Karči Odesláno Říjen 30, 2015 Sdílet Odesláno Říjen 30, 2015 K napinak neni na vymenu, ale retez je vytahan... to nema s napinakem primou souvislost... O K napinaku jsem taky jeste neslysel ze by byl KO... ale skoceny jo... takže auto mám späť, ráno ho naštartovali a nič....all ok (dnes ráno bolo +7stC, je pravda, že rachotí od 4C dolu) vysvetlenie: čakáme na mráz, vraj keď nič nezarachotilo, nemajú čo robiť. takže takú ja mám pakáreň :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zrno Odesláno Říjen 30, 2015 Sdílet Odesláno Říjen 30, 2015 ten napinák cez servisný otvor ale mohli pozrieť, to nestojí veľa času.. P.S je to ale divné, že sa tie retiazky vedia tak vyťahať mnohým uživateľom týchto motorov.. Ja mám reťaz rovnako dlhú ako za nova a v rovnakej polohe vysunutý napinák, aj po 60tkm 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motoosman Odesláno Říjen 30, 2015 Sdílet Odesláno Říjen 30, 2015 Pro statisiku by bylo dobré uvádět styl jízdy (otáčky, četnost a délku tras), použitý olej, počet km a typ motoru. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vladazeseveru Odesláno Říjen 30, 2015 Sdílet Odesláno Říjen 30, 2015 Zdravím, vyřešil někdo už přes autoriz. servis spotřebu oleje u motorů CDAA, r. v. 2009? Nedávno jsem v Německu mluvil s kolegou, a tam Volkswageny 1.8 tsi automaticky svolali a opravili to zdarma. Mám auto 1 rok a nechci se ho hned zbavovat. Ale co jsem četl, tak prý často kroužky nepomůžou.. :-( Proč když auto bylo pravidelně servisováno, to servis rovnou neudělal? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Říjen 30, 2015 Autor Sdílet Odesláno Říjen 30, 2015 Jo resili to tu borci... pravidlo skoda je jednoduche km 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mich Odesláno Říjen 31, 2015 Sdílet Odesláno Říjen 31, 2015 Menili mi komplet motor za novy primo ve skodovce na zaruku, nedoplacel jsem ani korunu.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Říjen 31, 2015 Sdílet Odesláno Říjen 31, 2015 Jak říkal kolega servisák.Dobré motory končily 1,9 TDi rotačky,poslední dobré auta byly Golfy IV,Passaty 3B a staré OctySouhlas,Benzinak byl ještě dobrý 2.0 tfsi bwa.Jinak ty 2.0 tdi PD sou taky průserovy. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
standaII Odesláno Říjen 31, 2015 Sdílet Odesláno Říjen 31, 2015 A co BLR? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
a-w0666 Odesláno Listopad 1, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 1, 2015 Jo resili to tu borci... pravidlo skoda je jednoduche km< 120 tkm a stari <05 jinak ani korunu... no a já mám 91 tkm a stáří 5 let a stejně nikdo za mě nic platit nebude :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mich Odesláno Listopad 1, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 1, 2015 Jezdil jsi pravidelne do autorizaku na vymeny oleje a prohlidky? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 1, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 1, 2015 Stari 5 let je podle mne 5 a vic... smolik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vladazeseveru Odesláno Listopad 1, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 1, 2015 Jj, bývalý majitel jezdil pravidelně na výměny oleje a na pravidelné prohlídky. Auto je r. v. 2009, čili už mám asi taky smolíka. Ale třeba v Německu Volkswagen svolával i takto starší vozidla po záruce na 1.8 tsi CDAA motory... s p2p jsem tu řešil už jednu nepříjemnost v autoriz. servisu a já začínám autoriz. servisům dost nedůvěřovat.. Ale komu jinému už věřit než autorizákům...... Ale to auto používat chci a Škoda by se k tomu měla postavit...Když vědomě pustila vadný motor. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mich Odesláno Listopad 2, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2015 To jsou myslim dost silny slova, ze vedome pustila vadny motor. Vadna byla ta sada pistu a kruhu a to se samozrejme neprokaze hned, jim muzes zazlivat, ze je automaticky neopravuji, kdyz jsou s tim problemy. Automobilka nic schvalne nevypoustela, holt se to ukazalo casem. Me ten motor menili pri 3 letech a 70 tis (zaruka byla prodlouzena 4roky/120 tis km). Takze mas asi smulu, ale za zeptani nic nedas. Napsal bych do skodovky.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mich Odesláno Listopad 2, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2015 Volal jsem do autorizaku, ze bych chtel pri pristi servisce zmenit interval z promenliveho (QG1) na pevny QG2. Borec mi tvrdil ze to nejde, protoze mam common rail (desetkrat jsem mu zduraznoval ze mam 1.8TSI, jestli si je jisty) a pak jsem mu diktoval i VIN a svoji domenku potvrdil. S tim, ze by durazne doporucoval nechat olej 5W30. Tady pisete a i na jinych webech, ze je lepsi 5w40. Volal jsem do jinyho autorizaku kde rekl, ze to prekodovat jde, ale radi, abych zustal u QG1. Tak mam napsat do skodovky jak to s tim je nebo co? Clovek chce doprat autu to nejlepsi a co clovek to jiny nazor.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ketys Odesláno Listopad 2, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2015 TSI a common rail? WTF? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mich Odesláno Listopad 2, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2015 však to jsem taky nechápal, jak mi to řekl, tak jsem si myslel, že se baím s marťanem. Ale třeba nám tu kluci řeknou, že je to označení přímovstřik nebo já nevím 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ketys Odesláno Listopad 2, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2015 Očividně to byl "pan technik", je to blbost, common-rail je systém vstřikování dieselových motorů... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mich Odesláno Listopad 2, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2015 že jo. Ale můžete mi někdo říct, co mám teda dělat? Jak je možný, že se člověk baví s přijímacím technikem přímo v AS o konkrétním motoru/vozu dle VIN a je úplně dutej? Kdo by měl líp znát škodovku než jeho dealeři a autorizovaný servis? nakopat do prdele všechny tyto vyžírky, ať tam jde člověk, který tyto věci ovládá a bude zákazníkům přínosem.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 2, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 2, 2015 Common rail (také Common-Rail) je systém přísunu paliva do vznetovych ale i zazehovych motoru. V podstatě se jedná o vysokotlakový zásobník, jímž je trubka (common rail), která vydrží vysoký tlak pumpy paliva. Je obyčejně většího průměru, tak aby v ni nedocházelo ke kolísání tlaku paliva, které ubývá při vstřiku. Palivo vstřikované do valce jemněji rozptýlené více menšími otvory vstřikovače k tomu potřebným vyšším tlakem tvoří lépe hořlavou směs, čímž se dosahuje vyšší ucinnosti motoru, vyššího točivého momentu a vykonu, menších emisí a nižší hlučnosti a vibrací - to i díky vyrovnanosti jednotlivých válců eliminací přípravy dávky paliva pro válce odděleně - zdroj tlaku je jeden a zbývá tak rozptyl ve velikosti dávky a časování daný vedením, vstřikovačem a rozdíly v geometrii jednotlivých válců. Oproti jiným systémům je tlak paliva vytvářen nezávisle na otáčkách motoru a vstřikovaném množství paliva a je vždy dostatečný – právě díky zásobníku tlaku. Jak je psano vznetovych ale i zazehovych motoru... Ano TSI je common rail... A po druhe, zmenit servisni interval je mozne a nema to nic spolecneho s druhem motoru... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mich Odesláno Listopad 2, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2015 Jsem rad, ze az tolik nekecal a neni ucho. Tu servisku mu sverim, dik za pouceni:-) PS: toto tema mam rad, vzdycky se tu neco dozvim:-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kejml Odesláno Listopad 2, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2015 Ihned po převodu z operáku do vlastnictví jsem nechal udělat změnu z proměnlivého intervalu na pevný v Auto Jarov. Včetně výměny rozvodů. Viz moje vlákno. Změna bez námitek. Už si nepamatuju, jestli jsem si o 5W40 řekl sám, nebo mi jeji doporučili oni. Každopádně také bez námitek. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zrno Odesláno Listopad 2, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2015 Volal jsem do autorizaku, ze bych chtel pri pristi servisce zmenit interval z promenliveho (QG1) na pevny QG2. Borec mi tvrdil ze to nejde, protoze mam common rail (desetkrat jsem mu zduraznoval ze mam 1.8TSI, jestli si je jisty) a pak jsem mu diktoval i VIN a svoji domenku potvrdil. S tim, ze by durazne doporucoval nechat olej 5W30. Tady pisete a i na jinych webech, ze je lepsi 5w40. Volal jsem do jinyho autorizaku kde rekl, ze to prekodovat jde, ale radi, abych zustal u QG1. Tak mam napsat do skodovky jak to s tim je nebo co? Clovek chce doprat autu to nejlepsi a co clovek to jiny nazor.. Zmeniť z QG1 na QG2 samozrejme možné je, manuál k vozidlu to povoľuje-je to tam uvedené ako druhá možnosť, tzn. povoľuje to výrobca vozidla! A moc by ma zaujímalo, čím ten borec odôvodňuje to jeho dôrazné doporučenie tam nechať olej 5w-30.. aký silný argument k tomu má.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motoosman Odesláno Listopad 2, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2015 "Automobilka nic schválně nevypouštěla, holt se to ukázalo časem".... :o:o:o:o Kde jsem toto už slyšel, no nic, vyhodíme vrátnýho.. :lol: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mich Odesláno Listopad 2, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2015 Protoze je to pry common rail a ten ma mit 5w30 (treba si to spletl s dieselem a DPF kde 5w30 ma C3) a druhy pry kvuli napinaku, ze je 5w30 daleko ridsi jak 5w40 a drive jej napne. Pouze tlumocim, automechanik nejsem, ale moc se mi to nezda a nejradeji bych v aute videl 5w40 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zrno Odesláno Listopad 2, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2015 1. pokiaľ priamovstrek nemá významnejšie zvýšenú spotrebu oleja, tak LowSaps olej nepotrebuje.. u zdravého motora sa na zasieraní sania a ventilov podieľa olej minimálne. Sú tam iné zdroje ktoré to spôsobujú v takej miere, že v porovnaní s tým tu olej hrá mizivú rolu. 2. 5W-30 za studena je rovnako, resp. veľmi podobne viskózny ako 5w-40.. rozdiely sú len za prevádzkovej teploty a počas zahrievania oleja, kedy 5w-40 menej "redne" resp. menej stráca viskozitu s narastajúcou teplotou. Tu argument v súvislosti s hydronapinakom a jeho rýchlym dopnutím absolútne neobstojí.. 5w-40 za studena to zvláda rovnako rýchlo ako 5w-30 a za tepla je to jedno, pretože za tepla je olej 5w40 aj tak omnoho "redší" menej viskózny, než nezahriaty olej 5w-30.. Naviac u týchto napínakov ani tak nejde o nejaké skoré dopnutie reťaze, pretože ten napinák tú reťaz dopína stále, pokiaľ nezlyhala jeho mechanická aretačná časť, problém nastáva len vtedy ak už je vysunutý veľmi a nedokáže ďalej ešte viac napínať reťaz, ktorá stále viac a viac plandá až môže preskočiť rozvod, resp. tá reťaz je už v tomto prípade tak vyťahaná, že už ani poriadne nedosadá na ozubenie a už len toto zvyšuje pravdepodobnosť preskočenia.. alebo keď napinák jednoducho zlyhá, tzn. zlyhá jeho aretácia a piestik napináka sa zatlačí nazad.. toto sa stávalo u prvých typov napinákov. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motoosman Odesláno Listopad 2, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2015 40ka řidší? Jak by vypadala 60ka... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zrno Odesláno Listopad 2, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2015 Aj zahriata 5w-60 bude mať nižšiu kinematickú viskozitu, ako studená 5w-30, laicky povedané bude redšia (hoci toto nieje správny výraz,.. tu sa jedná o viskozitu, nie hustotu..) Viskozita - znamená odpor voči tečeniu, to nieje to isté ako hustota. To znamená, že zahriaty olej 5w-40/60 je tekutejší-čerpateľnejší, ako studený olej 5w-30 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mich Odesláno Listopad 2, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2015 A zahraty 5w30 je tekutejsi jak zahraty 5w40 asi, ze? A koukal jsem, ze kdyz jedu dalku (kterou jezdim v 95% kdyz uz nekam musim) ma olej mnohdy i 100 stupnu. Kdybych pouzil 5w40 bude lepe odolavat teplotam nebo je to jedno? Tvoje doporuceni je 5w40 do tohoto motoru? Dik za postrehy a zkusenosti. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Listopad 2, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2015 u cupry co má 220kw 2.0 TSI tak z vyroby 5W30 na stejné trase v plné zátěži (jízda nad 200km/h brzda plyn zatáčení atd) teplota kolem 126 stupnu. po vyměně za obyčejný SHELL 5W40 A3/B4 již teplota nešla nad 107 stupnu. podobnou zkušenost mám s 1.8 TSI, teplota mě taky klesla. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zrno Odesláno Listopad 2, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2015 A zahraty 5w30 je tekutejsi jak zahraty 5w40 asi, ze? presne tak.. ___________ A áno 5w-40 má vyššiu teplotnú zaťažiteľnosť a odolnosť voči oxidácii.. tento fakt je pre TSI, ktoré jazdí často dialnice dlhodobejšie vyššie tempá alebo občasné blbnutia a využívanie plného potenciálu a výkonu motora, zaujímavý. 5W-40 je v tomto prípade určite vhodnejšie použiť. Minimálne máš väčšiu rezervu a istotu. u cupry co má 220kw 2.0 TSI tak z vyroby 5W30 na stejné trase v plné zátěži (jízda nad 200km/h brzda plyn zatáčení atd) teplota kolem 126 stupnu. po vyměně za obyčejný SHELL 5W40 A3/B4 již teplota nešla nad 107 stupnu. podobnou zkušenost mám s 1.8 TSI, teplota mě taky klesla. a to máš výstup z čidla teploty, ktoré je umiestnené v olejovej vani ak sa nemýlim.. to je to dá sa pvoedať dosť chladné miesto, výstupné teploty oleja z tých najteplejších častí budú rozhodne ešte o niečo vyššie. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.