vorlajz Odesláno Květen 5, 2010 Sdílet Odesláno Květen 5, 2010 bylo to samodomo, ale montovali jsem dvě a jedna oki, moje ne... pak jsem jí dal Alešovi a u něj oki.. tak to možná bylo montáží, těžko říct... ale nějak to nehrotím, je mi to fuk... do motoru lezu málo, tak tam hodím drát a hotovo :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drastys Odesláno Květen 5, 2010 Sdílet Odesláno Květen 5, 2010 Omicron: zvazuju ze to budu sundavat, jednak to jde hure zavirat a druha vec je ze ted ty dvere fakt nelicuji jak by mely ...mam posilene vzpery od pana Gorcaka a zvazuju ze pujodu pryc jak ony tak pruziny... takze kdyby jsi chtel tak Ti muzu vzpery za nejakou rozumnou cenu prodat ... :-) Jinak funguje to perfektne i ted kdy rano bylo 6 stupnu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Květen 5, 2010 Sdílet Odesláno Květen 5, 2010 Ty dveře, taky tam mám mezeru tak 2mm, ale jak to pozoruju, tak se nezvětšuje, je stejná u obou aut. Když jsem posílal vzpěry Gorčákovi, tak se dveře vrátily do původní polohy (bez mezery). Po nahození vzpěra pružin opět 2mm mezera. Myslím že ten plech v tom místě přichycení pantu propruží, po odstranění pružin se vrátí do původní polohy. Nechám to zatím tak, možná za 2 týdny zkusmo sundám pružiny, jestli se to vrátí zprátky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kvido27 Odesláno Květen 5, 2010 Sdílet Odesláno Květen 5, 2010 Mě se ty dveře taky vrátily po ostranění pružin do původní polohy. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vorlajz Odesláno Květen 5, 2010 Sdílet Odesláno Květen 5, 2010 to se týká liftu ne? jak je to u combi? jsou s tím trable, bo ne? btw. je tu někde přesný návod, jak rozebrat tu plynovou vzpěru, abych tam mohl nasadit pružiny? díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ViktorMPI Odesláno Květen 5, 2010 Sdílet Odesláno Květen 5, 2010 Já osobně bezproblémové funkci tohodle řešení nevěřím.. za jedno by se trable mohly časem objevit a za druhé radši stisknu tlačítko na 5. dveřích a lehce zvednu než abych si to musel otevírat tlačítkem na klíčích, přičemž vyletí relativně masivní 5.dveře (u liftu) nahoru jak výsuvný křídlo u Porsche a pak se akorát o to hůř ten kufr zabouchává, když bez pružin to stačí jen pustit. Nevidím v tom logiku, ale je to jen můj názor. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vorlajz Odesláno Květen 5, 2010 Sdílet Odesláno Květen 5, 2010 jj... zajímavý názor :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
davidek.c Odesláno Květen 5, 2010 Sdílet Odesláno Květen 5, 2010 Chtel jsem to taky,ale jak to tady ctu tak jsou s tim jen problemy...jednou se to otevre potom zase ne....kdyz uz to funguje,tak je zase vetsi mezera...no nechci to ani zadarmo.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Květen 5, 2010 Sdílet Odesláno Květen 5, 2010 to se týká liftu ne? jak je to u combi? jsou s tím trable, bo ne? btw. je tu někde přesný návod, jak rozebrat tu plynovou vzpěru, abych tam mohl nasadit pružiny? díky Myslíš, že u combi neplatí fyzikální zákony? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vorlajz Odesláno Květen 6, 2010 Sdílet Odesláno Květen 6, 2010 myslím si, že by sis mě neměl všímat! :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kvido27 Odesláno Květen 7, 2010 Sdílet Odesláno Květen 7, 2010 návod: 1. otevřený 5. dveře si zajisti nějakým klackem aby ti nespadli na hlavu až sundáš píst 2. na plastovým úchytu na konci pístu na dveřích je nasunutej plíšek, kterej jistí ten plast aby nevypadnul - ten sundej plochým šroubovákem nebo kleštěma 3. teď můžeš vysadit ten plastovej kus z dveří, kleštěma (přes hadr) chyť kovovou tyč pístu a odšroubuj plastovej kus 4. nasaď pružinu 5. našroubuj zpátky plast, nasaď na dveře a nasuň plíšek to stejný udělej na druhým pístu snad to je srozumitelný :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Květen 7, 2010 Sdílet Odesláno Květen 7, 2010 jenom doplním ad 2 - ten jistící plíšek není potřeba sundávat úplně, stačí trochu povytáhnout, až jde čep vzpěry sundat z hlavice při zpětné montáži plíšek zasunout a na hlavici se čep nacvakne 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vorlajz Odesláno Květen 7, 2010 Sdílet Odesláno Květen 7, 2010 furt váhám zda to tam dát... :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kvido27 Odesláno Květen 7, 2010 Sdílet Odesláno Květen 7, 2010 vyndat to můžeš vždycky :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
P.T. Odesláno Květen 8, 2010 Sdílet Odesláno Květen 8, 2010 Já na combi zatím žádné posunutí závěsů nepozoruju :D Mám už to cca měsíc (modré pružiny a std vzpěry). Výhodou combi je, že při zavřených dveřích jsou písty víc svisle, kdežto u liftu jsou víc naležato. Takže u liftu pak vzniká ten posun, u combi by se dveře posouvaly spíš dolu než dozadu.. A to nemají kam :o 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jirka Zubek Odesláno Květen 8, 2010 Sdílet Odesláno Květen 8, 2010 Dnes jsem posuvkou změřil mezeru pátých dveří a mám ji 7 mm ...nevím,kolik to bylo bez pružin,tak nevím jestli to je moc nebo málo :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Květen 8, 2010 Sdílet Odesláno Květen 8, 2010 Celkem šíři mezery (kastle - plech dveří) nevím, já se dívám jen mezi kastlí a tou gumou, teď s pružinama je tam 2 mm, bez pružin 0. Nezvětšuje se. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ciza Odesláno Květen 10, 2010 Sdílet Odesláno Květen 10, 2010 Panove co vahate: byl sem si tak na benzince v Adamove a nesu neco do kufru tak to na dalku odemknu a otevru a holce co stala za mnou s panem v bile O1 malem vypadl nanuk s pusiny, tak sem se musel rechtat, je to proste bomba. Po delsim testovani a otvirani nekdy i nekolikrat dene je jedina vec ktera me na tom trocha sere ze neodhadnu silu na zavreni a vetsinou to zaviram na dvakrat ale to jen proto ze s tim nechcu mlatit na poprve. Jinak je to proste bomba Tak hura do toho. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RichardD Odesláno Květen 14, 2010 Sdílet Odesláno Květen 14, 2010 Jako funkce se mi to jeví hodně dobře. Když ale vidím že jsou s tím celkem problémy tak do toho raději nepůjdu. Nebylo by lepší než tam rvát nějaké pružiny se podívat jak to funguje u jiných značek co to mají a vzít ty díly z tama, případně udělat podobné řešení? Mě by se spíš líbilo elektronické otevírání i zavírání jak to mají např. mercedesy, to je teprve kumšt :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bindy Odesláno Květen 18, 2010 Sdílet Odesláno Květen 18, 2010 Nemáte někdo červené pružiny na prodej? Jsem z Ostravy a měl bych o ně zájem. Díky ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kully Odesláno Květen 18, 2010 Sdílet Odesláno Květen 18, 2010 Automaticke otevreni kufru pomoci pruzin je investice nekolika stovek, ale uprava "komfortniho" otevirani a zavirani kufru je v radu nekolika tisicu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RichardD Odesláno Květen 19, 2010 Sdílet Odesláno Květen 19, 2010 Na kolik tisíc myslíš že by to komfortní vyšlo? To mě zajímá. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kully Odesláno Květen 19, 2010 Sdílet Odesláno Květen 19, 2010 Nevim, primo jsem to nezjistoval a nevim jestli by to z nejakeho jineho koncernoveho modelu pasovalo do OII. Ale tipoval bych to na 15 000+ KC U Audi je za to priplatek prave 15 000 KC 0 Citovat Odkaz ke komentáři
omicron Odesláno Květen 20, 2010 Sdílet Odesláno Květen 20, 2010 Zajimave, a kam se ty hadice vsechny poschovavaji ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RichardD Odesláno Květen 20, 2010 Sdílet Odesláno Květen 20, 2010 Když je u Audi za to příplatek 15tis tak bych očekával cenu dílů na běžném trhu tak kolem 1500Kč a celkovou cenu bych čekal kolem 4 - 5tis. Ale to je můj soukromý tip vzhledem k tomu jak mají koncerny přemrštěné ceny "za značku". 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Květen 20, 2010 Sdílet Odesláno Květen 20, 2010 Neviděl jsem moc Audin v provedení liftback s el. otevíráním... vlastně jsem neviděl žádnou. Takže na lift tomu moc šancí nedávám. Ta elektro hydraulika z těch fotek bych řekl je z nějakého sedana kde se zvedá "malinké" plechové víko (v porovnání s OII lift vraty). Ale kombíci, ti by mohli mít větší šanci... Touarega jsem s tím viděl - to by mohla možná být cesta! Ale 4-5 tis. myslím ani ve snu, tohle nebude bestseller aftermarketu a všech bazarů :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RichardD Odesláno Květen 21, 2010 Sdílet Odesláno Květen 21, 2010 (upraveno) Když nad tím tak přemýšlím tak samotná hydraulika by asi nestačila protože rychlost zavírání je značně pomalá a síla potřebná na zacvaknutí kufru s takovou rychlostí by musela být dost velká, tzn. že by se nejspíš muselo upravit i to zavírání (nebo by ten mechanismus musel jakoby aktivovat otevření kufru aby odstranil mechanickou záklopku a kufr je mohl jen posadit a zacvaknout). Ale to je jen má teorie. Upraveno Květen 21, 2010 uživatelem RichardD 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michal K. Odesláno Květen 22, 2010 Sdílet Odesláno Květen 22, 2010 Tak pruziny uz mam dele jak mesic a porad funguje bezproblemove :) takze nevim, proc se nekomu unavily, asi vadne kusy 0 Citovat Odkaz ke komentáři
omicron Odesláno Květen 24, 2010 Sdílet Odesláno Květen 24, 2010 Ma nekdo radu co s temi vzperami pote, co p. Gorcak odesel do duchodu ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Květen 24, 2010 Sdílet Odesláno Květen 24, 2010 U mne taky po měsící všecho OK na obou autech, pružiny pružinují, kufry se otevírají, mezery se nezvětšují... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.