Vasekk Posted October 12, 2011 Share Posted October 12, 2011 Vdaka za rady a postrehy. Mate niekto skusenosti s pevnym podvozkom BILSTEIN B12 Pro-Kit? do pevnýho podvozku neinvestuj a když tak kup žlutý koni a k tomu nějaké snížené péra. Ale budeš na ceně co stojí štělovák třeba od AP. 0 Quote Link to comment
Cjoctavian Posted October 13, 2011 Author Share Posted October 13, 2011 dlouze podržet šipku dolů nebo nahoru (to je jedno) a dostaneš se do menu.. najedeš na nastavení a tam by to mělo jít.. Vdaka za radu, ale nefunguje to takto. Nemam Maxidot, len ten jednoduchsi pocitac. do pevnýho podvozku neinvestuj a když tak kup žlutý koni a k tomu nějaké snížené péra. Ale budeš na ceně co stojí štělovák třeba od AP. Jj, ten AP som videl za velmi dobru cenu, no uvazujem, ze co je pre mna lepsie. Velmi kvalitny pevny, alebo horsi, no stelovak. Nechcem ziadne extremne znizenie. Maximum 35, idealne len 25-30 mm. Vacsinou jazdim v meste (a je to tu same obrubniky, kanaly, diery v cestach, rampy v podzemnych garazach)... :( 0 Quote Link to comment
Vasekk Posted October 13, 2011 Share Posted October 13, 2011 Koukni jak to mám snížené já a nikde jsem za celou sezonu neškrtnul 0 Quote Link to comment
Cjoctavian Posted October 13, 2011 Author Share Posted October 13, 2011 aaa, pokusitel, nakoniec sa dam ukecat 0 Quote Link to comment
Petta Posted October 13, 2011 Share Posted October 13, 2011 Je fakt, že štelovák nemám dlouho, ale je to výborná věc.. Upravit výšku je fakt jednoduché, až jsem si říkal, jak za to můžou chtít tolik navíc oproti pevnému podvozku.. Pokud váháš, mohlo by tě to mrzet, že jsi nevzal štelovák.. Na zimu nahoru, v létě dolů, myslím, že ty to oceníš a rozhodneš se správně.. :D 0 Quote Link to comment
Cjoctavian Posted October 18, 2011 Author Share Posted October 18, 2011 Moja vizia S2 FL :) 0 Quote Link to comment
Cjoctavian Posted October 20, 2011 Author Share Posted October 20, 2011 vsak mi to aj trvalo zopar vecerov 0 Quote Link to comment
Martyp Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 Taky se pridam k ukecavacum.. :) Ja od zacatku chtel stelovak,na zimu nahoru,na leto dolu..Pak jsem stejne jako ty,premejslel o necem pevnym s malym snizenim..A ve finale zacal uvazovat o AP a nakonec ho vzal..A jsem maximalne spokojenej,jak jsem ti psal u me v tematu.. :) Ja jsem proti serii RS cca 4,5cm dole a skrtnul jsem si jednou a to pri sjezdu z Jarova do Malesic a to vcera,kde je kanal presne v prostredku pruhu a hned vedle nej se to na pravo propada..Takze vcera,nebylo vyhnuti,pac byl provoz,jak krava a byl to nehezkej zvuk.. :( Jinak za celou sezonu nikde nic.. ;) Neboj se toho a rozhodne kup stelovak,protoze uvidis sam,ze kdyz snizis o 2,5cm,bude ti pripadat,ze to neni nic,kor u serie a pujdes jeste niz.. :lool: Ja muzu urcite doporucit AP.. ;) 0 Quote Link to comment
Cjoctavian Posted October 25, 2011 Author Share Posted October 25, 2011 tak, uz tuto jar uvidime, co z toho bude :P Aky podvozok, a ci aj disky... Aky je napr. rozdiel medzi tymto HR a tymtoHR? Iba to znizenie az 7 cm vpredu??? Mohli aspon napisat hmotnosti na napravy... Kazdopadne, ta menej ako polovicnaa cena AP je velmi velke lakadlo ;) 0 Quote Link to comment
Martyp Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 Myslim,ze ten prvni,je i pro ctyrkolky a je tam jiny rozsah snizeni.. ;) 0 Quote Link to comment
chjetjov Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 Moje zkušenost je taková, že u prvního auta jsem měl jen pružiny o 3cm a hrozně mě vadilo že je to jak sériovka... Takže u Okty byl štelovák jasná volba ;) Chtěl jsem cokoliv kromě Jomu a Vmaxu aby to šlo snížit co nejvíce a bylo to trochu kvalitní a zároveň kolem 10tis. Když jsem slyšel že se AP dělá v Německu a údajně to má něco společnýho s KW tak jsem to vzal, prodejce mě ujistil že záruka 2 roky platí bez omezení počtu najetých km což se mi moc líbí za tu dobu co ho mám už jsem na něm najel cca 35tis km. Zatím ťuk ťuk drží a to při neustálejch změnách výšky i zatížení atd :) 0 Quote Link to comment
Vasekk Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 Jedno je řada monotube - upside down a druhý twintube - street style. Monotube mám já, je to více sportovní podvozek a tlumiče pro H&R dodává Bilstein. Druhý je pro lidi, kteří chtějí lehčí sportovní jízdu a zároveň si zachovat komfort. Tlumič je klasické konstrukce a výrobcem je Koni. 0 Quote Link to comment
Cjoctavian Posted October 25, 2011 Author Share Posted October 25, 2011 Vdaka vdaka. Takze ja som druha skupina :D 0 Quote Link to comment
Cjoctavian Posted October 26, 2011 Author Share Posted October 26, 2011 Co si myslite o tych AEZ Valencia - samozrejme v 19"? Nie som si nimi isty, ale akosi mi nejdu von z hlavy :D Skusil som rychly photoshop... 0 Quote Link to comment
Cjoctavian Posted October 26, 2011 Author Share Posted October 26, 2011 Dnes som meral vysku podvozka (od stredu kolesa po hranu blatnika): vpredu 37,5 a vzadu 39,5 cm ---> nechapem co to mam za podvozok. Auto bolo na dorazne odporucanie predajcu objednane len so standardnym podvozkom. Ale mne to pripada, ze vpredu mam sportovy a vzadu standard? :o Uz mi aj napadlo, ze mi dali vo fabrike k 17" automaticky ten sportovy, len ten zadok mam tak vysoko, lebo mam len cca. pol nadrze benzinu a namiesto rezervy mam len Tyre-fit... 0 Quote Link to comment
jar_da Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 tak si dej dekodovat kódy výbav, tam je to zanesené, jinak jak jsem přezouval, tak jsem znovu koukal na tlumiče a kotouče, tak opravdu tam mám tlumiče průměru 55 mm. přední kotouče 288 a zadní 256 0 Quote Link to comment
chjetjov Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 Ty aez valencia jsou podle mě super a mohly by vypadat na O2 suprově doporučoval jsem je Vittovi ale nedal na mě... :( Jar_da: jako fakt? že by začali dávat na všechny G6 55mm? divný fakt ty přední tlumiče.. 0 Quote Link to comment
Vasekk Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 Všude kde je 288mm nebo 312mm kotouč neboli šroubovaná těhlice je 55mm tlumič. 50mm má vše s 280mm takže 1.9tdi, 1.6mpi, a pod. 0 Quote Link to comment
jar_da Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 já to sem dával proto, že Coctavijan psal, že má tlumiče 50 mm a stejnou motorizaci jako já, takže se buď spletl anebo má škodovka simply clever na předku 0 Quote Link to comment
Cjoctavian Posted November 1, 2011 Author Share Posted November 1, 2011 Urcite som sa nesplietol - tlmice som uz druhykrat meral suplerou - maju 50 mm. Zaujimave, ze VW dava k rovnakej motorizacii lepsie brzdy (aj ked je Golf lahsi ako Octa)... 2 Chjetjov: vcelku ho chapem, keby som isiel do Scout looku, tak tiez by som chcel nejake mohutnejsie a jednoduchsie disky. Stale este rozmyslam, ci ich zobrat alebo nie. Je tu aj moznost, ze kupim len podvozok a na disky sa bude setrit, nech su nejake OZ alebo BBS 0 Quote Link to comment
Vasekk Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 No rozhodně nejdřív podvozek a pak až kola 0 Quote Link to comment
Cjoctavian Posted November 10, 2011 Author Share Posted November 10, 2011 Ma niekto tusenie co to je? 0 Quote Link to comment
Gracho Posted November 10, 2011 Share Posted November 10, 2011 zadný kryt poistek pod palubkou...dá sa dať jednoducho naspäť,asi tak 5 minút roboty :) 0 Quote Link to comment
Cjoctavian Posted November 10, 2011 Author Share Posted November 10, 2011 Tak dakujem za info. Nasiel som to doma vedla naraznika...asi sa to "zvysilo" po montazi RS naraznika alebo zadnych senzorov.. :o Co vsetko treba rozobrat - teda pokial je to potrebne? :) 0 Quote Link to comment
Vasekk Posted November 10, 2011 Share Posted November 10, 2011 Tipuju sundat dekl pod volantem 0 Quote Link to comment
Gracho Posted November 10, 2011 Share Posted November 10, 2011 stačí iba plast pod volantom,ale ked ho chceš zhodiť,tak musíš zhodiť aj vypínač svetiel,lišty a 5 šrobov....ja ked som to robil prvýkrát,tak mi to trvalo asi takých 20 minút a teraz to mám hotové za 5 minút a to aj po tme,naposledy ked mi zostali svietiť brzdové svetlá,ked som pri spätnej montáži trošku otočil konektor brzdového spínača :) 0 Quote Link to comment
Cjoctavian Posted November 15, 2011 Author Share Posted November 15, 2011 Dnes je posledny den s letnym setupom, v kufri sa uz vezu zimne 15" :( 0 Quote Link to comment
Duri Posted November 15, 2011 Share Posted November 15, 2011 Si si dal na čas. Čo meškali zimné bačkůrky? 0 Quote Link to comment
Recommended Posts