benikml Odesláno Srpen 30, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 30, 2013 Jak na montáž zadních parkovacích senzorů? Musí se sundávat nárazník? Nemá prosím někdo krátký návod nejlépe s nějakým fotem na pomoc, hlavně jak ty kable od senzorů dostat do průchodky v kufru nejlépe bez sundání nárazníku? Děkuji za ochotu a vaši případnou pomoc či radu. benikml@seznam.cz 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Srpen 30, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 30, 2013 Nejlepší je sundat zadní nárazník, protože budeš mít ke všemu lepší přístup a navíc na vnitřní straně nárazníku je vyznačeno, kde se mají vrtat odvory pro senzory. Samotný nárazník drží jen na pár šroubech a je za chvíli sundaný a navíc se potom pěkně dostaneš k průchodce, takže kabely od čidel lehce natáhneš dovnitř ;) Tady jsou nějaký návody: http://www.skodaoctavia.cz/clanek/montaz-parkovacich-senzoru http://www.skodaoctavia.cz/skoda-octavia/montaz-parkovacich-senzoru-tazneho-zarizeni-skoda-octavia 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest spook Odesláno Září 6, 2013 Sdílet Odesláno Září 6, 2013 Aj na octavke sedan 2001 FL su vyznacene diery na vrtanie ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Září 6, 2013 Sdílet Odesláno Září 6, 2013 Ano, vyznačení kde se mají vrtat díry na senzory je na všech faceliftových octách, čili na všech faceliftových náraznících (combi i liftback) z vnitřní strany ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Baxnop Odesláno Září 6, 2013 Sdílet Odesláno Září 6, 2013 Ano, vyznačení kde se mají vrtat díry na senzory je na všech faceliftových octách, čili na všech faceliftových náraznících (combi i liftback) z vnitřní strany ;) aha,to sem nevedel :D ja sem si to vymeril, ale i to vymereni je nachvily a urcite sundat naraznik, je hned dole a za to sr*ni bez sundani to nestoji :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Září 8, 2013 Sdílet Odesláno Září 8, 2013 já to dělal bráchovi na kombíku nárazník sme nesundavali a šlo to docela v pohodě do kufru sme šli přes záslepku v podlaze kufru :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Marek_Norway Odesláno Říjen 4, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2013 Zdravim, planujem montaz original parkovacieho asistenta na octaviu combi facelift, potreboval by som presné vzdialenosti dier pre senzory ako maju octavie s asistentom od vyroby. Najde sa tu niekto ochotny kto to ma od vyroby a zmeral by mi aspon priblizne vzdialenosti stredov senzorov medzi sebou a takisto od nakladacej hrany narazniku? Viem, ze pofaceliftove narazniky maju zvnutra koty po 20cm od stredu, ale mne sa zda, ze original od vyroby ma vonkajsie senzory od vnutornych o trochu dalej ako vnutorne medzi sebou. Dakujem za ochotu, chcem to mat proste tak ako z vyroby, tz. pripojene aj na diagnostiku aj deaktivaciu pri pripojenom voziku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
seky06 Odesláno Červen 8, 2015 Sdílet Odesláno Červen 8, 2015 ahoj, nevíte jak je to s lakováním senzorů? mám opravnou origo lakovou tužku (základ i krycí), tak jestli už to potom není moc silný a nebude to bránit funkci senzorů.. díky! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spdm0 Odesláno Září 4, 2015 Sdílet Odesláno Září 4, 2015 Pokud tuším správně, důležité je především aby barva nebyla v gumovém přechodu mezi vnějším kruhem a vnitřním kolečkem. Jinak by to mohlo být jedno. Já osobně si radši nechal namíchat barvu a stříknu to sprayem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest somtvor Odesláno Září 16, 2015 Sdílet Odesláno Září 16, 2015 spdm0 dobre tusis, nesmie byt farba v gume nikdy :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
obrikk Odesláno Listopad 4, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 4, 2015 ja som si tiez nedavno dal namiesat a nastriekam to a malo by to byt ok 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TheKuky Odesláno Říjen 18, 2022 Sdílet Odesláno Říjen 18, 2022 V 6. 9. 2013 at 22:34, Konny napsal: Ano, vyznačení kde se mají vrtat díry na senzory je na všech faceliftových octách, čili na všech faceliftových náraznících (combi i liftback) z vnitřní strany 😉 Tak jsem včera pracně sundal celý zadní nárazník a hádejte co, nikde ani stopy po nějakých značkách, kde mám co vyvrtat. Měl jsem chuť si prostřelit hlavu, protože sundavat to bylo fakt zábavné a teď navíc s tím, že to bylo zbytečně 🥲 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Říjen 18, 2022 Sdílet Odesláno Říjen 18, 2022 (upraveno) Kdybys kouk do navodu asi bys našel fota jak sem to delal na oktě ja 😃 Upraveno Říjen 18, 2022 uživatelem pavel71 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Říjen 18, 2022 Sdílet Odesláno Říjen 18, 2022 před 7 hodinami, TheKuky napsal: Tak jsem včera pracně sundal celý zadní nárazník a hádejte co, nikde ani stopy po nějakých značkách, kde mám co vyvrtat. Měl jsem chuť si prostřelit hlavu, protože sundavat to bylo fakt zábavné a teď navíc s tím, že to bylo zbytečně 🥲 Origo narazniky to tam maji, takze mas asi druhovyrobu, kde to oznaceni neni 😉 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TheKuky Odesláno Říjen 22, 2022 Sdílet Odesláno Říjen 22, 2022 V 18. 10. 2022 at 20:05, Konny napsal: Origo narazniky to tam maji, takze mas asi druhovyrobu, kde to oznaceni neni 😉 Právě to je na tom to divné, zadní nárazník nikdy měnen nebyl, nebo alespoň pokud vím.. 😄 V 18. 10. 2022 at 13:46, pavel71 napsal: Kdybys kouk do navodu asi bys našel fota jak sem to delal na oktě ja 😃 Tak tohle jsem asi minul... Každopádně ty rozměry kde co, jak daleko od sebe atp. jsou z originálu? Pokud ne, jsou takhle v pohodě? Nebo si mám někde najít jak to má origo? Dík 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Patrik77 Odesláno Říjen 22, 2022 Sdílet Odesláno Říjen 22, 2022 A máš to před FL nebo po ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Říjen 23, 2022 Sdílet Odesláno Říjen 23, 2022 To je dobra otazka 👍 Predface totiz oznaceni na senzory na narazniku nema 😁 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Říjen 24, 2022 Sdílet Odesláno Říjen 24, 2022 Ty rozmery sem sebral ze sveho tehdy druheho vozu kde již byly namontovány Auto byl dovoz z německa a mělo to tažné zařízení Funguje to do ted co vim bez problémú 1 Citovat Odkaz ke komentáři
TheKuky Odesláno Říjen 24, 2022 Sdílet Odesláno Říjen 24, 2022 V 22. 10. 2022 at 21:24, Patrik77 napsal: A máš to před FL nebo po ? Právě že po... před 1 hodinou, pavel71 napsal: Ty rozmery sem sebral ze sveho tehdy druheho vozu kde již byly namontovány Auto byl dovoz z německa a mělo to tažné zařízení Funguje to do ted co vim bez problémú Okaay, tak to udělám taky tak 👍 Jiné rozměry jsem stejně nenašel a obcházet cizí auta na ulici nejlépe s metrem se mi nechce 😂 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HONZAV1 Odesláno Říjen 24, 2022 Sdílet Odesláno Říjen 24, 2022 Všechny Octavia 1 po FL, u kterých jsem senzory dodělával ty díry naznačené měly, včetně 2010. Blbě se to ale hledá a pozor. Těch naznačení je tam myslím více a povedlo se mi u posledního auta dát ty senzory trochu níž, což není optinální! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.