petrbungee Odesláno Listopad 11, 2017 Sdílet Odesláno Listopad 11, 2017 No na tu lambda jsem najel tak maximálně 3000 km, ale většina byla se špatnou škrtící klapkou. Jinak závada byla příliš chudá směs a když v servise teď šli po závadách a podrobné diag. tak jim to vykázalo opět tu sondu.Tak nevím. Jinak k tomu sání - kdyby bylo prasklé nebo netěsné natolik, že by to vyhazovalo chybu tak by to pravděpodobně pískalo a bylo by to znát i na tahu a ani jedno se nedělo a neděje. No tak uvidíme co a jak dál. A do autorizáku už léta nejezdím k těm výměnkářům. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rayx Odesláno Listopad 11, 2017 Sdílet Odesláno Listopad 11, 2017 3000km s blbnoucí škrtící klapkou by lambdu neodrovnaly. Takže, škrtící klapka je tedy vyřešená, kolem ní se už chyby nevyskytují? Co se týká klapek v sání, ty tedy fungují korektně, do 3000ot hlásí zavřeno/0% a nad pak otevřeno/100% (skupina 143, pole 3, myslím i ve 142 lze odkontrolovat)? Pokud ne, tak můžou právě ovlivnit hoření díky tomu, že jsou jinak než požadovaně natočený a pak nedojde k požadovanýmu víření ve válci a může být následně vyhodnoceno jako příliš chudá směs. Ty klapky totiž spolu s ostatním řídí to, v jakým režimu motor spaluje (homogení, vrstvený, nebo zahřívání katu).To, že by mělo být sání prasklé nebo netěsné jsi dosud nezmiňoval, začals škrtící klapkou a pak se přidaly ty klapky v sání. Takže já to vidím stále na zradu v těch klapkách, ať už samotných a nebo jejich senzoru. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 11, 2017 Autor Sdílet Odesláno Listopad 11, 2017 Z špatnými klapkamy jsem najel hafo km... Cca 15 tkm... Tim to urcite nebude... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
petrbungee Odesláno Listopad 11, 2017 Sdílet Odesláno Listopad 11, 2017 Dobrá pokusím se teda podívat na klapky fyzicky, neboť zatím nikdo nechtěl nějak víc zkoumat přes diag to sání..., zároveň jsem nikde nenašel jak poznám fyzicky špatnou funkci klapek v sání když s nimy zkusím zahýbat manuálně, nehledě na to, že soudruzi sice dělají samostatně čidlo i podtlak ovládající klapky, ale samotné klapky a ty redukce mezi klapkami a podtlakem nedělají.Nové sání stojí ranec a když bych ho šel koupit na vrakáč tak bych potřeboval vědět jak to poznám že je to ok než bych ho případně koupil. Navíc je nutné pak něco nastavovat přes diag po výměně. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rayx Odesláno Listopad 11, 2017 Sdílet Odesláno Listopad 11, 2017 zároveň jsem nikde nenašel jak poznám fyzicky špatnou funkci klapek v sání když s nimy zkusím zahýbat manuálně, Jak, napsal jsem nahoře, zapni si zapalování, nahoď diag a ručně ovládej ramínko klapek místo podtlaku, uvidíš hned, jestli čidlo snímá a je v limitu nebo ne. Jinak ne, do namontovanýho sání přece nevidíš... No a to že se ani nikdo nechce zabývat tím, že si při nastartovaným motoru ty klapky přes diag otestuje, nemusí ani vytáhnout prdel z auta a stačí šlápnout na plyn, jestli klapky chodí jak maj, to je moc smutný ... Na sundání sání je vždy dost času. Na sundaným sání je vidět hned, v jakým stavu klapky jsou, tohle je pro novější ale ne zcela poslední provedení, ty tam máš jistě to první. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
petrbungee Odesláno Listopad 11, 2017 Sdílet Odesláno Listopad 11, 2017 Kámen úrazu je to že diag nemám. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rayx Odesláno Listopad 11, 2017 Sdílet Odesláno Listopad 11, 2017 No ale to je práce v prvé řadě servisu, kterýmu platíš ... Pokud jsou klapky OK, v jakým stavu máš vrhní odlučovač/PCV? Pokud je trhlá membrána, ten neměřený vzduch si to přisává tudy, a to je problém... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
petrbungee Odesláno Listopad 11, 2017 Sdílet Odesláno Listopad 11, 2017 Mám vyměněný odlučovač aj ty hadičky k němu, aj víčko pro dolévání oleje, tak mne napadá už jen to sání, ale najít někoho kdo těmto motorům rozumí a je poblíž a nenatáhne mne na práci a dílech je těžké. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rayx Odesláno Listopad 11, 2017 Sdílet Odesláno Listopad 11, 2017 To je složitý ... Co o-kroužek na měrce, je? No na ty km, co simeringy kliky, a co vrchní kryt rozvodů a místo kolem magnetu nastavovače vačky asi poslední místa před sáním, kudy to může přisávat ... Olej z motoru nikde neteče, že by to ukázalo na netěsnost? Víš jaký číslo má ten odlučovač, brals origo nebo náhradu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
petrbungee Odesláno Listopad 11, 2017 Sdílet Odesláno Listopad 11, 2017 (upraveno) Rozvody byly dělaný asi před 30000km komplet. Tak zkusím Rolbaře a snad už to bude ok. Upraveno Listopad 11, 2017 uživatelem petrbungee 0 Citovat Odkaz ke komentáři
petrbungee Odesláno Listopad 13, 2017 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2017 Tak Rolbař bude zase až po zimní sezoně, tak musím najít někoho jiného z Prahy nebo blízkého okolí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tomiq07 Odesláno Listopad 14, 2017 Sdílet Odesláno Listopad 14, 2017 Skus este Garny-ho ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
petrbungee Odesláno Listopad 18, 2017 Sdílet Odesláno Listopad 18, 2017 Tak chyba opět na světě, zkusím Garnyho a pak se opět ozvu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rusty333 Odesláno Listopad 21, 2017 Sdílet Odesláno Listopad 21, 2017 (upraveno) ahoj, asi 4x za 3 měsíce se mi stalo že auto cuknulo když jsem měl zařazenou rychlost a pustil plyn (intenzita cuknutí podle zařazené rychlosti), projevovalo se to ihned po nastartování a přestalo to až s dalším nastartováním, diagnostika nic (resp. je tam chyba na alternátoru, nízké napětí - už asi nejsou fit uhlíky a přepínač stěračů - ty cuknou pokaždé po vypnutí motoru), posledně jsem si všiml že zároveň nefungoval tempomat a pocitově to nemělo úplně tu akceleraci co to normálně má. Vypnu motor, počkám 10s, natočím a cajk... nějaký tip? update jednotky? (popř kde přečtu verzi co mám a jestli je nějaké novější) Upraveno Listopad 21, 2017 uživatelem rusty333 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rayx Odesláno Listopad 21, 2017 Sdílet Odesláno Listopad 21, 2017 přepínač stěračů - ty cuknou pokaždé po vypnutí motoru), posledně jsem si všiml že zároveň nefungoval tempomat Tak stěrače jsou učel, aby se zabránilo deformaci břitů díky stání ve stejné poloze, to už není jenom "hloupej" el. motorek ... Tempomat, lámou, lépe řečeno se řežou kablíky v páčce o ostrou hranku v kloubu, fixluji také ty pacičky na odporových destičkách pod přepínačem na páččce. To ostatní je na věšteckou kouli, když diag nevypíše rovnou závadu a měřený hodnoty si sám nezkoukneš. Obligátní otázka, jak je na tom rozvod, svíčky atd, kolik to má aktuálně km. Jinak, při zařazený rychlosti a puštění plynu asi cukne každý auto B) Jaks to přesně myslel? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 21, 2017 Autor Sdílet Odesláno Listopad 21, 2017 To cuknuti muze delat i klapka... Vycisti ji a udelej zakladni nastaveni... Uz jsem to nekolik krát řešil... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rusty333 Odesláno Listopad 21, 2017 Sdílet Odesláno Listopad 21, 2017 Ten tempomat jinak funguje, nefungoval jen posledně zároveň když to auto bylo ve stavu že cukne při puštění plynu. A tím cuknutím myslím to že se praštím hlavou o volant když pustím plyn při zařazené jedničce/dvojce, jak kdyby zároveň s puštěním plynu klepnul do brzdového pedálu. Při vyšších rych. stupních už to není tak znatelné. Abych to teda upřesnil úplně. Nastartuju, škube to při každém puštění plynu, nefunguje temptomat (naposledy jsem tak jel asi 20min, takže se to "samo" nespraví, až s dalším startem). Vypnu motor, počkám, nakopnu a je to v cajku, tempomat ok. klapka je max 4 měsíce stará, ale vyčistím a nastavím, svíčky a rozvody (dělané komplet, K) kouknu doma, 290k km nalítáno to s těmi stěrači jsem to netušil, dík 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 21, 2017 Autor Sdílet Odesláno Listopad 21, 2017 Klapka, nastaceni , podtlaky, a potom poradnou diag... ne jenom chyby... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
dusan123 Odesláno Listopad 25, 2017 Sdílet Odesláno Listopad 25, 2017 Dobrý den, pořídil jsem OII 1.8tsi 118kW rv.2008. Díval jsem se na to jaký mám napínák řetězu a bohužel ten starý typ :unsure: , avšak mám najeto 180 000 , je to vůbec možné? Když tak čtu ,že už by dávno až pradávno měl řetěz přeskočit? :blink: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 25, 2017 Autor Sdílet Odesláno Listopad 25, 2017 Byt tebou tak to ani nestartuji a hned vymenim... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rayx Odesláno Listopad 25, 2017 Sdílet Odesláno Listopad 25, 2017 Je to možný, jde jen o to, v jakým stavu je to jeho jištění. Jsou i auta s nájezdem přes 200 a po vyndání se nestačí divit ... Vtom je to zákeřný a nečekaný ... 250tkm 71tkm 0 Citovat Odkaz ke komentáři
dusan123 Odesláno Listopad 26, 2017 Sdílet Odesláno Listopad 26, 2017 Fuuuh, tak to mám teda zatím víc štěstí jak rozumu :blink: , startů už proběhlo celkem dost :D Ještě taková otázka, musí se měnit všechny řetězy? Nebo jenom ten hlavní + napínák a vodící lišty? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 26, 2017 Autor Sdílet Odesláno Listopad 26, 2017 Podle vytazeni retezu... Ale asi by jsem vymenil hlavni retez za posledni verzi, k tomu listy (3x) ,napinak... a gufero na klice... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
dusan123 Odesláno Listopad 26, 2017 Sdílet Odesláno Listopad 26, 2017 takto? a rozvodové kolo se také mění? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Henndry Odesláno Listopad 26, 2017 Sdílet Odesláno Listopad 26, 2017 Ja jsem nechaval delat rozvody v 110 tis na SII 2008 u Garnyho a prej byl starej napinak, vse puvodni a nebylo naznaku ze by melo neco preskocit... Rozvody se ale samo udelaly. Tak uz o dost lip spim :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 26, 2017 Autor Sdílet Odesláno Listopad 26, 2017 Stromecek by musel byt poskozen, normalne se nemeni... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
dusan123 Odesláno Listopad 26, 2017 Sdílet Odesláno Listopad 26, 2017 Super, díky. Budu se ráno modlit abych nastartoval a dojel na evidenčku :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 26, 2017 Autor Sdílet Odesláno Listopad 26, 2017 Nepreju ti to, ale hoodne si zahravas... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
dusan123 Odesláno Listopad 26, 2017 Sdílet Odesláno Listopad 26, 2017 Někde sem četl, že při výměně se znehodnotí kryt, je to pravda? budu objednávat sadu a tak jestli mám objednat i ten kryt? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 26, 2017 Autor Sdílet Odesláno Listopad 26, 2017 Kdyz je nekdo sikovny, da se sundat bez poskozeni a usetris cca 2000 kc... Ale gufero davame vzdy new... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.