Přejít na obsah

Letní pneumatiky

Doli

Doporučené příspěvky

Ondro ale tie Micheliny nie sú až také dobré na vode, Dunlopy mi prišli viac v pohode resp. minimálne vyrovnané :smich: Jediná nevýhoda, že Dunlop hučí jak v nejakej motorkáre, musíš sa pomaly prekrikovať, hlavne tie sport a to som išiel s nimi aj v Passate ktorý má lepšie odhlučnenie

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...
  • o 4 týdny později...

Přispěju svojí zkušeností s pneu Nankang Ultra Sport NS-II

Myslím že každej kdo je kupuje počítá s tím že za ty prachy to nebude nic extra super. Nicméně jsou docela tichý v porovnání s Dunlop Sp Sport01 mi přijdou celkem podobné. Nankang drží o maličko méně, a na vodě jsou trochu slabší, ale ve 120km/h v dešti žádný extra problémy :blink: Další poznatek Nankang mají hodně tvrdé bočnice, což je plus pro ochranu ráfku, ale na komfortu to nepřidá. Pokud by je někdo kupoval pro klasický rozměry asi bych to neřešil, ale na nízkoprofilový pneu už je to celkem znát. Zatím jsem na nich najel ani ne 1000km takže opotřebení nemůžu komentovat.

Resumé za ty prachy pro mě dobrej kup i kdybych je měl za 2 roky vyhodit :D

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

asi pres mesicem jsem poridil 4 Good Yeary F1 assym 2 v 18", dle mych osobnich zkusenosti to jsou nejlepsi gumy co jsem do ted obul, je fakt, ze jsem predtim vyzkousel jenom 4 znacky, ale F1 to ted vyhraly na plne care.

Drzi jak pribite, jedou presne tam kam chci ja a nedelaji pritom drahoty, kdyz to sem tam na nejakem rondlu trochu vic struhnu, tak ani nekvici.

Auto mi zfabriky dovezli s Dunlopama sportmaxx, a abych rek pravdu, tak nic moc. Vydrzeli mi 28tisic km, ale na muj vkus moc hucely a taky se brzo poskakaly.

Pak jsem obul Falken 452, pomer cena/kvalita velice dobry, jenom me stvalo, ze za studena moc klouzaly, bylo je treba vzdycky zahrat, pak uz jely docela slusne. Za mokra supr, a byly rozhodne tizsii nez Dunlopy. A taky vydrzely slusnych 45tis km.

Good yeary nemam zatim vyzkousene za mokra a asi si budu muset pockat az do zimy, predtim se deste asi nedockam, uvidime, snad zaprsi driv. Ale jak uz jsem rikal, na suchu jsou to moc dobre lepitka, akorat mi asi vydrzi mene km nez ty Falkeny, ale hold je to dañ za mekou gumu. A taky je treba davat hodne bacha na obrubniky, maji totiz mekke bocnice.

Takze jestli nekdo uvazuje o F1 asymmetric 2, tak ja osobne vrele doporucuji.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Bylo to tady mnohokrát popsáno..... hlučnost pneu, na Laurince Combi mám notoricky známé Bridgestone 225/45 R 17, najeto mají cca 35 000 km, hučí jako vrtulník, pneuservis mi doporučil BARUM Bravuris 2, prý dobrá guma, za solidní cenu, relativně tichá. Máte s ní někdo zkušenosti? Díky předem za názory.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Tiež mám P7 Cinturato 225/45 R17 a sú perfektné, zatiaľ síce len 6t km, no žiadna námietka. Snáď len jediná drobná zvláštnosť, zatiaľ som sa nestretol s tým, aby bol viditeľný rozdiel v spotrebe za sucha a mokra. Pri P7 mám za mokra pri porovnateľných podmienkach (rovnaká trasa, teplota, spôsob jazdy) spotrebu podľa PP vyššiu 0,2-0,3 l...

Odkaz ke komentáři
Igore, myslíš, že to je gumama? co takhle vlhkost nasávaného vzduchu ...

Je to možné, minulú sezónu som mal Dunlopy SP Sport 01, ale 205/60 R15 a tam nebola žiadna zmena v spotrebe, či bolo sucho alebo mokro, bola pri rovnakej trase a štýle jazdy identická. Preto ma to s týmito P7 prekvapilo. Budem to sledovať aj ďalej :smich:

Odkaz ke komentáři
Po dvou sezónách a 20 k km na Conti SC3 si taky troufnu tvrdit, že na nich 40+ k km udělám, takže bych v nich takový rozdíl neviděl, spíš půjde o Zdenův jízdní styl, co bude limitující.
no nehrabu,ale jak jsem psal třeba to jsou gumy od novoty takže by to byli tři sezony. a jestli stim jezdil každý jak Kopecky na draze tak se nedivím že jsou už sjete.jaky je rozdil mezi tema 2 a 3 ja mam ty 3.
Odkaz ke komentáři
no nehrabu,ale jak jsem psal třeba to jsou gumy od novoty takže by to byli tři sezony. a jestli stim jezdil každý jak Kopecky na draze tak se nedivím že jsou už sjete.jaky je rozdil mezi tema 2 a 3 ja mam ty 3.

Já kupoval auto, když mělo 23k km a dvě gumy ze čtyřech už byly vyměněné, takže s tím Kopeckým nebudeš daleko od pravdy.

SC 2 a SC 3 jsou dvě po sobě jdoucí generace - když si najdeš v nějakém pneu e-shopu popis trojek, najdeš tam, že jsou o 20% tižší, o 4% nižší spotřeba, o 10% nevím co, tak se koukni.

Mám co se kilometrů týká přibližně stejnou zkušenost s SC 2 i SC 3 a tichost, to jak sedí apod. není takový rozdíl, ale spotřeba mi opravdu klesla asi o 0,3 - 0,5 litru na 100 km.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...