Guest Raubirek Odesláno Říjen 31, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 31, 2012 Ahoj,stalo se mi že mi týden šlo špatně zařadit 3 a 5 stupeň a pak se to z ničeho nic dalo zase do normálu a šlo řadit zase normálně.A teďkom nejde z ničeho nic vůbec zařadit 3 a 5 stupeň.Nemá někdo zkušenost s tímhle problémem? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
libero1071 Odesláno Prosinec 26, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 26, 2012 skontrolovať tiahla radenia,poprípade premazať :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Neználek Odesláno Prosinec 26, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 26, 2012 A hlavně seřídit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Standa Hubený Odesláno Leden 3, 2013 Sdílet Odesláno Leden 3, 2013 jak se seřizují táhla řazení? dškuji za odpověď. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tetrosy Odesláno Duben 15, 2013 Sdílet Odesláno Duben 15, 2013 A hlavně seřídit Taky mě zajímá, jak seřídit táhla řazení u tohoto motoru. Rád se přiučím něco nového. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Leden 20, 2014 Sdílet Odesláno Leden 20, 2014 inak pisem tu svoj poznatok s radenim ...minule len tak pozeram na tyc radenia kde sa uz napaja blizko motora a vsimol som si,ze pod tou tycou je nejaky ochranny plech ,alebo co to je no ale hlavne pozrel som,ze je osuchany od tyce radenia, tak som ho len rukou ohol viac dole,aby sa nedotykal a aha ho, rychlosti mi idu radit ako po masle a to tiez som mal problem s 5kou niekedy a 3 isla tahsie. Cize kto ma problem s tym, mne sa osvedcila takato banalita 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cougar7 Odesláno Leden 23, 2014 Sdílet Odesláno Leden 23, 2014 také by mě zajímalo jak to sešídit, mě občas nechce zapadnout 1. a 2. rychlostní stupeň a jindy to jde skoro samo... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Leden 23, 2014 Sdílet Odesláno Leden 23, 2014 vymen olej v prevodovke ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cougar7 Odesláno Leden 23, 2014 Sdílet Odesláno Leden 23, 2014 je to v nejbližší době v plánu :D ale zatím to dávám dohromady postupně, 1. byly rozvody a olej, pak brzdy, teď ložiska kol, svíčky a palivový filtr a pak hned tedy olej do převodovky... snad to pomůže, ale i tak není na škodu to udělat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
osooso Odesláno Březen 19, 2014 Sdílet Odesláno Březen 19, 2014 Ahoj, ma niekto skusenosti z vyskakujucou spiatockou? zaradit ide uplne lahko, pri rozjazde vyskoci do polohy tzv. "pocitania zubov", ak paku podrzim, je vsetko v poriadku, ale pri vacsej zatazi, napr. pri cuvani do kopceka ma tendenciu vyskocit aj pri drzani paky, dakujem, akceptujem kazdu radu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Březen 20, 2014 Sdílet Odesláno Březen 20, 2014 pamatam,ze niekto riesil nieco podobne a bol to zlomeny vodiaci plast na pake? ked das dole tu kozenku ,vytiahnes ju z ramceka a uvidis na lavom boku taky umelohmotny jazycek, co ked zatlacis spiatocku,tak ma zapadnu do kovoveho otvoru ,tak mozno ze ho mas zlomeny a preto vyskakuje? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
osooso Odesláno Březen 20, 2014 Sdílet Odesláno Březen 20, 2014 vdaka, pozriem sa na to a zavesim vysledok 0 Citovat Odkaz ke komentáři
squirrelcze Odesláno Březen 20, 2014 Sdílet Odesláno Březen 20, 2014 Jop, mrkni na plast, nejspíš bude vyběhaný. Ve škodovce stojí snad okolo 200Kč. Nedávno ho měnil kamarád, když mu ho přítelkyně ulomila :D Taky mu předtím občas vyskakovala zpátečka a po výměně pohoda. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
standach Odesláno Březen 23, 2014 Sdílet Odesláno Březen 23, 2014 a jak se teda seřizují táhla řazení? po promazání jde lépe řadit ale není to ono. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Březen 23, 2014 Sdílet Odesláno Březen 23, 2014 tento motor nema tiahla radenia. Ma len radiacu tyc. Vela sa tam toho nastavovat neda. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
standach Odesláno Březen 23, 2014 Sdílet Odesláno Březen 23, 2014 jj díky za info.zkusím to ještě jednou promáznout komplet i tu tyč.snad to pomůže. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
osooso Odesláno Březen 25, 2014 Sdílet Odesláno Březen 25, 2014 Jop, mrkni na plast, nejspíš bude vyběhaný. Ve škodovce stojí snad okolo 200Kč. Nedávno ho měnil kamarád, když mu ho přítelkyně ulomila :D Taky mu předtím občas vyskakovala zpátečka a po výměně pohoda. obavam sa ze to bude robit nieco v prevodovke, pretoze, ak kvaltpaku drzim, sklbe ju akoby vyhodit, musim poriadne do nej zatlacit, lebo hned spocita vsetky zuby :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
iceman997 Odesláno Červen 20, 2014 Sdílet Odesláno Červen 20, 2014 řeším u klukovo auta stejný problém...nevím co s tím,na tu kvaltpáku kouknu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest martiko005 Odesláno Prosinec 26, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 26, 2014 Nazdar lidi, mám dotaz, zda jde vyměnit 5ti kvalt za 6ti kvalt na motoru 1,6l 55kw. Díky za odpověď 0 Citovat Odkaz ke komentáři
osooso Odesláno Leden 9, 2016 Sdílet Odesláno Leden 9, 2016 este ohladom tej spatecky, teraz mi je jasne, ze s najvacsou pravdepodobnostou bude ocesane ozubene koliesko na spiatockovej hriadeli, vymienal to niekto uz? vraj sa to da aj bez demontaze prevodovky, podobnu prevodovku ma golf IV a tam to vraj vymenili bez demontaze, ak ma s tym niekto nejake skusenosti, prosim o radu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JacobHot Odesláno Únor 14, 2016 Sdílet Odesláno Únor 14, 2016 Zdravím AEEčkaři, tak jsem minulý týden měl tu kliku že mi praskla převodovka. Sehnal jsem jinou za 6k a v vyměnil ji. Vše v pohodě, spojka si sedla řadit jde docela dobře všechny kvalty až na 5ku. Při přeřazení na 5ku to jde přes zuby když je v otáčkách. Když sešlápnu spojku a nechám spadnout otáčky tak jde zařadit ,,normálně". Ale co mě sere podstatně víc je to že jakmile jí tam dám a pustím spojku tak mě to kopne do řadičky a pokaždé když pustím plyn a znova přídám tak to kopne (pohne s řadičkou jako by to chtělo daný kvalt vyhodit). Dělá to jen pětka. Nevíte někdo co by to mohlo být? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
squirrelcze Odesláno Únor 14, 2016 Sdílet Odesláno Únor 14, 2016 Ciao :) Neni možný, že jsi koupil načatou převodovku? Kdyby byl problém v táhlech nebo uložení převodovky/motoru, myslim si že by byl problém i u kvaltu 1 a 3. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JacobHot Odesláno Únor 14, 2016 Sdílet Odesláno Únor 14, 2016 No možný je všechno ale těžko říct. Co by mohlo dělat to kopání do řadičky. Přijde mi divný že to dělá jen na 5ku. 5ku to nijak nevyhazuje a jede to moc hezky a je to i tichy :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lopmilos Odesláno Únor 22, 2016 Sdílet Odesláno Únor 22, 2016 nema sa ti na to kto pozriet? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JacobHot Odesláno Únor 23, 2016 Sdílet Odesláno Únor 23, 2016 Spíš ne než jo a těm ňoumům u nás to dávat rozhodně nechci. Radši si co nejrychleji udělám repas na te co mi praskla :) . Ještě na to musím kouknout až bude víc času. Akuálně jsem pracovně vytíženej :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rizo Odesláno Únor 23, 2016 Sdílet Odesláno Únor 23, 2016 no to aj mna zaujíma kde sa ti praskla prevodovka či to nebude ako na mojej prevodovke , mne odišlo jedno ložisko na hriadeli to čo je uložené na stene k spojke ,prejavilo sa to hučaním čím rýchlejšie tým hlučnejšie, naštastie sa nič nerozbilo, po výmene aj ostatných ložísk ,gufer ,spojky oleja ide pekne . Ak ju chceš repasovať a nemáš skúsenosti tak v D.P. je celkom pekne rozpísaný postup bez toho by som ju ani nerozobral noo nie je to skoda 120 :) k tej tvojej " novej "- nevieš či už nebola rozobratá ? práve tá 5ka je o nastavení ozubeného kolesa aby rýchlosť nevyhadzovalo alebo neblblo presne už neviem postup ale posuvným merítkom sa nastavuje ale ako som už písal je to v príručke . To že ide cez zuby tak môže byť aj zdretý synchron asi málo oleja v nej bolo skús radiť ako na starom aute kde ešte nebola synchronizovaná spojka tak že 2x spojka bez plynu ,a pohyb radičky tak daj 5ku a tlač auto dopredu a dozadu pokiaľ ti motor pustí tj asi pol metra vpred a vzad a pozri na tiahla z prevodovky čo sa tam deje čo sa pri zábere hýbe . Čau 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rizo Odesláno Únor 23, 2016 Sdílet Odesláno Únor 23, 2016 ešte fotky : octa bez prevodovky a rozobratá prevodovka červeným je označené miesto kde je umiestnené ložisko ktoré odišlo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JacobHot Odesláno Únor 24, 2016 Sdílet Odesláno Únor 24, 2016 Kez by to bylo jen lozisko:) ja jsem na tom hur:( Jinak to s tou 5kou a tlacenim neni spatny napad. A oleje ma dost(daval jsem novej). Repas rozhodne pojetu podle prirucky,,mladeho sviste'' :-D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rizo Odesláno Leden 8, 2017 Sdílet Odesláno Leden 8, 2017 Tak po piatich rokoch prevodovka bola znova z auta kôli ložisku na diferenciáli , moja chyba ,po výmene ložísk som neskontroloval vôlu . Hučala asi mesiac možno dva tak som dúfal že vydrží ešte niečo že ked bude teplejšie tak ju vyhodím s auta no vzdala to v najväčšej zime ,cez unášače začala pľuť olej tak sme ju s bratom rozobrali vymenili ložiská za nové ( s rovnou hranou smerom k diferáku ) . teraz je +- bez vôle no unášače sa dajú pretočiť s rukou s orginál vymedzovacími podložkami tak snád bude pokoj . Momentálne po výmene ložísk nabehané cca 50km radí pekne všetky rýchlosti a hlavne nehučí . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.