Přejít na obsah

Michův diamant OII Facelift

Mich

Doporučené příspěvky

Pardon, ty predni jsou cervena - zluta - fialova nebo cervena - zluta- ruzova. Je to z fotky a uplne kvalitni zrovna neni :(

melo by to byt z RS TFSI sedan. Jen to potrebuju overit, at me ten dacan neposle neco na kombika naftovyho :D

Kolik jsi za pruziny daval Miso?

A typ podvozku : stupnovita karoserie je sedan nebo combi?

Odkaz ke komentáři

RS FL TFSI sedan ma v predu 3x cervena a seda:

post-19535-0-55742500-1430226281_thumb.png

Vzadu ma 1x modru: http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=14227&p=1557526

Tie co uvadzas, vobec neviem v etke najst :blink:

Skus poslat foto, ak sa da.

Neviem kolko vysli pruziny, tusim 70-80€ mam taky pocit, este ich nemam vykesovane :smich:

Stupnovita zad je limuzina.

Upraveno uživatelem Kyselinka
Odkaz ke komentáři

Takze tam mas cervena-biela-fialova a to podla etky je pruzina z RS liftback, s indexom DB (ako na mojom screene). Zadne takisto, modra-zlta su z RS, len neviem presne na aku motorizaciu, nie som momentalne pri svojom PC, ze by som skusil prekutrat etku.

Vyskusaj sa opytat vo vedlajsom fore, v topicu zistovanie cisiel dielov etky, alebo rovno tam napis SZ surimu, on myslim bude vediet viac ;)

Upraveno uživatelem Kyselinka
Odkaz ke komentáři

ty brďo, to bylo rychlý, měl jsem připravenou nápovědu :(

konzervace dutin voskem + komplet nástřik podvozku. Ten plastová ochrana proti kamenům je sranda, když není nastříkaný spodek. Zlatá O1 a S1, začíná se šetřit všude ! :unsure:

Odkaz ke komentáři

Když jsem se ptal kamaráda lakýrníka, moc radost teda neměl a nástřik spodku bez dutin mi chtěl udělat za přátelský 4 tis, ale moc se do toho nehrnul. Chtěl jsem oddělat kryty, podběhy a dutiny.

Tak jsem si to začal dělat na autech sám. Na tuto oktávku padlo 5x BODY 933, lepší než 950, protože obsahuje asfalt a vosk (nedá se lakovat) ale nepraská na rozdíl od jiných šitů, vyzkoušeno dlouhodobě.

teda materiál vyjde na cca 850 kč + vosk na dutiny tak cca 1100,-. Pak potřebuješ i fixírku, tento materiál se nenanáší pistolí na lakování.

Je to celý porod. sundat kola, podběhy, plastový kryty. Pak hodinu na wapu a oprat důsledně podvozek. Nechat den vysychat v teple. Nechat vyschnout, odmastit všechno technickým benzínem - nastříkám na celej povrch několikrát a pak to hezky sleze a všechno hezky vyčistím hadrou. Zase nechat půl dne vyschnout, ten techničák je za chvíli pryč. Pak teda udělám dutiny, oddělám krytky a pořádně to vypláchnu a nechám vykapat. Všechny spoje plechů na podvozku vezmu základovkou a nechám uschnout. Namáčku krytky do dutin a pak BODYčkem celej podvozek i za podběhama. Nechám den vyschnout v teple.

Už se lepším, tentokrát mi to zabralo přes 2 dny v tahu. Ale práce za to stojí a uděláš si to sám kvalitně, lakýra by ti to foukl tam kde vidíš a hotovo. Už jsem si takto dělal 1x O1, 2x S1, 2x O2, 1x S2. Je to ale jebačka a nehrnu se do toho.

Ještě hodím fotky ať vidíte, co je to za ubohou myšlenku šetřit na antikorozní ochraně. :wallbash: kvalitnější foto bohužel nemám, už jsem byl KO a tak jsem to jen cvakl na rychlo. Dělal jsem to ČT - SO večer

post-25754-0-33502200-1430758601_thumb.jpg

post-25754-0-92103500-1430758613_thumb.jpg

post-25754-0-10899300-1430758700_thumb.jpg

post-25754-0-43870800-1430758711_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Chlapci tak jsem si včera ze škodovky dovezl nový kolečka s pneu. Myslím, ze je nikdo na autě od nás nemá a doufám, ze to tak zůstane :) cvakl jsem to jen mobilem, auto je pred jarnim detailingem takze nemelo smysl mobilizovat fotak. V garazi vykukuje nova telka, ktera mi teda dela obrovskou radost, stejne tak i kola :D hadejte co jsou zac a jakyho auta

post-25754-0-52234600-1431501898_thumb.jpeg

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • I když je toto vlákno již několik let mrtvé, rád bych popsal pro ty, kteří před tímto problémem stojí poprvé, jak se dveře štelují správně. Dveře se štelují šrouby na pantech vždy v horizontální rovině. Přítlak spodního nebo horního rohu dveří se šteluje šrouby na dveřích. Výška dveří na straně zámku (většinou dveře stářím spadnou a jdou špatně zavřít) se šteluje šroubama na spodním pantu na karoserii. Na předních dveřích je jeden šroub z interiéru a druhý z venku (na předních dveřích se k tomu šroubu dá dostat po oddělání zástěrky a částečně podběhu předního kola). Na horní pant, pokud není poškozený, většinou není nutno sahat. Pokud je auto na heveru, je nutno počítat s tím, že až se auto sundá, tak se karoserie prohne a dveře si trochu sednou. Tudíž je nutno dveře v autě na heveru utáhnout tak, aby byly mírně nad ideální polohou zámku. Postup výškového seštelování předních dveří: povolit šrouby na přením kole a dát auto na hever sundat přední kolo a zástěrku (na třech šroubech a dvou plastových západkách, které by se měly před sundáním vyvlíknout) vyšroubovat 2 šrouby na podběhu na straně ke dveřím (není nutno sundavat celý podběh) a povolit šroub na spodním pantu dveří, který je za podběhem dobře dosažitelný. Nyní dveře visí na spodním pantu pouze na jednom šroubu. sundat obložení interiéru z duhé strany spodního pantu (na dvou šroubech) a povolit druhý šroub pantu. Šroub je poměrně hluboko v díře u držáku konektoru kabelů dveří. Je nutná ráčna s nástavcem, nebo torx zástrčný klíč s nějakou trubkovou násadkou. V tomto okamžiku se dveře vlastní vahou propadnou a jdou zavřít jen, když se nadzvednou. dveře přivřít a podložit tak, aby byly mírně nad ideální polohou (používat dřevo a hadry, aby se nepoškrábala barva). Pokud člověk nemá k dispozici dříví příslušné velikosti, dá se použít druhý hever. Utáhnout vnější šroub pantu od kola. Musí se to párkrát vyzkoušet a dostat do ruky sílu utažení šroubu i výšku nadsazení dveří. Nakonec utáhnout vnitřní šroub. Je to docela milimetrová práce, protože při odhadování nadsazení dveří je nutno vzít v úvahu, že dveře si sednou dvakrát: jednou, když se sundá podložení dveří po utáhnutí šroubu pantu a podruhé, když se auto sundá z heveru. Takže se to musí párkrát zopakovat. Nicméně, kdo si dá záležet, má dveře seštelovány lépe než ze servisu, kde se s tím nikdo nepáře.  
    • Tak dnes jsem překonal 1500 km, píšu si to tady do deníčku 😄. Přes víkend to kašlu, to vedro je hrozné, dnes jsem jel 40 km a tachometr mi ukazoval 35,9°C - hruzinec. Jet nějaký delší kopec, tak mě jebne.🙈
    • No myslím, že jsi určitě neudělal chybu. Tak ať jsi taky spokojený. Já jsem zatím max. spokojený 😉👍 
  • Vytvořit...