Přejít na obsah

Kajman - Černá Perla

Doporučené příspěvky

Tak Vínovka dostala Magicar CANový. Jeho výhodou má být, že nejen načítat data z CANu, ale i do sběrnice zapisovat, což má značně zjednodušit montáž, nemusí se tahat odemykací/zamykací kabel do dveří, zapojovat výstupy na blinkry atd. Tolik praví teorie.

Praxe je trošku jiná - ten zápis do sběrnice soudruzi v Koreji nedotáhli k dokonalosti, takže při zamčení pagerem alarmu se např nezamkne víčko nádrže, při odemykání někdy odemkne jenom předníi dveře, zadky a kufr zůstane zamčený, atd.

Takže to stejně musím ještě předělat, pěkně "postaru" odemykání/zamykání a blinkry po vodičích a zapisovat do sběrnice se nebude :lol:

Pár fotek z průběhu montáže

post-27-1273860711_thumb.jpg

post-27-1273860742_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

JJ, továrním klíčkem funguje OK.

Jinak to víčko jsem vyčetl někde ze Tvého příspěvku, jinak bych na to hnedka asi nepřišel :-) U toho zamykání/odemykání pagerem přes CAN se mi zdá, jako by to zasílání povelů od alarmu do CANu bylo jakési pomalé, takže se to občas samo zblbne, když hned po sobe odemkneš, zamkneš, atd.

Proto to přepojím natvrdo po vodiči, z CANu bude jenom načítat. Zůstane výhoda aktivace alarmu továrním klíčkem. Taky variabilita v nastavení dotahu oken (na pageru dám dlouhý impuls = dotáhne okna, při zamčení továrním DO zůstanou dole, což je v létě výhoda)

Odkaz ke komentáři

Takže Vínovka dneska měla takové malé výročí:

post-27-1273362766_thumb.jpg

No a při té příležitosti dostala první LEDky do interiéru - podvícení palubky. Provedení dvouokruhové: 1) superjasné bílé svítí při otevření dveří s okruhem vnitřního světla, zhasíná při zapnutí zapalování, 2) zelené, originál VW LEDky původně z podsvitu budíků se starají o decentní podkreslení za jízdy, napojeno na podsvícení přístrojů. Oba okruhy lze nezávisle vypnout vypínači schovanými v levé schránce pod palubkou.

post-27-1273362781_thumb.jpg post-27-1273362786_thumb.jpg post-27-1273362791_thumb.jpg post-27-1273362796_thumb.jpg post-27-1273362801_thumb.jpg post-27-1273362805_thumb.jpg post-27-1273362810_thumb.jpg

No a svítí to takto:

post-27-1273362817_thumb.jpg post-27-1273362824_thumb.jpg post-27-1273362830_thumb.jpg

ten podsvit za jízdy bohužel foťák nevezme, je to opravdu jen decentní podbarvení, přesně jak jsem chtěl

Upraveno uživatelem Doli
Změna rozlišení fotek
Odkaz ke komentáři

Viktor: když se chce, všechno jde :D

Ale problém bude ve výběru těch LEDek, správná svítivost a rozptyl. úhel, aby to nesvítilo moc... Osobně bych to ale v žádném případě nedělal, ty červené jsou tam přece proto, aby to netáhlo za jízdy oči ne? SII má bílé?

Odkaz ke komentáři

No jak říkám, technicky asi není až takový problém tu SI lampičku rozdělat a LEDky měnit. Úhel těch origo červených se můžu pokusit večer nějak odhadnout, no a svítivost bude potřeba vyzkoušet, aby to netáhlo oči.

V SII jsem neseděl, takže nedokážu posoudit, jak to svítí

Odkaz ke komentáři

Dneska jsem blíž zkoumal ty LEDky z CatVision, úhel svícení mají poměrně velký - ve vzdálenosti 7 cm od diody byl průměr osvětleného kruhu cca6 cm... matematici už jistě ten úhel dopočítají.

Jinak LEDky se zdá mají průměr 3mm a jsou nasměrované na asymetrické svícení - pravá (u spolujezdce) kolmo dolů na řadičku, levá řidičova dopředu jakoby na prostřední ofuky

Odkaz ke komentáři

Doli: bílé supersvítivé na okruhu vnitřního osvětlení, a zelené na okruhu podsvícení při jízdě v noci. Vepředu jsou origo zelené SMDčka z podsvícení budíků, vzadu mám dvě noname zelené diody. U nich je problém, že se nedělají žádné ve stejné zelené barvě jako Škoda, takže mám namíchané dvě zelené barvy, jedna je ta "vyblitá" zelenožlutá a druhá je sytá tmavá zelená. Dohromady ten odstín je velice podobný originálu.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...