Přejít na obsah

Hodní miska a uložení?

t-vag

Doporučené příspěvky

Zdravím opět po delší době :-) nedávno jsem měnil pár věcí na přední nápravě a mám problém :-( Lisoval jsem puky z cupry na místo původních,tyčky stabilizátoru a hodní uložení :-) Po cca 2 dnech od výměně hodního uložení se ozývá klepání právě od přední misky pod kapotou. Když na místě zahoupu s autem,tak se od tý jedný strany právě ozývá vrzání a nemám ponětí,jestli je to viny pružiny,tlumiče a nebo jen horního uložení? :-( Snažil jsem se hodní misku povolit,ale s maticí se mi protáčí i miska :-( Torx tam současně s golou nedám, tak nevím co s tím :-D měl by někdo radu co s tím, nebo kde by mohl být problém? Vrže mi to z té strany i když na místě otáčím s kolama v rejdu :-(

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Díky za reakci :palec: mno mám tam takovýhle škvíry,cca 12mm.jestli je to špatně netuším...

Měl jsem to taky tak hodně vylezlé a horní uložení tlumičů už bylo KO (už mi to i mlátilo). Po repasi přední nápravy, kde se měnilo i horní uložení tlumičů mi ty misky po 2 letech provozu vyčnívají asi 5mm... :)

Odkaz ke komentáři

Já mám ty misky pod kapotou tak nějak jako herrkomisar a taky se mi to moc nelíbí i když to je údajně v pohodě. Když dám auto na zvedák, tak s tím nahoru dolu fest hejbu (kolo i s tlumičem). Je mi jasné, že když auto spustím, tak je tlumič celou vahou dotlačován do misky. Ale taky si představuju, že to při nějakém extrémnějším "skoku" s autem z misky odlehne (nestihne tlumič dotlačit) a postupně se vymlátí ještě více.

Jako druhotný výsledek vylezlých misek je myslím taky snížení spojleru nad vozovkou (+unavený pružiny) a z toho plynoucí větší pravděpodobnost, že ten spojler orvu o obrubník při parkování (snažím se dávat majzla a nenajíždím až k obrubníkům).

U Feldy jsem si jednoduše povolil misky, zvedl, tlumiče se vysunuly, vložil novou misku, spustil a zajistil (ložisko jsem neřešil, to se jevilo ok, takže žádná komplikace s demontáží pružiny apod.). Jestli bych to mohl takhle jednoduše udělat i u Octy a jestli pak musím udělat geometrii jsem se tady ptal, ale myslím jednoznačně nedozvěděl...

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Horní uložení tlumiče vyměněno a škvíra je velmi malá,rozdíl starého vymačkaného a nového je vidět na fotce.Jinak výměnu lze provést i bez demontáže tlumiče,stačí jen pružinu stlačit natolik aby nové uložení šlo usadit.

Co jsem ale zjistil že jsou asi tlumiče ko.Mám za to,že když je tlumič nový tak píst samovolně vyjede až do horní hranice.Moje zůstanou v místě kam je zatlačím.A nevyjedou.To je asi špatně né?

post-3416-0-25340900-1400606061_thumb.jpg

post-3416-0-02906800-1400606073_thumb.jpg

post-3416-0-23997800-1400606082_thumb.jpg

post-3416-0-35948900-1400606093_thumb.jpg

post-3416-0-31849300-1400606102_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak mě přední tlumiče zase sami zajíždí. Když jsem měnil obě přední pružiny, tak jsem vyndal tlumiče na ponk a sami mi drobet zajeli. Abych tam dostal pružinu, tak jsme musel pístnici rukou vytáhnout. Právě jsem už nemohl více stáhnout pružinu a bylo mi divné že by byla delší a až pak mě napadlo zatáhnout za pístnici, proto si to tak dobře pamatuji. Ale zadní tlumiče se zase sami vytahují a jestli se nepletu, když jsem měnil kámošovi tlumiče na oktě, tak nové zadní měli na sobě takovou tu stahovací pásku, aby právě nevyjížděli a přední to neměli, takže já si myslím, že je to tak snad i správně.

edit: A po té výměně máš předek auto drobet výše?

Upraveno uživatelem KaJe
Odkaz ke komentáři

Tak na to teď koukám jako jelen - doteď jsem si myslel, že povolením misek v motorovém prostoru se spustí do podběhu jako celek tlumič s předpruženou pružinou stejně jako to bylo u Felicie a mohu vyměnit horní uložení aniž bych musel stahovat pružinu.

Jak to teda je? Je to fakt jinak, nebo herrkomisar rozmontoval něco víc než je potřeba? Kde je například axiální ložisko? Že by bylo u Octy zapracováno do toho horního uložení a tak se vysvětlil rozdíl mezi Octou a Feldou? Nemáte někdo dílenský obrázek-rozstřel této pasáže abych se poučil? Dík předem.

A k tomu zvednutí předku - z logiky věci k němu po výměně musí dojít když je výškový rozdíl mezi vyměněnými součástmi.

Zároveň si myslím, že to nezmění geometrii přední nápravy - prosím o potvrzení nebo vyvrácení tohoto mého názoru, děkuju.

Odkaz ke komentáři

Nemám k porovnání obrázek z Feldy, ale připadne mi ten vršek principiálně stejný. A v textu toho tvého odkazu se tam i řeší, že někomu projde matice 9 tou gumou 8 a že je to OK. Takže si myslím, že ty gumy jdou vyměnit jak u Feldy aniž bych povoloval předpružené pružiny = nemusím mít přípravek na stažení pružin. Pokud teda nechci řešit ložisko, ale jen tu vymačkanou gumu 8. Povolím jen 11 a spustím celý tlumič (sestavený tlumič s pružinou s ramenem a kolem) do podběhu, vyměním gumu a znovu nasunu tlumič a zajistím miskou a maticí 11 v motorovým prostoru.

A nebo něco zásadního lamácky přehlížím? :unsure:

post-45-0-13326700-1385720631_thumb.jpg

Upraveno uživatelem borlan
Odkaz ke komentáři

Objevil se problém po výměně horního uložení.A to ten,že při zatáčení mi v levém kole vrže.Řekl bych že je to právě tím horní uložení.Zkoušel jsem prostříkat z vrchu i ze spodu gumový uložení olejem na gumy ale bez výsledku.Začalo to vrzat až ted když je vedro.Ložiska jsem nechal původní,měnilo se jen gumové uložení.Momentový klíč nemám takže jsem vše dotáhl tak jak se mi zdálo že by to mohlo být ok.Nemá někdo typ jak se toho zbavit,a nebo kde to vrže zda u ložiska jak je v gum.uložení,nebo tam kde se opírá gumové uložení o kastly?

Odkaz ke komentáři

borlan: nepřehlížíš nic, to gumové uložení přes tu matku dostaneš, ale poškodí se, drobet. Ta guma má v sobě ještě kov, výztuhu a to i v místě té matky a otvor je menší než matka, která tak má za úkol držet na místě i s tím uložením. Takže jak říkám, jde dolů srazit silou a pak váhou auta zase nasadit na místo a pak až utáhnout tu matku, ale drobet se ta guma v místě matky vytrhne

herrkomisar: mezi kastlí a tou gumou to nebude, bude to mezi gumou a miskou nebo někde u ložiska, ale bez rozborky to asi nevyřešíš. Možná si měl dát i ta ložiska. Já to mám v garáži připravené nové komplet už nějakou dobu a nemůžu najít čas to tam nahodit.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...