Přejít na obsah

Koupě Octavia II – Jak koupit Škodu Octavii 2?

Guest Májinka

Doporučené příspěvky

Radas: a ono rekneme si to narovinu, TSI benaly jezdi za temer stejnou spotrebu jako nafta. Maji vyhodu nizsich servisnich nakladu. Nevyhodou je nizsi kroutici moment a omezeny vyber ojetin.

Rozhodne ale novejsi nafty pod EuroUnijskym srpo-kladivem uz nejsou to, co mas ted v aute (AGR/ALH). Jeste mozna trochu to pripominaji PD, ale CR je uplne neco jinyho - takovej "hlucnejsi benzinak".

Odkaz ke komentáři

Dvakrát nalítáno-tak to snad né-ono snad dnes lze prověřit podle VT ujeté km nebo se mílím!!

Jinak asi zůstanu u svého AGRka do rozkladu-v dnešní době si nejsem jist jestli je možné pořídit auto,které by vydrželo jako mé.Po rozkladu pořídím nějakou OII a po půl roce budu do ní sypat prachy,ale co mi zbývá, že

Odkaz ke komentáři

Zapamatuj si následující, pokud je auto dovezené do ČR za zahraničí, tak je vždy docela velká možnost, že před první technickou došlo k manipulaci s tachometrem, tedy kromě případu, že si jí dovezeš sám, potom se to zase mohlo stát před tvou koupí, atd atd atd. Plně vedá serviska nic neznamená, jedině tak kontrola dle záznamů škody a selský rozum, že od kontroly do kontroly auto těžko najelo cca 5 tisíc kilometrů.

Máš jeden z nejspolehlivejších motorů jaké kdy byly, važ si ho. Já měl ALH a už nemám, někdo jí chtěl víc:/

Odkaz ke komentáři

Právě že tam jsou nějaký nesrovnalosti co jsem zjišťoval ve Škodovce. Ono je to částečně vidět i na té nafocené servisce, nejdříve cca 25-30tkm/rok a najednou tam je od 2010-13 nájezd jen cca 10tkm...

Tím nechci říct, že ten skutečný nájezd je problém, problém je ten stav. Ta moje má 250t a proti téhle vypadá jak nová.

Upraveno uživatelem soray
Odkaz ke komentáři

hele ten rocni najezd z historie je kolikrat pofiderni. Staci, aby se ze sluzebaku stal majetek zamestnance nebo ta osoba zmenila praci a misto dojizdeni do jinyho mesta jezdi v ramci mesta. A karlos ma v tomhle pravdu, malokdo totiz odola stoceni tachace pri importu ojetiny. Historie ovsem lze zjistit i ze zahranici. Funguje jak system podobny Cebii (pamatuju si jen, ze ho provozuji polaci a maji pokrytou Evropu), tak samozrejme historie z autorizaku.

Mimo to ja mam v Cebii taky detekovane stoceni tachometru, asi o 500km a vzniklo to tak, ze servis blbe zadal udaje (pricemz vim, ze auto se v ty dobe nehnulo z arealu autosalonu).

Odkaz ke komentáři

Jo je to těžký no. Měli by udělat STK kontroly stavu tachometru po celé Evropě aspoň, protože takhle je to fakt o ničem, když většina aut je u nás dovezená. Takže si člověk musí dát sakra pozor a v dnešní době ani serviska moc neudělá, protože to můžou stáčet před každou návštěvou, kdo chce stočit tak si důvod a možnost vždy najde. Když to umí tak to pro něj není žádný problém. A jestli to dělá pravidelně tak dokonce ví kde všude to změnit a nikdo to nepozná i když v těch autech je mraky senzorů kam se stav tachometru ukládá. Také jsme už našli na pár autech odlišné údáje na snímačích.

Odkaz ke komentáři

Jinak nevím, jestli tu na tohle není někde extra téma, ale při svém hledání jsem se byl podívat i zde http://www.sauto.cz/osobni/detail/skoda/octavia/16191728?goFrom=list . Auto vypadá na fotkách celkem slušně, ale realita je hrozná, auto snad má min 2x tolik nalítáno. Tak snad to někomu pomůže a ušetří si cestu.

Právě že tam jsou nějaký nesrovnalosti co jsem zjišťoval ve Škodovce. Ono je to částečně vidět i na té nafocené servisce, nejdříve cca 25-30tkm/rok a najednou tam je od 2010-13 nájezd jen cca 10tkm...

Tím nechci říct, že ten skutečný nájezd je problém, problém je ten stav. Ta moje má 250t a proti téhle vypadá jak nová.

Dobrý poznatek stavu km.Pěkný úlet asi byl člověk mimo mísu,člověk si musí dát opravdu pozor,nejlepe nekupovat z bazaru ani AAA ono to dnes výjde na stejno

Odkaz ke komentáři

Když jsem si hledal auto já, tak jsem měl kdysi vyhlídlou jednu O2 v eleganci, paket bussines pro Německo, VIN seděl, servisná knížka plná, nechal jsem si jí zkouknout přes autorizák, půl roku po výrobě v Německu prošla kroupama, odepsaná jako totální škoda, v ČR v prodeji jako s plnou historii, co se s ní dělo po odepsaní nikdo neví...

Ale byla by dobrá :D

Odkaz ke komentáři
Guest Aksoj69

Čau . Prosím Vás . Chci koupit O2 po fejsu v kombi a benzínu . Chtěl jsem 1,6 Mpi ale tak 4x do roka táhnu karavan 1200 kg a tak by to bylo asi slabé . A tak přemýšlím co místo toho FSI , TFSI a nebo TSI popř. jakej obsah . TSI jsem se chtěl vyhnout protože moc spokojenosti se o něm nepíše . Teď mám Avensis 2.0 - 81 kw v naftě a teď už jezdím 10 000 - 15 000 km za rok tak chci benzín s tím že bych asi hodil úpravu na E85 abych snížil spotřebu a LPG nechci kvůli nádrži a tím pádem méně místa v autě ( bez rezervy nikam nejezdím a do kufru ji nechci ) . Můžete mi prosím poradit co by jste vybrali . Chci aby auto bylo spolehlivý a obejdu se i bez multi-funkč. volantu . Každý den s autem jezdím do práce 12 km tam a 12 zpět . Cena ideálně 250 000 kč možná bych šel i na 270 000 kč ale víc už se mi nechce dávat za auto . Dík

Odkaz ke komentáři

Hlavne bych do TSI nedaval e85 a nechal original benzin. A LPG se v TSI motorech nevyplaci na tvuj najezd.. vzal bych nejakou proverenou 1.8 tsi. S jasnou historii a minimalne rok v záruce. Spousta lidi si priplaci za 4 letou zaruku, takze bych koukal po necem od r. 2012. Za cca 270tis bys nejakou mohl sehnat :) nebo mozna jeste 2,0 fsi, ale ta moc nejede narozdil od TSI v 1.8.

A pokud chces drzaka a nechces moc davat za pripadny opravy, zvol 1,6mpi. Sice to neni zadnej rychlík ale tvoje naroky taky splni. Jen zere mnohdy dost oleje. A tam bych dal i LPG, bude te stat cca 22tis coz mas za par let zpet, ale auta jsou levna, lec min vybavena.

Odkaz ke komentáři
Guest Aksoj69

dikes za radu budu tedy koukat po 1.8 TSI . Ještě se optám jaký je vás názor na automat ? Nikdy jsem ho nechtěl ale co z kamarádů ho má tak už nic jinýho nechtěj já se toho ale tak nějak bojím . Jak je to třeba se spolehlivostí ?

Odkaz ke komentáři

No záleží na tom co opravdu upřednostňuješ. JAk TSI tak i MPI jsou v poho, výkon TSI ale jen BZB kod motoru, a nebo MPI, můžeš zvolit originálně montovaný LPG, případně jen MPI, samozřejmě není to žádný rychlík, ale zase spolehlivý, a ten karavan to utáhne taky v poho, záleží kolik s ním najezdíš, pokud na dovolenou cca 1000km X4, tak asi TSI, pokud míň volil bych MPI, není nic jednoduššího než se v tom jet projet a uvidíš.

Odkaz ke komentáři

:lol::lol: Tak to nemusíš mít strach já za HTP na plyn, jsem tahal pravidelně přes tunu, vlek co má 3metry s plachtou co má výšku 170CM, problém je v odporu vzduchu a ne váze, aspoň teda u mě. A auto jezdí naprosto v poho. stejně s tím nemůžeš jezdít 120, max kolem stovky (aspoň dle předpisů). Záleží na tobě, tažné na bržděnej přívěs mají obě přes 1200kg.

Upraveno uživatelem vevca
Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zdravím octaváky, chtěl jsem si koupit novou octavku , tentokrát jsem se rozhodl pro RS 2.0 TFSi rok výroby 2006.

Vyhledl jsem si jednu v bazaru po kontrole bylo vše OK , jízdní vlastnosti též dobré, nikde nic nemlátilo motor běžel bez jakýchkoliv ruchů najeto 177 000 , jediné co mě na ní zarazilo byl ohulený , výfuk , takový jsem neměl ani na naftové octavce.

Nějaké rady co by to mohlo způsobit ? Napadlo mě mě poškozené turbo které hodně propouští olej.

Tak nevím jestli se na ní vykašlat a nebo to risknout , vím že na pozdější záruku se turbo špatně na majitele bazaru uplatnuje protože nastane pře že jsem si ho mohl poškodit nesprávným způsobem jízdy.

Jinak inzerát k nahlédnutí zde http://www.sauto.cz/osobni/detail/skoda/octavia/16170877?goFrom=list

post-29750-0-12042700-1425755883_thumb.jpg

post-29750-0-57029800-1425755890_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zdravím,

pomalu se chystám vyměnit svou octavii 1 RS za 2 řadu. Co říkáte na tohle: Octavia 2 RS. Šli by jste do toho? Máte někdo zkušenosti s tímto prodejcem? Cena se mě zdá sice možná malinko vyšší, ale auto má servisní historii a mám ověřené kilometry, včetně prohlídek u Škodovky.

Samozřejmě víc budu vědět až po osobní prohlídce. Prosím žádně otázky typu proč zrovna O2 RS v benzínu :-) Děkuji za odpovědi

Odkaz ke komentáři

S konkrétním prodejcem ani vozem zkušenost nemám, ale s OII RS s TFSI ano.

Na té "Tvojí" je vše originální, žádné dodatečné úpravy, podle fotek zvenku vypadá zachovale, co mě trošku trklo do očí je opotřebení volantu, sedaček a řadičky. Mám najeto 170 tis. km a nemám je v takovém stavu, ale na druhou stranu nedokážu posoudit kolik dělá pravidelná údržba, kterou praktikuji, třeba na to jen majitel té Tvojí prděl, když píšeš, že km jsou ověřené.

Zjisti si zda je udělaná servisní akce na SW řídící jednotky motoru a zapalovací moduly a taky se zeptej na spotřebu oleje.

Odkaz ke komentáři

No ověřené kilometry. Myslel jsem to takto: Došel jsem do Škodovky s VINKEM a nechal si vyjed kompletní historii. Byla tam poctivě zaznamenáná od koupi vozu. Nějaký rok 2007 až do teď. Poslední prohlídka byla letos v únoru ( 130 500 km ) a je tam nový olej ( poslední záznam ). Takže proto jsem psal ty kilometry. Žádnou CEBII jsem zatím nedělal.

Ta řadička se mi taky moc nepozdávala, ani na svojí O1 RS jí nemám takto ošoupanou, ale ono možná záleží, jak člověk jezdí - ruka furt položená na šejtr-páce :-). Jako za těch 225 000 bych jí taky bral, ale majiteli se dolů moc nechce, jak jsem s ním mluvil a když se na to auto takto podívám, tak není ani na čem pořádně tu cenu srazit. Víc ale asi řekně osobní prohlídka. Vezmu si raději i diagnostiku od známého a uvidíme :-)

Odkaz ke komentáři

Jo jo, jako těm kilometrům bych asi věřil. Pokud by to bylo stočené, tak by jsme to asi poznali už ve Škodovce podle jejich záznamů. Spíš teď přemýšlím o tom, na čem majitele trochu srazím na ceně :D To auto se mi celkem libí a nechci si udělat zbytečný výlet do Prahy z Moravy. Myslím si, že to auto má o něco nižší cenu než 239 000 :D

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...