Přejít na obsah

Michiho detailingový kroužek

Doporučené příspěvky

Taky bych řekl. Tady kousek ode mne polil nějaký buzerant klukovi pěknou audinu nějakou kyselinou. Dá se říct, že cele auto, uplně mu to spálilo lak . Já nevím co to musí být za dementní ubožák , co toto udělá. Co z toho ten člověk má, krom chvilkové radosti v okamžiku co to udělá, a ještě určitě nadraný.Na druhý den už ani neví, že to udělal.

Na to pak už jedině lakýrna.

Odkaz ke komentáři

Zdravím,

chtěl bych si od vás poradit, chtěl bych začít s detailingem a řekněte mi jestli budu používat správný postup:

1. Chemical Guys Mr. Pink - aktivní šampón
  2. Poté střední Dodo Juice Basics of Bling Clay Bar spolu s Dodo Juice Born Slippy Refill Clay Lube 250ml clay lubrikace
  3. Dosušit mikro utěrkou
  4. Chemical Guys Blitz Acrylic Sealant
  5. Po nějakém čase setřít a doleštit mikroutěrkou
  6. Dodo Juice Supernatural Wax - karnaubský vosk
  7. Leštit utěrkou do zblbnutí
  8. Poté když se auto zase zasviní tak už jen Chemical Guys Extreme Body Wash 'n' Wax 473ml autošampon s voskem
Upraveno uživatelem jaskope1
Odkaz ke komentáři

@ jaskope1

CHG + DODO spolu nepodavaji 100% vykon, je to chemie + priroda, takze bych si rozmyslel, kterou cestou bys chtel jit.

Navic pokud sapon od CHG, tak urcite Glossworkz.

Navic osobne povazuju DODO vosky spis uz za premiove a je potreba je umet aplikovat, jinak je to hazeni perel svin*m, zvlast kdyz poskytuji tak maly baleni, neni to sranda.

Byt tebou, jdu do overeneho setupu, na kterem se to naucis. A mozna i zmin odkud jsi, dost lidi z tveho okoli, aniz bys to vedel, tak muze mit stejny zajem, tim padem si muzes dovolit kvalitnejsi kosmetiku vetsiho baleni, co ti vydrzi a s nekym z okoli se podelit, hromadne objednavky celkem frci.

Ted k doporuceni - dost veci ti tam chybi(ale neuvedl jsi uroven znecisteni atp):

APC (cistic na vsechno): ValetPro Orange Pre Wash, da se pouzit jako prewassh na hov*a od ptaku, mouchy, tar, interier... proste vsechno jen poresit koncentraci spravne a mas spravny produkt, super univerzal s opravdu paradni vuni

sampon: Raceglaze Aqua Bathe Wash and Wax - asi nej sampon, co spratril svetlo sveta, dalsi komentare netreba

clay + lubrikace: DJ Supernatural Clay Lube Refill - nej koncentral lubrikace, 1:20, takze velmi ekonomicke a pritom nej reseni

k tomu clay bar DJ Supernatural Medium Clay 3x80gramu, jeden-dva ti budou stacit na cely zivot, treti udas na 100%

na asfaltovy tecky: ValetPro Citrus Tar & Glue Remover, krasne ten hnuj rozpusti

odstranovac rzi: IronX (funguje, ale smrdi jako bolava noha!!!!), stejne dobre funguje i Bilt Hamber Korrosol - funguje skvele a voni, do IronX uz bych kvuli smradu nesel

priprava pod vosk: DJ Lime Prime Pre-wax Cleanser lehce abrazivní (napsal jsem presny nazev i s onim ''lehce abrazivní'', ale abrazivni neni, sam o sobe odpuzuje vodu a je to pak jako detska prdelka, takze klidek)

vosk: pro zacatek Poorboys Natty's Paste Wax - barvu vosku zvolis dle svyho auta, jestli mas cernou, sel bych do blue varianty, nanasi se skvele, naucis se na nem, vydrz paradni, cena paradni, muzes dat i na kola, vrstvit atp, hodne user friendly

detailer: Sonax Xtreme Brilliant Shine Detailer 750ml detailer, paradni pomer cena vykon a vykon je pritom nejlepsi

na alu: tady pouzijes uz hodne veci, co sis koupil a pouzivas na lak

Bilt Hamber Korrosol tim odstranis rez

pak asfalt z alu ValetPro Citrus Tar & Glue Remover

pak ValetPRO Bilberry Safe Wheel Cleaner pripadne Valetpro Blue Gel Wheel Cleaner dle urovne znecisteni

pak pouzijes lestenku Lime Prime Pre-wax Cleanser

pak na kola vosk Poorboys Natty's Paste Wax

pak naimpregnujes gumy Valetpro Traditional Tyre Dressing (pecka vec!!!)

pak koupit tunu mikrovlaknovych uterek s dlouhym chlupek z prodejny KiK za 25CZK

ty se daji pouzit na setreni lestenky i vylesteni vosku pro zacatek...

pokud bys chtel investovat do rucniku:

nauc se susit vodou, at setris rucnik, pripadne nesetri rucnik, setri vodu, to je na kazdym

na suseni: Microfiber Madness Dry Me Crazy

na lestenku: Microfiber Madness Yellow Fellow

na vosk: Microfiber Madness Summit 800

nepodcen koupeni houby, ta ti usetri hodne prace - Microfiber Madness Incredisponge syntetický mycí polštářek

na kola, podbehy a nechutny casti kup neco z ebay

aplikator na lestenku + vosk z ebay

stejne tak kartac na kola z ebay za par supu atp atp....

tak... urcite jsem ale stejne na neco zapomnel... :D

Upraveno uživatelem raym0n
Odkaz ke komentáři

No ale u toho Bilt ..... jsem včera vyčetl na néjakém fóru že je bioligicky odbouratelný a taky že nesmrdí. Ja nemam možnost to dělat na dlažbě nebo betonu, kvůli napojeni wap.na vodu .Jenom dlažbové pruhy lemované trávníkem. Poř. jenom na trávníku, a nerad bych aby to tu travu nějak zlikvidovalo. To bych wapoval asi naposled ???:-/

Nebo, lze dopručit ještě něco jiného, co tam je skladem s podobnými vlastnostmi a nesmrdící??

Odkaz ke komentáři

Zdarec , máte někdo už nějakou zkušenost s něčím na tu alcantaru ? Potřebuju už něco na to pořídit, ale zrovna i něco na tu kůži rovnou, protože se mi sedačka u volantu (alcantara na sedáku) začíná zdát o něco tmavější než ty ostatní , které nejsou zas tak moc používány , zadní skoro vůbec, takže ty to ani nepotřebují ( viz foto sedaček ).

Problém je v tom , že bych si s tím nerád nějak zničil vzhled, barvu červeného šití na sedačkách , nebylo by to už ono.

Máte s tím už někdo na té tmavé alcantaře nějakou zkušenost ? Kdyžtak, byl bych vděčný za radu a taky nějaké foto by nebylo špatné.

Ještě takový dotaz , ten Dodo sealant je možné použít i na plasty ? Píšou tam , že je to i na vinyl .

Ještě vlastně něco !! Jsou tam sety , "ALE" na pravou a na umělou kůži (myšleno tu chlupatou),

A teď , je to na těch sesačkách RS umělá kůže nebo pravá, taktéž by mne to zajímalo u té hladké .

Předem dík za info. :wacko: ;)

Z toho co jsem tady vyčetl, sem si sestavil asi "toto" : pokud bych tam měl něco nevhodné, prosím zkušenější o poopravení :)

na kůži hladkou :

http://www.detailing...0209262772.html

http://www.detailing...0209262789.html

na tu broušenou část/alcantaru :

http://www.detailing...aner-250ml.html

http://www.detailing...neni-200ml.html

nevím jestli postačí tohle menší balení, nebo jestli spíč to větší .

post-2502-0-67948500-1402164648_thumb.jpg

post-2502-0-88706200-1402164693_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

DJ Cleaner + Sealant urcite ano, jsou top, ale zbytek na akcantru poradi smad dalsi, taky bych to ocenil. Jeste se na alcantru pouziva takovej brousek, kdyz uz je to hardcore zapraseny.

Jinak sealantu je na plasty skoda, myslim, ze tim mozna mysli spise umelou kuzi. Na plasty kup radeji neco levnejsiho.

Upraveno uživatelem raym0n
Odkaz ke komentáři

Dostal jsem příležitost pokusit se zrenovovat lak na 6-ti leté Octě, kterou umyl dost špinavou houbou jeden šikovný syn, čímž nadělal po celém autě krásné rýhy. Trochu jsem se toho obával, ale po 11 hodinách práce jsem byl s výsledkem spokojen a majitel šťastný jako blecha, že to nemusí nechat přelakovat. Bohužel mobil fotky..

post-502-0-11485600-1402298720_thumb.jpg

post-502-0-69776500-1402298743_thumb.jpg

post-502-0-31088500-1402298750_thumb.jpg

post-502-0-72433400-1402298758_thumb.jpg

post-502-0-96015100-1402298776_thumb.jpg

post-502-0-97970300-1402298796_thumb.jpg

post-502-0-90750800-1402298803_thumb.jpg

post-502-0-67478800-1402298810_thumb.jpg

post-502-0-56384100-1402298817_thumb.jpg

post-502-0-68416300-1402298823_thumb.jpg

post-502-0-32421700-1402298831_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...