Jump to content

1,8TSI 132kW EA888

Recommended Posts

Caute dnes mi odtiahli moju 1.8cku do servisu. Vyskocila mi na displeji kotrolka EPC

a z motora sa zacali ozývať divne zvuky. Zacalo mi tam nieco klepat a dost nahlas.

Po diagnostike mi bolo povedane, ze je zvyseny tlak v prvom valci. Ale preco to klepe?

Som dost sklamany. Auto za 29 litrov by malo nieco vydrzat. Ma este len 11 500 km a

uz toto? Ved prave preto som si kupil nove auto, aby som mal aspon 3 roky pokoj.

Dost ma nasral aj fakt, ze nahradne vozidlo mi mozu poskytnut iba na 3 dni a to aj

napriek tomu, ze oprava bude trvat dlhsie. Ved predsa to nie je moja chyba. Myslel

som si, ze nahr. auto dostanem na nevyhnutny cas po ktory bude to moje v servise...

Napisem vam potom ako to dopadlo. Ale v buducnosti skodu uz asi nekupim.

Bohužiaľ záruka mobility sa na toto nevzťahuje, tá znamená len dopravenie osádky domov v prípade poruchy, alebo zaplatenie hotela na tuším 1 alebo dokonca 2 noci, odťah nepojazdného auta do najbližšieho servisu a to je tuším všetko. Náhradné auto po celú dobu trvania opravy v tom naozaj nie je :blink: Náhradné auto a cena zaň je vždy v kompetencii servisu, importér od toho dáva ruky preč.

dobré služby koukám .....

no a tady se vyplatí koupit auto u prodejce, který je schopen nabídnout třeba právě náhradní auto po dobu oprav v záruce, ale když se nakonec auto koupí tam, kde je o 2.000 levnější ......

aneb, nechci slevu zadarmo

Edited by jar_da

Tak to se přiznám, že jsem měl trochu jinou představu co znamená záruka mobility.... toto je ostuda.

Pokud se Vaše vozidlo stane během cesty z důvodu jakékoliv neočekávané poruchy nepojízdným, budou Vám kdekoliv, v jakoukoliv dobu a bezplatně poskytnuty následující služby:

- příjezd na místo poruchy a odtah k nejbližšímu autorizovanému servisnímu partnerovi ŠKODA
- technická pomoc po telefonu, popř. zprovoznění na místě

Nebude-li oprava provedena ten samý den, může autorizovaný servisní partner ŠKODA v případě potřeby zajistit pro posádku vozidla ještě některou z následujících služeb:

- náhradní doprava (autobus, vlak apod.)
- zapůjčení náhradního vozidla
- přenocování v hotelu na 1 noc

mě to odtáhli 40km, protože sem nehodlal jít do jinýho servisu, prošlo to nakonec...

je to tak, pokud ti auto přestane fungovat v jiné lokaci, tak je to stejně fuk... takže pak to je spíše na škodu ;)

Edited by marekczek

Záruka mobility je o ničem. Sousedovi se zadřel Passat ve Švýcarsku a užil si nevídané věci.

Sobota odpoledne, švýcaři nepracují až do pondělí do rána. Žádní....

Pršelo, těhotná manželka, 3leté dítě....

3 roky staré auto, koupené jako roční v autorizáku v Německu - odmítali cokoli uznat....

Nakonec půjčili auto, které musel vrátit zpět do Švýcarska (!).

Odhad opravy byl 200.000,- Kč tak to tam rovnou prodal...

Pardon, nevyjádřil jsem se dost jasně, moje chyba.

Sehnat přes asistenční službu Škoda auto v sobotu odpoledne ve Švýcarsku auto na půjčení, nebo hotel na přespání (tedy smluvní a bez nutnosti platit na místě) je velmi komplikované a zdlouhavé. Ve francouzském kantonu se znalostí pouze němčiny nebo angličtiny téměř neřešitelné.

Do hotelu se dostali v sobotu 11 večer a auto dostali až v pondělí ráno. Hotel museli platit cash s tím, že jim to pak proplatili. Po měsíci urgování, doprošování a vyhrožování.

Caute dnes som tam volal opät a cuduj sa svete vyhoveli mi

a auto mi pozicali na cas po ktory bude to moje v servise. A

bezplatne. Len dufam ze to nebude dlho trvat a opravi sa rychlo.

Lebo toto co mam to je riadna sunka. Ale aspon daco.

Caves chlapi. Nemal som cas pisat skor tak v skratke teraz. Pred tromi tyzdnami ked sa mi stratila voda v mojej mbcke neslo o poruchu ale o nekvalitne odvedenu pracu mechanika. Vyskocila spodna hadica z chladica ktora asi nebola zaistena ocelovou sponou. Opravili mi to hned v pondelok. Najvecsie prekvapenie prislo ked som si bol prebrat auto. Uz ked som prichadzal k firme Porsche Michalovce a uvidel svoje auto myslel som ze zimfarktujem. Pri pohlade na kolesa som uvidel kotuce v takej farbe akoby auto brzdilo z 240 na nulu v kuse. Kotuce boli totalne prebrzdene a spalene.

post-34281-0-22243900-1397326999_thumb.jpgpost-34281-0-60133500-1397327042_thumb.jpg
Nejak som nemohol pridat foto a zrazu...

Toto je vysledok skusobnej jazdy mechanika z menovanej spolocnosti. Vo vyrovnavacej nadrzke voda nebola , kontrolka svietila ze je nedostatok vody v systeme. Na podlahe pred spolujazdcom ma cakala flasa s g13tkou- akoze si mam naliat. Momentalne som isiel za riaditelom a robil cirkus. Ospravedlnovacky a bla bla bla... Po prebrati vozidla som zistil slabsi ucinok brzd a zacalo mi cukat dsg- cko . Parada. Cakal som tyzden na vyjadrenie, lebo som ziadal vymenu kotucov a dosiek . Na ich naklady. Odpoved / vymenia mi ich a daju 20% zlavu na material a pracu. Vsetci co toto budete citat a uvazujete okupe skody oct. Dobre si rozmyslite kde si to auto kupite, u ktoreho hajzla. Volal som na import a spojil sa este s par nespokojnymi majitelmi skodoviek a pravnikom. Nasledovat bude urcite medializacia. Priimaci technik nechaval skusobnu jazdu na mechanika- ´testovacieho vodica"

Bolo mi povedane ze zvyseny tlak v prvom valci ako som uz pisal.

Poskriabany bol valec alebo blok. Uz neviem presne. Tak snad uz to bude OK.

Ale aj tak som nasraty 11 500 km a uz takato porucha?

Škoda, to jsem právě chtěl vědět podrobně, co způsobilo ten zvýšený tlak.

Bohužiaľ 1.8 TSI v O3 sa javí zatiaľ ako najhoršia voľba, aspoň z hľadiska spoľahlivosti. Na prstoch 2 rúk sa dá spočítať, koľko sa ich tu celkom predalo - rovnaký počet prstov stačí na vyjadrenie počtu, koľko z týchto motorov už bolo reklamovaných. O tom, že tento motor nie je celkom OK svedčí aj to, že stále sa oddaľuje jeho nasadenie do G7.