ruzipa Odesláno Říjen 26, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 26, 2017 No a lambdy jsi menil? :-) Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Semir103 Odesláno Říjen 26, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 26, 2017 Lambdy jsem neměnil, bylo mi řečeno, že na VAGu se chovají normálně i když přední na mé diag se moc normálně netvářila. Vynechávání zapal se ukazovalo vždy při ohřátém motoru. Studený OK bez závady. readnes kody se jim prý už nezobrazovali v 1 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Semir103 Odesláno Prosinec 15, 2017 Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2017 Tak jsem po nějaké době došel k další novině a dotazuji se, zda je to možné. Známý co mi na autě díky mé absenci heveru měnil nějaké drobnosti dělá ve Škodovce - autoriz. servis. nechal auto dýl nastartované, projel akční členy a data v diagnostice a říkal, že když si auto načetlo špatná data, že musí buďto přes diag nebo delší jízdou načíst data nová, údajně stačí i jízdou a že se to samo srovnalo. Už mi to na diag neukazoval, ale auto se zklidnilo na otáčkách a už neškube, jen občas si teď v určitém režimu otáček cukne. Lambda mu pak prý začala data také hlásit. Je to možné že když jsem jel jen kratší cestu do 30km, že se jednotka nesrovnala datama? :blink: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pohodycka Odesláno Prosinec 27, 2017 Sdílet Odesláno Prosinec 27, 2017 zdravím, Mam takový dotaz, možná je blbý ale jak se říká za zeptání nikdo nic nedá :) , A ted k věci: dá se někde sehnah Vag diagnostika? je možno ji někde stáhnout nebo tak nějak jiným zpusobem sehnat? Budu rád za každy ohlas. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Semir103 Odesláno Prosinec 27, 2017 Sdílet Odesláno Prosinec 27, 2017 zdravím, Mam takový dotaz, možná je blbý ale jak se říká za zeptání nikdo nic nedá :) , A ted k věci: dá se někde sehnah Vag diagnostika? je možno ji někde stáhnout nebo tak nějak jiným zpusobem sehnat? Budu rád za každy ohlas. Sehnat se dá originál i neoriginál a to i s programem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ruzipa Odesláno Leden 6, 2018 Sdílet Odesláno Leden 6, 2018 Vag na O1 sezenes treba na Aliexpress.com - cena kolem 500kc a doporucil bych verzi 12.12. Original je uz kolem cca 5000 za bazarovy kus. Odesláno z mého PRA-LX1 pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Semir103 Odesláno Leden 6, 2018 Sdílet Odesláno Leden 6, 2018 Tak jsem po nějaké době došel k další novině a dotazuji se, zda je to možné. Známý co mi na autě díky mé absenci heveru měnil nějaké drobnosti dělá ve Škodovce - autoriz. servis. nechal auto dýl nastartované, projel akční členy a data v diagnostice a říkal, že když si auto načetlo špatná data, že musí buďto přes diag nebo delší jízdou načíst data nová, údajně stačí i jízdou a že se to samo srovnalo. Už mi to na diag neukazoval, ale auto se zklidnilo na otáčkách a už neškube, jen občas si teď v určitém režimu otáček cukne. Lambda mu pak prý začala data také hlásit. Je to možné že když jsem jel jen kratší cestu do 30km, že se jednotka nesrovnala datama? :blink: Pls nějaký názor? Díkes 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ruzipa Odesláno Leden 7, 2018 Sdílet Odesláno Leden 7, 2018 Po vymazani adaptačních hodnot( via diag / odpojena baterie) se nové hodnoty nacitaji cca 100km(tak to jsem se to docetl). Tech 30 km jsi jel ekonomicky nebo jsi ji i prohnal?(kvuli krajnim hodnotám) Odesláno z mého PRA-LX1 pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Semir103 Odesláno Leden 8, 2018 Sdílet Odesláno Leden 8, 2018 No dělal mi to v autorizovaným servise asi to přes diag nějak simuloval tak proto jsem se ptal. Jelikož házela diag readiness kódy, a pak po tom zmizeli. Měnil se zapalovací modul vstřiky, kabely ke svícím a svíce. Diag žádné chyby nezobrazuje, jen bylo v diag zjištěno vynechávání zapalování válce. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Toomycz94 Odesláno Prosinec 5, 2018 Sdílet Odesláno Prosinec 5, 2018 Zdravím ma octu 1.6 75kw BFQ a mam problém 1 je ten ze mam strašně vysokou spotrebu paliva 15l/100km pak 2 je ten ze pri startovaní motoru i kdyz mam novou baterku tak mi auto nechce pri prvnim startu chytnout.Chytne to az na druhy pokus a po startu se ozívají takové divné zvuky takove bouchaní cca 20vteřin to bouchá pak uz je klid ale děla to jen pri prvních startech kdyz auto dlouho stoji priblizne 8hod dalsi vec je ze pri startu kdyz sespalnu plyn tak se to lehce dusí ze mi chce i auto chcipnout ale dela to zase jen pri prvim startu pak mi to vubec netopí ani se mi neukazuje ukazatel teploty a dalsi vec ze mi problikavají budíky a posledni vec je ta ze na měrce mam emulzi ne hodne ale je tam ale chladici kapalina mi neteče to jsou uz kontroloval tak netuším jestli je to obvykla věc nebo ne děkuji za každou radu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Semir103 Odesláno Prosinec 5, 2018 Sdílet Odesláno Prosinec 5, 2018 Tak otázkou je : jak staré jsou svíčky, co zapalovací modul, dále vstřikovače, co diagnostika, chyby, data...Na měrce i víčku se může vytvářet emulze při krátkých vzdálenostech (jde o kondenzaci par) pokud není únik vody do oleje. Možností je hodně. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Toomycz94 Odesláno Prosinec 5, 2018 Sdílet Odesláno Prosinec 5, 2018 před 28 minutami, Semir103 napsal: Tak otázkou je : jak staré jsou svíčky, co zapalovací modul, dále vstřikovače, co diagnostika, chyby, data...Na měrce i víčku se může vytvářet emulze při krátkých vzdálenostech (jde o kondenzaci par) pokud není únik vody do oleje. Možností je hodně. Voda mi neuniká to jsem kontroloval,svičky už brzo vyměnim,diagnostika neukazuje nic jen dnes ze mam vymenit teplotni čidlo to je všechno tak nevím kde může být problém nesetkal se stím někdo ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
danhard Odesláno Prosinec 12, 2018 Sdílet Odesláno Prosinec 12, 2018 Zdravím, mám podobný problém okta 1.6 BFQ, po 110kkm trochu traktorovatější projev, při nižších otáčkách cukání. 118kkm, výměna oleje a svíček, trochu pomohlo. Na 3. válci zaolejovaná svíčka a taky zaolejované sání. Při popojíždění to má stále snahu jet na 3. válce, při plném výkonu na dálnici ale žádný problém. Teď se to po 500km trochu vzpamatovalo, ale zvýšená spotřeba, hlavně při otáčkách do 3k asi o 2l/100km, na dálnici na plný výkon se to srovná a spotřeba je jen trochu vyšší. Jsem v tom naprostý laik, je možné, že blbne jeden vstřik ? Jak se dostane olej do sání ? Všiml jsem si, že nejhorší je to na 3. válci, 2. a 4 méně a 1. je suchý. Jak funguje odsávání z motoru ? není tam do sání žádný filtr a mám tam trvale dost velký podtlak ze sání. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
FG70 Odesláno Únor 15, 2019 Sdílet Odesláno Únor 15, 2019 Mám Octa1, r.v 2009 1,6 BFQ. po vyčistení EGR, pri prizpôsobení miesto ADP ok napíše chybu. Čistená bola klapka a EGR. Pri testovaní akčných členov EGR cvaká a nehodí chybu ! Má niekto nápad ako to riešiť ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DiKey Odesláno Únor 15, 2019 Sdílet Odesláno Únor 15, 2019 Vyjimečně jsi se trefil do tématu: "Nejčastější závady". Klapka EGR ventilu je přes plastové šuntské kolečko napojená na potenciometr. Ten musí dojet při adaptaci do nejnižšího možného rozsahu a nejvyššího možného rozsahu jak jsi při adaptaci viděl. Neodborným Vyčištěním jsi klapku bohužel zničil... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
FG70 Odesláno Únor 15, 2019 Sdílet Odesláno Únor 15, 2019 ako sa čistí odborne ? Prípadne čo sa nemá robiť to klapkou ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
danhard Odesláno Červenec 10, 2019 Sdílet Odesláno Červenec 10, 2019 Tak u mě byla hlavní závada, že vývody na cívce 3. a 4. válce byly kompletně zoxidovaný, jak na cívce, tak na kabelu. Prostě tam nebyl kontakt, přeskakovala tam jiskra a bylo to kompletně zarostlý měděnkou. Vývod 1. a 2. válec lesklý, bez známky opotřebení. On se ten oxid prorazí, ale protože to současně pálí do dvou válců (jenom dvě cívky), tak pálí ty zoxidované vývody hůř. Do toho se mi dostal olej do sání, protože odsávání z motoru nemá žádný filtr a když je plný výkon a mizerný olej, tak se tam dostane olejová mlha. Čistil jsem to jenom tak, že při sundaném spodním dílu sání jsem do horního dílu nasoukal hadr a vytáhl jsem ho nacucanej olejem. Teď honím další závady, čištění klapky a EGR je taky na řadě 🙂 ********************* Tak po delší době opraveno, v diagnostice se za čas objevilo kromě jiných závad i vynechávání 4. válce a dalo se to ochytnout i při testování. Prohodil jsem vstřiky 1. a 4. válce a závada se přesunula na 1. válec. Po výměně vstřiku je vše v pořádku, motor jede jako novej, po cukání ani památky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sctokk Odesláno Únor 12, 2020 Sdílet Odesláno Únor 12, 2020 Ahoj, Mám tento problém na vicku se mi dělá emulze, foto v priloze. Přijde mi to trochu moc než obvykle sebe jednim 35+35 km. Voda mi mizí cca 0.5 l/měsíc ale ta se může ztrácet kdekoliv takové kapání jde blbě poznat 😄 Na merce vypadá olej ok. Mohlo by to být těsnění na hlavě ? Motor 200 najeto řekl bych kratší trasy a firmou. tak to asi moc neřešili studeny/teplý motor. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Únor 12, 2020 Sdílet Odesláno Únor 12, 2020 Kapni olej z merky treba na rozpalenou zehlicku. Pokud bude bublat, tak obsahuje vodu, pokud ne, tak je olej OK a asi ti bude motor jen vic foukat do kliky... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gangbing Joe Odesláno Duben 11, 2021 Sdílet Odesláno Duben 11, 2021 Podle fotky a popisu 200 tisíc kilometrů krátkejch tras najetý firmou sázim na těsnění hlavy. Olej může vypadat OK, nemusí ti do něj jít voda. Ale může ti třeba olej mizet... Každopádně jsem se přišel podělit o základní tuningovou úpravu našich motorů. Napněte si lanka na klapce! Já to dělal teď, po dvou letech a rozdíl v jízdním projevu je naprosto enormní 😉 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.