tato anténa i na rádio? Měla by to být 1K0 035 501 F a pokud není jaké je číslo na anténu, která je na radio? Sháním nějakou anténu, která má větší zakladnu než obyčejný prut. Stříkali mi střechu a nesundali anténu tak to chci překrýt nějakou větší antenou.

Děkuji za odpověď :)

post-84-0-55218800-1322497281_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Díky moc,a na radio je ten bílý konektor? To je fakra? Já našel na Německým foru tohle, tak proto jsem se ptal jestli je i na radio.

Rádio + Telefon: 1K0 035 501 E

Rádio + topení: 1K0 035 501 E

(€ 55, -)

Navigace: 1K0 035 501 F

Navigace + topení: 1K0 035 501 F

(€ 92, -)

Navigace + telefon + ohřívač: 1K0 035 501 G

Rádio + ohřívač + Telefon: 1K0 035 501 G

(€ 92, -)

DAB + radio: 1K0 035 501 H

DAB + radio + ohřívač: 1K0 035 501 H

(€ 92, -)

DAB + radio + ohřívač + Telefon: 1K0 035 501 J

(€ 92, -)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

TAk se chci zeptat jak to vypadá s těma neorigo? řeším právě i koupě GPS antény, a nevím jestli mám dát tu magnetickou a nebo rovnou koupit i ploutev s tím ale rád bych jak má právě A4 ale nevím jak jsou na tom ti co ji mají bez GPs ze signálem, jinak cena docela síla na to že je to pšonk nebo tajvanec :huh:

http://aukro.cz/antena-am-fm-gps-shark-pro-audi-a3-a4-a6-i2080228487.html

Jestli ty hodnoty hlavně a GPS budou v pohodě, druhou antenu bych dodělal, při faceliftu do předního nárazníku, zatím mám nexus, tak je mi to fuk, ale zas bych rád něco chytl. ;)

Odkaz ke komentáři

Nebo koupit tu ploutvičku za 160,- a za 400,- koupit i s fakrou orig interní magnetickou, tak ted babo rad, Já bych spíš asi radsi tu interní, přece jen se mě nechce sundavat strop a tahat další kabel za 300,- bo kolik dopředu, a stejně chci ještě druhou antenu dopředu do nárazníku dipol a další na DVB-T, takže co myslíte??? Jestli bude stačit ta neorig ploutev ala A4 a dipol do předního nárazníku?

Odkaz ke komentáři

To jo ale mě jde hlavně zjistit jestli ta neorig ploutvička (A4) jestli něco chytá, nebo si tam někdo dal ten zesilovač z te orinál, a nějaké závity, nebo pokud se dá druhá do předního nárazníku (u columba třeba), tak jestli to hraje normálně nebo je tam citelnej rozdíl, nechci aby mě rádio šumělo, ale zase se mě tam nechce dávat to originál kormidlo, navíc s čaganem.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Prosím o radu :)

koupil jsem si tuto anténu http://forum.octaviaclub.cz/uploads/post-20913-0-13257700-1342086214_thumb.jpg a mám problém, že tato anténa má fakra konektory a já mám v autě raku. Bylo mi řečeno, že to jde předělat. Je na to nějaká rozumná redukce? Nechce se mi to pájet a hlavně nevím zda bych to zvládl. Popřípadě jestli by byl někdo ochotný to předělat? Samozřejmě ne zadarmo :)

Díky za rady :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...