Guest MilRott Odesláno Únor 4, 2012 Sdílet Odesláno Únor 4, 2012 dobrý den prosím o radu . Nevrací se mi samostav na bubnové brzdě poradte jak ho správně nastavit a jak tam vubec patří možná je jen obráceně moc díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šipan Odesláno Srpen 12, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 12, 2012 Zdarec Je to sice trošku promlčené téma,ale nebudu zakládat další.Dělal jsem dneska kontrolu a seřízení zadních bubnových brzd,tak jsem něco pofotil a udělal z toho snad ucházející návod jak na to.Přece jenom ta představa je jiná,než u klasického písemného popisu. Problém bývá v klínku samostavu,který se po čase zadře a přestane seřizovat.Výsledek je pak ten,že se nám prodlouží chod pedálu brzdy a ruční brzda začne brzdit slabě nebo skoro vůbec.Nehledě na to,že páka ručky je pak nepříjemně vysoko. Tak jdem na to: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šipan Odesláno Srpen 12, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 12, 2012 Dík.Taky jsem začal servaným šestihranem na kole.Takže bylo vrty,vrty. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MiR Odesláno Srpen 12, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 12, 2012 a mazes pri kazde vymene kol zimni -letni srouby a matky vazelinou?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Srpen 12, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 12, 2012 @ MIR : to myslis vazne s tou vazelinoU? Pokial viem,tak to je brutal nebezpecne... Maximalne mozes postriekat odhrdzovacom a nasledne odmastnit , ale v ZIADNOM pripade nemazat sruby !! Este ti neodletelo koleso pocas jazdy? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šipan Odesláno Srpen 12, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 12, 2012 Nikdy jsem to radši nedělal,protože se mi v Chorvatsku kola povolily a začaly slušně klepat.Ale bylo to podchyceno včas.Ono to zasedne v tom hliníku jak je sedlo na disku a pak musíš sakra cuknout při povolování. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Srpen 12, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 12, 2012 (upraveno) @ MIR : to myslis vazne s tou vazelinoU? Pokial viem,tak to je brutal nebezpecne... Maximalne mozes postriekat odhrdzovacom a nasledne odmastnit , ale v ZIADNOM pripade nemazat sruby !! Este ti neodletelo koleso pocas jazdy? Taky při každé výměně šrouby trochu stříknu WDčkem nebo Konkorem a nikdy se nic nepovolilo a co jsem tak slyšel, tak šrouby by se normálně povolit neměly, naopak by se měly během jízdy samy dotahovat... :) Nikdy jsem to radši nedělal,protože se mi v Chorvatsku kola povolily a začaly slušně klepat.Ale bylo to podchyceno včas.Ono to zasedne v tom hliníku jak je sedlo na disku a pak musíš sakra cuknout při povolování. Dobrá práce s těmi samostavy, já jsem koupill rovnou nové rozpěrky, klínky a pružinky k samostavu a mám klid , původní klínky už toho měli dost zasebou a potřebovaly vyměnit a ty rozpěrky už byly taky KO :) Upraveno Srpen 12, 2012 uživatelem Konny 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Adoks Odesláno Srpen 12, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 12, 2012 (upraveno) Čau, já mám lehounce namázlé šrouby vazelínou na obou nápravách. Jsou očištěné ocelákem a opravdu lehounce namázlé vazelinou a pak utřené hadrou. Zústává tam decentní filmeček a nikdy se mi nestalo, že by se kolo povolilo. A i tak šrouby po zimě jsou vcelku orezlé. Hlavně zadek je pěkně přirostlý. A taky se mi nikdy nestalo, že bych nemohl povolit šrouby. Zato hafo ostatních po tom skáčou celou vahou a stejně prd :lool: Upraveno Srpen 12, 2012 uživatelem Adoks 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MiR Odesláno Srpen 12, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 12, 2012 Presne tak to delam jak Adoks snad na 6ti autech co jsem mel a nikdy nebyl zadnej problem ze by se mi nektery sroub povolil nebo naopak nemohl po sezone povolit sam ;) Ale vzdy po vymene kol a ujeti cca 500km jeste jednou obehnu cele auto a zkontroluji vsechny srouby a pak na to nechytnu az do dalsi vymeny nebo defektu :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honsek 89 Odesláno Srpen 30, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 30, 2012 Moc krásně ukázáno to je super návod. :palec::palec: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sateza Odesláno Září 2, 2012 Sdílet Odesláno Září 2, 2012 Zdravím, taky bych měl dotaz a nebu zbytečně zakládat nové vlákno. Mám Octu 1.9 tdi, r.v. 98, 81 kW. Dneska se mi stalo, že když jsem dvakrát sešlápl brzdu, rychle za sebou, tak na první šlápnutí brzda zabrala v pohodě, avšak při druhém sešlápnutí jsem již cítil, že pedál jako by ztvrdl a skoro vůbec brzdy nebrzdily!!! Když jsem pak zase jednou pomalu sešlápl, tak to brzdilo zase dobře. Stává se to tedy pouze tehdy, když dvakrát rychle za sebou šlápnu na brzdový pedál. Je to zavzdušněné, nebo kde hledat problém? Díky!!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jendík Odesláno Prosinec 6, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 6, 2012 Čau lidi, mám zase menší problém a tady vydim bubnový brzdy, tak to vypotim tady. Teď co mrzne se mi už třetí den po sobě přichytli zadní brzdy. Odpoledne když vyjíždím do práce je to v poho, ale v deset večer jak do toho sednu musím přes zpátečku urvat zadní brzdy, jsou prostě přimrzlý. Auto zásadně brzdim rychlostí, nevim proč jsou po 8. hodinách na tvrdo, kor když zas ještě tolik nemrzne. Měnil jsem prasátka a pakny, ale od té doby už mám jednu zimu odjetou a předtím bez problémů. Mě napadlo jen sundat buben a promáznou ten mechanismus, ale radši se nejdřív poptám po čem mám jít, dík za rady. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lonanek Odesláno Prosinec 8, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 8, 2012 Když budeš promazávat, neopomněl bych také lanovody... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Prosinec 28, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2012 Dnes jsem měnil bubny i pakny páč původní šly na kov,ale problém je v tom,že když brzdím tak mi připadá,že brzdí spíže zadek.Dělal jsem výměnu už po druhé a vždy dodržuji jak je zde psané v návodu(3 zub šmirá a 6 natvrdo).Rozjel jsem se a dupnul na brzdu-účinek je oničem-kdyby stála babka na přechodu tak se veze na kapotě :o 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jarin57 Odesláno Prosinec 29, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2012 Brzdy si musí sednout,pak teprve budou brzdit tak jak mají.Na to si musíš dávat vždy pozor!!Je to asi prvních 200km. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Leden 9, 2013 Sdílet Odesláno Leden 9, 2013 (upraveno) Tak po najetí cca 300 km brzdy prostě nebrzdí tak mi to nedalo a jel jsem ke kolegovi.Po odvzdušnění furt nic až po otevření kapoty přišel na to,že je prasklá Podtlaková trubka se zpětným ventilem,ale je prasklá na začátku a na konci.Díval jsem se na cenu a málem mě piclo.Nedala by se třeba na ty porušené konce natáhnout smršťovací bužirka a tepelně zatáhnout :o Upraveno Leden 9, 2013 uživatelem Radas 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lonanek Odesláno Leden 9, 2013 Sdílet Odesláno Leden 9, 2013 ... Nedala by se třeba na ty porušené konce natáhnout smršťovací bužirka a tepelně zatáhnout :o Nevím jestli cena (600,- Kč) je za rizika hrozící z nefunkčních brzd velká částka? Zastávám názor, že brzdy a motor jsou to nejdůležitější na autě. Když mi praskne ozvučnice na repráku tak budu přemýšlet jestli koupit nový, ale v Tvém případě bych vůbec neváhal a koupil nový díl. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
borlan Odesláno Leden 10, 2013 Sdílet Odesláno Leden 10, 2013 Šipan - prohlédl jsem si až nyní, ale fakt super zpracovaný!!! Smekám... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Leden 10, 2013 Sdílet Odesláno Leden 10, 2013 Dnes jsem koupil s kartou octavia clubu 10% sleva 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Leden 30, 2013 Sdílet Odesláno Leden 30, 2013 Dnes nastal dalsi problem a to,ze kdyz auto stoji delsi dobu tak pri prvnim brzdeni je pedal tvrdy-brzdeni nic moc,pri dalsim seslapnuti OK. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gaston 1 Odesláno Březen 13, 2013 Sdílet Odesláno Březen 13, 2013 Ahoj. Ten návod na zadní brzdy nemá chybu,jen tak dál,tak to musí pochopit každý. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šipan Odesláno Březen 27, 2013 Sdílet Odesláno Březen 27, 2013 Chlapy díky za chválu.Doufám,že to už aspoň některým z vás třeba i pomohlo.Ono právě ten první úkon je nejdůležitější s tím zatlačením klínku,protože znám pár lidí kteří to neudělaly,braly to silou a urvaly si celý obložení.Takže klínkem to začíná i končí-nezapomínat.Zatím. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kingdave Odesláno Duben 2, 2013 Sdílet Odesláno Duben 2, 2013 tak jsem se dneska pustil do zadnich brzd,ale buben se mi bohuzel nepodarilo sundat s tim klinkem jsem vubec nepohl,az jsem pomalu ohnul sroubovak nevite,kde je problem? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fenix Odesláno Duben 2, 2013 Sdílet Odesláno Duben 2, 2013 Väčšinou stačí poklepať po bubne kladivom. Skúšal si ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kingdave Odesláno Duben 2, 2013 Sdílet Odesláno Duben 2, 2013 Jasne....,bouchal jsem gumovou palici a nic:( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
libero1071 Odesláno Duben 2, 2013 Sdílet Odesláno Duben 2, 2013 s tim klinkem jsem vubec nepohl,az jsem pomalu ohnul sroubovak nevite,kde je problem? v šrobováku ...posvieť si trebárs baterkou do otvoru pre šrób,pozri kde je ten klínek,podlož pod neho PORIADNY šrobovák a vytlač ten klínek hore..musíííííí íííísť 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kingdave Odesláno Duben 2, 2013 Sdílet Odesláno Duben 2, 2013 Az takova sila je na to potreba?? Jsem se prave bal,poradne zabrat,abych neco neurval! Baterkou jsem si svitil,tak vim kde se klinek nachazi;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šipan Odesláno Duben 2, 2013 Sdílet Odesláno Duben 2, 2013 Az takova sila je na to potreba?? Jsem se prave bal,poradne zabrat,abych neco neurval! Baterkou jsem si svitil,tak vim kde se klinek nachazi;-) Možná s tím klínkem pohls,ale pakny jsou dokonale zasedlé a nestáhly se k sobě.Zkus to znova-strč tam šroubovák,tlač ho po nalezení klínku dolů a jebni kovovým větším kladivem po bubnu(několikrát)z čela i z boku.Hlavně si nenech zatáhnutou ručku-to je pak nadlouho.Možná mě nařkneš,že takovej ko... nejseš,ale i mě se to už několikrát stalo(i mým kamarádům) a ani si to neuvědomíš.Je to zákon zajištění vozidla při zvedání.Hodně zdaru. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kingdave Odesláno Duben 2, 2013 Sdílet Odesláno Duben 2, 2013 Ja si taky prave myslim,ze jsou ty pakny zasedle,jelikoz i pri uvolneni rucni brzdy kolo stale pribzduje(nepravidelne dreni)! O vikendu se do toho opet pustim,protoze se mi docela prodlouzil chod brzdoveho pedalu:-( Rucku jsem zatahlou nemel,zajistil jsem si predni kola:) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.