Nicholas Posted January 21, 2010 Share Posted January 21, 2010 Máte někdo nějaké zkušenosti s instalací a chodem pružin pro automatické otevírání kufru v Octavii, 0 Quote Link to comment
Ciza Posted January 21, 2010 Share Posted January 21, 2010 Zdarec, nee ale chci tooo kolikrat dojdu k autu a musim neco polozit abych otevrel kufr toto by byla parada jak svina. Jen asi budou potreba novy tlumice aby to chodilo. Mrknu po netu jestli se to da splasit a kde a nebo zkusim zalovit v garage. Bordel by to delat nemelo pac by se to melo ztahnout kdyz se to zavre, takze to jen prubnout jestli to zvedne kufr i octavce a je to. 0 Quote Link to comment
mischicka Posted January 21, 2010 Share Posted January 21, 2010 Máte někdo nějaké zkušenosti s instalací a chodem pružin pro automatické otevírání kufru v Octavii, viz. http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=82440&hl= Proč jsi sem nedal origo odkaz ale tenhle na ŠH?! Jsi se měl zeptat tam Zdarec, nee ale chci tooo kolikrat dojdu k autu a musim neco polozit abych otevrel kufr toto by byla parada jak svina. Jen asi budou potreba novy tlumice aby to chodilo. Mrknu po netu jestli se to da splasit a kde a nebo zkusim zalovit v garage. Bordel by to delat nemelo pac by se to melo ztahnout kdyz se to zavre, takze to jen prubnout jestli to zvedne kufr i octavce a je to. Jj, taky jsem si říkal, že na Oktu a její těžké dveře by musely být jiné pružiny :-) 0 Quote Link to comment
Alessi Posted January 21, 2010 Share Posted January 21, 2010 Na Oktu to jde taky http://www.myvideo.de/watch/6840929/Automa...ctavia_RS_Kombi 0 Quote Link to comment
Oskar1 Posted January 21, 2010 Share Posted January 21, 2010 Tak to je fakt super!!!! Máme malé mimčo a pořád něco držim v ruce a musim to pokládat a složitě otevírat pátý dveře! Jestli nekdo víte jak na to tak sem stim. Ještě se chci zeptat na tom videu když otvírali patý dveře tak jim svítilo třetí brzdové světlo dá se to nějak dokodovat nebo dodělat?? Mám eleganci s Maxidotem atd. díky . 0 Quote Link to comment
Ciza Posted January 23, 2010 Share Posted January 23, 2010 No tak sem to zkousel na limuzine a moje pisty jsou na tom tak spatne ze bych potreboval novy, problem bud je v tom ze je kosa a nebo jsou mrtvy a budu potrebovat novy. Takze az na jare. 0 Quote Link to comment
Alessi Posted January 23, 2010 Share Posted January 23, 2010 Záleží jestli jsi použil ty správný pružiny a taky je jasný, že v těchto mrazech to moc korektně fungovat nebude ... 0 Quote Link to comment
RemyZero Posted January 23, 2010 Share Posted January 23, 2010 Zdravim....nemáte někdo odkaz na ty pružiny pro OII ??? Rád bych to vyzkoušel, i když podle videa to víko kufru nahoře má docela velkou rychlost, tak se bojím toho, že kdyby někde byla nějaká překážka a já si to neuvědomil a otevřel kufr, tak to docela práskne .. 0 Quote Link to comment
Nicholas Posted January 23, 2010 Author Share Posted January 23, 2010 Dodává to společnost www.penta-edm.cz. Pro Octavii je to pružina s označením SZ 8020.16x51 za cenu 90,- Kč za 1 kus 0 Quote Link to comment
RemyZero Posted January 23, 2010 Share Posted January 23, 2010 Super..díky za odkaz ... A ještě se zeptám jak se to tam instaluje?? Jestli jde ten kloub vyšroubovat a jestli tam tu pružinu nějak přiděláte nebo jí necháte volně?? 0 Quote Link to comment
Alessi Posted January 23, 2010 Share Posted January 23, 2010 Návod máš tady ... mont___pru_in.pdf 0 Quote Link to comment
Pepa007 Posted January 24, 2010 Share Posted January 24, 2010 (edited) No tak sem to zkousel na limuzine a moje pisty jsou na tom tak spatne ze bych potreboval novy, problem bud je v tom ze je kosa a nebo jsou mrtvy a budu potrebovat novy. Takze az na jare. Nové netřeba Stačí poslat na opravu. Cena a kvylita velmi slušná. Umi naplnit i na jiný tlak než byl původní. Původní tlak je na plynové vzpěře uveden v N. www.gorcak.cz Edited January 25, 2010 by Pepa007 0 Quote Link to comment
zdeno77 Posted January 25, 2010 Share Posted January 25, 2010 Mate nekdo odskoušeno na kratke OII? 0 Quote Link to comment
Ciza Posted January 26, 2010 Share Posted January 26, 2010 (edited) Pepa007: s tou opravou dik asi to vyuziju, mrknu na to jak to bude chodit az nebude -20°C a jestli to bude porad chodit spatne tak ty vzpery necham opravit a pak tam rovnou prdnu ty pruziny. Ještě jedna věc co by se sem hodila doplnit, na mojí octáve je videt že se do kufru lezlo hodně, a proto nejen vzpěry to mají za sebou ale taky el. odskakování zámku kufru trochu dělá problémy, někdy to odskočí odbře, ale někdy tomu musím silou pomoct a nebo to zmáčknout znova. A při odemykání to chrčí trocha dýl, žádný cvaknutí a otevřeno ale chrčí to jak kdyby tam bylo načatý nějaký servo. Máte s tím někdo zkušenost?? dá se to opravit nebo se to bude muset vyměnit?? Předem dík. Edited January 26, 2010 by Ciza 0 Quote Link to comment
Pepa007 Posted January 27, 2010 Share Posted January 27, 2010 Někdy stačí jen namazat mechanismus zámku. Výborné je na to mazivo ve spreji od Wurthu HHS 2000 silně přilnavý mazací olej odolný vysokému tlaku, který po nastříkání vytvoří plastický povlak. . 0 Quote Link to comment
Kaby Posted January 29, 2010 Share Posted January 29, 2010 taky by me to zajimalo na kratkou verzi O2 a jak silne by meli byt ty pruziny kdyz budu chtit koupit nove 0 Quote Link to comment
Kaby Posted January 29, 2010 Share Posted January 29, 2010 tady je na O2 kratkou http://www.myvideo.de/watch/7073730/Heckkl...net_automatisch Je to parada zamlouva se mi to...Az nekdo koupi tu pruzinu a bude vedet ze to facha tak at sem pisne kde ji obednat 0 Quote Link to comment
zdeno77 Posted January 29, 2010 Share Posted January 29, 2010 Tak už mam taky objednane modre na OII kratkou jen doufam ze to bude makat jak ma,mam RS takže aby to křidlo na kufru nedelalo paseku(zvyšena vaha 5dveři) 0 Quote Link to comment
mischicka Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 Tak to mě vážně zajímá, pokud to zafunguje, vezmu si je nejspíš taky :-) 0 Quote Link to comment
ViktorMPI Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 Do toho bych šel taky, dobrá vychytávka a konečně by to dálkový otvírání kufru k něčemu bylo. Jen aby pak třeba nešlo hůř zavírat kufr, už teď s tím musím trochu "třískat". 0 Quote Link to comment
Pitriss Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 Dodává to společnost www.penta-edm.cz. Pro Octavii je to pružina s označením SZ 8020.16x51 za cenu 90,- Kč za 1 kus Jsem to tam nenašel :( 0 Quote Link to comment
O.v.i. Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 no vidite -zajimave :( hodte foto-video 0 Quote Link to comment
Guest purda Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 Dodává to společnost www.penta-edm.cz. Pro Octavii je to pružina s označením SZ 8020.16x51 za cenu 90,- Kč za 1 kus Zdarec mám dotaz-ta délka pružiny SZ 8020- 16x51 je i na octavii combi nebo je tam SZ 8020 10x32.Dík 0 Quote Link to comment
rstd Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 Ja jsem je objednal ve stredu si pro ne jdu jen nevim jestli bude stecit jedna nebo dve mam taky RS tak jsem zvedav jak s tim kridlem 0 Quote Link to comment
zdeno77 Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 tak asi ve středu bych je měl mit doma :( ,akorat uvažuju jak to tam vykoumat,at ta spružina tam nelita jak nudla v bandasce.Spružina je sice modra ale střiknu ji na černo,nebo ji natahnu do jemne božurky?nebo mate nake jine lepši a hsči řešeni? 0 Quote Link to comment
Kaby Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 Tak už mam taky objednane modre na OII kratkou jen doufam ze to bude makat jak ma,mam RS takže aby to křidlo na kufru nedelalo paseku(zvyšena vaha 5dveři) na kolik te to vyslo obednavka???? 0 Quote Link to comment
zdeno77 Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 1x108kč s dph takže 216+60 za dobirku to de :( 0 Quote Link to comment
Kaby Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 1x108kč s dph takže 216+60 za dobirku to de :) to jde no...hele a O2 RS ma ty pisty silnejsi nez normalni kuli tomu kridlu nebo je to stejne???Chci tam to kridlo davat tak at vim zda budu muset koupit k tem pruzinam i nove pisty.... 0 Quote Link to comment
RemyZero Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 Zdravim...pošlete mi prosím někdo přímo odkaz na ty pružiny pro OCTAVIA II combi ..jak to vypadá a jaký je přesně to číslo... Díky moc 0 Quote Link to comment
rstd Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 tak asi ve středu bych je měl mit doma :) ,akorat uvažuju jak to tam vykoumat,at ta spružina tam nelita jak nudla v bandasce.Spružina je sice modra ale střiknu ji na černo,nebo ji natahnu do jemne božurky?nebo mate nake jine lepši a hsči řešeni? Podivej na ten navod dava to pod tu gumovou pretahovacku tak neni nic videt 0 Quote Link to comment
Recommended Posts