Přejít na obsah

ka_r_los 2.0 TDI custom edition

Doporučené příspěvky

Jelikož k samozatmavovacím zrcátkům je potřeba takový další technický vorichtung na čelní sklo, jak byste řešili dodělávku pro sensor a samo samozatmavovací zrcátko?

Kupovat svorkovnice po jedný je drahý špás, na vrakovišti jsem zatím po e-mailu neuspěl, ale našel jsem tohle:

http://www.cars-equipment.com/www/en/shop/other-7/oem-1z0971615-rain-sensor-wiring-for/

Odkaz ke komentáři

Takže...

S ohledem na rozplánování investic ma jednotlivé měsíce, bych rád požádal o rad.

Jelikož mě čeká dokončení tlumení kufru, nemá někdo z Vás zkušenost s absorbčními materiály?

Vyjma zadního čela kufru, které bylo vyměněno po nehodě mám celý povrch podběhů polepen Silentcoat 2mm. Teď potřebuji stejnou plochu cca 2m2 zakrýt ještě absobčním materiálem: těžká pěna, rouno apod.

Půjde to do kufru, za tapece, nevím, jak jsou na tom tyhle místa s kondenzací vody + nemám nějak v oku, kolik místa je například mezi podběhem a bočním tapecem. Jinak je v plánu kompletní pokrytí plochy a nad rezervu nalepid zaspodu kufru aspoň 1cm vrstvu, či variabilně víc v prostřed, méně na dosedových plochách.

Nabídka je docela velká, ale jde hlavně o funkci, takže nemusím mít renomovaného amerického výrobce v jakostní třídě A++ s jehlanovým designem, když to už asi nikdy neuvidím:)

Docela se mi zamlouvá nabídka na stránkách foam24, za 1000 kč bych měl vlastně celý kufr a že se jedná o netkanou textilii? To je asi jedno:)

Do budoucna bych to samé chtěl udělat i ve dveřích, kam letos polezu minimálně kvůli zrcátkům, takže bych asi koupil i něco do foroty, ať to mám po ruce. Nevíte kolik je místa mezi obyč zapecem a plechem dveří?

Odkaz ke komentáři

Takže sestavuju finální seznam na dokončení tlumení:

http://www.carhifi-profi.cz/instalacni-material/01306-original.html 1,75 role na podlahu a dveře

http://www.carhifi-profi.cz/instalacni-material/00648-absorption-51.html tam, kde není originální rouno a pod tapece, takže 3-4

http://www.carhifi-profi.cz/instalacni-material/00653-barrier.html - tohle bolí... asi 6 plátů včetně kufru

Takže zase 7 tisíc v autě :)

Odkaz ke komentáři

A další zjištění dne, můj úžasný kryt motoru má své nejlepší dny za sebou a ta vložená část už se hýbe a drnčí jak o závod.

Jak ho upravit vím, ale napadla mě taková blbá myšlenka, když mi budou lakovat zrcátka, co kdyby mi nastříkali i tuhle část do barvy a místo loga se tam dala ta nová stříbrná slepice? :lol:

Jinak olej vyměněn, převodový olej vyměněn - a tu deci navíc jsem zpátky fakt vracet nechtěl

to byl humus!

Ale co mi mlatí na tý levý straně, to pořád nevím :/

Upraveno uživatelem ka_r_los
Odkaz ke komentáři

Mno vidět to zvenku, tak se o to ani neopřeš... doslova:D

Jak jsem spokojen? Nijak, protže jen antivibrační hmota nic neřeší, musíš dát něco, co absorbuje, či odráží zvuk. A jelikož mám jen kufr a pak tovární tapec a koberec, tak je to k pláči. Vše se ale uzavře právě s drouhou a asi i třetí vrstvou. Jaké, to jsem řešil teď poslední stránku.

Co je důležité, tak všechny rovné plechy, které mohou vibrovat se musí polepit anti-vibro materiálem, pokud nechceš dávat další vrstvu, tačí obyč bez alu. Pokud chceš ale pokračovat, tak je alu úprava podmínkou pro další lepení. těch vysloveně rovných ploch je minimum a když tak jsou dobře dostupné, takže tady není co řešit. Stačí 30% pokrytí plochy a je vystaráno, celoplošně to nemá vyslověně význam.

V motorovém prostoru toho zas tolik smysluplně nevyřešíš, Ale pořád jde vylepšit kapota, tam je prostoru dost + úžasný kryt motoru že... :pest:

Tlumící a odrážecí vrstva - tady už to chce 100% pokrytí a minimální spáry, spíš přesahy a spoje zalepit vhodnou páskou.

Jinak zdroj hluku jsou převážně podběhy a motorová přepážka.

Odkaz ke komentáři

Ja myslel, ze to absorbuje jak vibrace, tak zvuk - evidentne to byla hodne naivni predstava... Vidim, ze je s tim mnohem vic prace a tak se na to asi vykaslu. Doufam ale, ze pujde udelat neco s tim motorovym prostorem. Mam jen kryt motoru, jinak nemam ani nic nalepeneho zespodu na kapote a nemam spodni kryt na podvozku...tak snad by tyhle zakladni upravy mohly pomoct.

Kazdopadne dekuju za info a za usetreni od zklamani

Odkaz ke komentáři

zas bych to tak nezatracoval:)

čistě jen 2mm asfaltu toho moc nezachrání, opravdu je potřeba na to jít trošku z gruntu, ale jak jsem psal, poptávám info přímo od výrobce, kompozitních materiálů na trhu moc není a když tak se cena za 1m2 dostává k 1500, což je mimo moje stanovené limity..

Pokud to opravdu chceš, tak tomu ten víkend obětuješ :)

Odkaz ke komentáři

Coz o to, ja to chci, ale je prave otazka, jak moc - at vim, kolik casu a penez tomu clovek obetuje a s jakym vysledkem ;-) Nejhorsi varianta je nasypat do toho hromady casu a penez a pak byt zklamany z vysledku. Nerad bych pak zjistil, ze jsem ten vikend mohl misto pochybneho vysledku v aute, mit luxusni prodlouzeny vikend a relax...:-)

Odkaz ke komentáři

Tak od toho tu jsou tyhle osobní zkušenosti;)

Já do toho na etapy naliju asi 10k a dostanu se snad na úroveň odhlučnení "superbu" :) V kufru je sotva pár plátů antivibračních hmot, jinak nic, spíš než odvibrování všeho je důležitý se zamyslet co pak...

Já to skoro vydím tak, že tam kde to půjde dám samolepící rouno a vykašlu se se na neprozvučnou barieru a dám tam pytlíky se silikátem proti vlhkosti :D

Co se podlahy týká, tam jsi limitován prostorem a musíš si vybrat... ale minimálně okolo léta tu přibude konkrétní situace u mě;)

Odkaz ke komentáři

Muj plan byl do odhlucneni investovat tak 10-12k max komplet. S tim, ze bych ale musel sehnat nekoho, kdo by mi to nainstaloval. Nemam garaz a prace je porad tolik, ze radsi kazdou volnou chvili budu travit s rodinou. Syn je zrovna ve veku, ze je vzdycky uplne jinej, kdyz ho treba dva dny nevidim :-)

Odkaz ke komentáři

Joo tomu se pak říká prekérka.

Za těch 10k by sis sám udělal výborný utlumení celé podlahy...

Ale tak počkej chvilku a on ti s tím ještě pomůže :)

Další otázka do pranice:

Dělala se nějaká VW anténa s AM/FM/DAB jen prut, případně podobná ale né žralok? Toho mám, GPS, GSM funguje OK, DAB blbne a podle všeho mi odešel buď svod ze střechy, nebo sezilovač.

Tak jako tak jsem plánoval výměnu za krátký prut, ale když by to šlo jinak....

Odkaz ke komentáři

V zimě to nejde dělat, já jsem měl dovolenou na konci řijna a dny byly krátký a studený, už nikdy víc.

Jinak co se týká mého seznamu ze stránky 1, začínám přemýšlet, z čeho udělám držáky vzpěr kapoty, jestli jekl

post-32889-0-71183100-1423682134_thumb.png

nebo

plech

post-32889-0-77699400-1423682125_thumb.png

Tak jako tak si to musím nechat udělat, v Praze opravdu nemám dílnu :/

No a dál řeším kabel k volantu... a pořád nějak nemůžu dohledat, co je správně se zapojením klaksonu, ale tak asi budu věřit else :)

Upraveno uživatelem ka_r_los
Odkaz ke komentáři

Ohledně tlumení máš dobré plány, to jsem ani nevěděl, kam všude se to dává, ať se Ti to podaří ;) Pak dej fotky :)

Nebylo by jednodušší koupit plynovou vzpěru už hotovou i s uchycením, např. od Milotecu? Jinak jekl bude asi lepší.

S tou anténou z Citiga je to asi lepší řešení, než dávat druhou třeba pod palubovku?

Upraveno uživatelem mikk
Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...