Přejít na obsah

Poruchy a problémy

Doporučené příspěvky

• o měsíc později...

Zdravím všechny,chtěla jsem se zeptat.Mám zájem o koupi O2 r.v.2007 2.0TDI,103kw MRR(myslím,že jsem to napsala dobře pač se vtom až tak nevyznám)včeřa jsem s jednou byla na předkupní prohlídku ve Škodovce a říkal mi automechanik,že jestli ji koupím mám si dát majzla na vodu a něco jako že tomu rádo praskají hlavy u motoru.No kdesy jsem to taky četla,tak jsem se chtěla zeptat,co o tom víte a jaké s tím máte zkušenosti,nebo jestli je to jen zase nějaká kachna.Jinač jezdím s O1,r.v.2001,1.9 TDI,66kw,najeto 192000km.Ale na beton byla stočená tak myslím,že tak 250tkm,jinač super auto,do motoru jsme 5 let co ho máme nehrábly.Jen ted měnily startér.Je to srdeční záležitost,proto si chci pro sebe pořídit zase Octávku. Dík za jakoukoliv odpovědˇ

Odkaz ke komentáři

Je to 16-ti ventilový motor, v hlave jsou dve vačky místo jen jedný, proto je tam méně masivního materiálu a hlava má snahu praskat. Pak se tou mikro prasklinou ztrácí voda, ale to se nezjistí po jedný jízdě, to je na dýl to sledovat. To praskání hlav se tu někde řešilo, není to jakože by praskala každá druhá nebo pátá. Jen je to třeba prvděpodobnější nebo náchylnejší než u 8-mi ventilovýho motoru s jednou vačkou. Ale jenás tu móóóc, kteří máme 16-ti ventilový motory s dvěma vačkama a nemáme problém, stačí se k tomu chovat.

Upraveno uživatelem CvencA
Odkaz ke komentáři

Aha,toš takhle to je,no já si právě taky myslím,že když se k autu majitel chová jako pras... a zanedbáva to co auto potřebuje,tak se pak nemůže divit že se mu tam všechno ser..,že jo.Na tohle já jsem pravě pes,jakmile se mi něco jen trochu nelíbí tak valim okamžitě do servisu,je sice fakt že tam jsem skoro každý měsíc(přítel mi říkal,že bych tam mohla nocovat),ale to jsou fakt jen maličkosti za pár kaček typu:stahování okíne,vyfukující se přední pneu atd..no prošte kraviny,jak jsem psala motor v pohodě.No zpět k tomu co jsem chtěla vědět,takže když je motor pod označením MRR je to ten 16-ti ventyl a ten s DPF tak to je ten 6-ti ventyl?Jo a ještě jedna věc,četla jsem,že to má taky jakési vstřikování něco jako common rail,no a o tom se traduje,že je citlivé na kvalitu paliva,má to něco zpolečného s taky s týmhle motorem?

Odkaz ke komentáři

Je to jen o tom se k motoru chovat - Jak je zde už 1000x psané v každém tématu o dieselu. Nedávat nálož studenému motoru - to neznamená, že když je voda na 90C motor je prohřátý, chce to ještě tak aspoň 3-5 km počkat s nakládáním. A naopak to, že není teplota na ještě na 90C taky nevadí pokud máš třeba po 50 km jízdě a měla přestávku na kafe, tak tomu při pokračování klidně nalož. Jen je potřeba tomu sem tam naložit 1,2,3 nad 3000ot. ať se protáhne a nejezdit jem na spoříka a podtočeně. Motor s DPF je potřeba jezdit častěji delší trasy nad 50 km aby se DPF regeneroval a to je jeho nevýhoda. Já mám taky praskající (jak nekteří říkají) 16V BKD a problém nemám, je to jen o přístupu a nebo o smůle po předchozím majiteli.

Odkaz ke komentáři

Zdravím pánové,měl bych dotaz ohledně Octavie II 2.0 TDI 103kW BKD. Motor padal do nouzového režimu,vytáhli jsme turbo a právě teď se pracuje na vyčištění lopatek a zjišťování netěsnosti. Při demontáži však zjistili olej v hadici od turba k intercooleru. Kdyby turbo těsnilo tak,jak má,nevíte někdo jaká by mohla být pravděpodobná příčina oleje v hadicích??

Předem moc moc děkuji za odpovědi.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

no prostě chci si koupit O2,jednu jsem našla co se mi líbí,ale je to 4x4,taky z toho nejásám ale už auto scháním xxx měsíců a furt nic,budˇ je to bouraný,stočený jak svina nebo je to kdesy v pr....něklikset kilometrů a takovej výlet už jsem jeden uskutečnila a stačilo mi (2 litry kč v tahu a hov.. z toho)omlovám se že su sprostá,ale fakt už mi leze krkem.

Odkaz ke komentáři

Tak to já právě se divím 4x4 je přednost, navíc pokud vybíráš takovéto auto tam musíš počítat že pár výletů za pár tisíc uděláš, to je normální. Tak dej odkaz, jinak s 4x4 to jezdí o trochu víc, ale to ničemu nevadí 4x4 je bomba, mít tu možnost tak hned měním za 4x4 s DSG :palec: a předokolku s fofrklackem už nechci vidět :lool:

Odkaz ke komentáři

Dyt jsem to psal, ale ne zas tak o moc, jinak mě to přijde jako normální octa, žádný šperk, píšeš, že vybíráš dlouho :blink:

http://auto.bazos.cz/inzerat/22952981/Skoda-Octavia-20Tdi-Elegance-DSG-PLNA-Vybava.php

http://auto.bazos.cz/inzerat/22841900/skoda-octavia-combi-TDi-103-kw-elegance-serviska.php

http://auto.bazos.cz/inzerat/23070110/Skoda-Octavia-20TDI-103kw-2006-DSG-Elegance.php

rovnou předělaná na face, aut je mnoho

Odkaz ke komentáři

toš tady je odkaz:http://www.autoimport-brno.cz/18.html.Prej to ale žere víc než bez 4x4,fakt nevím mám z toho hlavu jak velkou jak obrovskou dýni :blink:

mě by se zrovna taková docela líbila, jen se tak trochu pohybuje mimo můj rozpočet. Ikdyž jeden známej mi říkal, že prý ty 2.0 TDi jsou citlivější na zacházení a servis, že při nákupu ojetý Oct s tímhle motorem je dbrý vědět kdo to měl předtím a jak se k tomu choval (ale nevím, jak moc je to pravda a těch 21 stránek se mi tu číst nechce vzhledem k tomu že zatím řeším jen benzíny....)

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Addresa 01: Motor Labely: User\03G-906-016-BKD.clb

Objednací číslo řídící jednoky: 03G 906 016 HF HW: 028 101 229 2

Systém a/nebo verze: R4 2,0L EDC G000SG 7000

Kódování: 0000072

16785 - system zpetneho vedeni vyfuk.plynu - prutok prilis maly

P0401 - 000 -

info o závadě:

Otáčky: 1701 /min

Kroutící moment: 64.0 Nm

Rychlost: 42.0 km/h

Výkon/klapka: 20.0 %

Pracovní cyklus: 14.7 %

Provozní stav: 00101000

Váha vzduchu: 265.0 mg/str

Váha vzduchu: 530.0 mg/str

deje se po repasu turba, EGR vyciteno chyba smazana a objevila se znovu. Objevila se pri jizde v nizkych otackach v podstate vymotavani se z mezi domu. Kdyz tomu davam napit tak nic, jakmile se rozsviti sviti porad ze jo.

Odkaz ke komentáři

kdyby se mi doma na kazdym rohu valel jeden tak uz jsem ho zkusil ... chapu ze se snazis pomoct ale zkus mi rict neco co nevim, nejsem tu chvili ani novacek, takze krome rady zkus jinej bych ocenil spis neco jako bezne praska podtlakova hladicka co to vlada tam a tam apod.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...