Přejít na obsah

Spojka - životnost

xstanda

Doporučené příspěvky

Pokud má spojka opravdu najeto 70 000 km, tak je to fakt málo, jedině že by se s autem jezdilo pořád po městě, tam totiž dostává hodně zabrat a nebo že by ji odrovnal sám řidič (třeba když často couveš do prudkého kopce atd.). Já mám nyní najeto 213 000 km a pojka je pořád původní a neklouže a odhaduju, že do 250 000 km vydrží ;)

Odkaz ke komentáři

...přidal jsem trochu víc na mokru při rozjezdu a čekal jsem nějaké proklouznutí kol, místo toho se auto pomalu rozjelo při velkých otáčkách, noha samozřejmě nebyla na spojce...

...stalo se to i při rychlém přidání plynu na pětku na dálnici, bylo cítit proklouznutí.

Auto po městě moc nejezdí a já taky nejsem žádnej ras, abych ji takhle rychle sežral.... Spojku jsem poprvé měnil ve 115 tis. km, protože začali praskat lanka, spojka byla už sjetější a pedál šel těžko. Ale tenkrát neklouzala.

Nemůže to být samostavem na lanku?

Odkaz ke komentáři

"klouže mi po 70tis. spojka"... "spojku jsem poprvé měnil ve 115 tis. km, protože začali praskat lanka"

No tak teď jsem z toho fakt jelen-minimálně dvanácterák :D

čili tomu mám rozumět tak, že spojka byla měněná ve 115tis, Km a po ujetí dalších 70tis. klouže znovu???

A z praskání lanek jsem bezradný :o VŠECHNY Octavie VŠECH motorizací měly ovládání spojky hydraulické!!

Odkaz ke komentáři

Já myslím, že spojka jako sama o sobě bude dobrá, jen bude chtít seštělovat to lanko (asi by se mělo štělovat samo, ale ten ''samostav'' nemusí fungovat).

Teď si vzpomínám, že kamarád má VW Polo 1.6 AEE a má tam spojku taky na lanko a taky s tím měl problém, po pořádném seštelování lanka má klid :)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...

Ahoj,

musím se taky podělit o svoje zkušenosti se spojkou. Tento víkend jsem ji měnil už podruhý. První výměna ve cca 210 000km, dával jsem komplet spojku LUK, nyní najeto 265 000km a znovu výměna. Důvod výměny- občas klouzala, záběr až skoro "nahoře". Říkal jsem si že je to hodně brzo, aby takhle odešla, zkoušel jsem měnit brzdovou kapalinu, odvzdušňovat (několikrát) ale nic nepomáhalo. Tak jsem pořídil novou spojkovou sadu- tentokráte Sachs a doufám že vydrží víc než LUK. Po vyndání toho LUKu jsem se zhrozil- lamela sjetá, ale jenom z jedný strany, na přítlačáku a setrváku nalepený zbytky opotřebenin lamely- mimichodem ty zbytky byly pěkně mastný- proto to klouzání. Přítlačák byl ještě celkem v kondici, jen už možná tolik nestíhal dotlačovat ojetou lamelu.

Takže moje zkušenost- rozhodně nedávejte spojku LUK!

Odkaz ke komentáři

To se mi nějak nezdá, neteče ti přes gufero hřídele převodovky olej ? Jinak si nedovedou vysvětlit proč by měla být lamela nějak mastná, aby se ti to nestalo znovu...

Jinak já mám Sachs, měněna ve 200 000km, s plným autem do kopce občas klouzala.

Upraveno uživatelem Romix95
Odkaz ke komentáři

To se mi nějak nezdá, neteče ti přes gufero hřídele převodovky olej ? Jinak si nedovedou vysvětlit proč by měla být lamela nějak mastná, aby se ti to nestalo znovu... Jinak já mám Sachs, měněna ve 200 000km, s plným autem do kopce občas klouzala.

Ani z převodovky ani z gufera motoru nic neteče. Byly tam jenom zbytky z lamely- mastný žmolky, lamela sjetá jenom z jedný strany.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...
  • o 4 týdny později...
  • o měsíc později...

prosim vas niekedy ked pustim spojku napr na trojke alebo stvorke tak pocut asi sekundove zahucanie ako sova ..predtym to nerobilo..neviem ci je to chladnym pocasim alebo nieco odchadza..zatial vsetko funguje ako ma...myslite ked za zacal ozyvat ten zvuk ze je nieco zle?octavia 1 4x4 1.9tdi

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...