xstanda Odesláno Červenec 25, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 25, 2012 Klouže mi po 70 tis. km spojka, je to normální? Zdá se mi to málo.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Červenec 25, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 25, 2012 A má to auto opravdu 70tis. ? :) Já mám 97 000Km a neklouže...záleží na elementu mezi volantem a pedály...dá se oddělat samozřejmě i za 50 000Km, někomu zase vydrží 200 000Km 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červenec 25, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 25, 2012 Pokud má spojka opravdu najeto 70 000 km, tak je to fakt málo, jedině že by se s autem jezdilo pořád po městě, tam totiž dostává hodně zabrat a nebo že by ji odrovnal sám řidič (třeba když často couveš do prudkého kopce atd.). Já mám nyní najeto 213 000 km a pojka je pořád původní a neklouže a odhaduju, že do 250 000 km vydrží ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Červenec 25, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 25, 2012 no skor by som sa opytal,aby opisal,ako pocituje to klzanie spojky :) Ci to je vobec spojkou 0 Citovat Odkaz ke komentáři
xstanda Odesláno Červenec 26, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červenec 26, 2012 ...přidal jsem trochu víc na mokru při rozjezdu a čekal jsem nějaké proklouznutí kol, místo toho se auto pomalu rozjelo při velkých otáčkách, noha samozřejmě nebyla na spojce... ...stalo se to i při rychlém přidání plynu na pětku na dálnici, bylo cítit proklouznutí. Auto po městě moc nejezdí a já taky nejsem žádnej ras, abych ji takhle rychle sežral.... Spojku jsem poprvé měnil ve 115 tis. km, protože začali praskat lanka, spojka byla už sjetější a pedál šel těžko. Ale tenkrát neklouzala. Nemůže to být samostavem na lanku? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červenec 26, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2012 Tady je spojka ovládaná přes lanko? Jsem myslel že je tu taky hydraulická spojka jako u jiných motorizací... To by potom stálo za pokus ji nechat seřídit ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Červenec 26, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2012 Hmmm, tak to jsem při výměně brzdovky asi neodvzdušňoval spojkový válec, ale lanko :D............ Leda že by AEE 1,6kW měla někdy jinou převodovku, o čemž pochybuji. A rozpady ND hovoří jen o pedálu spojky s hydraulickým válcem pro všechny varianty převodovek. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
iguka Odesláno Červenec 26, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2012 žádná lanka tam nejsou Je tam normální vypínací tyč, která vede přes převodovku. http://www.brokevw.com/TO.html 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Červenec 26, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2012 "klouže mi po 70tis. spojka"... "spojku jsem poprvé měnil ve 115 tis. km, protože začali praskat lanka" No tak teď jsem z toho fakt jelen-minimálně dvanácterák :D čili tomu mám rozumět tak, že spojka byla měněná ve 115tis, Km a po ujetí dalších 70tis. klouže znovu??? A z praskání lanek jsem bezradný :o VŠECHNY Octavie VŠECH motorizací měly ovládání spojky hydraulické!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
xstanda Odesláno Červenec 27, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červenec 27, 2012 ....mám ten motor (ALM) v Cordobě, tam je lanko.... Šlo mi jen o tu životnost, tech. řešení máte samozřejmě jiné... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Červenec 27, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 27, 2012 a joooo tak to je potom jiná no a jakou značku jsi koupil tehdy? že vydržela poměrně málo... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červenec 27, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 27, 2012 Já myslím, že spojka jako sama o sobě bude dobrá, jen bude chtít seštělovat to lanko (asi by se mělo štělovat samo, ale ten ''samostav'' nemusí fungovat). Teď si vzpomínám, že kamarád má VW Polo 1.6 AEE a má tam spojku taky na lanko a taky s tím měl problém, po pořádném seštelování lanka má klid :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
xstanda Odesláno Červenec 30, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červenec 30, 2012 Díky....mám podezření na ten samostav na lanku, protože spojka klouže jen někdy. Seštelovat tam nic nejde, jen vyměnit lanko... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
k.mirda Odesláno Srpen 5, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 5, 2014 Ahoj, musím se taky podělit o svoje zkušenosti se spojkou. Tento víkend jsem ji měnil už podruhý. První výměna ve cca 210 000km, dával jsem komplet spojku LUK, nyní najeto 265 000km a znovu výměna. Důvod výměny- občas klouzala, záběr až skoro "nahoře". Říkal jsem si že je to hodně brzo, aby takhle odešla, zkoušel jsem měnit brzdovou kapalinu, odvzdušňovat (několikrát) ale nic nepomáhalo. Tak jsem pořídil novou spojkovou sadu- tentokráte Sachs a doufám že vydrží víc než LUK. Po vyndání toho LUKu jsem se zhrozil- lamela sjetá, ale jenom z jedný strany, na přítlačáku a setrváku nalepený zbytky opotřebenin lamely- mimichodem ty zbytky byly pěkně mastný- proto to klouzání. Přítlačák byl ještě celkem v kondici, jen už možná tolik nestíhal dotlačovat ojetou lamelu. Takže moje zkušenost- rozhodně nedávejte spojku LUK! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Srpen 5, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 5, 2014 (upraveno) To se mi nějak nezdá, neteče ti přes gufero hřídele převodovky olej ? Jinak si nedovedou vysvětlit proč by měla být lamela nějak mastná, aby se ti to nestalo znovu... Jinak já mám Sachs, měněna ve 200 000km, s plným autem do kopce občas klouzala. Upraveno Srpen 5, 2014 uživatelem Romix95 0 Citovat Odkaz ke komentáři
k.mirda Odesláno Srpen 6, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 6, 2014 To se mi nějak nezdá, neteče ti přes gufero hřídele převodovky olej ? Jinak si nedovedou vysvětlit proč by měla být lamela nějak mastná, aby se ti to nestalo znovu... Jinak já mám Sachs, měněna ve 200 000km, s plným autem do kopce občas klouzala. Ani z převodovky ani z gufera motoru nic neteče. Byly tam jenom zbytky z lamely- mastný žmolky, lamela sjetá jenom z jedný strany. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tavi Odesláno Prosinec 2, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2014 50,000 a furt drží, neprokluzuje 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JacobHot Odesláno Prosinec 25, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 25, 2014 Mám možná hloupý dotaz ale dá se nějak seřídit spojka u OI AEE ? Poslední dobou mi zabírá dost vysoko. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest tom3k Odesláno Únor 24, 2015 Sdílet Odesláno Únor 24, 2015 prosim vas niekedy ked pustim spojku napr na trojke alebo stvorke tak pocut asi sekundove zahucanie ako sova ..predtym to nerobilo..neviem ci je to chladnym pocasim alebo nieco odchadza..zatial vsetko funguje ako ma...myslite ked za zacal ozyvat ten zvuk ze je nieco zle?octavia 1 4x4 1.9tdi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.