Kvido27 Odesláno Březen 23, 2010 Sdílet Odesláno Březen 23, 2010 Omicron: JJ to bude ono, taky mám dveře takhle vybavené, kromě roletky a pořád to jde jen do 1/3. Na skodahome tam má zelený pružiny od jiného výrobce, ale stěrač taky nemá. Takže otázka zní: KDO MÁ ZADNÍ STĚRAČ A FUNGUJE MU TO 0 Citovat Odkaz ke komentáři
j0ska Odesláno Březen 23, 2010 Sdílet Odesláno Březen 23, 2010 Nelaborujte s modrými, dejte červené a je to, ne? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Votas83 Odesláno Březen 24, 2010 Sdílet Odesláno Březen 24, 2010 Mohl bych požadat o císlo tech červených? díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
j0ska Odesláno Březen 24, 2010 Sdílet Odesláno Březen 24, 2010 já dával na Combi tyto: SZ 8030.16X051 nevím jestli to je stejné i na sedan, ale jestli už máš modré, tak se liší druhé dvě číslice 80XX 30 jsou pružiny červené s větší sílou 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jirka Zubek Odesláno Březen 24, 2010 Sdílet Odesláno Březen 24, 2010 Ahoj...kdo by se chtěl modrých pružin zbavit (za peníze samozřejmě), tak mu od nich pomůžu :lool: Zkusil bych to:) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zdeno77 Odesláno Březen 25, 2010 Sdílet Odesláno Březen 25, 2010 ozvi se na 604879991 mam i červene me sou na prt mam Rso s křidlem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ciza Odesláno Březen 27, 2010 Sdílet Odesláno Březen 27, 2010 Zdarec panove, tak jsem si to poridil, pruziny jsem koupil u brna, vice zde: http://forum.skodahome.cz/index.php?/topic...irani-na-dalku/ popsal jsem to vsechno, pruziny jsou zelene, je pravda kdyz je trochu zima, tak moje vzpery neotevrou, kufr odskoci do tretiny a konec, nemam ani kridlo ani sterac. Jedine co me napada u lidi co maji sterac a kridlo je vyuzit firmu na repasi a domluvit se s nima na navyseni tlaku vzper, maji to tam nekde napisane ze je to moznost, pak by to melo fungovat. Preji hodne zdaru. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jirka Zubek Odesláno Březen 28, 2010 Sdílet Odesláno Březen 28, 2010 Ahoj...koupil jsem modré pružiny od uživatele zdeno77 , teď jsem to namontoval a chodí to parádně 0 Citovat Odkaz ke komentáři
omicron Odesláno Březen 28, 2010 Sdílet Odesláno Březen 28, 2010 Jen mala poznamka - mohl by kazdy, kdo zde at uz nadsene ci rozmrzele reportuji (nebo uz reportovali) o te sve vlastni zkusenosti take vzdy popsat nekolik pomerne dulezittych faktu : - provedeni auta (liftback/combi) - vybavu vika zadniho kufru resp. 5.dveri - tj. sterac, roletka, destnik, RS kridlo atd. - stari auta (resp. stari plynokapal. vzper, prip. jejich repasi) - presny typ pouzitych pruzin Jinak jsou nam i tem co se na to teprve chystaji taskove informace ZCELA k nicemu :-( Diky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest lim_on Odesláno Duben 1, 2010 Sdílet Odesláno Duben 1, 2010 Takze se hlasim do skupiny neuspesnych,kufr se zvedne tak do 1/4 dal nic :D - OII lift 2005,240tisic najeto - pate dvere ktere nemaji nic ani sterac - pruziny jsem namontoval modre SZ 8020.16x51 zkousel uz nekdo jine na lift? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
omicron Odesláno Duben 1, 2010 Sdílet Odesláno Duben 1, 2010 Myslim, ze zasadni problem nebude v pruzinach. Vcera jsme se s technikem v servisu shodli na tom, ze vzhledem k tomu, ze modre pruziny zvednou viko u liftbacku az tak do cca 1/4 a 1/3 otevreni (zalezi na teplote), coz je docela dost, a melo by to dostacovat, pokud dal prevezmou praci vzpery. Me vzpery v 9 mesicu starem aute zaberou az cca nekde v polovine otevreni kufru (tezke viko, viz dale). Tomu jiz zadne silnejsi pruziny asi nepomohou, musely by se tam dat tak silne, ze by to byl problem to normalne dovrit. Problem spise vidim ve vzperach (ktere automobilka evidentne dava stejne ve vsech modifik. a vybavach), bud je viko pretizene dodatecnou vybavou (u me zadni sterac s motorkem a jeho prevodovkou, stinici roletka, destnik pod vikem v sitce, prip. dalsimi kramy na policce ), a nebo je auto starsi, a vzpery jsou jiz unavene. Zkusim si domluvit (az tam pojedu) nejakou repasi ci upgrade vzper v te Ostrave. aby to nastavili trochu vice na miru hmotnosti vika a vysce, odkud maji zabrat. Pokud by s nimi nekdo mel rychlejsi zkusenost, bude to zde jiste vitano... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drastys Odesláno Duben 1, 2010 Sdílet Odesláno Duben 1, 2010 no zvazuju renovaci vzper, ale asi az tak koncem mesice ... uvidime ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Nicholas Odesláno Duben 1, 2010 Autor Sdílet Odesláno Duben 1, 2010 Tak jsem také vyzkoušel modré SZ 8020.16x51 a zdvih byl cca 1/4. Mám zadní stěrač, takže dveře asi moc těžké. Auto je 04/2009 lift. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ciza Odesláno Duben 1, 2010 Sdílet Odesláno Duben 1, 2010 Tak panove, pri dvoutydenim pozorovani vam davam dalsi info: Pruziny zelene OII normal, kufr bez sterace a kridla: pod 5stupnu otvira jen do cca pulky, nad 5stupnu krasne az nahoru, zavirani se zlehcilo takze pohoda, vzhledem k origo vzperam a stari 5let a najezdu 255tis to de, pres leto to vydrzim na podzim repase a nemel by bejt problem ani v zime. preji hodne uspechu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
omicron Odesláno Duben 1, 2010 Sdílet Odesláno Duben 1, 2010 ....Pruziny zelene OII normal, kufr bez sterace a kridla: pod 5stupnu otvira jen do cca pulky, nad 5stupnu krasne az nahoru, zavirani se zlehcilo takze pohoda, vzhledem k origo vzperam a stari 5let a najezdu 255tis to de... Ty zelene jsou take z Penty ? Mas roletku ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
j0ska Odesláno Duben 1, 2010 Sdílet Odesláno Duben 1, 2010 (upraveno) Problem spise vidim ve vzperach (ktere automobilka evidentne dava stejne ve vsech modifik. a vybavach), bud je viko pretizene dodatecnou vybavou (u me zadni sterac s motorkem a jeho prevodovkou, stinici roletka, destnik pod vikem v sitce, prip. dalsimi kramy na policce ), a nebo je auto starsi, a vzpery jsou jiz unavene. Tady bch tě trochu poopravil. Rozhodně jsou jiné vzpěry pro liftback s křídlem a liftback bez křídla. Auto s křídlem má vzpěry o síle 460N. U liftbacku bez křídla se stěračem 405N. Upraveno Duben 1, 2010 uživatelem j0ska 0 Citovat Odkaz ke komentáři
omicron Odesláno Duben 2, 2010 Sdílet Odesláno Duben 2, 2010 Tady bch tě trochu poopravil.Rozhodně jsou jiné vzpěry pro liftback s křídlem a liftback bez křídla. Auto s křídlem má vzpěry o síle 460N. U liftbacku bez křídla se stěračem 405N. Ehhh ? Psal jsem, cituji : "...viko pretizene dodatecnou vybavou (u me zadni sterac s motorkem a jeho prevodovkou, stinici roletka, destnik pod vikem v sitce, prip. dalsimi kramy na policce ), ..." Ani slovo o nejakem kridle... Nicmene ty vzpery pro liftback s kridlem by asi byly ty spravne pro dokonalou funkci s modrymi pruzinami... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
j0ska Odesláno Duben 2, 2010 Sdílet Odesláno Duben 2, 2010 (upraveno) o slovíčkaření přece nejde. vzpěry na model RS stojí 1400Kč jedna. Když jsem dodělával manželce křídlo na sedanu, řešil jsem to tak, že jsem koupil na vrakáči dvě použité vzpěry za 400Kč a nechal jsem je repasovat (+ zvýšit sílu na 460N) na www.gorcak.cz za 500Kč. Když došly repasované, tak jsem je vyměnil za původní a bylo to. Kufr používá každý den, tak byl nesmysl původní vzpěry na týden vymontovat. Upraveno Duben 2, 2010 uživatelem j0ska 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest lim_on Odesláno Duben 2, 2010 Sdílet Odesláno Duben 2, 2010 zkusim teda nejdriv repas vzper a snad pomuze, zatim jsem poslal mail na pana Gorcaka jestli mu muzu pristi tyden vzpery poslat. PS. kdyby nekdo vedel o stejne moznosti v Praze prosim napiste 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sedlonj Odesláno Duben 7, 2010 Sdílet Odesláno Duben 7, 2010 Skvělá spolupráce s paní Nesvatbovou z Penty... Ráno jsem poslal mail, jestli mají modré pružiny, odpoledne pro ně dojel a za chvíli to půjdu vyzkoušet :-) No tak uvidíme :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vorlajz Odesláno Duben 7, 2010 Sdílet Odesláno Duben 7, 2010 můžeš sem hodit mail na paní Nesvatbovou a taky mi říct, jaký pružiny jsou pro O II Combi??? :) díky moc 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sedlonj Odesláno Duben 8, 2010 Sdílet Odesláno Duben 8, 2010 snesvadbova@penta-edm.cz Ty pružiny nejsou přímo na to, na co je chceme používat, takže asi jednoznačná odpověď není :-) Když jsem ji psal ten mail, tak řekla ať se kouknu ještě tady. V noci jsem nepřišel na to jak rozebrat tu vzpěru, tak jsem to nedokončil, ale koupil jsem modré, ty by měly fungovat. Večer, hned jak zjistím, jak se do toho dostat to zkusím na svém Combi a o víkendu na tátově krátké bez křídla... Pak uvidíme ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drastys Odesláno Duben 8, 2010 Sdílet Odesláno Duben 8, 2010 Jak rozebrat vzperu ? Je to jednoduche ... sundej ji z toho cepu a pak jenom odsroubuj ten vrchni plast, ktery se nasazuje na ten cep! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sedlonj Odesláno Duben 8, 2010 Sdílet Odesláno Duben 8, 2010 Jestli tomu rozumím, tak ten malý kus platu co je dole a drží na 5-tých dveřích? Jsem se s tím chvíli pral a potom to vzdal, musel jsem odjet... Tak to zkusím večer znovu ;) Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kvido27 Odesláno Duben 8, 2010 Sdílet Odesláno Duben 8, 2010 Modré 8020 by měli fungovat na krátké bez křídla, stěrače a dalších serepetiček, které zvyšují váhu 5. dveří a na kombika tady dávaj červené 8030 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zdeno77 Odesláno Duben 8, 2010 Sdílet Odesláno Duben 8, 2010 červene mam ešte doma cena 200kč ostrava osobni převzeti. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michal K. Odesláno Duben 8, 2010 Sdílet Odesláno Duben 8, 2010 zdendo, chtel bych je pvni vyzkouset, jestli to pofara... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drastys Odesláno Duben 9, 2010 Sdílet Odesláno Duben 9, 2010 sedlonj: to co jsem vyznacil tak odsroubujes ... ted nevim, ale myslim ze tam je opacny zavit ! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jirka Zubek Odesláno Duben 9, 2010 Sdílet Odesláno Duben 9, 2010 Opačný závit tam není...ale já jsem tu svoji musel upevnit přes hadru do svěráku za tu vyleštěnou část,bo to nešlo jinak povolit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sedlonj Odesláno Duben 9, 2010 Sdílet Odesláno Duben 9, 2010 sedlonj: to co jsem vyznacil tak odsroubujes ... ted nevim, ale myslim ze tam je opacny zavit ! Díky za upřesnění Tak jsem na to šel celkem správně, ale nechtěl jsem to rvát, než si to ověřím ;) Takže dnes večer to snad na podruhé vyjde Díky moc! ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.