Přejít na obsah

Moje RSo TFSI Combi

Doporučené příspěvky

Za prvé, nevím nad čím jásáte, opět se potvrdilo, že úprava nedosáhla požadovaných parametrů, nenastavené limitery.

Za druhé cena ...co kobyla to tisíc korun. 2sw zdarma/ dolaďovací, dělám již 5 let zdarma/.

Za třetí co je haluz?? Ani měření nebylo ukončeno stejně, dle padajícího výkonu nebylo co měřit. Tudíž jiné otáčky, jiná max rychlost a jiný ztrátový výkon. Na společném grafu se křivka krásně překrývá, takže OK. A to co se brzdilo u mě?? Asi jiné auto na jiných gumách a jiných kolech.

Odkaz ke komentáři

Nikdo tady nejásá. Jen jsem se podělil o zkušenosti. Já jsem spokojenej a to je hlavní, tak nevím proč to dál rozebírat:)

Jinak díky za vysvětlení ztrátového výkonu. Ztrátovej výkon z tvého grafu je jasnej, protože to je jiné auto, ale nebylo mi to jasný u stejného auta, proč to je různý.

Odkaz ke komentáři

mustafa ..pokud se přejmenuji na HHS, možná mě osloví. Zatím si vystačím s auty.

aXerr....graf je opravdu pěkný, rozhodně ne to co třeba u powertecu. Je ale potřeba si uvědomit, že se jedná o benzin, a ne naftu.

U dieselových motorů jsou úchvatné hodnoty točivého momentu v nízkých otáčkách, u benzínu se kromě libějšího zvuku hodnotí linearita a vysoký výkon ve vyšších otáčkách. A to tahle úprava nesplňuje. Jestli jsem se dobře díval tak 18 rozdílových koní.

Zrovna úprava která zde koluje měla na 95oct, 275PS, což si myslím je malinko rozdíl.

Odkaz ke komentáři

Rozdíl v nejvyšším výkonu je opravdu 18, ale to je jen jeden bod. Když se podíváš na oba grafy, tak mezi 3000 a 5000 je rozdíl ve výkonu 30-40 koní, což mi je slušné. A linearita? mě třeba výkon z toho grafu příjde linearnější než v serii:)

Rozdíl to asi je, ale kolik takhle vyhoněných aut jezdí? APR mi v tomto prostě přišlo lepší a dál to není potřeba dokola opakovat a rozebírat. Prostě je tam o něco míň než uvadějí, ale i tak jsem spokojenej.

Odkaz ke komentáři

Osvětli mi prosím jak to brzdění na MAHA funguje. Mě jako uživatele by měl zajímat pouze výkon na kolech, protože výkon na klice je dopočítaný SW brzdy. Nebo se pletu?

Pleteš, zajímá tě právě výkon motoru. To je to co ti upravuji. A je to to co udává výrobce, i třeba APR.

Neřeším jaké používáš pneu, zda zimní či letní, měkost směsi a tím valivý odpor atd.

Rozdíl v nejvyšším výkonu je opravdu 18, ale to je jen jeden bod. Když se podíváš na oba grafy, tak mezi 3000 a 5000 je rozdíl ve výkonu 30-40 koní, což mi je slušné. A linearita? mě třeba výkon z toho grafu příjde linearnější než v serii:)

Rozdíl to asi je, ale kolik takhle vyhoněných aut jezdí? APR mi v tomto prostě přišlo lepší a dál to není potřeba dokola opakovat a rozebírat. Prostě je tam o něco míň než uvadějí, ale i tak jsem spokojenej.

3000 a 5000 je rozdíl ve výkonu 30-40 koní, to je ale v oblasti nejvyššíhgo točivého momentu.

Zkráceně řečeno buď chceš jezdit rychle, nebo hrabat a ničit gumy.

Odkaz ke komentáři

Asi máš pravdu, ale vzhledem k využití auta a mému stylu jiždění si nedovedu představit, že bych nějak často využíval otáčky 5000-6800.

On sice motor má výkon skoro do omezovače, ale na kolech výkon padá už od 5000 a to i v serii, tak k čemu mi to je dobrý???

A možná mne napadl důvod nižšího výkonu než udává APR. Mám totiž v origo airboxu vložku od K&N. APR má na sportovní sání upravený SW, takže je možný, že v tomto SW nepočítá s propustnějším filtrem. Ale zase vložka není tak dobrá jako otvřené sání. Těžko říct v čem to je.

Odkaz ke komentáři

Asi máš pravdu, ale vzhledem k využití auta a mému stylu jiždění si nedovedu představit, že bych nějak často využíval otáčky 5000-6800.

On sice motor má výkon skoro do omezovače, ale na kolech výkon padá už od 5000 a to i v serii, tak k čemu mi to je dobrý???

A možná mne napadl důvod nižšího výkonu než udává APR. Mám totiž v origo airboxu vložku od K&N. APR má na sportovní sání upravený SW, takže je možný, že v tomto SW nepočítá s propustnějším filtrem. Ale zase vložka není tak dobrá jako otvřené sání. Těžko říct v čem to je.

Pořád řešíte kola, to je proměnná, je to opravdu motor, co vás zajímá.

Otáčky využívat nemusíš, ale jak jsem psal ...je to hlavní výhoda benzinu, tak proč se o ní připravit.Myslím tím použitelný rozsah 2500-6500ot. Podle průběhu má navíc tvůj sw větší požadavek na tlak turba než moje úprava. Stačilo by lognout. Ale nikdo tě nenutí jezdit na 6500. Přitom tu možnost máš i od výroby.

Co se týká KN je opravdu k ničemu, ale to tě měl někdo upozornit, a ne ti ho prodat.

Odkaz ke komentáři

Proc tu nemuzes objasnit jak ta brzda ty hodnoty pocita? Proc na jinych forach je napadan profituning.sk, ze diky jejich atmosferickemu tlaku v popradu nabrzdi vzdy znatelne vice? Proc by me mel zajimat odhadnuty vykon na klice nez realny vykon na kolech?

Tím pádem sundej brzdy, kup galusky a výkony budou skoro totožné. Pecka, budeš hrabat i na šestku.

Více to laicky vysvětlit nelze.

Proto jsem ti nabízel i brždění u mě... asi by jsi to v reálu lépe chápal.

Odkaz ke komentáři

Tak tu možnost mám ale i s APR . Pořád má i ve vysokých otáčkách větší výkon. Ten tlak to je možný, já se v tom zas tak nevyznám.

S KN jsem už auto koupil a neměl jsme zatím důvod ho vyhazovat:)

Jak už jsem psal, ten sw je v podstatě dobrý, narážel jsem pouze na to , že nebude dosahovat parametrů, což se potvrdilo/ zatím/. Ale objektivní to bude po více zkouškách. Revo jsem brzdil 5x než jsem to tvrdil, BSR 3x/ ale nafta/, MTM 1x, ale bylo to tak málo, že to bylo jedno a navíc šlo o krabičku, dále BB a digi-tec.

Zatím, ze zahraničních seděl celkem ABT/ starší vozy/ a ¨dále právě profituning 4x , a dvě dvojkové Octavie od DP.

Ten graf serioveho TSI od tebe je kde?

Ale kterého?? Nedlužím ti ho :)

Odkaz ke komentáři

Tady je graf porovnání plnícího tlaku

http://www.goapr.com/news/wp-content/uploads/2011/05/tsi-boost.png

To je trošku podivné, maximum série zde vidím cca 8,2PSI, tedy kolem 0,56baru, ale co tak vím, tak se tlak v sérii pohybuje kolem 0,7-0,8baru, tedy kolem 10,15 - 11,6 PSI. Tady něco, je to starší, ale to asi nevadí, je to kolegova ORSII Combi 2008, BWA. Stejně jsem na tom byl s AXX motorem v Golf GTI 5 2005.

post-18072-0-53489200-1388442551_thumb.png

Odkaz ke komentáři

psalo se tady "kdo ví, co je APR, tak chápe" prosil bych úpravce o vyjádření, jak je možné že úprava nedosahuje slíbených parametrů? To se přece APR nemůže stát... Ta brzda opravdu není asi potřeba - co oči nevidí...

taky super hláška, že těch pár chybějících koní nechybí, bych chtěl vidět, jak by ses tvářil, kdyby jsi si objednal gulášek se šesti a dostal bys se dvěma... to by si taky řekl, že to vůběc nevadí, protože byly dobrý?

Odkaz ke komentáři

S KN jsem už auto koupil a neměl jsme zatím důvod ho vyhazovat:)

Jako na potvoru ;) http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2013123001

Nepíše tam třeba ještě, že po chvilce v běžném provozu se z oleje+prachu stane docela humus a tím se propustnost ztrácí.A taky je u nás klapka za turbem a dalšími součástmi, ale to jsou detaily :-) Jinak, mám jeden na prodej, najeto málo a i něco spreje a čističe bych našel :-) Ale spíše doporučuju, co jsem psal předtím.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...