Přejít na obsah

Srážka se zvířetem? – Co dělat: Srážka se zvířaty


Doporučené příspěvky

Trefil jsem kdysi srnu... s Ladou 2103... přímo na ty dvě pravá světla.... vrazila je dovnitř, ale hned za nimi byl akumulátor a ten se prorazil a vytekla kyselina na hadici, a přes víkend to rozežralo sponu na té hadici a když jsem to za dva dny roztlačil, tak jak se teplem natlakoval hladič, tak ta hadice spadla a vylítala všechna voda.. Jenže to byl sovětský stroj :-) a tak jsem s přestávkami dojel 30km i bez vody k nejbližší pumpě kde jsem koupil sponu a dolil chladič a Ok. Na pojišťovně mi řekli, že srnka nemá SPZku a tak mi akorát tak potřásli rukou... :-)

 

A druhá srnka mi sama narazila do bočních dveří... chudák asi byla nějaká zmatená... bylo to na Praze 4 v Braníku - ve Studeném se tam říká.... teda pravda psal se rok cca 1980... dneska by to byla spíš nějaká smažka :)

Odkaz ke komentáři

Kance tak odhadem podle myslivců 70-80 kilo živé váhy ve stovce přímo levou polovnu čumáku s Felicií. Odletěl vzduchem dobrých 10 metrů, zbořenej čumák,trochu hnutý nosníky škoda za 40 tisíc, ale hlavně že jsem udržel auto na silnici. :) ani si tu ránu moc nepamatuju, jen to pořádně bouchlo a hupsnul jsem na brzdu. Kámoš ve škodováckým servisu měl ze mě radost.

Pak jednou u Dukovan káně přímo do zadního sloupku Octavky. Taky slušná prda. Nějak mě přehlíd na silnici při náletu na hraboše.

Odkaz ke komentáři

1 x srna, ale utekla potvora, jen na blatníku zůstaly chlupy, několik vrabčáku, jednoho ježka cestou zpět z dovolené, nebyl vidět ve tmě, ale snažím se jim vyhnout jak jen to jde, nějaké kočky, potvory chlupaté, ikdyž člověk brzdí i očima, tak tam stejně vběhnou no a v neposlední řadě nějaké ty myši a hryzce.

Odkaz ke komentáři

Na fichtlu jsem prezvejknul psa, i kdyz ten fichtl drandil tak max 50km/h tak to ubrzdit neslo, no holt nedal mi prednost a vletel mi tam z vedlejsi ulice :-) . Kdysi jeste se Skodou 120 bazanta, velmi sikovne, vletel mi na roh praveho predniho sloupku.Zuchnul na zem a KO, na aute nic a bazant sel pak na pekac, dobrej byl. Nedavno jsem jel se sluzebakem a primo proti me do celniho skla nejaky ptak.Byl sice maly, ale lekl jsem se, ze jsem mel malem mokrou sedacku ;) , dost neprijemny.

Odkaz ke komentáři
  • o 10 měsíců později...

Já se Š105 srnku. Motala se tam a já jel tak 30km/h protože byla hustá mlha.

Spíš ona napálila do mě. Odnesla to jen halogenka a trošku prasklej lak na kapotě.

Ale bylo po srně...

Pak s Renaultem 11 černého psa ve tmě. Šly s ním děti a neměly ho na vodítku.

Jen to ťuklo a bylo po psovi... Pak s tímto autem ještě asi 2x zajíce. Vždy to byly zaječice a uvnitř mladý :)

Odkaz ke komentáři

Pár let zpátky večer, dutá rána do skla, lekl jsem se jako prase, zastavim, nikde nic, ráno ještě prolejzám auto, málem jsem přehlídl něco malého jako myš, říkám si že by myši skákaly tak vysoko? Napasoval se mi pod stěrač u řidiče pěkně do růžku pod kapotu netopýrek ... krásný zvíře, bohužel už se nehýbal ... Jinak díky bohu zatím nic většího ...

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Tento týden srnu, škoda cca 1500,- A ještě mi utkvěla v hlavě kočka v Chorvatsku, ještě jsem jezdil autobusem, vezli jsme nějaké studentky cca 15-17 let, večer stmívalo se, ale holky byli dost hlučný, vidím kočku u krajnice, holky "jéé hele kočička" najednou to zarachtalo pod kolama, holky zmlkli a nesměle "to byla ta kočička?" odvětil jsem smutně "jelikož byla silnice čistá, tak určitě" od té doby bylo vepředu v autobuse ticho a holky na mě koukali jako na vraha. Kotě bylo mimo jízdní dráhu, bohužel uskočilo na blbou stranu...

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...

Já ty píšťalky mám už snad 5-6 let, obyčejné z pumpy. Od té doby jsem srazil "jen" jednou kočku v zimě v marastu a jednoho zajíce co mi vyskočil z boku pod přední kolo. Jinak co pozoruju, tak zajíci uskakují zpátky do pole, srnky ztuhnou a hledí, pod auto mi ještě žádná neskočila.

Ale na druhou stranu, nedá se na to samozřejmě spoléhat, jak zahlídnu zvěř, vždycky brzdím preventivně co to jde (podle situace), a taky v noci jezdím opatrně

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
    • Dveře, jako že plech určitě stejný, ostatní věci jako zámek, spouštění okna a řj už mohou být jiné. Ale to se přehodí.
×
×
  • Vytvořit...