Přejít na obsah

Poruchy a problémy

Doporučené příspěvky

Guest Míra Stříška

Já mám na Oktávce (BKD z roku 2004, 16V) najeto 393 tis. Vyměnil jsem turbo (210 tis), spojku (310 tis.), nějaké vodní čerpadlo a setrvák, se kterým začínám mít čím dál větší problémy. Už se měnil 2x na záruku, kontrola všech ostatních dílů nepomohla. Naposledy proběhla výměna ve 340 tis. a nyní už opět zlobí.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 3 týdny později...
  • o měsíc později...

Ahoj,malá otázka.Při zahřátém motoru a přeřazení z 1-2 a 2-3 se mě občas stane při přidání plynu malé dvojité cuknutí.Tyto rychlosti jezdím v klidu,další 4-5-6 už letím a nic.Co stím asi? Motor 2.0 TDI

Ahoj občas mi to udělá taky , ale nevím čím to je , to poznáme až se to vysere úplně ( 2,0 tdi bmm najeto 200.000 km ) :rolleyes:

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Čau, potřebuji poradit, budu kupovat jetou převodovku do Octávky 2.0 TDI BKD rok 2005 a zajímalo by mě, jestli tam mohu dát jakoukoliv 6 rychlostní a nebo musím nejdřív moji vyndat a podle toho typu sehnat jinou?

Chtěl bych sehnat nějakou novější po roce 2008. Díky :)

Ahoj, na me OII motor BKD rok 2005 jsem měl převodovku HDV a asi ve 160 tis. šla po vysypání ložiska z auta a nahradil jsem ji převodovkou z roku 2010 . Všechno pasovalo bez problému.

Odkaz ke komentáři
Guest omicron666

Zdar clenove klubu :) muze mi nekdo poradit jak se mam zbavit toho ze uz pri 100kmh tahne u dveri ridice, je to jako by to slo ze zrcatka. Jinak zatim nemam zadnou zavadu mozna se mi malinko chveje motor ale uz mam taky najeto 88tis.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

tak to sem vybleju pac mi dochazeji napady a nemam zrovna plonkovni tandem pumpu abych to zkusil ale zda se ze je to hlavne teplotne zavisle.

- Kveten / Cerven - oprava hlavy, zavareni, brus, tlak OK, nove teseni pod vstriky, nove tesni hlavy. Slozeno auto jezdi OK.

- Od Rijna jezdilo mene ale tak aspon 3 do mesice ano starty bez problemu

- Leden zacalo parkovat venku a problem, dlouhe starty bez ochoty chytit. Vypada to na padlou naftu

- Vymena baterie pac ta predchozi to prijednom motani vzdala

- Vymena palivoveho filtru, obsah cele nadobky filtru vyprazdnen, novy filtr vlozen uzavreno. Stacilo 3x zapnout klicek aby se dotlacila nafta a auto chytlo na pohlazeni - patek odpoledne

- Nedele rano auto opet nestartuje toci naprazdno provedeno nekolik pokusu o to dotlacit tam naftu pomoci vypnuti klicku na urcitou dobu a nic

- Pondeli vecer, zapalovani zapnuto 5x po sobe asi na 10 vterin, prvni start po dobu tak 5 vterin nic, druhy start po dobu 5 vterin nic, treti start po dobu 5 vterin snaha chytit, ctvrty start po dobu asi 3 vterin motor kulhave chyta je poznat ze nema staly prisun nafty po chvili se chod ustali a motor bezi

- odjezd do servisu tam v utery dopoledne vymeneno tesneni pod tandem pumpou ktere pri vymene hlavy nebylo meneno, a zkotrolovany hadice vedouci palivo v motorovem prostoru, auto vystrceno ven

- patek rano prvni startovani 3 veriny nechyta, druhe startovani 3 vteriny nechyta, treti startovani chyta behem vteriny pravidelny chod

- patek odpoledne zavreno do dilny, kontrola vsech 4 zhavicu krasne zhavi

- pondeli dopoledne ( cely vikend v dilne ) start na pohlazeni

Plany:

- kontrola palivoveho vedeni pod autem vcetne chladice nafty

- kontrola saciho kose paliva v nadrzi na necistoty

Ma nekdo jeste nejake napady ? Nema nekdo tandem pumpu na BKD na pujceni treba i za mirnou uplatu a oproti zaloze ?

Odkaz ke komentáři

VAG nic nepise, a auto toci jak ma, ne ze by nechtelo tocit jen to proste vypada jako ze tam neni palivo. Kdyz proste vytrvas tak to naskoci.

Navic podle zmenseni poctu pokusu o start z nejakych 8 dost dlouhejch na 2pokusy po dobu 3vterin plus na potreti start mi pripada ze vymena tesneni pod tandem pumpou pomohla a to dost vyrazne.

Odkaz ke komentáři

jop to mě ta potvora taky žádnou chybu nepsala, byl sem v koncích, pak sem zavolal známému co se věnuje motorům delší dobu a dal mě kontakt na elektrikáře a ten to vyřešil vyměnou ECU.

ono to taky točilo vypadalo vše ok, ale nakonec hovno... jeden den krásně napoprvé, pak zase nic, fakt sem z toho byl na prášky.

to byl ten den co sem s tím se snažil jet na servis, asi na po sedmý to naštěstí chytlo... občas ani nesvítila kontrolka žhavení, atd...

http://www.youtube.com/watch?v=iYpmph3uf_0

Upraveno uživatelem marekczek
Odkaz ke komentáři

tak po tom zahrati motoru jak se to bude projevovat zkus motor pri zastavenym aute vytocit na cca 3000rpm a pustit plne plyn pokud bude mit auto tendenci jako by chcipnout a otacky padnou hodne pod volnobezne je to dvojhmota

ahoj, pročítám snad všecho na škodě foru, tady, dieselforu...ale ty popisuješ přeně můj problém: 2.0 octavia mr 2007- za 4 roky najeto od 80tis. do 210 tis. bez problemů, až nyní, při svižné jízdě do kopce ot - cca 3000, si nahoře vyřadíma - chcípne mi motor- pak musím čekat 5-15 min (možná vychládá, nevím) než se podaří nastartovat (točí, ale nechytá). na diag. nic není. poradíš mi čím to je? díky robert

Odkaz ke komentáři
Guest marekjan09

Zdravím,

mohl by mi někdo poradit s chybovou hláškou motoru P2108? vyměnili mi EGR ventil, jen tu meganickou část a pořád svítí kontrolka motoru. Píše chybu, viz níže na obrázku, nevím co s tím. Na volnoběh občas malinko cukne cca po 5 vteřinách, je to cítit v autě malinko.

Děkuji za radu :)

post-36778-0-41033200-1394105118_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...