Přejít na obsah

1.8 20V Turbo + 132 kW RS Nejčastější závady a problémy

Doporučené příspěvky

No jinak stou mapou by to chtelo odladit primo na brzde nebude to tak easy jak myslis. Tohle uz neni klasicka uprava jen ze neco lalijes navic chtelo by to vyfuk aspon teda od turba 76'mm s nejaky svody idealk cts kcemu velky turbo kdyz budes mit svody na k03. Moc lidi si natom vypalilo. Jinak dela to v cr jedna firma co se zabyva 1.8t prodaji ti jiz hotove turbo dle tvych pozdavku dokonce tam rvou k04-064.

Odkaz ke komentáři

Čemu říkáš normálně jezdí?? A kolik tlačí real turbo??

Odpověď přímo od výrobce, ale nevím jestli tomu rozumí.

Vážený pane,

děkuji za Váš zájem o naše produkty.

Za prvé, my nevytváří žádné turbo udělal říkáme K03S. Ale doufám, že mohu

zodpoví Vaše otázky s následující vysvětlení.

Všechny následující turba mají stejné rozměry pro instalaci a

Termodynamická výkonu. Rozdíly jsou pouze v pohon dělal

otevře turbína obtokový ventil:

K03-011 (5303 988 0011) 150 hp, 65 N Pohon

K03-026 180 hp, 85 N Pohon

K03-035 180 hp, 85 N Pohon

K03-044 150 hp, 65 N Pohon

K03-045 156 hp (Ibiza Cupra), 85 N pohon s 2 porty

K03-049 150 hp (Sharan / Alhambra), 65 N Pohon

180 hp verze mají k pohonu s vyšším otevírací síly vzhledem k

vyšší tlak výfukových plynů (All, která je důsledkem vyššího zvýšení

tlak). V opačném případě je ventil by se otevřely výfukovým plynem

tlaku.

Níže jsou uvedeny turba další rozvoj (od roku 2000) a mít

zlepšené a o něco větší kompresor při použití stejné turbíny (tichý

se stejnými rozměry pro instalaci):

K03-052 180 hp, 85 N Pohon

K03-053 150 hp, 85 N Pohon

K03-058 150 hp / 180 kW, 85 N Pohon

Consequentially, dávat 180 hp turbo na 150 hp motor nepřinese

Jakoukoliv změnu výkonu, ale uvedení na K03-052 / 053/058 namísto

starší verze přinese mírné zlepšení účinnosti motoru.

Navíc, s re-mapping ECU můžete dosáhnout asi 215 hp, aniž

Nebezpečí přetočení turbo. Se staršími turbodmychadly, 195 hp je

Limit.

S K04, který je tak běžně používaný (5304 950 0001) Výkon

By neměla být větší než 220 hp. To znamená, že změna K03-052 / 053/058

proti K04 nedává mnoho smyslu.

Doufám, že udělal detaily práce zodpoví Vaše otázky. Pokud potřebujete více informací, jedno

našich distributorů servisních budou rádi, aby vám pomohl. Jejich adresy jsou na

naše webové stránky www.turbodriven.com.

S pozdravem / S pozdravem,

BorgWarner Turbo Systems GmbH

Prodejní IDS - Technická podpora

Christian Seibert

Upraveno uživatelem motorpower
Odkaz ke komentáři

Jsou tu lidi kreri maj na k03s 240koni a jezdi kazdy den. Tak proc ne 250??? Nevim tuhle informaci mi nerekl, ale proste umi ty motory a 1.8t neni jednoduchy motor na chipovani. V cr bych napocital na jedne ruce max.

Nechci tu delat reklamu tomu upravci.

Ja v jednom aute mam origo k03s-052 a v druhem mam z s3 a dalsi veci.

Ted chci zkusit udelat seriovou rs par drobnostmi.

Takze 380ccm, tip, fmic vyfuk je samozrejmost a pojedu knemu to odladit jsem zvedavy kam se dostanu pokud to udela plus minus 240koni a neco to vydrzi je frajer.

Ted mi uz jjenom chybi spravny FMIC a dat 380ccm vstriky

Jinak apr dela s k04-001 a seriovymi vstriky + 4bar 245 koni aspon to udavaji

Odkaz ke komentáři

Pumpa udělá hodně, a pokud se s tím šolícháš, proč by to nejezdilo, já mám na mysli okruh nebo 2hodiny na max po německu atd., ne sprinty na 400m. Jinak Vás rád uvidím na brzdě. Poláci mají Mahu také, ta měří dobře, ale spíš nevěřím objektivitě info. Zde je člověk který ty motory upravuje na podobný extrém, ale většinou u mě skončily po závadách. Právě třeba turbo KO apod.

Jinak apr dela s k04-001 a seriovymi vstriky + 4bar 245 koni aspon to udavaj ...............většinou jim ty výkony nesedí, ale konfigurace už je to aspoň reálná. S K04 TT, nebo nové spec, se dá 250 opravdu docílit. Dál už Garrety a nesmyslné peníze za písty kliku vačku atd. A třeba 500PS, které stejně neuřídíš. Viz Škodík, měl s dvoukolou docela problémy s trakcí a myslím si , že šoféruje OK.

Odkaz ke komentáři

Uvidme, necham se prekvapit jak to naladi. Klidne pak stim muzu dojet jenom na premereni. Aum auq ma ojnicni limit nekde kolem 270 koni. Rozhodne reference na 1.8t ma velmi dobre.

Jinak apr jsem mel moznost koupit s no name k04 ale odmitnul jsem to. Radeji pudu totou variantou.

Samozrejme vykonu bude dosazeno pokud bude turbo, n75, palivove cerpadlo a dalsi veci naprosto v poradku

Odkaz ke komentáři

Uvidme, necham se prekvapit jak to naladi. Klidne pak stim muzu dojet jenom na premereni. Aum auq ma ojnicni limit nekde kolem 270 koni. Rozhodne reference na 1.8t ma velmi dobre.

Jinak apr jsem mel moznost koupit s no name k04 ale odmitnul jsem to. Radeji pudu totou variantou.

Samozrejme vykonu bude dosazeno pokud bude turbo, n75, palivove cerpadlo a dalsi veci naprosto v poradku

V případě limitů jde spíš o točivý moment a absolutní tlak na válci. Pro extrémější úpravy se snižuje komprese. Nejlépe ze sérií je na tom dle testů americká Jetta GLI údajně 350 vydrží.

Nevím kolik budeš platit za úpravu, ale u mě je cena za úpravu cca 110tis. nové turbo KO4, vstřiky, pumpa , cooler, sání , svody a výfuk. Garantuji 240-250 PS a 360 -400Nm točivý moment. Vzhledem k nastupující legislativě, ale neručím zda úpravy projdou STK. Vozidlo takto homologováno určitě není.

Bohužel úpravy tohoto typu jsou příliš viditelné na první pohled a hrozí pokud narazíš na blba, že vozidlo nebude způsobilé k provozu. Sice nesmysl, ale těch je u nás víc.

Odkaz ke komentáři

Vsechno mam uz na aute krom vstriku a fmic. bude tak, aby nikoho nedrazdilo. nemam strach z technicke pokud bude readiness ok, kdyz vidim kolem sebe tdickare tak nemam strach.

Pokud by toto nastalo konci vsichni co maji firmu na ciptuning atd. Ale to neresme

Jako pokud bych mel dat do upravy 110tkc tak si koupim jine auto:D

Neni problem pro me dat zpet seriove vstriky a prehrat mapu pred technickou. Ale technickou budu mit pred timto pak bude na 2 roky klid

Odkaz ke komentáři

ne promin mozna jsem se spatne vyjadril, nechci upravu od apr. Turbo a vse ostatni mam skoro nove takze tam snad problem nemel byt. Jediny problem je stim fmic. Zvolit vhodny neni easy.

Pak se ti ozvu a rad bych dojel to odbrzdit aspon bude sranda

Kdybys chtel vice info klidne posli sz, rekni ti vic at to tu neplnime :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...