Přejít na obsah

Ranní startování

Doporučené příspěvky

Zdarec mám tu dotázek když ráno jedu do práce tak to chytá hůř jako by jen na pár valců když jedu z práce domů tak to chytá krásně. Při ranním startu se chytnou všechny až po pár vteřinách motor běží na 900 otáček a tak dvakrat třikrát otáčky jakoby klesnou na 800 ale jen na moment pak když jedu a motor eště není úplně zahřatý tak to občas zacuká třeba když jedu z kopce na setrvačnost nebo při mírném plynu nebo taky když jedu do kopce. Po zahřátí mám dojem že je vše ok a teplé starty jsou taky v pohodě a na vagu to nepíše žadnou chybu ale nedělal jsem akční členy. Měl někdo stejný problém? Je to od doby ce se ráno začlo ochlazovat třeba 14 dnů zpět. Díky moc za rady:-)

Odkaz ke komentáři

no předvstřik nevím když parkuju v práci je 7 hodin ráno a odjíždím domů až večer v pul 7 a ráno v pul 7 zase do práce chytá to hůř jen ráno jinak to chytá v pohodě jen když je pod 15 stupňů tak je to horší ale jen když je motor studený za tepla není problém jinak auto jede parádně nestěžuju si............no uvidíme po servisu dám vědět

Odkaz ke komentáři
Guest KankaAles

Čau mám úplně stejný problém, minulou zimu jsme to s mechanikem řešili a na nic jsme nepřišli. Teď jak se ochlazuje tak je to zase aktuální, určitě tady pak napiš jestli si na něco přišel. moc díky

Odkaz ke komentáři

Opakované žhavení = nejlepší cesta jak odrovnat žhavicí svíčky. Že svítí kontrolka žhavení ještě neznamená že to žhaví . Vlastní žhavení je aktivní až při teplotě pod 5 stupňů celsia.

Běžná praxe v servisu je ta, že na nastavení základního předvstřiku se vůbec nepodívají. Přitom je to právě typický příznak tvého problému Ano ráno když je chladněji tak špatně nastavený předvstřik opravdu má větší vliv na studený start než přes den kdy je tepleji.

Nepotřebuji ti vnucovat svůj názor. Chtěl jsi poradit a toto jsou moje vlastní zkušenosti.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Zdárek

tak mám po servise a to startování je předvstřikem jak výšše psal Pepa akorád teda bohužel zatím to nemám vyřešený jelikož mechanik je stará škola a tomuto moc nerozumí nikdy to nedělal setkal se s tím ale tím že nemá vag jen jeho kámoš ten ale je na měsíc mimo ČR jinak na vagu jsem se kouknul na hodnotu sk.001 ve druhé kolonce 3,4mg před čištením turba jsem měl 4,2mg chlapik co to dělal řikal že upravoval softem regulaci tlaku a palivovou mapu tudíž si myslím že mě stahl i ten předvstřik??? nevím ale mám to k němu přes 100km a taky mákam od rána do večera.Napadlo mě zda bych to na zvladl sám teda pokud by se jednalo jen přepsat hodnotu do víc bych se asi nepoštěl.Nebo není tady nahodou někdo z Prahy či kousek od Prahy kdo by mě s tím pomohl?Nebo nějaké doporučení někoho? Díky moc měj te se jen v pohodě.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Tak u mě je ted problem takovy, ze rano kdyz nastartuju, tak se mi vse na palubovce rozsviti a zhasne, zacnou spinat zamky a jen cumim a pak to nakonec chytne. Ale hruza. Zacalo to delat az ted, co je chladneji. Jinak odpoledne prijdu a na prvni brnknuti v pohode.

Baterka nemá kapacitu, nebo starter má velký odběr a jde až téměř do zkratu. Taky to může být třeba jen velký přechoďák v kabeláži Třeba špatná kostra.

Odkaz ke komentáři

Proč mi to safra při startu tak divně klepe? :-/ při větším mrazi mi lítaj i chvilku otáčky (i když trošku přidám plyn). Bude to svíčkama (které se chystám pro jistotu vyměnit) nebo je to nomrální (ani tomu startéru se nějak nechce.. baterka okolo 80Ah - 2 měsíce zpátky proměřovaná, startér bosch)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Pozdravujem vsetkych co sa trapia s rannym startom. Uz 2 roky riesim problem s prvym startom (OI 1.9 TDI 81 ASV RV2002), ktory znie ako keby siel len na 2 alebo 3 valce, zadymi bielo modro a po par sekundach sa chod motora ukludni. Potom uz vsetko v poriadku, aj dalsie starty v ten den. Zvlastne je ze problemy zacinaju uz na jesen pod +8 stupnov. Paradoxne jeden start pri -15 bol uplne ukazkovy... Cidlo teploty menene za original, zhavice menene, baterka nova, predvstrek nastaveny pri vymene rozvodov presne podla "manualu" - mechanik sa s tym hral hodinu. Zhavice zhavia vsetky, preskusane... /palivovy filter meneny vzdy s vymenou oleja, tankovanie OMV/SLOVNAFT/SHELL + vzdy VIF/

...vie niekto co by este mohlo sposobovat problematicky prvy ranny start?

DAKUJEM

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...