Přejít na obsah

Poruchy a problémy 1,8 TSI

Doporučené příspěvky

Tak se pomalu chystam na vymenu vstriku, protoze my jde pomalu, ale jiste spotreba benzinu nahoru, ted jsem na nejakych 9 az10 litrech v klidne jizde... Duvod je totiz jasny... pri vymene snimace g336 spadl memu dvornimu mechanikovi :( :( :wub: nechtic vstrik na zem.. ne sice na hlavicku ale spadl... Proto ta preventivni vymena.. o prubehu budu informovat... jinak komplet vstriky se daji sehnat za 3000 kc.. pri tom vymenim i vstrikovaci cerpadlo na doporuceni... at to udelam cele... Sice je tu jeden problem s dodadim vstriku ale Jelda cc autodily.cz se k tomu postavil celem a problem vyresi...

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

ahojte skodovkari :D

kto by mal zaujem o zisteny problem zrania oleja motora CDAA tu su moje zistenia.

kruzky ktore su od vyroby namontovane na piestoch su rozmeru 82.5mm nove kruzky a piesty ktore tento problem vyriesia su rozmeru 82.51mm preto jeden uzivatel co to riesil a kupil kruzky nepasovali avsak. Daju sa kupit kruzky ktore sedia na stavajuce piesty a maju oznacenie 06J 198 151 E

Odkaz ke komentáři

Rusaci to takhle delaji, ale nejaka zpetna vazba od nich neni... Tak nevim.. Ja osobne bych se toho nebal, ale jistil by jsem si jeste nejake info o velikosti tech krouzku... zatim jsem se o to moc nezajimal... Mam BZB motor a ten probley nema (aspon tohodle charakteru) :)

Odkaz ke komentáři

O tom jsem nic neslysel.... a jak by tam ten benal dostavali aby chladil... co vim tak za studena je bohatsi smes aby zbytky benalu dosli do katu a ten se podstatne rychleji zahral...

Jestli do toho jsed napis tvoje ponatky jak s to projevy na spotrebe oleje... dik

Odkaz ke komentáři

Máro, k čemu ti to vlastně je? Stejně s tím nic neuděláš.

p2p - jde o to, že při vysoké zátěži (třeba při rychlé jízdě po dálnici) řj jednotka obohacuje směs, aby se nepřehříval katalyzátor. Bohatou směsí v oblasti vysokého výkonu jsou teploty spalování nižší, tudíž mají i výfukové plyny nižší teplotu. Podle teorie motorů je teplota spalovaní nejvyšší při λ = 1, při velmi bohatých i velmi chudých směsích je nižší. Důsledkem je poněkud větší zvýšení spotřeby při vyšších rychlostech hlavně u 1.2 TSI. Používalo se to také údajně snad už u HTP, tam to tuším začínalo fungovat někde kolem rychlosti 120 km/h a pak se lidi diví, že na dálnici žere jako tank. Že zároveň s tím jdou emise do kopru, nikoho moc nepálí, asi je to mimo měřící cyklus emisí. Viz například tento článek. Nejsem odborník, prezentuji tady jen to, co jsem různě zachytil.

Odkaz ke komentáři

Zajimave... co jsem videl grafi ohledne 1,8 TSI tak jsem tam zadne naviseni bohatosti smesy nevidel pri max zatezich nebylo... ono v rizeni motoru je docela rozdil u pred fl a fl 1,8 TSI a 1,4 TSI... nap BZB VS CDAA... ma uplne jinak udelany mamagement regulace rizeni bohatosti smesy. 1,4jsem moc nestudoval proto o tom co Pavouku pises nevim... ale teorie dobra... :) dik za info

Odkaz ke komentáři

Zajimave... co jsem videl grafi ohledne 1,8 TSI tak jsem tam zadne naviseni bohatosti smesy nevidel pri max zatezich nebylo... ono v rizeni motoru je docela rozdil u pred fl a fl 1,8 TSI a 1,4 TSI... nap BZB VS CDAA... ma uplne jinak udelany mamagement regulace rizeni bohatosti smesy. 1,4jsem moc nestudoval proto o tom co Pavouku pises nevim... ale teorie dobra... :) dik za info

No vidíš, to zase nevím já. :rolleyes: Ono je to klidně možné, že se to bude týkat jen 1.2 TSI (případně 1.4 TSI), jsou přece jenom z jiné konstrukční skupiny. Nicméně i nová 1.8 TSI v OIII má již vodou chlazené integrované výfukové kanály v hlavě motoru. Stejně tak, jako nové EA211 1.2 a 1.4 TSI.

post-11543-0-94310000-1424982451_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak pekne po poriadku:

Mišo dík za tip na krúžky. Daj vedieť ako pochodíš. Sám som zvedavý.

Ja po prechode oleja z 5w-30 na 5w-40 za 3tkm 1.8 TSI spapala cca 0,4 l oleja. Predtým to vychádzalo na 2,3-2,5 l na 15tkm. Čiže malé zlepšenie tam je, aj keď som čakal viac. Zatiaľ je to znesiteľné, tak krúžky neriešim.

CDAA nemá integrované výfukové zvody chladené kvapalinou a tým pádom obohacuje zmes pri vyššej záťaži. Tu si treba uvedomiť, že vyššia záťaž pre 1.2 TSI 77kW a 1.8 118kW asi budú dosť rozdielne pojmy. Podľa mojej osobnej skúsenosťi sa to deje pri točení motora nad cca 3200 ot.

Odkaz ke komentáři

Jo ted jsem to cetl... 'Řídicí jednotka totiž pod zatížením dramaticky obohatí směs, aby snížila teplotu katalyzátoru. V oblaku nespáleného benzínu v tu chvíli mizí vedle udávané spotřeby rovněž „papírové“ složení škodlivin ve výfukových plynech, ale bylo by poněkud krátkozraké chápat to jako „podvod“ ze strany koncernu VW, potažmo automobilového průmyslu jako celku'..

Tak toto co se tu resi, jsem mel spojeny s necim jinym... Od 3000 Ot/min se totiz v sani preklapy klapky sani (sam jsem resil tuto zavadu) a tim padem tam toho tece podstatne vic... Ja ale myslel ze je to kuli vykonu a ne chlazeni katiku.. Musim se podivat na O III TSI jak ma udelane sani... Ted jsem se dival a zadne klapky tam nema... 8 x vstrik a skrtici klapka... tot vse...

graf pohybu klapek...

Nový rastrový obrázek.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...